Advertisement:

Author Topic: change domain name..?  (Read 12533 times)

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
change domain name..?
« on: July 01, 2009, 04:41:52 PM »
hello to all

if i want to change my site another domain name it's possible..?

now my domin name for example:  http//:www.12345.com

but if i want now this same site just change domin name  for example: ttp//:www.22222.com ...
if it's possible plz help .... how do i can..

or frome where i get help about this Thanks
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline JBlaze

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,032
  • Gender: Male
    • jasonclemons on GitHub
    • XboxLeaders.com
Re: change domain name..?
« Reply #1 on: July 01, 2009, 04:45:56 PM »
Simply move all files to the new directory where the domain is if you are still on the same hosting account.

Then use repair_settings.php to reset all file paths.

What is repair_settings.php?
Jason "JBlaze" Clemons
Former Support & Customization     
Current Projects
Xbox LIVE API
Simple Avatar Rotator     
Important Links
Please, no PMs for support.
Unmanaged VPS Starting at $20/mo

Offline N3RVE

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,906
  • Gender: Male
    • N3RVE.COM
Re: change domain name..?
« Reply #2 on: July 02, 2009, 07:40:54 AM »
Saving/Restoring, and Moving SMF From a Host to Another
Not exactly related but will help :)

-[n3rve]
Ralph "[n3rve]" Otowo
Marketing Co-ordinator, Simple Machines.
ralph [at] simplemachines [dot] org                       
Quote
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” - Carl Sagan

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #3 on: July 02, 2009, 08:25:01 AM »
YES thanks for help

today i make install new smf 1.1.9 with my new domin name and when i move smf old folder to smf new folder ..

 i get it error ..

exp..54 line  1234.com/smf/index.php
this is my old domain name when all file is move but nothing happend ...
« Last Edit: July 04, 2009, 06:43:32 AM by Hanzalah »
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #4 on: July 02, 2009, 08:29:10 AM »
i get it this error is same


Warning: require_once(/home/domin/public_html/Sources/QueryString.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domin/public_html/index.php on line 54

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/domin/public_html/Sources/QueryString.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domin/public_html/index.php on line 54
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline JBlaze

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,032
  • Gender: Male
    • jasonclemons on GitHub
    • XboxLeaders.com
Re: change domain name..?
« Reply #5 on: July 02, 2009, 08:31:54 AM »
Did you use repair_settings.php to restore all file paths?

What is repair_settings.php?
Jason "JBlaze" Clemons
Former Support & Customization     
Current Projects
Xbox LIVE API
Simple Avatar Rotator     
Important Links
Please, no PMs for support.
Unmanaged VPS Starting at $20/mo

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #6 on: July 02, 2009, 05:14:42 PM »
Did you use repair_settings.php to restore all file paths?

What is repair_settings.php?

after finsh my all file ..

i use this repair_settings.php   but nothing
i get it this error

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

how do i can .. plz help
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #7 on: July 02, 2009, 08:14:54 PM »
Did you use repair_settings.php to restore all file paths?

What is repair_settings.php?

and sir now it's working but i get it this errorr plz any help

Some settings are not being shown because the MySQL connection information is incorrect.
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline JimM

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,977
  • Gender: Male
    • Southern Spirit Hunters
Re: change domain name..?
« Reply #8 on: July 02, 2009, 11:31:40 PM »
Did you use repair_settings.php to restore all file paths?

What is repair_settings.php?

and sir now it's working but i get it this errorr plz any help

Some settings are not being shown because the MySQL connection information is incorrect.

The error tells the story.  Check the information for your MySQL database name, user, prefix and password.  These all have to be correct in order for the forum to connect to the database.
Jim "JimM" Moore
Former Support Specialist
jimm@simplemachines.org

Please do not PM me for support!                   
Installing SMF
Upgrade SMF
Manual Installation of Mods

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #9 on: July 04, 2009, 06:32:00 AM »
hello sir plz help

when I use  "repair_settings.php"


after browser hel sohow me this error

Some settings are not being shown because the MySQL connection information is incorrect.


and hi show me my old database name and password
anybody help plz frome where I have change this
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline Norv

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,314
  • Blue Wolf
Re: change domain name..?
« Reply #10 on: July 04, 2009, 07:14:04 AM »
Please write the correct server name, name and password for MySQL in the repair_settings.php page, and save.
If you are certain it is the correct server name, name and password for MySQL, then contact your host and ask them about what is wrong with MySQL server.
To-do lists are for deferral. The more things you write down the later they're done… until you have 100s of lists of things you don't do.
File a security report | Developers' Blog | Bug Tracker

Also known as Norv on D* | Norv N. on G+ | Norv on Github

Offline JimM

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,977
  • Gender: Male
    • Southern Spirit Hunters
Re: change domain name..?
« Reply #11 on: July 05, 2009, 12:02:48 AM »
As Norv stated, just enter the correct information in repair_settings.  If after entering the information you have, you still receive a message then it would definitely be time to contact your host.
Jim "JimM" Moore
Former Support Specialist
jimm@simplemachines.org

Please do not PM me for support!                   
Installing SMF
Upgrade SMF
Manual Installation of Mods

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #12 on: July 06, 2009, 07:07:33 AM »
thanks for help sir

i contact  my host i give me passward and user name and i right it but but nothing happened
save option is same freeze


 i get it same error

Some settings are not being shown because the MySQL connection information is incorrect.



Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline Norv

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,314
  • Blue Wolf
Re: change domain name..?
« Reply #13 on: July 06, 2009, 07:53:29 AM »
Ah. But it says there too why it cannot save them: Settings.php cannot be written on the webserver.
You need to make it writable.
Please check the file's permissions: chmod it to 777, or 755 if that fails. (How do I chmod? / what is chmod?)

Then, run repair_settings.php again. Change again the names/passwords so that it's all correct. Then press "save settings".
To-do lists are for deferral. The more things you write down the later they're done… until you have 100s of lists of things you don't do.
File a security report | Developers' Blog | Bug Tracker

Also known as Norv on D* | Norv N. on G+ | Norv on Github

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #14 on: July 06, 2009, 09:49:17 AM »
yes sir it's working .. but now i get it this error




Critical Settings
These are the settings most likely to be screwing up your board, but try the things below (especially the path and URL ones) if these don't help. You can click on the recommendded value to use it.
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline Norv

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,314
  • Blue Wolf
Re: change domain name..?
« Reply #15 on: July 06, 2009, 10:28:17 AM »
That's okay, it's no error, it's a warning to pay attention. Because with these settings right, your forum will function. With them wrong, it will not.
Please read them carefully and make sure they're correct (for your forum). Then save them.
To-do lists are for deferral. The more things you write down the later they're done… until you have 100s of lists of things you don't do.
File a security report | Developers' Blog | Bug Tracker

Also known as Norv on D* | Norv N. on G+ | Norv on Github

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #16 on: July 06, 2009, 11:27:45 AM »
ok sir  when i save ..  nothing happened  same page is retrain

Paths & URLs:
These are the paths and URLs to your SMF installation, and can cause big problems when they are wrong. Sorry, there are a lot of them.



and sir when i open my site link this massage is coming

Template Parse Error!It seems something has gone sour on the forum with the template system. This problem should only be temporary, so please come back later and try again. If you continue to see this message, please contact the administrator.

You can also try refreshing this page.
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline Norv

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,314
  • Blue Wolf
Re: change domain name..?
« Reply #17 on: July 06, 2009, 11:37:39 AM »
When you save, it's okay if it shows the same page.

About template parse error: does it say anything else, like the name of a file, or the line number?

Please also tell: did you copy the files from the old host exactly how they were when the forum was working fine? Or did you make modifications in the forum files? For example, in index.template.php, or in others.
To-do lists are for deferral. The more things you write down the later they're done… until you have 100s of lists of things you don't do.
File a security report | Developers' Blog | Bug Tracker

Also known as Norv on D* | Norv N. on G+ | Norv on Github

Offline DilSe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 384
Re: change domain name..?
« Reply #18 on: July 06, 2009, 12:03:11 PM »
thanks for help sir yes i make modifications forum files .
Best Site For Sufiana kalam

www.sufianakalam.com

Offline Norv

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,314
  • Blue Wolf
Re: change domain name..?
« Reply #19 on: July 06, 2009, 12:36:55 PM »
I'm afraid it would be better if you undo those modifications, then make them one by one. So that you see where the error appears, and correct it.
To-do lists are for deferral. The more things you write down the later they're done… until you have 100s of lists of things you don't do.
File a security report | Developers' Blog | Bug Tracker

Also known as Norv on D* | Norv N. on G+ | Norv on Github