• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 02, 2021, 11:53:34 AM

News:

Join the Facebook Fan Page.


RSS Feed Poster

Started by SMFHacks.com Team, January 11, 2007, 07:46:04 PM

Previous topic - Next topic

samozin

i hope it can post picturs exists in the rss  page
http://www.youtube.com/rss/global/top_viewed_today.rss
see that ? ur mod does not deal with the picturs  try to include  the pictures  in the next version of this mod
it will be amazing

TJTELLEZ9

Quote from: nadglobtrotter on November 23, 2007, 09:43:23 AM
Hello,

First of all, many thanks to vbgamer45 for his work on this mod, which is really great! Thanks also to all of you who are helping here, it is much needed!

I've installed the mod on my site, and had some troubles to make it work properly, so I read through ALL the posts in this thread.... >:(.... (yes I know I must be crazy) and I've noticed that a lot of people are asking the same questions over and over again. Which, in my experience, means that the information they are asking for is not easily available to them.
So I propose to put here below a summary of the responses for the main questions about RSS Feed Poster. Please correct me if you see mistakes in this text (I am not very technical, I'm just trying to put here what I've understood of all the conversations).

??? What RSS Feed Poster mod does:
The mod gets news/posts from a web feed (definition on wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Web_feed) and adds each of them to a new thread in the forum of your choice on your SMF install. It uses a cron job to update the forum by adding any new news/posts from the feed into new threads.

??? Requirements:
RSS Feed Poster requires "fsockopen" php function to be enabled. There is no way around this.

??? Checking your feed url
Before posting error messages, check that the feed url you want to use is valid at http://www.feedvalidator.org/ for example.

??? For non-English forums:


  • Get the Feed Poster configuration link in your menu: if you don't use English in your forum, when you first install RSS Feed Poster, the link to the config page does'nt appear. Instead you have a blank line. To fix this, copy the content:
    // Begin RSS FeedPoster Text Strings
    $txt['smfrssposter_admin'] = 'Feed Poster Configuration';
    // END  RSS FeedPoster

    from the file Themes/default/languages/Modifications.english.php into Modifications.yourlanguage.php (even if you don't use the default theme).


  • Special non-utf-8 characters in feeds: If your feed is not encoded in utf-8, special characters (accents, cedille etc.) won't show at all and will even block the rest of the post/news to be retrieved. To fix that, you need either to make sure your feed is encoded in utf8, or to convert the text from your feed into utf-8.
    To convert, you need to modify file Sources/subs-RSS.php as described by vipmoney in post #510 (use of library iconv):
    www.simplemachines.org/community/index.php?topic=141776.msg1209771#msg1209771
    or you can use the hack written by tsmalmbe in post #575 (use of function mb_convert_encoding): www.simplemachines.org/community/index.php?topic=141776.msg1263143#msg1263143
    (even though personally none worked for me, apparently my server doesn't know neither iconv or mb_convert_encoding  :()

  • Translate the configuration page of RSS Feed Poster: create a duplicate of file Theme/default/languages/FeedPoster.english.php, call it FeedPoster.yourlanguage.php and translate the chains in it.

??? About Cron jobs
Beginners read TrueSatan advice : www.simplemachines.org/community/index.php?topic=141776.msg1194863#msg1194863
In RSS Feed Poster, Real cron jobs seem to be highly preferable than Fake cron jobs, which can potentially slow down your website and impose a high load on your server. So use it only in last resort.
What's the difference between Real cron job and Fake cron job?
- Real cron jobs calls a script to run automatically every xx minutes in order to update your RSS feed.
- Fake cron jobs launch the update only each time the page is loaded.

??? Read also:
These changes didnt work for me :(

GazOutEast

January 15, 2008, 05:21:36 AM #642 Last Edit: January 15, 2008, 05:24:07 AM by GazOutEast
vbgamer - gotta new problem - haven't seen mention of this anywhere in the thread

Had FeedPoster 1.0.4 running perfectly on an SMF 1.1.4 forum - even up until this morning, no problems, new posts arriving via feeds - all great.

However, hosting company blatted me last night with a hosting suspension for CPU overloading - got reinstated so I could fix the issue and did the digging today.

Turned out it was at least in part related to using fake Cron jobs with FeedPoster .... now, thought me, why was this not a problem over the last 4 months?  I remembered 2 nights ago getting an error while posting - line 321 in subs_RSS.php and something about needing more than 30 seconds of server time.

Anyway, I knocked our fake crons and set up a real cron (don't know yet if it's taken or not - other more pressing issues) then went to edit the feed settings - i.e. change frequencies etc to reduce server load.

Every attempt to open a feed to edit it resulted in an HTTP Error 406 - Not acceptable
Internet Explorer


OK, thought I, checked the current download version - FeedPoster 1.0.5 - so deleted the old one (1.0.4) and updated to the new one (1.0.5) and still have the same problem.

Investigating further, the hosting Co upgraded to PHP 5.2.5 on 17th December (I hadn't tried to add or edit feeds since sometime in November) - I'm wondering if this is causing the http:406 error - is FeedPoster functional under PHP 5.2.5 ?

If that's not the cause, why would the FeedPoster feed edits in admin cause a page to be issued that is not compatible to Internet Explorer v6.0.2800.1106 128-bit encryption?

Any help appreciated

Gaz


Edit - sorry, should have said, correctly uninstalled v1.0.4 of Feedposter, deleted it, then uploaded and installed v1.0.5 - everything went normally with the uninstall and install - no errors and the old feed list restored normally from the database.
I have 20:20 vision - I can see anything bigger than 20" x 20"

vbgamer45

Try changining the permission on cronrss.php to 755
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Mr. Doug

Is there a quick way to change the default posting options? I have everything configured to pull the feed from my main blog site, and make threads in the Community section. This all works fine, but it is only posting the "Excerpt" of my WordPress RSS2 Feed.

Any idears?
--
Doug Hardman
doug (at) puttertalk (dot) com

Psyche

Most of the feeds I have subscribed on my site have stuff like tables, YouTube videos, etc... How can I somehow surround the post with [ html ] tags?
Hagurumon: Are you some sort of 1337 computer genius-man hacker or somethin'?
Psyche!: >.>
Psyche!: Like, I've found just by tracing your connection that you live in...
Psyche!: ...EARTH!

rockinaway

I don't know if this is to do with the modification, it could be a problem with vB.

I need to get the latest posts from vBulletin forums and I use the following URLs:

http://www.vbulletin.com/forum/external.php?type=rss2&forumid=1
http://www.vbadvanced.com/forum/external.php?type=rss2&forumids=2

When putting these into the address bar the correct forums' RSS feeds show up.

However, when the RSS Feed Poster retrieves the latest posts it gets it from a totally different forum..

Why is this?
Have I helped you? Then please join AdminFuel - The forum for forum administrators.

If you need help managing your forum, or maybe launching it, then visit us and view the quality articles, downloads and posts.

detoam

Slowed my site down to nothing. I can't even get it to load anymore http://www.yourllist.com
How can I remove it without accessing the admin panel.

detoam

Now that I deleted the MySQL table for it. I can't login

Psyche

Quote from: detoam on January 21, 2008, 02:19:44 AM
Now that I deleted the MySQL table for it. I can't login
I made a silly mistake once, had to use the Large Upgrade to overwrite all the important files so I could access the site again. D:
Hagurumon: Are you some sort of 1337 computer genius-man hacker or somethin'?
Psyche!: >.>
Psyche!: Like, I've found just by tracing your connection that you live in...
Psyche!: ...EARTH!

detoam

Never mind I resolved the issue.

Psyche

Cool, glad to see things appear to be fine.
Quote from: Psyche on January 18, 2008, 07:22:03 PM
Most of the feeds I have subscribed on my site have stuff like tables, YouTube videos, etc... How can I somehow surround the post with [ html ] tags?
I would still like help with this, it's not a top priority thing but I would like to know how I can do this.
Hagurumon: Are you some sort of 1337 computer genius-man hacker or somethin'?
Psyche!: >.>
Psyche!: Like, I've found just by tracing your connection that you live in...
Psyche!: ...EARTH!

Angelotus

Thanks 4 this great mod!

taysys

January 21, 2008, 11:03:31 PM #653 Last Edit: January 21, 2008, 11:05:34 PM by taysys
I am tired of reading all the posts; I have not found the answer here. I get this error during package install:

Fatal error: packageinstall(): Failed opening required '/home/wwwroot/taysys/smf/Packages/temp/./FeedPostersql.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/wwwroot/taysys/smf/Sources/Packages.php on line 552

I appreaciate any assistance with this. (Using the latest SMF and PHP 5.2) Thank you in advance!

Bob
Bob
Taysys Software Owner/Developer
Humboldt Tuna Club Web Admin

Angelotus

Have you ever tried a manual install?

taysys

I finally found the fix. The temp directory under Packages was gone; created it and it installed OK. But I never got the option on the menu, not even a white space where it should be.

Thanks for the reply.

Bob
Bob
Taysys Software Owner/Developer
Humboldt Tuna Club Web Admin

Neelay

January 26, 2008, 08:12:52 AM #656 Last Edit: January 29, 2008, 10:45:57 PM by Neelay
Hello. I had this mod working until two days ago; I've set up a cron job for http://<smf-forum>/cronrss.php . Until two days ago, I was getting email from my host for the cron job with content "feed poster configuration", which I understand means the the cron has executed successfully. However, since two days, I get empty email. My host is not at fault, as I have another foum on the same domain, and the cron job there is working fine; another reason I feel so is that even when I manually type cron job url in browser, it doesn't output 'feed poster configuration'. The only way I now get feeds is by using fake cron, which I check-save and uncheck-save twice daily, so that browsing speed is not compromised. Would appreciate any ideas why this is happening. Cronrss.php has 755 permissions. Thanks in advance - I really want this resolved

TrueSatan

Assuming you've checked your cron job and its settings are correct I'd try deleting it and then creating a new cron job.

Neelay

Quote from: TrueSatan on January 26, 2008, 08:35:09 AM
Assuming you've checked your cron job and its settings are correct I'd try deleting it and then creating a new cron job.
Thanks for idea-didn't think of doing it. Have deleted and again set up this cron; will wait for a day for result. Thanks

Neelay

Ok. Waited for two days, but result negative-still get empty email. Don't understand why fake crons are working but real cron not. I understand it could be some issue with my host, but even typing the cronss.php url doesn't get feeds-it just shows empty page. Thanks for ideas

Advertisement: