• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
October 19, 2021, 05:06:29 AM

News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!


Problem sa slovima ČčĆćĐ𩹮ž- Problem REŠEN, rešenje u postu

Started by batterydoc, June 03, 2011, 01:19:10 PM

Previous topic - Next topic

Masterd


batterydoc

Nije problem

Engleski



Hrvatski



Samo mi reci gde da potražim opciju za konvertovanje


batterydoc

Svi junaci, nikom ponikoše,

i u crnu zemlju, pogledaše.


Branko.

Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Mihac™

Pa nemrem vjerovati da se takva tema podiže po stoti puta. Šta fakat nitko ništa ne čita kod instalacije i svi programeri su idioti i budale kojii su radili na razvoju SMF-a?

Šta ne piše lijepo kod instalacije i to na samom početku da li želiš bazu u utf-8?
Ma neeeee, to ne piše nigdje nego hajmo malo zakomplicirati s upitnicima, prepravljanjima i nazadnje to nije nikada kako treba niti će ikada niti kako treba.

Digne se na UT-8 instalacija, napravi rimport stare baze,  najbolje kad se sredi da su poruke posebno, korisnici posebno, teme posebno i sve ostalo posebno jer milion modova koji su instalirani prije će ostaviti hrpu redaka u starim tablicama i biti će opet grešaka.
Kad se sve to napravi se lijepo ode u administraciju foruma i ako jezik nije na utf-8, a znamo da nije, onda se samo tu napravi konvert entija koji inače i nije potrebno raditi jer sve radi.
Eto na mom test forumu gdje isprobavam sve i svašta radi baš sve i nikada mi se još nije desilo da mi pogrešno pokazuje bilo koja slova.
Radije nemojte postavljati takve teme ako se ne znate služiti tražilicom na forumu pošto sve to piše već stotine puta, a meni se bez ljutnje jednostavno ne da čitati stalno jedno te isto.

"kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti "

batterydoc

Quote from: Mihac™ on June 10, 2011, 03:20:05 AM
Pa nemrem vjerovati da se takva tema podiže po stoti puta. Šta fakat nitko ništa ne čita kod instalacije i svi programeri su idioti i budale kojii su radili na razvoju SMF-a?

Šta ne piše lijepo kod instalacije i to na samom početku da li želiš bazu u utf-8?
Ma neeeee, to ne piše nigdje nego hajmo malo zakomplicirati s upitnicima, prepravljanjima i nazadnje to nije nikada kako treba niti će ikada niti kako treba.

Digne se na UT-8 instalacija, napravi rimport stare baze,  najbolje kad se sredi da su poruke posebno, korisnici posebno, teme posebno i sve ostalo posebno jer milion modova koji su instalirani prije će ostaviti hrpu redaka u starim tablicama i biti će opet grešaka.
Kad se sve to napravi se lijepo ode u administraciju foruma i ako jezik nije na utf-8, a znamo da nije, onda se samo tu napravi konvert entija koji inače i nije potrebno raditi jer sve radi.
Eto na mom test forumu gdje isprobavam sve i svašta radi baš sve i nikada mi se još nije desilo da mi pogrešno pokazuje bilo koja slova.
Radije nemojte postavljati takve teme ako se ne znate služiti tražilicom na forumu pošto sve to piše već stotine puta, a meni se bez ljutnje jednostavno ne da čitati stalno jedno te isto.

Pametnjakoviću,

a otkud znaš da nisam pročitao i odradio onako kako treba, i da pored svega dobijam, to što dobijam, i pokušavam da dobijem savet, ili ideju kako to popraviti.

A ako ti se ne čita, ti nemoj čitati.

Pozdrav

batterydoc

Quote from: batterydoc on June 03, 2011, 01:19:10 PM
Pregledao uzduž i popreko, gomila korisnika je imala probleme sa prikazivanjem YU karaktera.

Da li su uspeli te probleme da reše, ili su prešli preko njih, ne znam, jer nema povratnih informacija.

Imam instaliranu verziju 2.0 RC5 , i imam takav problem, videćete na slici u prilogu.

Ako ima neko ko može da pomogne da rešim taj problem.

Probao sam sa konvertovanjem database u UTF8, ali nažalost, nije pomoglo.

Neki drugi predlog?

Hvala, u svakom slučaju.

A i vidi se da nisi čitao, jer u mom prvom postu lepo piše zbog čega podižem ovo pitanje po stoti put.


Madzgo

Quote from: Mihac™ on June 10, 2011, 03:20:05 AM
Pa nemrem vjerovati da se takva tema podiže po stoti puta. Šta fakat nitko ništa ne čita kod instalacije i svi programeri su idioti i budale kojii su radili na razvoju SMF-a?

Šta ne piše lijepo kod instalacije i to na samom početku da li želiš bazu u utf-8?
Ma neeeee, to ne piše nigdje nego hajmo malo zakomplicirati s upitnicima, prepravljanjima i nazadnje to nije nikada kako treba niti će ikada niti kako treba.

Digne se na UT-8 instalacija, napravi rimport stare baze,  najbolje kad se sredi da su poruke posebno, korisnici posebno, teme posebno i sve ostalo posebno jer milion modova koji su instalirani prije će ostaviti hrpu redaka u starim tablicama i biti će opet grešaka.
Kad se sve to napravi se lijepo ode u administraciju foruma i ako jezik nije na utf-8, a znamo da nije, onda se samo tu napravi konvert entija koji inače i nije potrebno raditi jer sve radi.
Eto na mom test forumu gdje isprobavam sve i svašta radi baš sve i nikada mi se još nije desilo da mi pogrešno pokazuje bilo koja slova.
Radije nemojte postavljati takve teme ako se ne znate služiti tražilicom na forumu pošto sve to piše već stotine puta, a meni se bez ljutnje jednostavno ne da čitati stalno jedno te isto.

Kod mene je slučaj da sam preuzeo forum instaliran od strane stranog hosta, koji nije znao za ČĆŽŠĐ...

batterydoc

Quote from: Madzgo on June 10, 2011, 01:43:29 PM
Kod mene je slučaj da sam preuzeo forum instaliran od strane stranog hosta, koji nije znao za ČĆŽŠĐ...

I kako si rešio problem?

8)


Madzgo


batterydoc

Prebacio sam forum sa 2 RC5 na Stabilnu verziju 2.0 međutim i dalje imam isti problem sa prikazivanjem naših slova.

U istom redu prikaže š a ć je prikazano kao ?

Da li to neka zna da reši ?

>

:(


Mihac™

u cpanelu prebaci tablice na utf-8 i stvar je rješena

"kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti "

batterydoc

Quote from: Mihac™ on June 17, 2011, 02:29:48 PM
u cpanelu prebaci tablice na utf-8 i stvar je rješena

Jedno glupo pitanje, gde u C-panelu?

▓▒RapidBelgrade▒▓




My working day begins with awakening drink coffee and then steal all day...

Madzgo

<?php

$host 
'localhost';
$user 'username';
$pass 'password';
$db 'database';

// your connection
mysql_connect($host$user$pass);
mysql_select_db($db);

// convert code
$res mysql_query("SHOW TABLES");
while (
$row mysql_fetch_array($res))
{
    foreach (
$row as $key => $table)
    {
        
mysql_query("ALTER TABLE " $table " CONVERT TO CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci");
        echo 
$key " =&gt; " $table " CONVERTED<br />";
    }
}

// close connection
mysql_close();
?>


Izmijeni na vrhu $user i $password, stavi username i password cpanela, php my admina. i stavi ime baze.

onda sacuvaj kao nesto.php u root foruma, i pokreni tvojforum.com/nesto.php

za svaki slucaj napravi backup baze

batterydoc

Sve tabele su pri instalaciji prebačene na UTF

i tabela smf_boards u kojoj su imena boardova i tema su na UTF




I kada probam da promenim u phpMyAdmin  u bazi slovo ? u č prikazuje mi sledeću grešku




Madzgo

Probaj ovo sto sam napisao gore.


A to što piše da su utf-8, to je i problem, samo piše.

batterydoc


batterydoc

Quote from: batterydoc on June 17, 2011, 02:05:56 PM
Prebacio sam forum sa 2 RC5 na Stabilnu verziju 2.0 međutim i dalje imam isti problem sa prikazivanjem naših slova.

U istom redu prikaže š a ć je prikazano kao ?

Da li to neka zna da reši ?

>

:(

Znam ja, rešio sam problem


Advertisement: