Advertisement:

Author Topic: Αλλαγη server  (Read 13225 times)

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Αλλαγη server
« on: October 01, 2012, 04:04:32 PM »
Καλησπέρα, Χρειάζομαι μια βοήθεια .Αλλαξα server και διαβάζοντας εδω http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=139533.0 δεν εχω καταλάβει κατι.Το αρχείο repair_settings.php που ακριβώς το ανεβάζω?Στον φάκελο εγκατάστασης του SMF? Τελος πως ακριβώς το τρέχω?
Παρακαλώ ειναι επείγων μια και εχω κατεβάσει το site, ευχαριστώ.

Offline agridoc

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,270
  • Gender: Male
    • Aeromodelling GR - Aeromodelling in Greece
Re: Αλλαγη server
« Reply #1 on: October 02, 2012, 12:27:16 AM »
Ναι, το αρχείο repair_settings.php το ανεβάζουμε στον κατάλογο όπου είναι εγκατεστημένο το SMF.

Το τρέχουμε (όπως και το SMF (index.php) και το upgrade.php) από τον browser, SMF_URL/repair_settings.php.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Offline l2crystin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 217
Re: Αλλαγη server
« Reply #2 on: October 02, 2012, 06:30:56 AM »
Καλησπέρα, Χρειάζομαι μια βοήθεια .Αλλαξα server και διαβάζοντας εδω http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=139533.0 δεν εχω καταλάβει κατι.Το αρχείο repair_settings.php που ακριβώς το ανεβάζω?Στον φάκελο εγκατάστασης του SMF? Τελος πως ακριβώς το τρέχω?
Παρακαλώ ειναι επείγων μια και εχω κατεβάσει το site, ευχαριστώ.
διλαδη κιτα πχ το σιτε σου ειναι www.marios.com/repair_settings.php
prepei na to balis stofum file

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #3 on: October 02, 2012, 04:42:49 PM »
Ευχαριστώ αυτό το πετυχα.Τωρα εχω ενα άλλο θέμα. Στον παλιό server το smf το είχα στο root ενώ στον νεο το εγκατέστησα στο   /smf. Κάπου τωρα πρέπει να δηλώσω να γίνετε προώθηση απο το βασικό domain στο /smf. Ξέρετε από που το κάνω αυτό??? ::)

Offline agridoc

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,270
  • Gender: Male
    • Aeromodelling GR - Aeromodelling in Greece
Re: Αλλαγη server
« Reply #4 on: October 03, 2012, 01:06:05 AM »
Απ' ότι βλέπω το domain name είναι το ίδιο. Αν δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να μην γίνει έτσι (π.χ. φιλοξενία περισσοτέρων domain names), θα σου συνιστούσα να μεταφερθεί στο root, αφού έτσι ξεκίνησε.

Δεν είναι μόνο θέμα προώθησης, σκέψου τα links. Αν αλλάξει ο κατάλογος σε /smf θα πρέπει να γίνει επέμβαση και στην βάση δεδομένων για να λειτουργούν τα εσωτερικά links. Για τα εξωτερικά (από άλλα sites ή μηχανές αναζήτησης) δεν ξέρω αν υπάρχει λύση.

Tο domain name μπορεί να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένο κατάλογο στον server (εδώ smf), είτε μέσα από εργαλεία του server, είτε με το αρχείο .htaccess. Ετσι ο κατάλογος smf θα χρησιμοποιείται σαν root του domain name σου. Επικοινώνησε και με τον host σου. Θα χρειαστεί το repair_settings.php.

Πιο απλές λύσεις με PHP ή HTML αρχείο ή αντιγράφοντας το index.php και το Settings.php στο root.

Θα επαναλάβω οτι το απλούστερο είναι η μετακίνηση του SMF στο root. Βέβαια η τελική απόφαση είναι δική σου, ανάλογα με το πως θέλεις να χρησιμοποιήσεις συνολικά τον server.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
Re: Αλλαγη server
« Reply #5 on: October 03, 2012, 02:11:22 AM »
Στο αρχείο .htaccess που βρίσκεται στο root προσθέτεις τον κώδικα:

Code: [Select]
# Redirect to folder
RewriteEngine On
RewriteRule ^/?$ "http:\/\/www\.domain\.gr\/smf\/" [R=301,L]

Αν υπάρχει ήδη η εντολή 'RewriteEngine On' δεν χρειάζεται να την προσθέσεις.
Άλλαξε το 'domain' με το δικό σου.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και από το cPanel -> Domains -> Redirects

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #6 on: October 03, 2012, 04:25:58 AM »
Kαλημερα.Ναι φυσικά το domain ειναι το ιδιο απλα άλλαξα και καταχωριτη αλλα και hosting.Ο λόγος που το ανέβασα στο /smf  και οχι στο root ειναι για να ελέγχο τα αρχεία του ποιο εύκολα πχ σε περίπτωση full backup  απο ftp και να μην τα ψάχνω ένα ενα, Το repair_settings.php το εχω τρέξει και σε δοκιμες που εκανα παίζουν ολα σωστά μέχρι στιγμής στο /smf. Τελικά πριν λιγο μου έκαναν αυτη την αλλαγή απο τον host.Eυχαριστω για της απαντήσεις.  ;)

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #7 on: October 03, 2012, 07:03:10 AM »
Πιαδια help!!!!! γιατι ενω τρεχω το repair_settings.php και μου εχει σωστα τα path και ενω παταω save δεν κανει καμια αλλαγη??? το δοκιμασα πανω απο 5 φορες και τιποτα.Στο forum ουτε φατσουλες ουτε εικονιδια ουτε φωτο στο προφιλ, δεν βγαζει τιποτα.Τι να κανω??????????


Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #8 on: October 03, 2012, 01:27:32 PM »
Aκυρο το τελευταίο μήνυμα παιδια.Τα διόρθωσα ορισμένα λινκ με το χέρι μέσα από το smf και είναι οκ τώρα.

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #9 on: October 18, 2012, 04:47:18 AM »
Mια ερώτηση. Τώρα που άλλαξε το url του site, θα έχω θέμα με της μηχανές αναζήτησης (αράχνες) ?? Η με τον καιρό που θα μπαίνουν στο νεο θα καταγράψουν το καινούργιο όπως είναι λογικό και μετά απο ένα διάστημα θα ειναι οκ? Γνωρίζεται περίπου πόσο χρόνο παίρνει αυτο?? Τώρα απ οτι είδα στο google της σελίδες μου σε αναζήτηση της εμφανίζει ακόμα στο παλιό.

Offline nikan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
Re: Αλλαγη server
« Reply #10 on: October 19, 2012, 04:29:18 AM »
Στην πρώτη ερώτηση απαντάς μόνος σου στο τέλος του μηνύματός σου.
Στην δεύτερη ερώτηση πάλι απάντησες ο ίδιος.
Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο συχνά σε επισκέπτονται οι μηχανές για να ανανεώσουν όλους τους συνδέσμους που οδηγούν στη σελίδα σου, από περίπου μία εβδομάδα έως και μήνες.

Offline dimitris_p

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 339
  • Gender: Male
Re: Αλλαγη server
« Reply #11 on: October 19, 2012, 03:23:38 PM »
Οκ απλά ήθελα να μάθω αν όντως αυτό που σκεφτικα είναι σωστό, δηλ αν μπαίνοντας στο νέο url θα μπορούν να καταχωρήσουν πάλι το νέο χωρείς πρόβλημα. Οκ οτι θέλει χρόνο το γνωρίζω θα περιμένω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.