SMF Support > Bahasa Melayu (Malay)

Centerkan Image logo dan background..

<< < (2/2)

ahrasis:
Camner awak buat. Cuba try macam ni:

--- Code: ---#logo, #logo a {
   position: absolute;
   text-align: center;
   left: 0;     
   display: block;
   width: 970px;
   height: 90px;
   background: url(images/custom/logo.png) no-repeat;
}
--- End code ---

digolbot:

--- Quote from: ahrasis on May 06, 2011, 10:56:53 AM ---Camner awak buat. Cuba try macam ni:

--- Code: ---#logo, #logo a {
   position: absolute;
   text-align: center;
   left: 0;     
   display: block;
   width: 970px;
   height: 90px;
   background: url(images/custom/logo.png) no-repeat;
}
--- End code ---

--- End quote ---

kalau guna code atas ni, logo tu masih dikiri..

ahrasis:
pelik jugak... sorilah tak leh nak membantu...

digolbot:

--- Quote from: ahrasis on June 03, 2011, 02:47:20 AM ---pelik jugak... sorilah tak leh nak membantu...

--- End quote ---

ehehehe.. takpalah bro.. mungkin theme asal dia mmg lock kot.. takpa, small matter pun benda nih..

ahrasis:

--- Quote from: ahrasis on May 06, 2011, 10:56:53 AM ---Camner awak buat. Cuba try macam ni:

--- Code: ---#logo, #logo a {
   position: absolute;
   text-align: center;
   left: 0;     
   display: block;
   width: 970px;
   height: 90px;
   background: url(images/custom/logo.png) no-repeat;
}
--- End code ---

--- End quote ---
Saya revisit topik ni. Saya silap dulu. Sepatutnya, saya suruh awak buang left: 0; Ini untuk nota pembaca sahaja.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version