News:

SMF 2.0.19 has been released! Please update. Read more.

Main Menu

Custom BBCode

Started by Sarke, March 03, 2007, 02:40:26 PM

Previous topic - Next topic

Sarke

Link to Mod

This MOD adds the ability to create custom BBCode for your forum.  It will show up as a tab in "Features and Options".

To add a button to a custom tag, enable the "Add button" option for the tag, and upload tagname.gif (where "tagname" is the tag name) in the Themes/default/images/bbc directory.  The image should be a 23 x 22 GIF with transparent background.

As always, I'm open to feedback and improvement ideas.


Changelog:

2.00 (Feb 04, 2007)
- Major rewrite.
- New settings interface.
- Support for parsing inside tags (nested tags).
- Support for different tags with the same name.
- Some other smaller stuff.

1.02 (Jan 12, 2007)
- Fixed bug from 1.01 where buttons didn't close some tags.

1.01 (Jan 12, 2007)
- Button support.

1.00 (Jan 10, 2007)
- Initial release.

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

Leonard C

Thank you Sarke,
First of all I like to say that I had no problems with the installation of the MOD.
Secondly this is a very useful MOD.  :)

I like to see the possibility for another {option} e.g. height="{option1}" width="{option2}"


-Leonard C
History will be kind to me for I intend to write it
Sir Winston Churchill

Sarke

Thanks!

I'm planning on implementing more options in a comming version.

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

WifiGamer

I'm having a bit of trouble with your latest version installing into SMF 1.1.2.

I have it installed and it is working correctly save for 2 problems.

when creating a new BBCode

First in the it is using the Tag Name to both identify the tag and and gets put in the [ ] area.  So if I put "test" in the Tag Name box on my post reply screen it generates [test][/test] and ignores the HTML replacement.

Second issue is I have a gif file in my Themes/default/images/bbc directory by the name of test.gif but it isn't showing up at all in the Post Reply box.

Example: (I have this one created)
Tag Name: test
Description: Red Text
Tag Type: [tag]content[/tag]
Parsing enclosed BBCode: (no parsing)
Trim whitespace: (no trim)
Blocklevel: Unchecked
HTML used for this tag:  <font color=red>{content}</font>

When I save that on the custom BBCode list I see:
TagBBCodeEnabledButtonDelete
Test[test]{content}[/test]checkedcheckedunchecked

Then on my post reply screen when creating a reply I see a broken link for a box and if I hover over the broken link I get "Red Text" and when I click it in the dialog box I get [test][/test]

Sarke

WifiGamer, are you using the default theme?  And it doesn't show the red text even after the post has been submitted?

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

WifiGamer

No I'm using another theme.  I did figure it out.  I realized why it says Test in the tags.  And I'm not sure why it didn't work the first time I moved the test.gif file into the */bbc directory of my theme that I'm using but it's showing up now?

Strange.  anyhow.. thank you for you response and sorry for the confusion.

This is what I get for modifying the board late at night.

Sarke

The image problem might have been because you put it in the default theme by mistake, or a browser caching issue.

The first one I'm not sure, maybe you forgot to enable the tag? :P

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

Macfplus

Hello!
I use smf in French version and with Dilber theme.
I installed the mod but don't find it anymhere in features and options page.
could you help me?
Thanks

Sarke

You'll need to switch to English, or translate the mod's language tags in Modifications.english.php

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

subfighter

I have not installed this yet... but just trying to understand exactly what it does.. what i want to make is the ability for the users to add an IFRAME to the post... so what i be able to do this with your Custom BBCODE? just want to know if i am understanding what this add on does...

thanks...
rick

Sarke

Yes, it let's you make your own BBCode.

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

subfighter

alright thanks as i will give a try...

thanks for the input.. and i will let you know how it goes

regards
rick

Resident Geek

Hey uh...
I'm not seeing the new tab in "Features and Options"
It's just no there? Does anyone know why?
I'm using English, in the default theme, and I didn't get any error while installing. It just not there...  ???
Get your life organized with a Total, Relaxed, Organization system.
www.priacta.com

Sarke

Do you get anything when you go to index.php?action=featuresettings;sa=custombbc

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

Resident Geek

Nope. All I get is the Features and Settings screen... without the Custom BBC Code. It's a real bummer too. I really would like to use this Mod.
Get your life organized with a Total, Relaxed, Organization system.
www.priacta.com

Sarke

The mod was never installed for some reason then... try again.

Another mod is probably interfering with it.

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

Resident Geek

I've tried again, and I had the same thing happen.
No errors, but there is no new section none the less.

>:( Need that mod! >:(
*Kicks Computer*
Get your life organized with a Total, Relaxed, Organization system.
www.priacta.com

vnunited

Quote from: Resident Geek on April 02, 2007, 04:10:06 PM
I've tried again, and I had the same thing happen.
No errors, but there is no new section none the less.

>:( Need that mod! >:(
*Kicks Computer*

I encountered this same problem and I re-tried like 10 times already, same thing, no new section ...
During the package installation I got successful test for all. During the package uninstall, 2 test failed ..
Help please thanks!
hxxp:www.vnunited.com [nonactive]

Sarke

I'm not sure why this is, it only happens to some people.  It's probably another mod that is interfering with it.

Looks like there's a bug in SMF as well that says it installs when infact it does.

I'm not sure why this is happening, because I can't reproduce the problem for myself because it works fine on a default install.  Maybe if you both post which mods you have installed and we can see which ones are common to both.


Try installing it manually using: http://modparser.dev.dansoftaustralia.net/

My MODs          Please don't PM me for support, post in the appropriate topic.

nitsua

i had this same problem all i did to fix  it was uninstall all the themes that affected Modifications.english.php and then installed it and that fixed it!

Advertisement: