Advertisement:

Author Topic: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm+Host Taşıma İşlemi  (Read 132105 times)

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm+Host Taşıma İşlemi
« on: September 29, 2006, 04:25:58 PM »
Önemli Not : Eğer Query (Sql Dosyası) çalıştırılacaksa ve ilk satırda USE <VERITABANIADI>; söz dizimi yazmıyorsa bunu mutlaka ekleyin. Aksi taktirde işlem yapılmaz. örneğin dberdoganuguzcomtr veritabanı için  use dberdoganuguzcomtr;  söz dizimini muhakkak ekleyin.

Türkçe Karakter Çözüm Yolu 1

Değerli arkadaşlarım, sizlere çok basit ve kolay olan TR karakter sorunu ile ilgili kendi çözümlerimden birini sunuyorum. Bu yöntemde hiç ama hiç zorluk çekmiyorsunuz. Sunucu değişimlerinde özellikle çok işe yarıyor bu sistem, sunucu değişimi, alan adı değişimi hiç farketmiyor. kesinlikle kullanın. Bu sistemi yazmamdaki amaç, Türkçe yardım araçlarındaki geri yükleme ve backup yapma sistemine alternatif olmasıdır. İşlemi uzun uzun anlattım ama uygulamada çok basit ve kısa sürüyor.

Yapmanız gereken işlemleri size sırasıyla yazıyorum.

1- Smf Admin panelinden veritabanınızın yedeğini alın. Yanlış duymadınız, Phpmyadmin yada backup tool larını kullanarak değil. Admin panelinden alıyorsunuz. Bunu dememdeki nedende, Admin panelinden alınmış yedek dosyası Türkçe karakterleri sorunsuz tutuyor.PhpMyAdmin aracı, çalışma esnasında serverde yüklü olan MySql Encodesini kullandığı için yedeklerinizde tr karakterler bozuk çıkar. Smf RunTime Esnasında Browserin Varsayılan Encodesini gösterdiği için db yedekleme mekanizması Client Side taraflı çalışır ve DB yedeği Clien Side Encode yani kullanıcı bazlı olur. Bu nedenle TR karakter sorunu SMF admin panelinden alınan yedeklerde olmaz. Dileyen arkadaşlarım yedek alıp dosyanın içine bakabilirler. Not : Yedek aldığınız dosyanın içine bakacağınız editöründe birden çok encode sistemini desteklemesi gerekmektedir. Ben bu iş için SQL Server 2005 Query Editör kullanıyorum. Bütün encode sistemlerini destekliyor.

2 - Aşağıdaki linki verilen dosyayı bilgisayarınıza indirin ve kurun

http://prdownloads.sourceforge.net/mysqlcc/mysqlcc-0.9.4-win32.zip?download

3 - Programı açın ve hostunuzu buraya kayıt edin. Bunu nasıl yapacam diye soruyorsanız.
     - Karşınıza gelen ilk ekranda Name yazan yeri boş geçin.
     - Host Name kısmına serverin ip adresini yazın, Genelde alan adınıza yazdığınız ilk yada ikinci dns ip adresi oluyor.
     - Database Kullanıcı Adınızı onun altındaki satıra girin.
     - Database Şifrenizi onun altına girin ve önce test diyin sonra Apply diyip onaylayın.

4 - Karşınıza sol tarfa veritabanı adı gelcek. Onu çift tıklayarak aktif hale getirin.

5 - Aldığınız Veritabanı yedeğini açın ve içindeki .sql uzantılı dosya açığa çıksın.

6 - MySql Control Center Programında ekranda üst tarafta SQL yazan düğmeye tıklayın ve Kaydet düğmesinin yanındaki Aç (Open) düğmesine basın ve .sql uzantılı dosyayı seçin ve ekrana yüklenmesini bekleyin.

7 - Yapacağınız son işlem ise yükleme işlemi bitince, yani bütün dosyayı ekrana alınca (bunuda sol taraftaki kaydırma çubuklarını takip ederek görebilirsiniz) Araç çubuğundaki ÜNLEM (!) düğmesine basmak ve yüklemeyi görmek olcaktır.

Bilgisayarınızın sesini açın ve her insert ve create tablolarda verdiği ting sesini duyun. Eğer hata meydana gelirse, burada size farklı bir ses verir ve zaten duyunca anlarsınız.

İşlemin bittiğini anlamak için Araç Çubuğundaki ÜNLEM İŞARETİNİ ve gelen SONUÇ BİLDİRİM SESLERİNİ dinleyiniz. Ünlem işareti sorgu çalışırken SOLUK renktedir. Sorgu bitince sesler durur ve Ünlem işareti tekrar aktif olur.

Yanlışlıkla İki kez yaparmıyım diye üzülmeyin, bassanız bile veritabanındaki tablo yapıları nedeniyle iki kez yapamıyosunuz. İşlem iptal ediliyor.

MySql Control Center i bilgisayarınıza kurduktan sonra veritabanınızıda burdan yönetme imkanınız oluyor. Çok kullanışlı ve basit bir program. Ben bu şekilde tam 4 kez sistem yüklemesi yaptım hiç bir sorun yaşamadım.

Bu Esnada Çıkabilecek Sıkıntılar

Değerli arkadaşlar, bu esnada çıkabilecek tek sıkıntı Veritabanı sunucusuna bağlanmada sorun çıkmasıdır. Onunda çözümlerini aşağıda veriyorum size.

1 - Eğer linux sunucu kullanıyorsanız, Cpanelden Mysql Database Administrator a girin ve en altta Wilcard yazan yere % işaretini yazın ve ekle diyin. Linux sunucularda veritabanına uzaktan bağlanabilmek için bu işlemi yapmanız gerekmektedir.

2 - Girdiğiniz ip adresi veritabanı sunucusu adresi değildir, ikinci dns ip sini girin, yada hosting firmasıyla iritbata geçin:

Denediğim Diğer Alternatifler

Değerli arkadaşlar, Bu işlemi hızlandırmak için daha güncel programlarda denedim, Mesela MySql Administrator yada MySqL Qery Browseri de denedim, sorunsuz bir şekilde bağlandım ama en iyi çözümü MySql Control Center verdi. Bu arada bu programlarıda incelemenizi tavsiye ediyorum :)

Eğer Veri Tabanı Yedeği PhpMyAdmin den Alınmışsa

Eğer veri tabanı yedeğini PhpMyAdmin den almışsanız, db yi açıp bul değiştir mantığı ile karakterleri düzelttikten sonra, yukardaki adımlardan 2. adımdan itibaren yapabilirsiniz.

Bu işlemi yapamayan arkadaşlarım beni ekleyebilirler.

alperuzi: linki düzelttim, program açık kaynak kodlu ve sourceforge'dan indirilebilir :)

**********************************************************************************
**********************************************************************************
**********************************************************************************
Türkçe Karakter Çözüm Yolu 2

MySql veritabanı kullanıpta Türkçe karakter sorunu yaşamayan webmaster yada webdeveloper hemen hemen hiç yoktur. Elbette bu problemler birtakım yöntemlerle aşılmıştır. Bende size kendi yöntemimi sunuyorum. Şimdiye kadar bir çok siteyi ve veritabanını bu şekilde sorunsuzca aktardım. Eminim sizinde işinize yarayacaktır.

İlk önce sorun çözümü esnasında bize yardımcı olacak programı sitesinden indiriyoruz. Programımızın adı HeidiSql. MySql sunucuları için tasarlanmış çok fonksiyonlu ve kullanımı çok basit olan iyi bir editör. http://www.heidisql.com/download.php buradan en son sürümü download edip bilgisayarımıza kuruyoruz.
Sorun çözümü için diğer bir alternatifte Ms Sql Server Studio Managament Express tir. Ben genelde bunu kullanıyorum.

Sorun çözümü için üçüncü bir alternatif program ise MySql Control Center programıdır. Bu benim ilk deneyimimdi. Ancak gelişen teknolojiyi takip etmek gerekir. Bende HeidiSql i görünce hem site aktarımları hemde sorun çözümü için gayet yeterli bir program olduğuna karar verdim.

Sorunlu olan veritabanımızı PhpMyAdmin kullanaram bilgisayarımıza download ediyoruz.
Programı çalıştırıyoruz ve sunucumuza bağlantı yapıyoruz.  İlk başta bize bazı değerleri sorar.
Bunlar :
 * Hostname / Ip :   <Veritabanı sunucu ip adresi / Veritabanı sunucu ismi>
 * User : <Veritabanı kullanıcı adı>
 * Password : <Veritabanı kullanıcı şifresi>
 * Port : <Veritabanı Portu / varsayılan 3306>      Timeout : <Zaman aşımı süresi / varsayılan 30>
Yukarıdaki değerler girilip Connect diyerek eski sunucumuza bağlantı kuruyoruz.

 Bu işlemleri yaparken veritabanı sunucuya bağlantı problemi yaşarsanız şu adımları kontrol etmelisiniz.

 * Eğer Cpanel kullanıyorsanız MySql yönetim penceresinden Joker karakter eklemesi yada bağlanacağınız bilgisayarın ip adresini eklemeniz gerekmektedir. Bunun için Cpanel -> Mysql yönetiminden wilchar bölünüe % işareti yada bilgisayarınız ip adresini girmelisiniz. Aksi taktirde bağlanamazsınız. İşiniz bittikten sonrada güvenlik açısından bu değerleri siliniz.

* Eğer Plesk kullanıyorsanız, veritabanına bağlanmak için kullanıcı adı ve şifreniz, pleski açmak için kullandığınız kullanıcı adınız ve şifrenizdir.


Query bölümünden dosya açma işlemi ile aldığımız yedek dosyasını program aracılığı ile açıyoruz.

Bul/Değiştir  mantığı ile bozuk olan bütün karakterleri düzgünleri ile değiştiriyoruz.
Uygulama ile ilgili bütün tabloları sunucudan siliyoruz. Evet yanlış okumadınız bütün tabloları siliyoruz. Çünkü düzeltilmişleri yükleyeceğiz.
Son olarak sorguyu çalıştırıyoruz. Ekranda bulunan > düğmesine basarak sorgunun çalışmasını sağlıyoruz. Artık işlemin tamamlanmasını bekleyeceğiz.
Bu işlem sonucunda veritabanınız karakterleri düzelmiş bir şekilde sunucuya tekrar yüklenecektir.

**********************************************************************************
**********************************************************************************
**********************************************************************************
HOST TAŞIMA İŞLEMİ

Herkesin genelde sık sık yaşadığı problemlerden bitaneside MySql veritabanı kullanan bir sitenin başka bir sunucuya taşınması. Genelde bu işlemde taşıyamama yada taşınsa bile Türkçe karakter sorunu olmuştur. MySql veritabanı kullanan bir sitenin veritabanını başka bir sunucuya nasıl taşınacağını şimdi size adım adım anlatacağım. Eminim bu basit ve kolay olan yolda hiç zorlanmayacaksınız.

1 - İlk önce yeni sunucumuza bağlanıp boş birtane MySql veritabanı oluşturuyoruz.

2 - Daha sonra aktarım esnasında bize yardımcı olacak programı sitesinden indiriyoruz. Programımızın adı HeidiSql. MySql sunucuları için tasarlanmış çok fonksiyonlu ve kullanımı çok basit olan iyi bir editör. http://www.heidisql.com/download.php buradan en son sürümü download edip bilgisayarımıza kuruyoruz.
Programı çalıştırıyoruz ve eski sunucumuza bağlantı yapıyoruz.  İlk başta bize bazı değerleri sorar.
Bunlar :
 * Hostname / Ip :   <Veritabanı sunucu ip adresi / Veritabanı sunucu ismi>
 * User : <Veritabanı kullanıcı adı>
 * Password : <Veritabanı kullanıcı şifresi>
 * Port : <Veritabanı Portu / varsayılan 3306>      Timeout : <Zaman aşımı süresi / varsayılan 30>
Yukarıdaki değerler girilip Connect diyerek eski sunucumuza bağlantı kuruyoruz.

3 - Bağlantı işlemi tamamlandıktan sonra File menüsünden Connections tıklanarak tekrar bağlantı penceresi açılır ve bu seferde yeni sunucumuzun bağlantı değerlerini gireriz. En sonunda onaylayarak yeni sunucumuzada bağlantı açmış oluruz.Bu işlemleri yaparken veritabanı sunucuya bağlantı problemi yaşarsanız şu adımları kontrol etmelisiniz.
 * Eğer Cpanel kullanıyorsanız MySql yönetim penceresinden Joker karakter eklemesi yada bağlanacağınız bilgisayarın ip adresini eklemeniz gerekmektedir. Bunun için Cpanel -> Mysql yönetiminden wilchar bölünüe % işareti yada bilgisayarınız ip adresini girmelisiniz. Aksi taktirde bağlanamazsınız. İşiniz bittikten sonrada güvenlik açısından bu değerleri siliniz. * Eğer Plesk kullanıyorsanız, veritabanına bağlanmak için kullanıcı adı ve şifreniz, pleski açmak için kullandığınız kullanıcı adınız ve şifrenizdir.

4 - Böylece ekrana iki tane connection açmış olduk. İlk önce eski sunucumuzun olduğu connection penceresine geçerek sağ click yapıp Export Table As Sql i seçiyoruz.

5 - Karşımıza Source/Destination başlıklarını içeren bir pencere açılcak. Biz Destination u seçiyoruz.
Another host and database seçeneğini tıklıyoruz. Aşağıdaki açılır kutulardan ilkinden yeni sunucumuzu, ikincisinden ise yeni sunucumuzdaki yeni veritabanımızı seçiyoruz.

6 - Son olarak Export düğmesine basıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
Bu işlem sonucunda veritabanınız çok hızlı bir şekilde transfer olacaktır. Hem Türkçe karakter sorunuda yaşamayacaksınız. Bu şekilde MySql kullanan bir çok veritabanını rahatlıkla başka sunuculara taşıyabilirsiniz.
« Last Edit: September 07, 2010, 03:07:06 PM by husmen73 (Gulhin) »

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline MasTorY

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 202
  • Gender: Male
    • Dvd/Cd Kopyalama
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #1 on: September 29, 2006, 04:39:00 PM »
Harcadığın emek için sağol.

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #2 on: September 29, 2006, 04:41:43 PM »
Rica ederim :) ama gerçekten çok işe yarayan bi çözüm, ben 4 site taşıdım ve hiç birinde hiç bir şekilde başım sıkıntıya girmedi, tık tık bitti :)

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline MasTorY

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 202
  • Gender: Male
    • Dvd/Cd Kopyalama
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #3 on: September 29, 2006, 04:49:35 PM »
Verdiğin dökümanlarını arşivime ekledim bir gün başıma gelirse, ve sorunumu halledersem sana bol bol dua etcem :)

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #4 on: September 29, 2006, 04:52:57 PM »
sorun olursa bana mail at, dediğim gibi 23 sistem taşıdım, hiç birisinde sorun olmadı, sadece bu değil, bununla bütün php uygulamalarını taşıyabilirsin.
« Last Edit: October 20, 2007, 04:31:15 AM by dberdi »

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline MasTorY

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 202
  • Gender: Male
    • Dvd/Cd Kopyalama
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #5 on: September 29, 2006, 04:54:16 PM »
Tamamdır saolasın...

Offline osahin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 318
  • Gender: Male
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #6 on: September 30, 2006, 05:26:34 AM »
Peki bu çözüm, hotmaile vb. maillere TÜRKÇE KARAKTERLERİN gitmemesini çözecek mi?

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #7 on: September 30, 2006, 05:28:31 AM »
Benim sistemlerimnden ve sitemden giden hiç bir mail ve bilgi mesajında Türkçe karaktersorunu yok :)
Sizinkindede olmaz

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline osahin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 318
  • Gender: Male
Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #8 on: September 30, 2006, 05:38:30 AM »
Asıl sorun şu. RC2 kullanırken yoktu. 3'e geçtiğimde bu sorunda ortaya çıktı. HarzeM ile bir ton şey denedik ancak hiçbirisi çözüm olmadı. Forumun hiçbir tarafında TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMI yok. Sadece gönderilen maillerde (her mail değil sadece hotmail) TÜRKÇE KARAKTER problem yaratıyor. Bu da UTF-8'den kaynaklanıyor.

Umarım şimdi daha iyi anlatabilmişimdir. Eğer hala "işe yarar" diyorsanız, deneyeceğim. Çünkü 10.000'e yaklaşık üye şu an bu durumdam mağdur. Üyelere toplu mail vs. atamıyorum. Bu beni de sıkıntıya düşürüyor.

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #9 on: September 30, 2006, 05:42:21 AM »
diğer maillerde normal çıkıyoda, sadece bu tip yani hotmail vs de bozuk çıkıyosa, sorun sende değil o kullanıcılarda, mesela örneğin yahoo için dil ayarı yapılmakta ve bu şu şekilde olmaktadır. kişi mail okurken bir kez sağ tuşa basıp türkçe diyor ve sayfa kapatılıp açılınca türkçe geliyor. hotmail vs kullanan kişilerin sayfa encodelerinde sorun olabilir. kendinde bir dene istersen, önce hotmailine türçe karakterli mail at okumayı dene, sonrada forumdan kendine bi mesaj yolla yani haber duyuru vs, ona bak, ona göre bi işlem yapalım

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline osahin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 318
  • Gender: Male
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #10 on: September 30, 2006, 12:32:49 PM »
Demek istediğini anladım. Ancak tutup, hotmailin türkçe karakter ayarını herkes için değiştirtemeyiz. Ama SMF forumun ayarlarını "hotmailin türkçe karakterlerini okutabilecek şekilde" göndertebiliriz. Bunu RC2'de yapıyordu. UTF-8'e geçtiğimizden beri bu sorun devam ediyor.

Dediğin gibi, İnternet Explorer ayarlarından dili "doğru" seçersem türkçe karakterler düzeliyor. Ama bunu her kullanıcıdan beklemek biraz anormal değil mi? Hele bu şekilde binlerce kullanıcım varken?

Dolayısıyla hotmailin kaldırabileceği bir karakter kodlaması ile mailleri yollatamaz mıyız?

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #11 on: September 30, 2006, 03:01:25 PM »
mesajında utf 8 e geçtiğimden beri böyle diyosun, eğer türkçe dilinin dışında bir dilde yayın yapmıyorsan zaten ut8 e geçmen bir hata bence, utf 8 demek sana şöyle anlatıyım, bütün dilleri kapsayan bi alfabe düşün, sıralama senin kullandığın encode ye göre harf indeksinden geliyor, kim hangi dilde açarsa açsın, karakterler ve veritabanı yapısı ona göre dönüşüyor, şimdi uygulamayı birazdaha genişletirsek, utf 8 bir datayı explorer yada benzeri browserlerden görmek istiyorsak, bu mail veya düz yazıda olabilir, açtığımız sayfanında utf 8 encodesinde olması gerekmektedir, yani ikisi birbirini kapatmaktadır, eğer sen utf 8 bir datayı win-1254 veya iso8859-9 bir encode destekli sayfaya gönderirsen, zaten o datanın okunmasında sorun olur, ama sen win-1254 veya iso8859-9 encode bir datayı utf 8 encodeli bir sayfyaya gönderisen sonunsuz bir şekilde açılır. çünkü harf indexlerinde utf 8 ikisinide kapsarken, diğerleri sadece kendi alfabesini kapsar, mesela örnek veriyim iso 8859-9 da ascii kodu 63 olan A harfinin utf 8 bitlemesindeki karşılığı farklıdır, dolayısı ile ascii indexleri birbirini tutmaz, bu gibi durumda aynı indexte bulunmayan bir harf bütün dizide aranır, eğer bulunamaz ise kendine yakın bir harfi ( bir sonrakini ) alır, dolayısıyla tutmaz, ama bunu utf 8 için düşünürsek harf indexleri tutsun tutmasın utf 8 in içinde bu dil harflerinin hepsi bulunduğundan, arama sonucunda otomatikmen gelecektir.

yani iş biraz karışık gibi gözüküyo ama aslında basit, kısacası şöyle söyleyim sen utf 8 encodeyi bütün browser sayfalarında net görebilmen için gönderdiğin sayfanında utf 8 formatında olması gerek.
dahada açıklama istersen konuyu dahada açabilirim.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline osahin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 318
  • Gender: Male
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #12 on: October 01, 2006, 09:26:14 AM »
Konuyu açmana gerek yok hocam.

Ancak RC3'le beraber zaten UTF-8'e geçiliyor. Getirilen yenilik diye bu eklenmiş. Ancak yenilik diye koskocaman bir "HOTMAIL" problemi çıkartıyor.

VE problemin genişletilmesi değil de çözümün bulunmasını istiyorum.

Saygılar.

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #13 on: October 01, 2006, 09:42:18 AM »
bunun asıl nedeni şu, onuda açıklayım sana, şimdi sen istediğin kadar sitende türkçe karakterleri gör, bunlar veritabanına yazılırken türçek karakter olarak yazılmıyor malesaf, istersen veritabanını editörlerle tara ve gör, senin gönderdiğin mailde sonuçta bir veritabanı datası olarak gittiği için çıkmıyor, utf 8 in çıkış nedenlerinden biride bu zaten, karışıklığı önlemek, ancak dikkatini çekmek istediğim bir nokta daha var, tablolar veritabanında latin1 olarak kayıt ediliyor, yani latin1 <> utf 8 <> win-1254 | iso 8859-9 gibi karmaşık bir denklem çıkıyor ortaya. olayı daha net anlamak için smf yi sıfırdan kur ve kurulum esnasında utf8 desteğini aktif et, tabi bundan önce utf8 dil karşılaştırmalı bir mysql veritabanı oluştur, daha sonra kurulumu yap ve mail gönder, ozaman karakterlerin düzgün çıktığını göreceksin...

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline Big_Turk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 253
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #14 on: October 01, 2006, 10:23:20 AM »
program guzel ama 28 mb lik bi sql yuklemeye calısınca kendini kilitliyor bunun bir çözüümü yok sanırım

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #15 on: October 01, 2006, 10:30:53 AM »
kilitleme ? ben 26 mb de hiç sorun yaşamamıştım, bağlantı da bi sıkıntı olmasın ?

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline Big_Turk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 253
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #16 on: October 01, 2006, 10:43:56 AM »
pardon sorunu tam anlatmadım benim bilgisayarımda serv var nasıl kurulu oldugu şimdilik muamma ama kısaca anlatayım ben bi domain alarak onu bilgisayarımdaki localhosta yonlendirdim ama db yi yuklerken neden dir bilmiyorum veritabani ile yukledimmi turkce karakter sorunu cıkıyor myadminden yukleyemiyorum makına takılıyor bu verdiğiniz programla baglanıyorum normalden daha hızlı yapması lazım ama yukleyemiyor bile karakter sorununu cozmeyi bırak ama ses meselesi bi acayip surekli bozuk ses cıkıyor :)

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #17 on: October 01, 2006, 11:02:21 AM »
sesin sürekli bozuk çıkması, bağlantıda veya erişmede bi sıkıntı olduğunu gösterir, ayrıca bu şekilde yükleme yapabilmen için yedeğinin smf adminden almış olman gerek, ikinci bi olayda şu, dosya boyutu yüksek olduğu için önbelleğe alması uzun sürüyo olabilir, ben 1 gb ramda 26 mb yi yaklaşık 1 dk içinde hafızaya aldı, ön yükleme yapılmadan sorguyu çalıştırısan, hem yüklemeye hemde çalıştırmaya çalışır dolayısı ile tıkanma yaşanır, bir ikincisi benim sitelerin sunucuları abd de ama hiç bir sıkıntı yaşamadım, bir üçüncüsü, uzak sisteme yükleme yapıyosan, gönderilen string değere göre sorguyu çalıştırması uzun olabilir, mesela örnek veriyorum smf de mesaj uzunluğu default olarak 50000 geliyo sen bunu 10000 bin yaparsan her 192 kayıt için bekleme süren 2 saniye kadar artar, ama tabi bu senin sunucunun performansınada bağlı, eğer bunu localhostta yapıyorsan, senin sadece yüklemede biraz beklemiş olman gerek, yani sql uzantılı dosyayı sisteme yüklerken biraz beklemiş olman gerek, çalıştırmada kesinlikle sorun yaşamaman gerek, yüklemenin net bitip bitmediğinide şu şekilde net anlarsın, sql uzantılı dosyayı aç komutunu verdikten sonra sağ taraftaki kaydırma çubuğuna dikkat et ve onu aşağı çek, eğer halen iniyosa yani hareketliyse ön belleğe alıyo demektir, bu bitmeden çalıştırırsan sistem sorguyu çok yavaş çalıştırır, ikinci bir alternatifte şöylede yapabilirsin, sql uzantılı dosyayı herhangi bir editörle aç (notepad olmaz, çünkü notepad için sistem belleğinde ayrılmış bölüm çok az , sistem tıkanır) ve açtıktan sonra bir kısmını kopyala, mysql control center in sql kısmına yapıştır. sorguyu çalıştır, kalan kısmını tekrar yapıştır ve yine çalıştır. yanlız tekrar diyorum, bağlantıda bi sıkıntın olabilir, yada server yapılandırmanda.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline cyberjack

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 363
  • Gender: Male
    • CyberTurk
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #18 on: October 01, 2006, 12:17:35 PM »
o mysql host kısmına koyduğunuz % bütün IP lere sql veri tabanını açmak demek. buda çok büyük bir güvenlik riski. İşiniz birtince onu kaldırın yada oraya o anki ttne IPnizi giriniz.

Birde tüm hostlar izin vermez local dışından mysql bnağlantılara

bilginize..
 

Offline vectorman

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm :)
« Reply #19 on: October 07, 2006, 05:12:58 PM »

3 - Programı açın ve hostunuzu buraya kayıt edin. Bunu nasıl yapacam diye soruyorsanız.
     - Karşınıza gelen ilk ekranda Name yazan yeri boş geçin.
     - Host Name kısmına serverin ip adresini yazın, Genelde alan adınıza yazdığınız ilk yada ikinci dns ip adresi oluyor.
     - Database Kullanıcı Adınızı onun altındaki satıra girin.
     - Database Şifrenizi onun altına girin ve önce test diyin sonra Apply diyip onaylayın.


selam. pogramı indirdim yedek aldım. ama burada açmış olduğumuz host şu anda kullandığımız olan mı yoksa yeni host mu? bir de ip adresimizi bilmiyorsak yöneticilerden isteme dışında bişey yapamayız mı? ben ilk defa yapmayı düşünüyorum veri tabanı hasar görmesinden korkuyorum.