Advertisement:

Author Topic: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.  (Read 129339 times)

Offline njyota

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #20 on: January 29, 2011, 10:22:41 AM »
YOU ARE GENIUS!!

If you are a guy, I'm sending you big xoxoxoxoxo and if you're a girl well, I'm still sending them LOL!

THANK U!!!!!!!!!!!!!

I thought my board was lost but u helped bring it back.  YAY!!!!

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #21 on: January 29, 2011, 11:26:31 AM »
WoOt!

Let's hope you learnt to backup, in the future, though, ay? ;)

I'm a guy, so feel free to xoxoxoxoxo me, all over the place! :)

Offline Geofrey

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #22 on: February 18, 2011, 09:16:31 PM »
Great Tutorial, only one thing lacking. Since it is talking about getting your forum re-established when broke by a mod, wouldn't be more complete if it had say a one sentence or phrase that tells you how to actually practically restore the whole thing than just tell you where to find the fie to restore?

Like after you find xxxx then do A and then B and then C for example?

I mean I am just saying I guess most people here might know how to do that but some might not.

Offline Arantor

  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,417
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #23 on: February 19, 2011, 09:07:21 AM »
What more information could there be in that description than there is already? Not everyone keeps those backups, not everyone has them enabled, and the backups are going to be very specific to every installation...

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #24 on: February 19, 2011, 09:59:36 AM »
Like after you find xxxx then do A and then B and then C for example?

If you read it, again, it does exactly that.

Offline technicalworks

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • TECH-TRICKS
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #25 on: February 20, 2011, 01:49:18 AM »
hey i want replace 1.xx.x to 2.xx.xx

i have members on my forum i dont want to lose any data after install
how can i do that pls any1 give me the proceure
!__________I AM COMING HOME_________________!

Offline Arantor

  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,417
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #26 on: February 20, 2011, 07:16:05 AM »
i have members on my forum i dont want to lose any data after install
how can i do that pls any1 give me the proceure

See Upgrading SMF

Offline James Main

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #27 on: February 20, 2011, 05:58:38 PM »
Thanks just saved my site much more to learn before pressing buttons LOL.

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #28 on: February 21, 2011, 05:50:03 AM »
Thanks just saved my site much more to learn before pressing buttons LOL.

Remember to backup, first, next time.:)

Offline w0lfman

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 91
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #29 on: April 11, 2011, 08:18:58 AM »
this may sound like a dumb question, but how do you dearchive it to see the files in the .tar?

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #30 on: April 11, 2011, 08:22:59 AM »
Use a dearchiving program, such as Winzip, WinRar, etc.

Offline w0lfman

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 91
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #31 on: April 11, 2011, 08:42:44 AM »
Use a dearchiving program, such as Winzip, WinRar, etc.
Perfect!  Thanks!

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #32 on: April 11, 2011, 11:28:31 AM »

Offline Blackapp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #33 on: April 14, 2011, 11:11:52 PM »
Thanks for sharing.
Because I didn't back up when I installed my SMF 1.13.

Offline savy118

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #34 on: April 23, 2011, 11:49:02 AM »
so as im new , and to help me undersdtand before we install mods we must back up first, and creates the file which is downloaded to pc, so when we restore can we just upload packages and leave it as the one file or do we have to uncompress it first, as im using smf 2.0 rc5.
also if my forum has a lot of pictures will this be lost in back up if something goes wrong as i see it doesnt save jpg which is inportant and could be a huge amount of memory.

thanks savy

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #35 on: April 23, 2011, 03:15:36 PM »
Best thing you can do, savy, is have a good read around here:

http://wiki.simplemachines.org

Offline savy118

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #36 on: April 24, 2011, 12:58:26 PM »
Thanks k@ i was just thinking is there a manual i will have a read, pictures are inportant to me as im trying to build a forrum for local artists.
thanks

savy
 O:)

Offline funjoys

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #37 on: April 28, 2011, 10:31:08 PM »
i downloaded and dearchieve the 2011-04-28_before_customprofile3-20.tar
now there are two folders named "Source" and "themes" and four files named
1. index
2. SSI
3. ssi_examples
4. ssi_examples
now plz tell me in which folder or location on my forum or server i have to upload these files??

Offline cream00

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #38 on: May 13, 2011, 03:20:27 AM »
Thank you. ;D

Offline K@

  • Lead Support Specialist
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 45,067
  • Gender: Male
  • Yum!
Re: Installed a mod? Broke your forum? No backup? This might help.
« Reply #39 on: May 13, 2011, 06:24:36 AM »
Helped you out?

Wonderful!