Advertisement:
Advertise With Us!

Author Topic: Ääkkösongelma  (Read 5122 times)

Offline Bazie

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • Tä?
    • Bazie.net
Ääkkösongelma
« on: January 05, 2012, 05:30:38 AM »
Muitakin ääkkösongelma-aiheita löytyi, mutta ei apuja eikä sopivaa, josta jatkaa :)

Ylläpidän kolmea foorumia, jotka tällä hetkellä ovat versiolla 2.0.2. Foorumit sijaitsevat eri palvelimilla. Foorumit ovat oletuksena suomenkielisinä ja merkistökoodaus on ISO-8859-1. UTF-8 kielipakettia ei ole asennettu eikä tietokanta ole UTF-8 sisältöinen.

Foorumit toimivat ongelmitta Firefoxilla, Operalla ja Chromella. Kaksi foorumeista myös IE8:lla ja 9:llä. Yksi foorumeista ei kuitenkaan pidä Internet Explorerista. IE9 näyttää äkköset salmiakkiruutuina ja IE8 laatikoina. Molemmat IE-selaimet näyttävät myös käyttävänsä sivulla merkistökoodausta Unicode UTF-8. Koska en ole IE käyttäjä, niin sain havaita, että en edes manuaalisesti saanut selainta vaihtamaan merkistökoodausta :-[ Toisaalta miksi pitäisi, koska muut foorumit toimivat IE:lläkin. Oletan, että syy löytyy foorumin puolelta?

Olen vertaillut foorumeiden asetuksia enkä huomaa mitään eroja, joka tähän voi vaikuttaa :-\ Kyseisen foorumin IE-käyttäjät eivät osaa sanoa tarkkaa ajankohtaa, koska ongelma alkoi ilmetä. Tiedossa on, että kaikki toimi vielä 2.0 vaiheessa. Asiasta on minulle kerrottu ennen 2.0.2-päivitystä. Vika on siis mahdollisesti tullut foorumin 2.0.1-päivityksen yhteydessä :-\

Onko siis kyseessä vika foorumin asetuksissa, foorumin käyttäjän asetuksissa, foorumin päivityksessä vai meneekö tämä selvittely palvelimen softaan asti?

Offline Owdy

  • SMF Fossil
  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,550
  • Gender: Male
  • W00t!
    • janoloferiksson on LinkedIn
    • @@jaoler on Twitter
Re: Ääkkösongelma
« Reply #1 on: January 05, 2012, 07:08:33 AM »
URL?
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

Offline Bazie

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • Tä?
    • Bazie.net
Re: Ääkkösongelma
« Reply #2 on: January 05, 2012, 10:15:02 AM »
URL?
http://www.nautiskelijat.net/foorum/

Ääkköset toimivat viestiä kirjoittaessa, viestin esikatselussa ja muuten foorumilla esim. kohdissa "Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit." ja "Näytä uudet vastaukset viesteihisi.".

Offline Owdy

  • SMF Fossil
  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,550
  • Gender: Male
  • W00t!
    • janoloferiksson on LinkedIn
    • @@jaoler on Twitter
Re: Ääkkösongelma
« Reply #3 on: January 05, 2012, 10:46:51 AM »
Linuxin Chromella sama ongelma. Outoa, viestisivulla UTF-8 päällä, ja salmiakit näkyy, foorumin muilla sivuilla koodaus on länsimainen ja ääkköset näkyy oikein.

« Last Edit: January 05, 2012, 10:53:49 AM by Owdy »
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

Offline Owdy

  • SMF Fossil
  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,550
  • Gender: Male
  • W00t!
    • janoloferiksson on LinkedIn
    • @@jaoler on Twitter
Re: Ääkkösongelma
« Reply #4 on: January 05, 2012, 10:56:33 AM »
Syyllinen löytyi: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.nautiskelijat.net%2Ffoorum%2Findex.php%2Ftopic%2C614.0.html&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&ss=1&group=0&verbose=1&user-agent=W3C_Validator%2F1.2

Katso se eka virhe. Sulla on todennäköisesti jonkun teematiedoston alussa »¿ merkki joka sotkee. Tutki ainakin Index.template ja display.template. Veikkaisin jälkimmäistä. Jos ei löydy syyllistä, lataa upgrade paketista puhtaat default template tiedostot.
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

Offline Bazie

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • Tä?
    • Bazie.net
Re: Ääkkösongelma
« Reply #5 on: January 05, 2012, 11:22:38 AM »
Nyt en ymmärrä missä tiedostossa tuo merkkivirhe oikein on ??? Firefoxilla ei etusivulla näy mitään ja liitteenä näyte index.php:n lähdekoodista. Kun menen aiheeseen, josta virheen löysit, niin sivun vasemmassa yläreunassa näkyy todellakin nuo ylimääräiset merkit ja tuolloin se näkyy myös lähdekoodissa. Siitäkin liitteenä kuvakaappaus.

Offline Owdy

  • SMF Fossil
  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,550
  • Gender: Male
  • W00t!
    • janoloferiksson on LinkedIn
    • @@jaoler on Twitter
Re: Ääkkösongelma
« Reply #6 on: January 05, 2012, 11:36:17 AM »
. KYseessä on suurimmalla todennäköisyydellä teematiedosto. Koska virhe näkyy vain viestisivulla, tarkasta Display.template.php ensimmäisenä
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

Offline Owdy

  • SMF Fossil
  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,550
  • Gender: Male
  • W00t!
    • janoloferiksson on LinkedIn
    • @@jaoler on Twitter
Re: Ääkkösongelma
« Reply #7 on: January 05, 2012, 11:38:50 AM »
Lataa tästä paketista puhtaat teematiedostot ja ylikirjoita vanhat http://download.simplemachines.org/index.php?thanks;filename=smf_2-0-2_upgrade.zip
Former Lead Support Specialist

Tarvitsetko apua SMF foorumisi kanssa? Otan työtehtäviä vastaan, lue:http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=375918.0

Offline Bazie

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • Tä?
    • Bazie.net
Re: Ääkkösongelma
« Reply #8 on: January 05, 2012, 12:08:54 PM »
Koska virhe näkyy vain viestisivulla, tarkasta Display.template.php ensimmäisenä
En saa tällä hetkellä mm. FTP-yhteyttä palvelimeen, joten en pääse heti testaamaan. Display.template.php kyllä on melko varmasti se tiedosto, jossa vika on. Se on ainut tiedosto, jota foorumilla muutan itse käsin, kun lisään sijainnin (asuinpaikka) näkymään viestien lukumäärän alapuolelle. Eli foorumin ylläpitäjän viaksi tämä on osoittautumassa :-[ En tosin varakopiosta löydä kohtaa, jossa vika olisi, mutta se selviää, kun pääsen ylikirjoittamaan tiedostoja.

Offline Bazie

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
  • Gender: Male
  • Tä?
    • Bazie.net
Re: Ääkkösongelma
« Reply #9 on: January 06, 2012, 04:31:58 AM »
Display.template.php
Korvasin paketista vain tämän tiedoston ja asia korjaantui. Kiitoksia Owdylle 8)