• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
October 16, 2021, 05:42:35 AM

News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.


Custom Profile Field Mod

Started by winrules, March 30, 2006, 02:21:25 PM

Previous topic - Next topic

SJB1

January 30, 2011, 08:40:30 PM #3040 Last Edit: January 30, 2011, 08:59:05 PM by SJB1
Hello,

I want to use the information of a custom profile field twice:

the output in the profile should be "CP1 [img]http://www.lfsworld.net/isonline.CP1[/img]"

So if the input of field CP1 is SJB you should see "SJB [img]http://www.lfsworld.net/isonline.SJB[/img]"

edit: or even "LFS Username: [url=http://www.lfsworld.net/?win=stats&racer=CP1]CP1 [img]http://www.lfsworld.net/isonline.CP1[/img][/url]" ;)


LFS Username: SJB

I think you could insert some tricky code in "Text to display after field"  ;)

I hope you understand me :D

Atm I use 2 custom fields, but you have to enter the username twice ::)

Regards, SJB

arbil

Good day,

I'm running on SMF v1.1.12 with a custon theme (AS) and installed the mod using Package Manager. It was installed successfully without any errors. The problem is when I go to "Features and Options", the menu doesn't show. But there's a blank portion (as seen from the attached) available for the custom field tab/link. When you click it, it shows a blank page with only a "Save" button available (see attached). What did I missed in here?

I checked all the affected files manually and the changes were there. Both the CustomProfile.php and CustomProfile.english.php are there, too. I even save the CustomProfile.english.php file to CustomProfile.english.utf8.php since Im using English.utf8 language.

Did I missed something? Appreciate any help guys.

Thanks


hcfwesker

Quote from: arbil on February 02, 2011, 12:34:15 AMI even save the CustomProfile.english.php file to CustomProfile.english.utf8.php since Im using English.utf8 language.

That was going to be my first suggestion. 

BUT, reading your post CAREFULLY....  I noticed this "english.utf8"

It has to be changed to CustomProfile.english-utf8.php

A dash, not a period, between english-utf8 :)

Should fix the problem.

arbil

Quote from: hcfwesker on February 02, 2011, 12:46:49 AM
Quote from: arbil on February 02, 2011, 12:34:15 AMI even save the CustomProfile.english.php file to CustomProfile.english.utf8.php since Im using English.utf8 language.

That was going to be my first suggestion. 

BUT, reading your post CAREFULLY....  I noticed this "english.utf8"

It has to be changed to CustomProfile.english-utf8.php

A dash, not a period, between english-utf8 :)

Should fix the problem.

Oh my... how did I missed that one... :-[   see how a single character affects a lot...  ;D

thank you so much hcfwesker for pointing that out... 

It's working fine now... :D

hcfwesker

Quote from: arbil on February 02, 2011, 01:05:30 AM
thank you so much hcfwesker for pointing that out... 

No problem, bud.  I'm learning it as I go, too :)

Sting

Any possibility of updating this to allow the change of permissions? I have various Mod groups on my forum but only want these custom profiles available to a few groups...

Thanks for the info

SJB1

February 20, 2011, 03:57:33 PM #3046 Last Edit: February 21, 2011, 06:29:15 AM by SJB1
20 days and no answer... this project is dead... *remove it from my forum*

Jessica.

I hope this works in 1.1.13 :/
Testing Zone - SMF 2.0.7, default Curve
School & Chat - phpBB3, over 170 mods installed, official live forum

I use the latest version of Chrome

phpBB: Forum = a section; Board = whole site
SMF: Forum = whole site; Board = a section

Sting

February 22, 2011, 01:03:37 PM #3048 Last Edit: February 22, 2011, 01:09:50 PM by Sting
Quote from: Jessica. on February 20, 2011, 09:31:15 PM
I hope this works in 1.1.13 :/

Installed it when I installed 1.1.12, no problems after upgrading either.

----------------------

Back to the issue I was working on regrading permissions...

Since apparently it doesn't look like my request for changing permissions per usergroup to see these fields will occur anytime soon, any able to help me with the code?

if ($modSettings['CP' . $i . '_view'] && !$context['user']['is_admin'])

What I want to do is allow (2) other member groups to see these fields as well, but no one else. I would assume there would have to be a way to call the group id and check to see if it is equal to the one I specify...

example:
&& $group_id == 5 && $group_id == 8)

I know the above example isn't right, but I am hoping someone knows how to call this properly.

Succubus Evaligan

Quote from: Kindred on November 28, 2010, 03:48:54 PM
well, my bets suggestion is: upgrade to 2.0 RC4.
I made some test in my localhost forum and I see that SMF2RC4 don't recognize the custom profile fields after update. I have a SMF 1.1.11 runing online and I want update to SMF 2RC5, but I don't want lose the data of the custom profile field mod. Any solution?
Yuri Goddess

Kindred

I posted this 3 years ago...

Quote from: Kindred on March 19, 2008, 05:36:58 PM
BTW: To convert this to the standard 2.0 custom fields...
UPDATE `smf_themes` SET `variable` = '*NewFieldName*' WHERE `variable` = 'CP1';  (or CP2, or CP2, etc)
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

desmo907

I installed this last year with 1.1.11 and now updated to SMF 1.1.13.
I think I had to manually edit the files.

When i look at my Admin area and Packages this mod is not listed.
Is that because I made the edits directly in the files?

Just curious..
Thx

TerryMullins

I have been trying to learn how to echo my custom profile field that I named 'custom_script' to the screen.
I've spent a considerable amount of time trying to understand how to go about doing this.
I am confused with the message(s) below and I am asking for some clarification.
Am I supposed to make these changes to the SSI.php file ?  (or) has a new version since been released ?


Would I use a command like echo $context['member']['options'][custom_script]

Thank you,
Terry Mullins

Quote from: winrules on April 09, 2006, 02:22:08 PM
Quote from: SamyWeb on April 09, 2006, 01:28:44 PM
Hello! Thank you for this grat MOD! :)
I would like to know if it's possible to use in SSI functions some conditions links to a user's field.. i.e.: All members who has choosen a particular option in the select field, they will see calendar events in my home site.

If you don't have ideas for my questions, I ask you only where I can find the column in which are stored data for this mod.

Sorry for my english...

Thanks very much!

The data's stored in the themes table. If you want to access it with ssi, you could wait until next version :) or find:

setupThemeContext();


and add after:

require_once($sourcedir . '/Profile.php');
loadThemeOptions($context['user']['id']);


havent tested it though...but it should work.
when you add that you can use

$context['member']['options'][fieldID]

So you could do something like

if ($context['member']['options']['someoption']=='First Page')
//first page
else
//second page



Quote from: mitchell784 on April 09, 2006, 01:39:35 PM
Is there a way to use this on a different theme besides the default one?

Ok I read how to do it.

But I dont know I am just having trouble using this.
And I cant delete a field...

How do I go about doing that?
You can just disable fields. just find the code it says to find, and replace it with the code it sayd to replace.

nancygraz

Quote from: hcfwesker on January 21, 2011, 08:51:14 PM
Quote from: AceTW on January 21, 2011, 08:45:24 PM
Quote from: mcrat on January 19, 2011, 08:24:55 AM
^^ I just installed this mod fine, and I'm running 1.1.12. It should say "Custom Profile Fields" in the menu in Features and Options (or try this link - xxxxxx/index.php?action=featuresettings)

Well this is just odd.  I uninstalled and reinstalled and everything went smoothly, but still nothing in the "Features and Options" section of the admin.  I've tried all of the installed themes (thought the core theme would be a shoe-in) and it's just not there.

Frustrating I tell ya....

Try changing your forum language under  Admin > Server Settings > "Default Forum Language".  Make sure the default is set to English, not English-utf8 (something like that).

I had this problem awhile back, and that fixed it.  Not sure if it'll do the same for you.  but worth a try.  Unless your default language is already set to English.

FYI - I just installed this MOD with 1.1.13 (using the automated install) and experienced the same situation. No problems displayed, but no Custom Profile Fields tab in my Features and Settings menu.

After I changed my Default Forum Language as suggested above, the tab displayed just fine...

Now to add some fields...  :-)

dzembak

I`ve got his mod installed before (3.15). Now I running 1.1.13 and tried to install 3.20, but failed. Inspite of [Install] button I have [Upgrade] one... If I push it, I can see message that I have to remove previous version of this mod before. But there is no [Uninstall] button near by previous mod. Then I deleted files of 3.15, but nothing has changed. What should I do now? Should I remove and install it manualy?

dzembak

I`ve done it manually, it was not difficult :)

sizofren

Hey i searched all forum i did not anything unfortunatly
guys,
how can i add an images when registration.?
just like country flag but in custom field.

They choise program name tex field side is a jpg.
i found this solution but idon want; using bbcode.
Maybe this question asked before but i did not.

i hope i ll find it


rfscholl

Is there a way to have the custom fields show up in the email that goes to admins when a new member signs up?  I know my fields are CP1, CP2, etc.. and I know I can edit the email content in Login.english.php.  I just don't know how toreference the field there.

Thanks!

Kindred

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Ctrl+Alt+Delete

Hello, I am having an issue with this mod where it doubles the field...for example if I use Age:  25 its suppose to just be one field stating there age, however it doubles like so:

Age:  25
Age:  25

please help! I'm using SMF 1.1.13

Advertisement: