Advertisement:

Author Topic: Silap Tukar Email Address  (Read 7856 times)

Offline qubbah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
Silap Tukar Email Address
« on: November 19, 2010, 07:10:51 AM »
Saya tak dapat acitivatekan username selepas tukar email baru kerana alamat email tersebut tidak boleh dimasuki.
Bagaimana cadangan penyelesainnya? Username lama saya di SMF tak dapat digunakan.

Offline ahrasis

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,110
  • Gender: Male
    • ahmad.rasyid.ismail on Facebook
    • ahrasis on GitHub
    • @ahrasis on Twitter
    • ahrasis
Re: Silap Tukar Email Address
« Reply #1 on: November 19, 2010, 09:58:43 AM »
Saya kurang faham. Username di SMF ke? Macamana dapat masuk ke sini dan buat pos ni? Apa berapa dan apakah nama username tu? Email lama dan baru? Bagi jelas sikit boleh?
http://anypost.qom.my - Place where I dumped most of my mods.

Help by testing My mods.

Offline qubbah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
Re: Silap Tukar Email Address
« Reply #2 on: November 19, 2010, 08:57:29 PM »
Saya ada username lama di smf .. qubbah
saya tukar kepada email baru.. tapi tersilap edit. email tu tak dapat bukak.
macammana nak buat yer..?

Offline ahrasis

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,110
  • Gender: Male
    • ahmad.rasyid.ismail on Facebook
    • ahrasis on GitHub
    • @ahrasis on Twitter
    • ahrasis
Re: Silap Tukar Email Address
« Reply #3 on: November 21, 2010, 07:24:19 AM »
Buat masa ni, anggaplah akaun tu dah hilang. Teruskan jer dengan akaun baru ni. Kalau akaun tu penting, cuba buka satu topic di SMF Support minta bantuan untuk kembalikan (restore) akaun kepada keadaan asal sebelum buat perubahan supaya boleh akses dan update dengan alamat baru yang betul. Bidang kuasa saya terhad dalam Papan Bahasa Melayu sahaja.
http://anypost.qom.my - Place where I dumped most of my mods.

Help by testing My mods.