Advertisement:

Author Topic: Po co w SMF jest Wap2  (Read 2135 times)

Offline impreza

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
    • http://www.open-info.eu/artykuly/
Po co w SMF jest Wap2
« on: January 08, 2012, 06:24:20 PM »
Witam tak jak w temacie do czego to służy? Bo przecież to forum i jego tematy tylko bez grafik w postaci tekstowej. Czy da się to jakoś wyłączyć?
Bo warto wiedzieć www.open-info.eu co jest grane http://www.open-info.eu/turystyka/

Offline Nolt

  • Local Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 443
  • Gender: Male
  • SMF Polish Translator
    • smfpolska on Facebook
    • Wizzi
Re: Po co w SMF jest Wap2
« Reply #1 on: January 09, 2012, 05:28:22 AM »
Do przeglądania na np. smarfonach (coś jak lite version).

Offline impreza

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
    • http://www.open-info.eu/artykuly/
Re: Po co w SMF jest Wap2
« Reply #2 on: January 09, 2012, 12:12:09 PM »
Widzę że czasami mi to robi duplikaty stron jak się zindeksuje mimo adresów kanonicznych. Zablokowałem to robotem.txt chyba może nie?
Bo warto wiedzieć www.open-info.eu co jest grane http://www.open-info.eu/turystyka/

Offline phantomm

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 944
  • Gender: Male
    • pages/smfpl/171860759503032 on Facebook
Re: Po co w SMF jest Wap2
« Reply #3 on: January 14, 2012, 04:01:57 AM »
tak, bota google możesz zablokować w robots.txt, ale pamiętaj żeby google mobile mógł indeksować te strony ;)
Polskie wsparcie SMF na simplemachines.org

My mods