News:

SMF 2.1.2 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

SimplePortal - 2.3.6 Çıktı!

Started by [SiNaN], March 11, 2008, 02:46:30 AM

Previous topic - Next topic

[SiNaN]

sp_{blok_türü}({blok_idsi}, {blok_parametreleri});

şeklinde çalıştırmalısınız. Yani şu şekilde olabilir:

sp_recent(0, array());

Örneğin son konular bloğunda konu sınırlamasını 5 yapmak isterseniz:

sp_recentTopics(0, array('limit' => 5));

şeklinde kullanmalısınız. Parametreleri SPortal(1-1|2).php dosyasındaki blok kodlarında görebilirsiniz.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Balaban

teşekkürler,oldu.
bir sorum daha olacaktı :#
giriş yapınca sayfamda kalıyor,ama bu sayfadaki blocktan çıkış yazısına tıkladığımda foruma yönleniyor.yine o sayfada kalmasını nasıl sağlayabilirim.ama forumda herhangi bir yerden giriş yapılırsa buraya yönlenmesin.
.

[SiNaN]

Blok kodlarının içine

$_SESSION['logout_url'] = 'sayfa adresi';

ekleyerek yapabilirsiniz sanıyorum.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Balaban

Çok tesekkurler.
ekleyince bu sefer girişte foruma yönlendirdi ama onu da

$_SESSION['login_url']

ile halletim.
Tekrar teşekkürler.
.

grafitus

SimplePortal 2.3 RC1 Yayınlandı!

Gurbet_42

Bakalım bi, sağol. Shoutbox  var mı?Neyse en iyisi bakmak.

Özgür

Shoutbox var. Ve şahsen benim beklediğimden çok daha kaliteli halde. Tuhaf gelebilir ancak normalde shoutbox tek bir blok gibi düşünülür. Yani nereye blok eklersen ekle sadece bir sohbet kutusu kullanılır gibi. Ancak SP ekibi, her Shoutbox bloğu için ayrı shoutbox seçebilmenizi sağlamış. Bu demek oluyorki sitenin her bölümünde ayrı bir sohbet kutusu eklebilirsiniz. Oyun sohbeti galeri sohbeti vesair gibi. Ve her birini diğerinden farklı yapıp istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.  Kullanılabilir BBC fonksiyonlarını, kaç girdi gösterileceğini seçebiliyor, shoutbox'da istediğiniz uyarıyı gösterebiliyorsunuz. Internet explorerda enter çalışmaması hariç başka sorunu da yok.

Her ne kadar RC1 sürümü olsada, kararlı sürüm olmadığı için şuan beklemenizde fayda var.
So Long

grafitus

Quote from: [Daydreamer] on August 09, 2009, 03:03:49 AM
Shoutbox var. Ve şahsen benim beklediğimden çok daha kaliteli halde. Tuhaf gelebilir ancak normalde shoutbox tek bir blok gibi düşünülür. Yani nereye blok eklersen ekle sadece bir sohbet kutusu kullanılır gibi. Ancak SP ekibi, her Shoutbox bloğu için ayrı shoutbox seçebilmenizi sağlamış. Bu demek oluyorki sitenin her bölümünde ayrı bir sohbet kutusu eklebilirsiniz. Oyun sohbeti galeri sohbeti vesair gibi. Ve her birini diğerinden farklı yapıp istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.  Kullanılabilir BBC fonksiyonlarını, kaç girdi gösterileceğini seçebiliyor, shoutbox'da istediğiniz uyarıyı gösterebiliyorsunuz. Internet explorerda enter çalışmaması hariç başka sorunu da yok.

Her ne kadar RC1 sürümü olsada, kararlı sürüm olmadığı için şuan beklemenizde fayda var.

Evet ya. O özellik harika olmuş. Sayfalama desen, aşmış artık=)

Balaban

Sayfa yaratma işlevi gayet güzel olmuş.
Makaleleri forumdan değilse,ayrı şekilde yazılabilir,oylanabilir ve yorumlanabilir kılınırsa çok daha iyi olacak.Sanırım buyönde de çalışmalar var zaten.
.

Sculptor

bunun manuelini kurdum süper oldu. 3 sorum olacak.

1.bu portal da yazı boyutunu ayarlama gibi bir imkanımız var mı?
2.portalın teması değişiyor mu? evetse nasıl?
3.başka modlar ekleniyor mu?

Saygılar.

Gurbet_42

2. soruna cevap verebilirim,  portalda kullanmak istedigin temayı  admin panel>Simpleportal>ayarlar>Temel ayarlar>buradan seçin.
3.Modlar default temaya eklenir zaten portal ile ilgili değil.

Sculptor

çok sağol gurbet.

peki portalı kurdum sorunsuz. herşey güzel. menülerde "anasayfa ve forum" oldu. "Forum" yazısı kalın yazı şeklinde çıkıyor nasıl normal yapabilirim?

grafitus

Site adresinizi alabilir miyim?

-1. sorununuzun cevabı: Temalar'ın portalla alakası yoktur. Temanızın style.css'sinden ayarlayabilirsiniz.-

Sculptor

hmm bu bigiler için çok sağolun. menülerde "anasayfa ve forum" oldu. "Forum" yazısı kalın yazı şeklinde çıkıyor nasıl normal yapabilirim?

Gurbet_42

Sitenin linkini ve kullandıgın temanın index.template.php'sini eke koy yardımcı olmaya çalışalım.

Sculptor

#975
site linkli değil. bilgisayardan easyphp ile default editlerme yapıyorum.

Sculptor

tamam ben sorunu çözdüm <font size > yöntemile hallettim. :) herşey için sağolun.

Hkan

<font> etiketi xHTML hatası yaratıyor sanırım. :)

Sculptor


Hkan

<span style="font-size: 11pt"></span>

... kodunu kullanabilirsiniz mesela.

Advertisement: