Advertisement:

Author Topic: Backup baze podataka, n-ti put :-)  (Read 1520 times)

Offline PPZ-01

• Semi-Newbie
  • *
Backup baze podataka, n-ti put :-)
« on: June 04, 2012, 03:37:28 PM »

Baza mi je velicina ~1GB.Nemam C-panel, nego pokusavam iz phpMyAdmin.Kada uradim b-zipovan backup, dobijem fajl velicine ~50MB koji nakon raspakivanja bude ~350MB.

Kako i cime da uradim kompletan backup?

Da li bi islo recimo da radim backup deo po deo, pa ako se ukaze potreba da odradim i import deo po deo?

Najveci deo baze su privatne poruke, i indeks za pretragu, tako da nemam sta puno da odrezem (da su logovi to ne bi bio problem) da bih smanjio velicinu.

Offline Skipper.

• Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Ako si nekom pomogao spremi se da trpiš posledice.
    • FMBalkan on Facebook
    • @FM_Balkan on Twitter
    • FM-Balkan
Re: Backup baze podataka, n-ti put :-)
« Reply #1 on: June 04, 2012, 03:43:18 PM »
Pošto si rekao da nemaš C-panel predpostavljam da si na nekom VPS/dedi serveru. Ukoliko imaš SSH pristup najbolje odradi dump baze podataka i potom je skini preko ftp-a.

It's very simple. Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and—as it always has—rock crushes scissors.

Offline PPZ-01

• Semi-Newbie
  • *
« Reply #2 on: June 04, 2012, 07:11:53 PM »
     Nemam SSH pristup, u tome je i problem  :(

Zato pitam, da li postoji neko solomonsko resenje da to odradim, jer ovako ako pukne nesto, nemam ama bas nikakav backup.Hosting je EUNET-ov, a oni su vrlo neljubazni i teski za saradnju.Kad su mi blokirali pristup phpMyAdmin-u, morao sam debelo da se posvadjam sa njima, i na kraju je ispalo da su tvrdili da sam JA trazio da se dozvoli pristup samo sa jedne IP adrese  ???

Pre nego opet krenem u boj sa vetrenjacama, da li mogu to nekako da resim sa ovim sto imam? Da uradim deo po deo baze? Da li moze tako?

Offline Branko.

• Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • U zemlji slijepih, jednooki je kralj
    • SATForum
« Reply #3 on: June 05, 2012, 05:47:20 AM »
Teško da je ko od nas to radio.Može se skidati svaka tabela zasebno pa i vraćati.Najbolji način je da instaliraš sebi sve na lokalu pa sve to probaj.
Što se tiče tvog hostinga ne bih ga, pod tim uslovima, uzeo ni da je džabe.Možda je pametnije da razmisliš o nekom drugom gdje "neće biti vjetrenjača"

Offline anteprimorac

• Jr. Member
  • **
    • anteprimorachr on Facebook
    • @anteprimorac on Twitter
    • AntePrimorac.from.hr
« Reply #4 on: June 05, 2012, 06:17:16 AM »
Ja kad radim backup baze onda uradim export u phpmyadmin u .sql file (radio sam s bazama veličine oko par stotina MB - računovodstvena aplikacija) i onda poslije samo import u phpmyadmin
My Mods:
APImage v0.3

Besplatni singlovi, doublovi, listići, ... svih sportova! - BalkanTips

Offline PPZ-01

• Semi-Newbie
  • *
« Reply #5 on: June 05, 2012, 07:54:58 AM »
Ja kad radim backup baze onda uradim export u phpmyadmin u .sql file (radio sam s bazama veličine oko par stotina MB - računovodstvena aplikacija) i onda poslije samo import u phpmyadmin

Pa do par stotina MB i nije problem, jer to gzipovano ili bzipovano zauzme ne vise od 30-ak MB, sto je opet ispod podrazumevanog limita na phpMyAdmin.Naime, sinoc sam mucen tom problematikom proucio konfiguraciju phpMyAdmina, i ispalo je da su ovi na EUNET-u kad su instalirali phpMyAdmin ostavili sve default, i to je upravo problem.Treba podesiti kolicinu memorije, i timeout veze, da bi mi omogucio da eksportujem baze vece od par stotina MB. >:(

Sinoc sam postavio u lokalu jedan CentOS i instalirao sve kako pripada, MySQL i phpMyAdmin, i ispada isto kao sada u hostingu.Kada promenim podesavanja u phpMyAdmin config fajlu onda mogu da eksportujem vecu bazu, ali sada da se objasnim sa onom tehnickom podrskom je skoro nemoguca misija.Sto je najlepse, iako vidim da je instaliran i gzip, ne mogu da eksportujem koristeci ga, vec samo bzip  ???.E sad, pokusacu da skinem deo po deo baze, i da postavim u localhost-u, pa da vidim sta se desava, pre nego sto dogovorim sa nekim da ode fizicki do EUNET-a i zahteva da nam urade backup, a zatim cemo pokusati ili da se sporazumemo sa njima, ili da trazimo nov host...

Offline Braca

• Jr. Member
  • **
    • www.sivackidrum.net
« Reply #6 on: June 05, 2012, 01:07:16 PM »
Vidi da li ti  ovo odgovara:
Code: [Select]
http://www.mysqldumper.net/Ja sam sasvim zadovoljan ...

Offline Dzonny

• Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
« Reply #7 on: June 05, 2012, 08:03:02 PM »
Bogme, ja bih se borio sa vetrenjačama svakako, ti naši wanna-be hosting provajderi previsoko lete i dozvoljavaju sebi toliku neljubaznost da je to užas. Ako bi trebao da imaš cPanel pristup ili još bolje ssh pristup, moraš ga imati i kraj.
Lično bez ssh komandi mislim da bi mi bilo mrsko da radim silne backupove baza, ovako jedna komanda i sve je odradjeno brzo i sigurno bez problema, tako da praktikujem taj način backupa već godinu dana i jače. Pošto je tebi baza prilično velika moraš imati neki softver za manipulisanje istom, ili ako si na VPS/Dedi serveru onda možeš promeniti ograničenja u php.ini fajlu na serveru.
|Sistem za razmenu banera|Servisi za webmastere| My Mods

Dont't fear the reaper...
mail: dzonny (@) simplemachines.org

Offline Luka Paunović

• Full Member
  • :)
    • internetfazon on Facebook
    • @lukapaunovic on Twitter
    • Internet Fazoni
« Reply #8 on: June 06, 2012, 04:19:41 AM »
     Nemam SSH pristup, u tome je i problem  :(

Zato pitam, da li postoji neko solomonsko resenje da to odradim, jer ovako ako pukne nesto, nemam ama bas nikakav backup.Hosting je EUNET-ov, a oni su vrlo neljubazni i teski za saradnju.Kad su mi blokirali pristup phpMyAdmin-u, morao sam debelo da se posvadjam sa njima, i na kraju je ispalo da su tvrdili da sam JA trazio da se dozvoli pristup samo sa jedne IP adrese  ???

Pre nego opet krenem u boj sa vetrenjacama, da li mogu to nekako da resim sa ovim sto imam? Da uradim deo po deo baze? Da li moze tako?

Faljove valjda možeš izvuć, uzmi imaš opciju u samom SMF za backup baze, mislim da bi to skinulo celu bazu, valjda radi dump preko php?!
Idi u Administracija >  Održavanje > Održavanja foruma > Baza Podataka
Zatim imaš Rezervna kopija baze podataka.

Pa klikneš Preuzimanje

This area allows you to save a copy of all the posts, settings, members, and other information in your forum to a very large file ;)
Ali to ako si na SMF 2.0...

www.pegazhosting.com
█ Web Hosting | Reseller Hosting | Registracija Domena

Offline PPZ-01

• Semi-Newbie
  • *
« Reply #9 on: June 06, 2012, 09:09:29 AM »
Vidi da li ti  ovo odgovara:
Code: [Select]
http://www.mysqldumper.net/Ja sam sasvim zadovoljan ...

OVO JE PRAVA STVAR!!!!!!    :laugh:

Hvala puno, ovo je daleko bolje od svega ostalog sto sam do sada probao, lepo podeli bazu cak na delove, importuje, eksportuje, ma milina jedna...

Hvala jos jednom!

P.S. e da, i sa mysqldumperom mi radi gzip?!  neverovatno, jer kad pokusam iz foruma ili phpMyAdmina da bekapujem, gzip ne radi...