Advertisement:

Author Topic: Konu Kalitesi  (Read 19590 times)

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Konu Kalitesi
« on: September 29, 2008, 04:59:36 PM »
Mod: Rate That Topic
Yazan: [SiNaN]
Açıklama: Konuların üyeler tarafından derecelendirilebilmesini sağlar. Gelişmiş ayarları mevcuttur.
URL: http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1313
Resim: Mod sayfasında.
Türkçesi: Halen çevrilmedi. Sanırım Alpay üzerinden çalışıyordu, eklerse sevinirim.

Türkçesi : (Eğer hatalar varsa lütfen bildiriniz./Alpay - 27Ekim-08 Güncellendi.)

Quote
// Topic Rating Mod
$txt['rate_adminTitle'] = 'Konu Kalitesi Yönetimi';
$txt['rate_adminHelp'] = 'Konu Kalitesi Yönetimi Size Konulara Değerlendirilme Yapılması İçin Olanak Tanır.';
$txt['rate_adminDesc'] = 'Konu Kalitesi Yönetim Paneli.';
$txt['rate_defaultTitle'] = 'Varsayılan Ayarlar';
$txt['rate_defaultDesc'] = 'Konu Kalitelerinin, varsayılan ayarlarını yapmanızı sağlar.';
$txt['rate_boardsTitle'] = 'Bölüm Ayarları';
$txt['rate_boardsDesc'] = 'Konu Kalitelerinin, bölüm ayarlarını yapmanızı sağlar.';

$txt['rate_enabled'] = 'Konu Kalitesini Aktif Et?';
$txt['rate_againType'] = 'Konu Kalitesi Türü:';
$txt['rate_againTypeOp'] = 'Devre Dışı|Kalite Oylaması|Değerlendirilebilen Kaliteler';
$txt['rate_againWait'] = 'Kalite değerlendirme zamanı:';
$txt['rate_showMessageIndex'] = 'Konular kısmında , kalite değerlendirilmeleri görünsün mü?';
$txt['rate_showMessageIndexOp'] = 'Devre Dışı|Sabit Konuları Ayrı Tut|Aktif';
$txt['rate_excludedGroups'] = 'Diğer Gruplar:';

$txt['rate_reset'] = 'Konu kalitelerini sıfırla';
$txt['rate_resetConfirm'] = 'Konu Kalitelerini Sıfırlamaya Eminmisiniz?';
$txt['rate_resetSuccess'] = 'Tüm konuların kalite değerlendirilmeleri sıfırlandı.';
$txt['rate_resetFail'] = 'Hata Oluştu!: Konu kaliteleri sıfırlanamadı.';
$txt['rate_boardsName'] = 'İsim';
$txt['rate_boardsModify'] = 'Düzenle';
$txt['rate_typeDefault'] = 'Varsayılan';
$txt['rate_typeLocal'] = 'Yerel';
$txt['rate_qtDisable'] = 'Devre Dışı';
$txt['rate_qtEnable'] = 'Aktif et';
$txt['rate_qtDefault'] = 'Varsayılan Yerel';
$txt['rate_qtLocal'] = 'Yerel ata';
$txt['rate_qtGo'] = 'Gönder!';
$txt['rate_qtConfirm'] = 'Eminmisiniz?';
$txt['rate_undefined_type'] = 'Tür Girdisi Tanımlanamadı.';
$txt['rate_undefined_id'] = 'ID girdisi tanımlanamadı.';
$txt['rate_undefined_board'] = 'Bölüm girdisi tanımlanamadı.';
$txt['rate_missing_info'] = 'Lütfen bilgileri eksiksiz tamamlayınız!.';
$txt['rate_not_allowed'] = 'Konu Kalitesi Değerlendirmeye Yetkiniz Yok.';
$txt['rate_not_in_range'] = 'Sizin Konu Kalitesinde Değerlendirmeniz Yok.';
$txt['rate_average'] = 'Ortalama Kalite';
$txt['rate_topicNew'] = 'Konu Kalitesi:';
$txt['rate_topicAgain'] = 'Konu Değerlendirmeleri Değiştir:';
$txt['rate_topicGo'] = 'Gönder!';
$txt['rate_logTitle'] = 'Konu Kaliteleri Raporları';
$txt['rate_logRate'] = 'Değerlendirmeler';
$txt['rate_logTime'] = 'Zaman';
// Topic Rating Mod

"rateadmin" teması yüklenemiyor hatası alanlar:

../Sources/RateAdmin.php

Bul:

Code: [Select]
loadTemplate('rateadmin');
Değiştir:

Code: [Select]
loadTemplate('RateAdmin');
« Last Edit: October 27, 2008, 03:37:11 PM by Alpay »
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Mr.Trojan

  • Guest
Re: Konu Kalitesi
« Reply #1 on: October 01, 2008, 07:12:34 PM »
Sinan bey uyarladığınız modüller için tebrik ederim.
Ancak anlamadığım bir nokta bu modülleri siz Anadiliniz ile neden yayınlamıyorsunuz.
Elbette Modifikasyonların Onaylanması için İngilizce olarak düzenlenmesi gerekiyor.Ancak yazan siz olduğunuza Göre ,  Anadilinizden uğraşarak ingilizcesini uyarlarken (utf8 dahi yazmışsınız) ,Zaten kendi diliniz olan Türkçesinin dil dosyasınıda ekleseniz.
Muhafazakar bir yapınızın olduğunu profilinizdeki sitenizden anlıyorum ve bu konuda çoğu kişiden daha hassas davranmanız gerektiğinide düşünmeden edemiyorum açıkçası..
Türkçe Bölümü moderatörümüz olarak sizden bu konuda biraz daha hassasiyet beklendiğinden şüpheniz olmasın.
Elbette sizin ne yapıp yapamayacağınıza ancak siz karar verebilirsiniz.
Lütfen Bunu olumsuz bir eleştiri olarak algılamayın,yapıcı bir eleştiride bulunmak istedim.
Başarılarınızın devamını dilerim..

Code: [Select]
<file name="$languagedir/Modifications.english.php">
<operation>
<search position="end" />
<add><![CDATA[
// Topic Rating Mod
$txt['rate_adminTitle'] = 'Topic Rating Admin';
$txt['rate_adminHelp'] = 'This panel gives you possibilty to change the Topic Rating settings.';
$txt['rate_adminDesc'] = 'Topic Rating control panel.';
$txt['rate_defaultTitle'] = 'Default Settings';
$txt['rate_defaultDesc'] = 'Panel which allows you to change default settings for the mod.';
$txt['rate_boardsTitle'] = 'Board Settings';
$txt['rate_boardsDesc'] = 'Panel which allows you to change board specific settings for the mod.';

$txt['rate_enabled'] = 'Enable Topic Rating?';
$txt['rate_againType'] = 'Rate again type:';
$txt['rate_againTypeOp'] = 'Disable|Change Rating|Rate Again';
$txt['rate_againWait'] = 'Rate again wait time:';
$txt['rate_showMessageIndex'] = 'Topic Ratings on Message Index?';
$txt['rate_showMessageIndexOp'] = 'Disable|Exclude Sticky|Enable';
$txt['rate_excludedGroups'] = 'Excluded Groups:';

$txt['rate_reset'] = 'Reset Topic Ratings';
$txt['rate_resetConfirm'] = 'Are you sure to reset topic ratings?';
$txt['rate_resetSuccess'] = 'All topic ratings are reset.';
$txt['rate_resetFail'] = 'An Error Occured: Topic Rating could not be reset.';

$txt['rate_boardsName'] = 'Name';
$txt['rate_boardsModify'] = 'Modify';
$txt['rate_typeDefault'] = 'Default';
$txt['rate_typeLocal'] = 'Local';

$txt['rate_qtDisable'] = 'Disable';
$txt['rate_qtEnable'] = 'Enable';
$txt['rate_qtDefault'] = 'Set Default';
$txt['rate_qtLocal'] = 'Set Local';
$txt['rate_qtGo'] = 'Go!';
$txt['rate_qtConfirm'] = 'Are you sure?';

$txt['rate_undefined_type'] = 'Undefined type input.';
$txt['rate_undefined_id'] = 'Undefined ID input.';
$txt['rate_undefined_board'] = 'Undefined board input.';
$txt['rate_missing_info'] = 'There are missing info need to be passed.';
$txt['rate_not_allowed'] = 'You are not allowed to rate.';
$txt['rate_not_in_range'] = 'Your rating is not in range.';

$txt['rate_average'] = 'Average Rating';
$txt['rate_topicNew'] = 'Rate Topic:';
$txt['rate_topicAgain'] = 'Change your rate:';
$txt['rate_topicGo'] = 'Go!';

$txt['rate_logTitle'] = 'Rating Log';
$txt['rate_logRate'] = 'Rating';
$txt['rate_logTime'] = 'Time';
// Topic Rating Mod
]]></add>
</operation>
</file>
<file name="$languagedir/Modifications.english-utf8.php" error="skip">
<operation>
<search position="end" />
<add><![CDATA[
// Topic Rating Mod
$txt['rate_adminTitle'] = 'Topic Rating Admin';
$txt['rate_adminHelp'] = 'This panel gives you possibilty to change the Topic Rating settings.';
$txt['rate_adminDesc'] = 'Topic Rating control panel.';
$txt['rate_defaultTitle'] = 'Default Settings';
$txt['rate_defaultDesc'] = 'Panel which allows you to change default settings for the mod.';
$txt['rate_boardsTitle'] = 'Board Settings';
$txt['rate_boardsDesc'] = 'Panel which allows you to change board specific settings for the mod.';

$txt['rate_enabled'] = 'Enable Topic Rating?';
$txt['rate_againType'] = 'Rate again type:';
$txt['rate_againTypeOp'] = 'Disable|Change Rating|Rate Again';
$txt['rate_againWait'] = 'Rate again wait time:';
$txt['rate_showMessageIndex'] = 'Topic Ratings on Message Index?';
$txt['rate_showMessageIndexOp'] = 'Disable|Exclude Sticky|Enable';
$txt['rate_excludedGroups'] = 'Excluded Groups:';

$txt['rate_reset'] = 'Reset Topic Ratings';
$txt['rate_resetConfirm'] = 'Are you sure to reset topic ratings?';
$txt['rate_resetSuccess'] = 'All topic ratings are reset.';
$txt['rate_resetFail'] = 'An Error Occured: Topic Rating could not be reset.';

$txt['rate_boardsName'] = 'Name';
$txt['rate_boardsModify'] = 'Modify';
$txt['rate_typeDefault'] = 'Default';
$txt['rate_typeLocal'] = 'Local';

$txt['rate_qtDisable'] = 'Disable';
$txt['rate_qtEnable'] = 'Enable';
$txt['rate_qtDefault'] = 'Set Default';
$txt['rate_qtLocal'] = 'Set Local';
$txt['rate_qtGo'] = 'Go!';
$txt['rate_qtConfirm'] = 'Are you sure?';

$txt['rate_undefined_type'] = 'Undefined type input.';
$txt['rate_undefined_id'] = 'Undefined ID input.';
$txt['rate_undefined_board'] = 'Undefined board input.';
$txt['rate_missing_info'] = 'There are missing info need to be passed.';
$txt['rate_not_allowed'] = 'You are not allowed to rate.';
$txt['rate_not_in_range'] = 'Your rating is not in range.';

$txt['rate_average'] = 'Average Rating';
$txt['rate_topicNew'] = 'Rate Topic:';
$txt['rate_topicAgain'] = 'Change your rate:';
$txt['rate_topicGo'] = 'Go!';

$txt['rate_logTitle'] = 'Rating Log';
$txt['rate_logRate'] = 'Rating';
$txt['rate_logTime'] = 'Time';
// Topic Rating Mod
]]></add>
</operation>
</file>
« Last Edit: October 01, 2008, 07:34:50 PM by Mr.Trojan »

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #2 on: October 01, 2008, 07:26:37 PM »
Eleştiri ve güzel düşüncüleriniz için teşekkür ederim Mr.Trojan.

Maalesef Türkçe çevirisi için vaktim olmuyor. Modifikasyonlarımı tamamen İngilizce kodluyorum, bu yüzden bittikten sonra her halukarda dil dosyalarının çevrilmesi gerekiyor. 21 modifikasyonumdan sadece birkaç tanesini çevirisi bulunmuyor, sanırım onlar da kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

Paketlere Türkçe dil dosyalarını eklemememin sebebi de, bazı paket çözümleyicilerin Türkçe ISO karakterlerde hata vermesi. Hem de kurulum paketlerini sade tutmak maksadıyla çevirileri ayrıca sunmayı tercih ediyorum.

Not olarak; İngilizce dili için utf-8 desteği eklemek sadece saniyelerinizi alıyor. Çünkü normalden farklı bir karakter bulunmuyor.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Mr.Trojan

  • Guest
Re: Konu Kalitesi
« Reply #3 on: October 02, 2008, 05:04:17 AM »
Yanıtınız için Teşekkür ederim Sinan bey. Elmacık ve Harzem 'den sonra Türkçe Bölümümüze Gelmiş En Faydalı Moderatör olduğunuz  Tartışmasız Bir gerçek. Vaktiniz oldukça Türk SMF kullanıcılarına Biraz daha fazla hassasiyet göstereceğinize inanıyorum.
Başarılarınızın Devamını diler Takdir ve Tebriklerimi sunarım.
Selametle.
Eleştiri ve güzel düşüncüleriniz için teşekkür ederim Mr.Trojan.

Maalesef Türkçe çevirisi için vaktim olmuyor. Modifikasyonlarımı tamamen İngilizce kodluyorum, bu yüzden bittikten sonra her halukarda dil dosyalarının çevrilmesi gerekiyor. 21 modifikasyonumdan sadece birkaç tanesini çevirisi bulunmuyor, sanırım onlar da kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

Paketlere Türkçe dil dosyalarını eklemememin sebebi de, bazı paket çözümleyicilerin Türkçe ISO karakterlerde hata vermesi. Hem de kurulum paketlerini sade tutmak maksadıyla çevirileri ayrıca sunmayı tercih ediyorum.

Not olarak; İngilizce dili için utf-8 desteği eklemek sadece saniyelerinizi alıyor. Çünkü normalden farklı bir karakter bulunmuyor.

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #4 on: October 02, 2008, 05:25:05 AM »
Tekrar teşekkür ederim Mr.Trojan. Fakat diğer moderatörlerimizi unutmamak gerek, burada senelerce moderatörlük yapmış arkadaşlarımız var. Ben sadece birkaç ay *gerçek* moderatörlük yapabildim. SMF ekibinde olduğum için önceliği İngilizce bölümlerine vermek durumundayım. Kalan vakitlerimde (ki nadiren bulabiliyorum) ancak bu bölüme uğrayabiliyorum. Bu yüzden destekten ziyade modifikasyon yazmaya çalışıyorum. Bugün itibariyle de resmi olarak da bölüm moderatörlüğünden ayrıldım ama bölüm moderasyon ekibimize Yağız katıldı. Umarım o da bölümümüze çok şey katacaktır.

Herneyse, bu konuyu benimle fazla işgal etmeyelim.

Çeviri için teşekkürler Alpay. Bazı yerlerde "Değerlendirme" kelimesini kullanmışsın. Sanırım "Konu Kalitesi" yerine "Konu Değerlendirme" daha uygun olacak. O şekilde düzenleyebilir misin?
« Last Edit: October 02, 2008, 05:27:20 AM by [SiNaN] »
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline karanima

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Konu Kalitesi
« Reply #5 on: October 03, 2008, 11:07:38 AM »
sinan kardeş aldığım hata rateadmin teması yüklenemiyor birde tüm yıldızlar konuların önünde çıkıyor oysa oylama sonrası çıkması gerekmiyor mu yardım edersen sevinirim

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #6 on: October 03, 2008, 11:13:20 AM »
İlk mesajı düzenledim, tekrar kontrol edin.

Bütün yıldızlar çıkar, ama yıldızlar mattır. Normal renkli yıldız sayısı kadar kaliteli manasına gelir.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline karanima

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Konu Kalitesi
« Reply #7 on: October 03, 2008, 11:18:16 AM »
teşekkür ederim oldu fakat şu resimde ki gibi oyla kısmı bende gözükmüyor neden olabilir?

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #8 on: October 03, 2008, 11:28:52 AM »
Kullanmak istediğiniz bölümler için modifikasyonu aktifleştirdiniz mi? Mod ayarlarından kullanmak istediğiniz bölümleri seçmelisiniz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline karanima

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 88
Re: Konu Kalitesi
« Reply #9 on: October 03, 2008, 12:16:11 PM »
tüm ayarları kombinasyon halinde defalarca denedim yok olmuyor açılır kutu çıkmıyor oylama için



Düzeltme: flood için özür diliyorum sinan kardeşim eğer bir el atarsan çok sevinirim yardımın olursa kullanacağım  :)
« Last Edit: October 03, 2008, 12:21:12 PM by *erhan »

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #10 on: October 04, 2008, 06:10:58 PM »
Yönetici yetkilerine sahip bir kullanıcı sağlar mısınız özel mesaj ile?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Konu Kalitesi
« Reply #11 on: October 07, 2008, 11:20:30 AM »
Sinan,

bende modifikasyonu kurdum ama "karanima" arkadas'taki sorun bendede var. Heryeri aktif yapiyorum bölümleri vs. ve yine olmuyor.


"karanima" 'in sorunun cözümünü paylasabilirmisin bende uygulayim ?

kolay gelsin.
1.1.21 Default

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #12 on: October 07, 2008, 11:24:16 AM »
Tema değişikliklerini kendi temanızda da uyguladınız mı?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Konu Kalitesi
« Reply #13 on: October 07, 2008, 11:26:03 AM »
Yüklerken tema hatasi vermediki ? :-\

SMF Default 1.1.6.
1.1.21 Default

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #14 on: October 07, 2008, 11:48:25 AM »
Özel mesaj ile bir yönetici hesabı sağlar mısınız?
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Konu Kalitesi
« Reply #15 on: October 07, 2008, 12:10:35 PM »
Tamam.  ::)
1.1.21 Default

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
Re: Konu Kalitesi
« Reply #16 on: October 07, 2008, 12:14:57 PM »
Sanırım çeviri ile ilgili bir karışıklık çıkmış. "Diğer Gruplar" altındaki gruplardan seçili onlanlar konuları değerlendiremez. Sadece konuları değerlendirmesini istemediğiniz grupları seçmelisiniz "Diğer Gruplar" listesinde.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Konu Kalitesi
« Reply #17 on: October 07, 2008, 05:40:07 PM »
Konu kalitesi biraz karisik oldugu için degerlendirmeyi display.template.php'de

bunu buldum
Code: [Select]
// Show "« Last Edit: Time by Person »" if this post was edited.
ve hemen öncesine bunu ekledim:


Code: [Select]
if(!empty($context['can_rate']))
echo '
<div class="smalltext" style="float:right;">
<form action="', $scripturl, '?action=rate" method="post" name="topicRating" accept-charset="', $context['character_set'], '">
', $context['can_rate'] == 1 ? $txt['rate_topicAgain'] : $txt['rate_topicNew'], '
<select name="rate">
<option value="">---</option>
<option value="1"', $context['user_rating'] == 1 ? 'selected="selected"' : '', '>1</option>
<option value="2"', $context['user_rating'] == 2 ? 'selected="selected"' : '', '>2</option>
<option value="3"', $context['user_rating'] == 3 ? 'selected="selected"' : '', '>3</option>
<option value="4"', $context['user_rating'] == 4 ? 'selected="selected"' : '', '>4</option>
<option value="5"', $context['user_rating'] == 5 ? 'selected="selected"' : '', '>5</option>
</select>
<input type="submit" name="rateTopic" value="', $txt['rate_topicGo'], '" />
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />
<input type="hidden" name="board" value="', $context['current_board'], '" />
</form>
</div>';



bu kodu eski oldugu yerde biraktim.

Code: [Select]
<td valign="middle" width="65%" style="padding-left: 6px;" id="top_subject">
', $txt[118], ': ', $context['subject'], ' &nbsp;(', $txt[641], ' ', $context['num_views'], ' ', $txt[642], ')
', !empty($context['show_rate']) ? $txt['rate_average'] . ': ' . ($context['can_moderate_forum'] ? '<a href="' . $scripturl . '?action=ratelog;id=' . $context['current_topic'] . '">' : '') . '<img src="' . $settings['default_images_url'] . '/tr' . $context['rating_average'] . '.png" alt="' . $context['rating_average'] . '" />' . ($context['can_moderate_forum'] ? '</a>' : '') : '', '
</td>';

Görüntü olarak istedigim oldu ancak bir degerlendirme yapip gönderdigimde. Eminmisiniz ? Evet yapiyorum sonra.

"Bir Hata Meydana Geldi!"

Oturum doğrulaması başarısız. Lütfen tekrar deneyin.


Hatasini aliyorum. Nerde yanlis yapiyorum ?  :-\

kolay gelsin.
1.1.21 Default

Offline Pяηѕѕ LF

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,035
  • Pяεηsεs
Re: Konu Kalitesi
« Reply #18 on: October 11, 2008, 02:06:23 PM »
Sinan bir fikrin yokmu ? neden o hatayi veriyor ?  :-\
1.1.21 Default

Offline sthostair

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 28
Re: Konu Kalitesi
« Reply #19 on: October 13, 2008, 02:05:46 PM »
Teşekkürler çok hoş bi eklenti bende 'rateadmin' Teması Yüklenemiyor. hatası alıyordum ア尺乇刀丂乇丂    ilgili link verdi ve yaptım.
Tekek teşekkür ellerin dert görmesin.