News:

SMF 2.1.3 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Optimus

Started by Bugo, February 15, 2011, 03:48:12 PM

Previous topic - Next topic

Arantor

Which edition of the guidelines? The 2007 or the 2009 edition? The 2007 guidelines does make it clear that it's a bigger factor, but in the 2009 guidelines it's made clearer that it doesn't influence rankings but only possibly clickthrough.

There is a small argument with respect to link sharing and keywords being in the link text, but from a ranking perspective it's very small.

rightofatilla

Quote from: Kindred on February 25, 2013, 10:34:57 PM
they don't affect rankings. plain and simple.
You don't know for sure. You're guessing, until you can prove it.

Quote
Google has already indicated that CONTENT and proper tagging of content is the way their system works best.
Agreed.

Quote
Also, pretty urls on a forum are next to useless. After all - how many posts would we have on this site with the url simplemachines.org/help_me
I have never had any pretty urls on any of my forums, yet they are all ranked very high with the content.
The site would need to be smart enough to make the URLs unique.

Quote
However, as page 8 points out... it is the human factor that could be affected - people looking at the url may be more likely to click it...   but that depends on it being actually descriptive - and for forums, that is at the mercy of your users - you as an admin have very little control.
I don't disagree.

Arantor

QuoteYou don't know for sure. You're guessing, until you can prove it.

And you'll never get proof. They're never going to tell you how to game their system.

QuoteThe site would need to be smart enough to make the URLs unique.

That's not hard.

rightofatilla

Quote from: Arantor on February 25, 2013, 10:42:27 PM
Which edition of the guidelines? The 2007 or the 2009 edition? The 2007 guidelines does make it clear that it's a bigger factor, but in the 2009 guidelines it's made clearer that it doesn't influence rankings but only possibly clickthrough.

There is a small argument with respect to link sharing and keywords being in the link text, but from a ranking perspective it's very small.

I'm not sure.  It says copyright 2010 at the end of the doc, but I'm not sure...  It's the first PDF that popped up for 'google seo guidlines'.

Kindred

I am guessing...   sort of.  I am making educated assumptions based on 20+ years of experience in dealing with websites.


and making the url unique is not hard, no... but making it USEFUL is.
help_me, help_me2, help_me3
etc
all useless, actually....  regardless of being unique.
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

rightofatilla

Quote from: Arantor on February 25, 2013, 10:55:51 PM
And you'll never get proof. They're never going to tell you how to game their system.
I agree.  Until then, it's speculation.

rightofatilla

Quote from: Kindred on February 25, 2013, 10:57:36 PM
I am guessing...   sort of.  I am making educated assumptions based on 20+ years of experience in dealing with websites.
Same here.  I don't think they help either, but I'm not going to tell people they don't (help rankings) unless I know 100% for sure.

Quote
and making the url unique is not hard, no... but making it USEFUL is.
help_me, help_me2, help_me3
etc
all useless, actually....  regardless of being unique.
Yes.

drfun

Thank you all for you contributions, it could be from google, but i will look out to see if more search result comes up like this.
ECLIKS -Global Online community for Questions and Answers

radu81

Thank you for this great mod!
sorry for my bad english

putoguiri

Thanks for the mod!

But I've run into some troubles.

The mod does everything it announced but it seems that I can't get the titles and meta descriptions working. The titles do show fine on my home (tinyportal) and forum but not in any subforum/topic.

And the meta description doesn't change in any, it's just the title.

The rest of the mod works fine (it shows the meta tag for google webmaster, for examples) the previous and next links...

I've been looking into the mod files and tinkering with the forum (removing mods that could conflict) but I haven't achieved anything.


Now for the fun fact: I do have seen the changed titles in a topic but they seem to show in a random fashion (after refreshing the same page some times it poped up and later disapeared, I tried with different browsers and emptying the cache).

Last but not least, here is a diff between a fresh index.template.php and the one I'm using (the differences are some mods):


diff /route/toFreshFile/index.template.php Themes/default/index.template.php
128a129,135
>
> // Bad Behavior Start
> if (function_exists('bb2_insert_head')) {
>   bb2_insert_head();
> }
> // Bad Behavior End
>
160a168,179
>
> //Tynt-SMF Tracer Mod Starts Here
> if (!empty($modSettings['tynt_on']) && !empty($modSettings['tynt_userid']))
> echo '
> <script type="text/javascript">
> if(document.location.protocol==\'http:\'){
>  var Tynt=Tynt||[];Tynt.push(\'', $modSettings['tynt_userid'] . '\');
>  (function(){var s=document.createElement(\'script\');s.async="async";s.type="text/javascript";s.src=\'http://tcr.tynt.com/ti.js\';var h=document.getElementsByTagName(\'script\')[0];h.parentNode.insertBefore(s,h);})();
> }
> </script>';
> //Tynt-SMF Tracer Mod Ends Here
>
215a235,244
>
> if (!empty($modSettings['enableChatBelowPM'])){
> $count = count(chatOnlineUsers());
> if ($count == 0 )
> echo '<li>' . $txt['chat_no_user'] . '</li>';
> elseif ($count == 1 )
>    echo '<li>1' . $txt['chat_aUser'] . '</li>';
> else
>    echo '<li> ' . $count . $txt['chat_users'] . '.</li>';
> }
344a374,380
> if ($modSettings['badbehavior_display_stats']) {
> if (!function_exists('bb2_insert_stats')) {
> global $sourcedir;
> require_once($sourcedir . '/bad-behavior/BadBehavior-SMF.php'); }
>
bb2_insert_stats();
> }
410,412c446,448
< {
< global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;
<
---
> {
> global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;
505c541
< ?>
\ No newline at end of file
---
> ?>


My guess is that it is somehow not calling optimus_operations() right int Subs-Optimus, but I don't know how I could check that or where the hook is for calling the function.

Kacper

Hi! I have a question: Is the sitemap working perfectly with Pretty URLs MOD? :)
Thanks.

Kindred

I don't think so...

prettyurls screws up many things, including this mod. drop it. it serves no really useful purpose.
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Arantor

Quoteit serves no really useful purpose.

Makes the URLs look nice though.

Kindred

I suppose it does...  but is it worth it, when it has issues with a dozen other mods?

There's another SEO mod around that does nice urls without conflict (at least that's what the authors claim)
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Arantor

Any mod that rewrites URLs is going to cause trouble. The only solution I can see is if the core does it then plugin authors should fall into line.

Bugo

Quote from: Kacper on April 05, 2013, 02:40:10 PM
Hi! I have a question: Is the sitemap working perfectly with Pretty URLs MOD? :)
Thanks.
1. Install Optimus.
2. Install Pretty Urls. Enable it.
3. Re-create Sitemap via Scheduled Tasks.

Dblog

how to make latest topics come on top of sitemap ?
also frequently updated topic is shown priority text as 'hourly' but priority remains 0.6 and is at bottom of sitemap

toastedone

HI, I just installed this and I do not see the option to generate sitemap, any help would be appreciated.

thanks

toastedone

Ignore that working fine now

joeyjojoshabadoo

Hi guys,

can anyone think of any reason why my sitemap still wouldnt be working properly using optimus brave?

http://www.dropkickrugby.com/forum/sitemap.xml

every link is just leading to the index page, and the accursed pretty url's is finally gone ( thanks to the great people on here). I had thought this was screwed up because of pretty urls but I dont think so now

Anyone any ideas ? - I have changed all my URL's so google doesn't like me now probably, and i'd love to get the sitemap working asap.


ignore me guys, i ran it again, and it started working somehow, after i deleted pretty url files.

sorry.

thanks all

Advertisement: