News:

SMF 2.1.2 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Konuyu ziyaretçiden gizleme (mini css)

Started by cee山, January 22, 2014, 06:02:19 PM

Previous topic - Next topic

cee山

Sadece konuya girişte orataya çıkıcaktır.
resimleri temanızın images kısmına atın.
http://yadi.sk/d/jUgdwiZyGXkQ5

display.template.php
bu kodu function template_main() üzerine ekle.
if ($context['user']['is_guest'])
{

echo '
<div class="girisle" align="center">
     <div class="uyari"></div>
<a class="aktifbuton kayit" href="', $scripturl, '?action=register"></a>
<a class="aktifbuton giris" href="', $scripturl, '?action=login"></a>
</div>';
}

index.css şunları ekle
.girisle {filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.alpha(opacity=95);-moz-opacity: 0.95;opacity: 0.95;background: url(../images/art.gif);position:fixed;width:100%;height:100%;padding:10px;}

.aktifbuton {
display:block;
cursor:hand;
cursor:pointer;
text-decoration:none;
}
.kayit {
background: url(../images/kayit.png) no-repeat;
width: 266px;
height: 59px;
padding: 3px;
}
.giris {
background: url(../images/giris.png) no-repeat;
width: 266px;
height: 59px;
padding: 3px;
}
.uyari {
margin-bottom: 15px;
background: url(../images/uyar.png) no-repeat;
width: 495px;
height: 33px;
padding: 3px;
}
.giris .kayit .uyari { text-align: center;}


Resimli demo


Not:söz konusu postion:absolute ile bağımsız olarak üste yerleştirilmiştir.Eğer temanızda positon:relative kullanılmışsa resimdeki gibi gün yüzüne çıkıcaktır.K.gelsin.(bir eksiği)
Asıl kaynak : Vbul çeviri : http://www.vbulletin.gen.tr/546-vbulletin-uye-ol-eklentisi.html



1.1.x üsteki gibi yapmak isterseniz verdiğim kodu en üste yerleştirin ve üsteki css kodlarını alın.Ayrıca ../images yolunu images/  yapın.K.Gelsin
Quote from: kaptan_75
Hocam kullandığım sürüm 1x siz 2x e göre yapmışsınız sanırım kodlar uyuşmadı, birde tüm sayfayı kaplamasın her mesaj alanında böyle çıksın istiyorum profillerde değil sadece konu içerisinde mesaj alanında böyle çıksın örnekte ki gibi
1.1.x için. Sadece mesajı/konuyu kapsar.
bunları style.css ekle
.girisle {filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.alpha(opacity=95);-moz-opacity: 0.95;opacity: 0.95;background: url(images/art.gif);position:absolute;width:74.2%;height:auto;padding:30px;margin:-9px 0;}

.aktifbuton {
display:block;
cursor:hand;
cursor:pointer;
text-decoration:none;
}
.kayit {
background: url(images/kayit.png) no-repeat;
width: 266px;
height: 59px;
padding: 3px;
}
.giris {
background: url(images/giris.png) no-repeat;
width: 266px;
height: 59px;
padding: 3px;
}
.uyari {
margin-bottom: 15px;
background: url(images/uyar.png) no-repeat;
width: 495px;
height: 33px;
padding: 3px;
}
.giris .kayit .uyari { text-align: center;}

sonra resimleri images at .
display.template.php aç
bul
<td valign="top" width="85%" height="100%">
hemen altına ekle
';
if ($context['user']['is_guest'])
{

echo '
<div class="girisle" align="center">
     <div class="uyari"></div>
<a class="aktifbuton kayit" href="', $scripturl, '?action=register"></a>
<a class="aktifbuton giris" href="', $scripturl, '?action=login"></a>
</div>';
}
                       echo '

şimdi verdiğiniz demo sitesi belli bir düzeyde 800pxgenislik 600px uzunluk gibi ondan sıkıntı oluşturmuyor.Ama bu böyle değil height auto ile içindeki kapsama kadar büyür.Verdiğiniz sistemle aynı sadece divlerle hallettik.K.GElsin.


Advertisement: