Advertisement:

Author Topic: Full - width logo...kako ga ubaciti?  (Read 14384 times)

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Full - width logo...kako ga ubaciti?
« on: October 29, 2007, 04:56:27 PM »
Kako to da izvedem, pokusavao sam ali ne ide...

Evo sta hocu, da umesto logoa u zaglavlju tj umesto ovog kera stoji slika od 720px koliko je siroko zaglavlje...

Offline Vanz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 102
  • Gender: Male
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #1 on: October 29, 2007, 04:59:44 PM »
Pa najbolje je da sam podesis sliku na te dimenzije!

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #2 on: October 29, 2007, 05:09:47 PM »
Fora je sto je to zaglavlje podeljeno na dva dela, jedan od 207px gde je slika kera i drugi od 516px gde pise ono lovac.freehostia.com

Koji god deo da razvucem ne pregazi onaj drugi nego ga "izgura" , moram ta dva dela spojiti u jedan a ne znam kako to da izvedem

Offline PeTkO

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #3 on: October 30, 2007, 07:10:43 AM »
pogledaj u index.template.php, mislim da je tamo.Ako nije, pretrazi u nekim php fajlovima od templejta

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #4 on: October 30, 2007, 09:43:56 AM »
jeste u index template ali9 ne mogu da skontam sta treba da promenim..

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #5 on: October 30, 2007, 01:36:59 PM »
Ovo sam izvuko iz default teme... slicno je valjda i za tvoju

nadjes:
Code: [Select]
echo '
<div class="tborder" ', $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? ' style="width: 100%;"' : '', '>
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr>
<td class="catbg" height="32">';

if (empty($settings['header_logo_url']))
echo '
<span style="font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 140%; ">', $context['forum_name'], '</span>';
else
echo '
<img src="', $settings['header_logo_url'], '" style="margin: 4px;" alt="', $context['forum_name'], '" />';

echo '
</td>
<td align="right" class="catbg">
<img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="margin: 2px;" alt="" />
</td>
</tr>
</table>';

i zamenis sa:
Code: [Select]
echo '
<div class="tborder" ', $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? ' style="width: 100%;"' : '', '>
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr>
<td class="catbg">
<img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="margin: 2px;" alt="" />
</td>
</tr>
</table>';

Offline [S]ETI_explorer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
  • If I had eight hours to chop down a tree, I'd spend six hours sharpening my axe.
    • Pentesting RS
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #6 on: October 30, 2007, 03:23:02 PM »

 Ili jednostavno mozes obrisati ovu liniju

Code: [Select]
<img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="margin: 2px;" alt="" />
 i tvoj logo ce biti 100% rasiren ;)

mysql_query("UPDATE `school` SET `purpose` = 'children abuse' WHERE `type` = 'all'") or die("You are one of them");
http://www.elitesecurity.org/t370624-Zahvalnica-SETI-explorer
Follow me on Twitter

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #7 on: October 30, 2007, 04:45:05 PM »
Hvala ljudi, idem da pokusam da sredim pa ako bude problema javljam se.....


PS sredjeno, odradio sam sa markovom shemom plus male korekcije u style.css, umesto left i right padding 10px stavio 0 i to je to...

SETI sa tvojom semom nesto nije sljakalo kako terba, logo je malo izlazio iz okvira...

Hvala obojici jos jednom
« Last Edit: October 30, 2007, 05:20:47 PM by dioda »

Offline metaphysic

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #8 on: November 12, 2007, 12:34:05 PM »
@dioda

cestitke na uradjenom poslu

aj sad za nas koji ne znamo kao si odradio
napisi ovde, tj ostavi kodove koje si ispravio i kako

i ja bih hteo da u  headeru (plavom gornjem delu foruma)
ubacim sliku i ceo forum da "suzim"
ali mi ne polazi za rukom

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #9 on: November 12, 2007, 02:20:00 PM »
Uh, u index template.php nije frka, samo zameni ovaj kod sto je marko rekao i sve je ok...
Problem je u style.css, kada stavis padding na 0px onda header ide od ivice do ivice kako treba ali se jos neki delovi poremete pa moras razdvojiti u klase style.css...

evo ovako

Code: [Select]
.catbg3 , tr.catbg3 td
{
background-image: url(images/topmenu_bg.png);
background-color: #ffffff;
color: #369;
padding-left: 10px;
padding-right: 10px;


}


.catbg , tr.catbg td

{
    background-image: url(images/topmenu_bg.png);
background-color: #ffffff;
color: #660000;
padding-left: 0px;
padding-right: 0px;
}


ovo je sve stajalo u jednom redu ".catbg3 , tr.catbg3 td, .catbg , tr.catbg td" pa sam morao da ih razdvojim kao sto je gore u kodu i ono sto se odnosi na header sam stavio pading na 0 px a za meni iznad postova sam ostavio 10 px kako je po defaultu..

PS ne kontam kako mislis da suzis forum?
« Last Edit: November 12, 2007, 02:23:38 PM by dioda »

Offline metaphysic

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #10 on: November 12, 2007, 02:25:17 PM »
ok, probacu
hvala

Offline skinmi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 49
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #11 on: December 31, 2009, 04:33:36 PM »
Kod mene radi ovako, i Full - width logo na svim Browserima


Code: [Select]
<div id="mainframe">
<div class="tborder"', $context['browser']['needs_size_fix']&& !$context['browser']['is_ie6'] ? ' style="width: 100%;"' : '', '>
      <table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
         <tr>
            <td class="catbg">
               <img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="width: 100%;"/>
            </td>
         </tr>
      </table>';

Offline Zoric995

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 515
  • Gender: Male
  • SRS Seselj do Srbije :)
    • NisForum
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #12 on: December 31, 2009, 11:49:39 PM »
Da li je ova tema resena ako jeste Dzonny moze sloved>>??<<

PS : casino nemoj da opet kazes da to Dzonny treba da kaze xD 
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=357820.0

Kako napraviti dugme na meniju !!!!

Moj je rodjendan sada !!! :D
ShoOnline NEW HOUSE
<center></center>

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,610
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #13 on: January 01, 2010, 12:04:57 PM »
Da li je ova tema resena ako jeste Dzonny moze sloved>>??<<

PS : casino nemoj da opet kazes da to Dzonny treba da kaze xD 
Done, nema problema :D

Offline CaSiNo RoYaLe

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,472
  • Gender: Male
  • vBulletin < SMF
Re: Full - width logo...kako ga ubaciti?
« Reply #14 on: January 01, 2010, 02:40:28 PM »
PS : casino nemoj da opet kazes da to Dzonny treba da kaze xD 

to dzonny treba da kaze