• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
October 20, 2021, 03:11:11 AM

News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord


SMF forum url/registration mail link

Started by Dr. Bunsen, July 30, 2012, 03:52:43 AM

Previous topic - Next topic

Dr. Bunsen

July 30, 2012, 03:52:43 AM Last Edit: July 30, 2012, 05:47:28 AM by Dr. Bunsen
Hi,

When I register I get this:


I found that the forum url is http://192.168.1.20
I cant edit that, not by admin panel, not with repair_settings. I could offcourse edit the emailtemplate, but I dont like non dynamic things.

I cant edit this line in Database & paths:
^ Just for clarification

If any1 could help, thanks

Colin

Are you hosting your server on a local environment? Do you have a domain name that is pointed to the server that you want to change the forum URL too?
"If everybody is thinking alike, then somebody is not thinking." - Gen. George S. Patton Jr.

Colin

Dr. Bunsen

well, I am hosting at home, but everything is linked with the site url, just not this part, smilies are url/smilies etc, only the registration mail is kinda screwed..... I have got an domain: evolutionofcraft.tk, so it should be possible, it just wont let me....

Arantor

Use repair-settings to fix the URLs: What is repair_settings.php?

Though you should be able to change it in Admin > Configuration > Server Settings somewhere.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

July 30, 2012, 01:09:52 PM #4 Last Edit: July 30, 2012, 01:31:25 PM by Dr. Bunsen
Thanks, but as I stated before:"I cant edit that, not by admin panel, not with repair_settings. I could offcourse edit the emailtemplate, but I dont like non dynamic things."

you got any other advice? because this kinda sucks....

edit: it still wont save my change, and I found that it takes a long time to update something I changed, the best way is to update thing a and then update something else(just dont change anything) to get get thing a instantly updated, but this doenst work with the forum url though......

Arantor

Except that it's not part of the email templates. It's injected in during the email process - from the master settings.

Sounds like your Settings.php file is unwritable, which would explain all the problems you're having...
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on July 30, 2012, 01:17:16 PM
Except that it's not part of the email templates. It's injected in during the email process - from the master settings.

Sounds like your Settings.php file is unwritable, which would explain all the problems you're having...

I checked all the writeable issues, I 777d the setting file and all the others(running linux) still nothing...

I kinda knew this wasn't a writable issue, since I fixes those before.

And I saw the email template, I saw what it kinda does(didnt check where it got it's adresses etc). but this is kinda weird to say atleast....

Arantor

No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on July 30, 2012, 01:39:21 PM
Are you using pretty URLs?

not if its not standard :) (O do I hate the verification code >:()

Arantor

So, does the forum URL line in the database settings contain that mythical 192.168.1.20 address? (Since that's pulled from Settings.php which you've indicated is not that)
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on July 30, 2012, 01:46:20 PM
So, does the forum URL line in the database settings contain that mythical 192.168.1.20 address? (Since that's pulled from Settings.php which you've indicated is not that)

you mean in my database? since in smf_settings there is no such thing as 192.168.1.20 or evolutionofcraft.tk, I think you lost me there xD

twI will be back in I dno, like a few hours, telling so you don't think I just left :P

Arantor

You said that the forum URL option, as screencapped above was not editable... but you never actually said what *that* said.

Also, check smf_themes as well ;)
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on July 30, 2012, 01:56:13 PM
You said that the forum URL option, as screencapped above was not editable... but you never actually said what *that* said.

Also, check smf_themes as well ;)

not in that database part either, could it be that I cant connect to my own ip, like my ip is 123.456.789.10 (example) and when I connect to 123.456.789.10 I cant reach it..... since I dont see my signature picture well others dont :P

Arantor

No, that address is stored somewhere and it then gets injected into the code. SMF out of the box uses the settings in Settings.php to build the URL so if you have something reinjecting 192.168.1.20 in its place, there is something very weird going on.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on July 31, 2012, 06:52:38 AM
No, that address is stored somewhere and it then gets injected into the code. SMF out of the box uses the settings in Settings.php to build the URL so if you have something reinjecting 192.168.1.20 in its place, there is something very weird going on.

well the only mod is bad behavior http://www.bad-behavior.ioerror.us/
but I am still unable to change the forum url in the admin panel etc. btw I rebooted the system, no luck.....
I could upload some files if you want? I have no clue why its not working :S

Dr. Bunsen


Arantor

I still think it's wrong in the database or Settings.php file even though you're adamant it isn't. They're the only places it's used.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

August 02, 2012, 07:40:48 AM #17 Last Edit: August 02, 2012, 07:54:54 AM by Dr. Bunsen
Quote from: Arantor on August 02, 2012, 05:45:11 AM
I still think it's wrong in the database or Settings.php file even though you're adamant it isn't. They're the only places it's used.

well I am not sure where it comes from, but the tables you refered too don't contain "192.168.1.20" or "www.evolutionofcraft.tk".
So I am not sure what to do now. Since you saw yourself it says in the settings.php "evolutionofcraft.tk".

edit: just went through every database table again, nothing with 192.168.1.20, but I couldnt find an www.evolutionofcraft.tk either, only /smilys etc
editedit: no 192.168.1.20 in the settings file neither.... the settings file in the main folder that is, or should I have checked another file?

Arantor

So the settings file is right, as per the screenshot. And it's not in any part of smf_settings or smf_themes? How EXACTLY are you checking that?
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

Dr. Bunsen

Quote from: Arantor on August 02, 2012, 04:20:06 PM
So the settings file is right, as per the screenshot. And it's not in any part of smf_settings or smf_themes? How EXACTLY are you checking that?

I just do: "SELECT * FROM [table_name]" and scroll through it

Advertisement: