Advertisement:

Author Topic: ? marks instead of images in Safari  (Read 7399 times)

Offline societyofrobots

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 192
? marks instead of images in Safari
« on: May 24, 2008, 05:07:22 PM »
Images come up as ? marks using Safari on MacOs10.5. I'm using the latest v1.1.5 files. Images work fine in IE and Firefox on XP otherwise.

This is what it looks like:

http://img379.imageshack.us/img379/1210/forumbugsiq7.jpg


Offline lordtron

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,247
  • Gender: Male
    • VainSoft
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #1 on: May 25, 2008, 04:47:57 AM »
Its not just Mac's that do it. Windows does the same thing when it comes to Safari. Safari reads images differently than IE or FF does.

VainSoftGames.com - New Design To Gaming

MrPhil

  • Guest
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #2 on: May 25, 2008, 10:04:58 AM »
So you're saying that the page displays OK on FF or IE, but on Safari some of the images don't show up?

1) Look at the "Page Source" in the browser, and see what the path and name of the image it's trying to display are. Can you directly bring up this image on your Safari browser (http://www.yoursite.com/images/this_button.jpg or whatever)? If you can't, it sounds like the image file is slightly corrupted (if it will show OK on FF or IE).

2) Look at the Page Source in FF or IE... is the image path and name exactly the same as with Safari, but displays correctly on that browser?

3) Try feeding the page to a validator (such as http://validator.w3.org) and see if it reports any funny business with the HTML. Perhaps there's something that passes muster with FF and IE, but fails on Safari. Or worse, there's a bug in Safari in either the HTML parsing or the image display.

4) Post a link to this page and other people can try it out for themselves. Any mods installed, or is it vanilla 1.1.5?

Offline Sarge

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 6,209
  • Gender: Male
    • Zëri YT!
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #3 on: June 18, 2008, 07:02:31 AM »
Hello societyofrobots, have you followed the above advice?
    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

Offline societyofrobots

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 192
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #4 on: August 29, 2008, 05:05:01 PM »
Sorry for the delay in my reply.

1), 2)  I don't use Safari, but my site visitor did. I am unable to check.

3) The validator returns a billion results . . .

4) http://www.societyofrobots.com/robotforum
No mods that should affect that have been installed.

MrPhil

  • Guest
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #5 on: August 29, 2008, 05:27:51 PM »
I see you're still on SMF 1.1.4. The W3C validator complains about the lack of quotation marks around attribute values (e.g., <body width=100%>, rather than <body width="100%">), but I don't know if it has any significance here. Did you change any code in SMF yourself (or with a mod), particularly anything in the page header (especially the DOCTYPE)? I don't have a 1.1.4 level forum to validate against, but my SMF 1.1.5 forum does validate without any errors. Is there anything in common about the missing images, such as that they come from the same mod or theme? Not all images are missing; it appears to be only some buttons.

Offline societyofrobots

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 192
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #6 on: September 07, 2008, 01:02:12 PM »
Well, I *think* I'm on 1.1.5, but I'm having this problem:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=239979.0

I didn't modify the images.

About 3 years ago I modified the code a bit, but don't remember how. I think I just added another table for some ads, and added css to make the links look pretty on mouse-overs.

MrPhil

  • Guest
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #7 on: September 07, 2008, 07:11:41 PM »
Are you really at 1.1.5 now (according to the copyright)? The validator still shows a ton of errors. The first one is <body width=100%>. I don't think "width" is a valid attribute for <body>, and the value (100%) is missing quotation marks. My vanilla 1.1.5 validates cleanly, so whoever worked on your site really messed up the HTML. Is this a non-standard theme (not default, classic, or babylon)? If so, try one of the standard themes and see if Safari then works OK. I suppose that the HTML might be "off" just enough to confuse Safari, while IE and FF are a bit more forgiving?

Offline Rumbaar

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,804
  • Gender: Male
  • Inherent Omniscience
    • Rumbaar.net
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #8 on: September 24, 2008, 08:36:38 PM »
Is it just those specific images?  When you right-click and choose path, what is the path?

1, 2) Install Safari and test :)

Or supply a test account so we can test those registered members areas.
"An important reward for a job well done is a personal sense of worthwhile achievement."

[ Themes ]

Offline societyofrobots

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 192
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #9 on: October 18, 2008, 06:10:10 AM »
Its my HTML, thank you :P
(and quotes aren't required in HTML, thats the standard, but they don't do anything but waste bandwidth :P)

I'm sure if SMF was interested, they'd check my page with Safari, otherwise its not an issue for me :D

Offline Dannii

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,211
  • Mind the volcano!
    • My homepage
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #10 on: October 18, 2008, 06:12:46 AM »
If you have a problem it's generally wise to take the advice, even if it is wasteful. Perhaps this is one case where quotes are actually useful?
"Never imagine yourself not to be otherwise than what it might appear to others that what you were or might have been was not otherwise than what you had been would have appeared to them to be otherwise."

Offline Rumbaar

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,804
  • Gender: Male
  • Inherent Omniscience
    • Rumbaar.net
Re: ? marks instead of images in Safari
« Reply #11 on: October 18, 2008, 08:25:47 AM »
Its my HTML, thank you :P
(and quotes aren't required in HTML, thats the standard, but they don't do anything but waste bandwidth :P)

I'm sure if SMF was interested, they'd check my page with Safari, otherwise its not an issue for me :D
'SMF' don't go around looking at other general users forums, we are here to offer support.  But it seems you're not too fussed about it.  So if you're not, "we're" not.  So I'll mark this as closed.
"An important reward for a job well done is a personal sense of worthwhile achievement."

[ Themes ]