Advertisement:

Author Topic: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)  (Read 2564497 times)

Offline DaRKeN_58

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 122
    • DaRKeN.es
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4960 on: November 09, 2010, 02:45:04 PM »
Hey guys, do not speak English but I will try ...

The problem I have is with the search AEVA, use the free version, take this opportunity to thank the creator for this great project.

My syte is: www.darken.es
My theme is: MysticJade
My SMF is: 1.1.1X
My Aeva Media is: 1.4b

Well, two things I would change the form and is not allowed if:

1. Come marked by default, all search options.
2. Delete the user search.
3. If there is any way to change the form of my theme for the search AEVA.

I also want to configure the search bar brings Wibiya to write something and give it the look, go directly to the search and the search engine.

The system configuration Wibiya bar says this:



Click on the image to see it in real size.




That's all, sorry for the inconvenience and thank you very much.


---------------------------------------------------------------------------------------------EDIT


I have found the solution to the problem with the search bar Wibiya:

You must enter this in the configuration: http://www.yoursite.com/index.php?action=media;sa=search;search=AAAA

Let's see if I can help out with the other hehe.

Greetings.
« Last Edit: November 09, 2010, 03:11:28 PM by DaRKeN_58 »
... :-X Dime de que presumes y te diré de que careces ;)...

Offline HRM

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 333
  • Gender: Male
  • Dutch & Belgium musicforum
    • Muziekforum.com
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4961 on: November 10, 2010, 04:08:07 PM »
actually that is not quite true.

Any youtube link will convert to display the youtube player, once you ACTIVATE THE AUTOEMBED (and, of course, assuming the link is not enclosed in any existing BBC)

Thanks a lot  again man, I installed it after all (Aeva-Lite-7.1.708) and it's great! No hassle anymore for my visitors in finding the right code and pressing the right button but having videos embedded by just a link to the site. GREAT!!! 8)


And thanks to Nao to create this beautiful mod!
To install something for the cat's 'cut' is never nice..... (old dutch saying) :D

Offline YogiBear

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,924
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4962 on: November 10, 2010, 06:45:28 PM »
The question about the Unseen area comes up every now and again. The permission is set also in Admin > Membergroups > Permissions > Aeva > tick the Unseen box and click Save.

SMF v2.0.15  Mods : Ohara YouTube Embed v1.2.9,  Custom Tab v1.2 , Bakers' Dozen Pages v1.2 , SMFPacks Shoutbox v1.1,  Board Color & Icons v1.1

Offline scvoyager

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4963 on: November 10, 2010, 07:57:26 PM »
I'm getting an error "The database value you're trying to insert does not exist: id_preview" When trying to convert SMF Pro into the media gallery. I see were this was brought up before but their never was a fix for it.

I'm running 2.0RC3 if that helps. I have uninstalled and reinstall and have tried the gallery and converter downloads from both this site with the same results.

Offline Sudhakar Arjunan

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,226
  • Gender: Male
  • SMF is the best forum tool
    • IT Acumens - Webdesigning & Webhositing services in Chennai
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4964 on: November 11, 2010, 09:51:03 AM »
I had installed mgallery years back from smf-media. Have around 5000 images in the mgallery. Now upgraded to 2.0 RC4 .

What i have to do, install this mod and how do i take the backup of the existing files from old mgallery.
Working on New Mods & Themes for SMF... Will update soon... My Blog page
My Smf forum : Discuss ITAcumens :: My SMF Forum

Offline rjez16

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4965 on: November 11, 2010, 11:21:45 AM »
I have be using Aeva for a few years now and have never come across this problem. I have just installed smf 2.0 rc4 with portamx.

when I copy a youtube URL and hit save I see the video and it plays but when I hit the media button all I get is a blank white screen. I have to use the back button to get back to the video and delete it to get the media page back. This happens with all themes including curve. Any ideas?




Aeva Media 1.4b © noisen / smf-media / SMF 2.0 RC4  PortaMx v0.990
« Last Edit: November 11, 2010, 01:40:11 PM by rjez16 »

Offline petesky

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4966 on: November 11, 2010, 12:01:01 PM »
Sure - same problem in my forum (maybe along with portaMX).
Just search and comment out the line in aeva-subs.php and aeva-embed.php:

Code: [Select]
ob_start($obs && ($obs['name'] != 'default output handler') ? $obs['name'] : null);

Offline rjez16

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4967 on: November 11, 2010, 01:23:45 PM »
First thanks for your reply. Second I'm not sure what you mean by comment out? You mean remove?

Sorry I'm not a coder but I can follow directions  :)

Offline petesky

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 312
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4968 on: November 11, 2010, 01:31:06 PM »
Just put // in front of the line in both php files to comment out this function.

Offline rjez16

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4969 on: November 11, 2010, 01:39:29 PM »
worked perfect! Thank you for you help  :)

Offline fmofmpls

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 158
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4970 on: November 11, 2010, 09:33:58 PM »
Just converted from smf gallery pro. The conversion went fine using the converter, but any of my pics that used the JPEG extension (instead of JPG) won't load. The thumbnails are visible, but the pics never load to size. What am I missing here?

Offline b4pjoe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
    • B4print.com
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4971 on: November 12, 2010, 01:02:07 PM »
Sure - same problem in my forum (maybe along with portaMX).
Just search and comment out the line in aeva-subs.php and aeva-embed.php:

Code: [Select]
ob_start($obs && ($obs['name'] != 'default output handler') ? $obs['name'] : null);

Along the same line, I have installed SMF 2.0 RC4 along with PortaMx v0.990 and AEVA 1.4b. No other mods and no errors when installing any of it. I now have 2 AEVA albums that just display as blank white pages and I have a PortaMx php block on the front page that, when enabled, cause the front page to just display as a blank white page. They all worked fine with SMF 2.0 RC3 along with PortaMx v0.980-1 and AEVA 1.3a. The code for the php block is to display random thumbnails of a selected AEVA album. The code is:

Code: [Select]
global $sourcedir;
     loadLanguage('Aeva');
     require_once($sourcedir . '/Aeva-Subs.php');
//     echo '<strong><center>(Click thumbnail to enlarge. Then click Zoom to view full size.)</center></strong> ';
     echo aeva_listItems(aeva_getMediaItems(0, 16, 'RAND()', true, array(10)), true, 'center', 0);

If I comment out that code from the 2 AEVA files the 2 albums and the php block work but the PortaMx copyright is missing at the bottom of the page when either of those 2 albums are displayed or the front page where the php block is displayed.

AEVA 1.4b works fine if PortaMx v0.990 is not installed and PortaMx v0.990 works fine if AEVA 1.4b is not installed. But there are problems with both if they are both installed.

http://portamx.com/topic_2092.0.html

Edited to add: It's embedded files that reside on remote servers that causes the issue. Such as youtube videos. If you upload a file directly into the album there is not a problem. It's not just albums though. If there are posts with embedded files they also display as blank white pages.

As final tests I uninstalled AEVA 1.4b and PortaMx worked fine. All copyrights were where they should be. So then I un-installed PortaMx and re-installed AEVA. All of the albums displayed fine. Even those that have embedded video files from sites like youtube. Then I re-installed PortaMx and the problems returned. Blank white pages for those albums with embedded video and if I edited the 2 AEVA files as mentioned I can display those albums and front page but the PortaMx copyright is missing.
« Last Edit: November 13, 2010, 11:47:11 AM by joec88 »

Offline NoFeaR / NFSMW

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 493
  • Gender: Male
  • Manipulating the WEB!
    • Info-Hype
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4972 on: November 14, 2010, 08:04:34 AM »
I get [Limit Reached]

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 48,950
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4973 on: November 14, 2010, 08:16:47 AM »
maybe you got to your max number of files or max size of directory, check it via ftp and the admin panel.

Offline b4pjoe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 386
  • Gender: Male
    • B4print.com
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4974 on: November 14, 2010, 11:38:57 AM »
Just some added info to add on the white screen issues on pages with embedded links in combination with PortaMx v0.990 and AEVA v1.4b...

Commenting the line of code below from aeva-subs.php and aeva-embed.php does solve the blank white page issue...

Code: [Select]
ob_start($obs && ($obs['name'] != 'default output handler') ? $obs['name'] : null);
However I still have an issue with the PortaMx copyright being missing on all pages that contain embedded links. If I disable the AEVA Auto-Embed feature I do have the PortaMx copyright. The problem is that AEVA only displays it's own Embedding copyright on pages that have embedded links. Therefore if I disable  the AEVA Auto-Embed feature I see the PortaMx copyright. If I enable the AEVA Auto-Embed feature then the AEVA copyright replaces the PortaMx copyright. See attached images.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 55,834
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4975 on: November 14, 2010, 02:27:10 PM »
sounds like both are using the same javascript to inset their copyright
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline C4G-TK

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 961
  • SHOW others respect & you GET respect in return.
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4976 on: November 15, 2010, 12:53:28 AM »
Decided I'd upgrade to RC4 and purchased the Pro Version of the mod.
I made the purchase for one reason only and that was because I have used this mod on every one of my sites in the past.
I felt like the $20 was worth the ease of use and I know that my members appreciate the feature.

@ $20, I feel like it was well worth the price.
It's not like it was going to break my bank like some of the other mods out there that are $75 or more.

I'm sure the free version would have sufficed for my needs, but thanks for all your work and thanks for making the paid version, Nao.
-img removed-

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,622
  • Gender: Female
    • Product developer site
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4977 on: November 15, 2010, 01:58:58 PM »
sounds like both are using the same javascript to inset their copyright
We don't use javascript for the coyright  ;)

Fel
PortaMx has released the version 1.3 of PortaMx-Forum with a built in SEF engine, a integrated Portal and full support for the EU Cookie Law.
Follow us on our Community


Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 55,834
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4978 on: November 15, 2010, 02:00:32 PM »
last I recall, Aeva does...   maybe aeva is replacing the contents of the div with it's own via the javascript...
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline feline

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,622
  • Gender: Female
    • Product developer site
Re: General support topic for Aeva Media (Latest release: July 28, 2010)
« Reply #4979 on: November 15, 2010, 02:31:05 PM »
True? And that is conform with the SMF copyright ?
If so, then is that a absolutely BAD programming technique ...

Fel
PortaMx has released the version 1.3 of PortaMx-Forum with a built in SEF engine, a integrated Portal and full support for the EU Cookie Law.
Follow us on our Community