Meta tagovi, opisi postova,stranica i razni ispravci

Started by Mihac™, January 29, 2009, 08:41:33 AM

Previous topic - Next topic

Mihac™

Ovu temu bih počeo s jednim jedinim ciljem, a to je da se raznii modovi koje rade greške svima, a najčešće se radi o jezičnim paketima ili modovima koji su nedorađeni, a onda ovdje svi postavljaju stotine pitanja o kilometarskim kobasicama koje im se pojavljuju u error logovima

Radi "MarkoWeb-a" skidam sve teme i modove koji sam postavio, a onda neka mi se i dalje stavlja zabrana postanja u hrvatskom dijelu

"kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti "

Dzonny

Koliko sam upoznat sami modovi ne prave probleme, vec preplitanje kodova, pogreshno postavljen/napisan/promenjen kod...
Shto se tiche Meta Keywordsa, editovao sam ih u index.template.php Teme, i kako sam prochitao u Engleskom delu foruma, to je pravilan postupak...Tu se takodje moze editovati i description, title...
Taj mod nisam koristio, ali cu ga svakako probati na localhostu, sada sam u shkoli, tako da kad dodjem kuci probam... :)

Dzonny

javlja greshku ako nema hrvatskog jezika...
Tako da prepravi ovo:
<file name="$languagedir/Modifications.croatian.php">
na ovo:
<file name="$languagedir/Modifications.croatian.php" error="skip">

Dzonny

Nemam hrvatski, ali sam probao i radi...
Lepo je sve to, ali ja ipak to sve rucno odradjujem..  :]

MarkoWeb

Ne mozes rucno odraditi da imas dinamican "opis" i "kljucne reci" ali mislim da je ovaj mod previse komplikovan ja sam to kod mene odradio tako sto iz naslova stranice povucem ono sto treba i ubacim u opis i kljucne reci, prostije mnogo a efekat isti.

Dzonny

Ok, znam, ali zar mi treba dinamichan opis ? :/
Kljuchne rechi dodajem po potrebi, mislim da bzv ne opterecujem forum sa jos modova za to, kada to mogu lako uraditi i ruchno...
ili nisam shvatio shta radi ovaj mod...?

MarkoWeb

Ako na torumu imas recimo kategoriju "KATEGORIJA" i u njoj forume FORUM1/2/3/4 i unutar prvog teme TEMA1/2/3/4 to izgleda ovako:

KATEGORIJA
- FORUM 1
-- TEMA 1
-- TEMA 2
-- TEMA 3
-- TEMA 4
- FORUM 2
- FORUM 3
- FORUM 4

I kada udjes recimo u TEMU 1 opis i knjucne reci bi trebale da budu ime teme i forum u kome se nalaze (recimo tako) da google nembi mislio da imas dupli sadrzaj jer ti se za sve teme i forume ponavljaju kljucne reci i opis mada ako imas zanimljiv sadrzaj za google indexirace ga sigurnu iako imas staticne opise i k.lj.
Tako da se u principu ne dobija nista ali u svakom slucaju ne gubis (sto se pretrazivaca tice) jedino sto imas dodatne upite :)

MarkoWeb

Kao po obicaju opet pricas nesto sto nema veze sa mozgom i opet ispadas glup pokusavajuci da se napravis pametan.
Na tim linkovima sto si postavio jasno se vidi:
Quoteod otprilike 17.600 sa rscaffe.com
od otprilike 14.200 sa zagreb-forum.com
Kao sto vidis brojke govore za sebe.

I jos malo statistike, tvoj forum ima (u ovom trenutku) 10944 Postova a moj 538 Postova sto znaci da tvoj forum koji je vise od 20x veci od mog (po pitanju postova) ima manje indexiranih stranica kod googla verovatno zato sto meni SEO i sve ostalo ne valja (po tebi) ali kao sto vidis google-tu se svidja.

Da nebi rekao da je to slucajno... evo ti jos jedan primer. Moj portal http://a2-soft.com/ ima kod googla otprilike 65.100 sa a2-soft.com sad reci da je i to slucajno ;)

Ako oces iskreno da ti kazem... nemoj da se ljutis ali... stvarno je zalosno i smesno ovo sto pises i pokusavas da "postignes".

MarkoWeb

A kakve veze mkportal ima? da na mkportalu nisi imao 10000 stranica? koristio ti je kao i ovaj sada na kome takodje nemas nijednu stranicu i to nema apsolutno nikakve veze sa brojem indexiranih stranica kod googla ili bilo kog drugog pretrazivaca.

I jos nesto... Ako sa nekog sajta linkujes ka svom to nema nikakve veze sa lnkovima koji su gore postavljani tipa site:example.com...

Advertisement: