• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 02, 2021, 02:08:35 AM

News:

Join the Facebook Fan Page.


Custom Profile Field Mod

Started by winrules, March 30, 2006, 02:21:25 PM

Previous topic - Next topic

tim153

I am running SMF 1.1.11. On our profiles we have a custom field with is our local union number. We would like to have this so we can sort members by local numbers. On our members board we have these fields show up, email, website, ICQ, AIM, YIM, MSN, position, date registered, and posts.

How can I make this custom field show up and be sortable on our members page. I wonder if it would be clicking on the Parse BBC?

Sorry if this has been addressed before but I could not find it.

Kindred

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

lukedamouse

Been trying to activate this on my forum forever. I had no other mods installed, and yet this will not work. HELP?


blexs

On SMF 1.11
Current patches:
Pretty URLs    1.0RC2a
Global Headers Footers   2.0
Share This Topic   2.3
SMF Sitemap   1.2.2

Error:
Type   Action   Description
Execute Modification   ./Sources/ModSettings.php   Test failed
Execute Modification   ./Themes/default/Profile.template.php   Test successful
Execute Modification   ./Themes/default/Display.template.php   Test successful
Execute Modification   ./Themes/default/PersonalMessage.template.php   Test successful
Execute Modification   ./Themes/default/Register.template.php   Test successful
Execute Modification   ./Sources/Register.php   Test successful
Execute Modification   ./Sources/Profile.php   Test successful
Extract File   ./Sources/CustomProfile.php   
Extract File   ./Themes/default/languages/CustomProfile.english.php   

Kindred

ARGH!   Why does no one read the thread? ???     This question is answered multiple times in **EVERY** mod thread.


Quote from: Kindred on June 22, 2010, 12:48:41 PM
as with any mod... a failed file just means that you will have to manually add the code to that file
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

blexs

Except that isn't completely true in this case and it doesn't answer the question why is this happening when no other modules have this problem. It turns out I had to uninstall all other modules and install this one first which I eventually found on this post.

Yes the answer to any install problem can be manual intervention but that isn't really a reasonable solution to a broken package.

BTW This post is 150 pages! It isn't unreasonable for someone to get lost in it and miss something.

Kindred

this is not a broken package.   Some packages modify the same code.... and the ONLY thing we check (in terms of installation) when we approve a mod is "Does it install on a CLEAN copy of SMF without errors"

This mod does...   we do not check to see if mod a and mod B work together or in what order you should try to install them.  So, yes... manuall installation *IS* a reasonable and realistic expectation, especially as you install more mods that affect the same areas of code.

Yes, this post is 150 pages.  There is a search function....   and as I said, this *SAME* question is answered in almost EVERY mod thread.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

blexs

 I think it is worth pointing out the reason there are so many posts on this issue is that on the Package page it explicitly states:
"Note: If you are getting "test failed" errors, please post the error you are getting and what other mods you have installed here."

It does not say search 150 pages for an answer - it says post your error. It looked like it was implying the answer was different based on your modules.

It's a great module but I would suggest that the reason there 150 pages here are poor instruction on how to handle errors right from the package page.  It's easy to get frustrated with users but generally fixing the problem quiets them down quicker than blaming them.

Kindred

I moaned about it, but I also gave you the answer.... The reason I complain about it is that too many people post without even bothering to TRY to search for the answer first. No offense to you specifically, but the attitude seems to be "Oh there are 150 pages. That's too much for me to waste my time, so I'll post my question, even though it may have already been answered and waste other people's time"

and most of the 150 pages of posts in this thread are actually not related to errors in the mod.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

smartsyntha


I m using smf version 1.1.11

Installed this mod successfully
but no effect in 'Features and Setting' page for this mod..  :(

Any help ? 

Kindred

are you using the default theme and english?
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

smartsyntha


Yes its in English but ...

I am using Soft-White Theme  by Lorenz

I am NOT using default theme

Kindred

switch yourself to the default theme and re-check.

(do note  English UTF-8 is *NOT* the same a English)
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

smartsyntha



But i want this mod running in the theme which i have installed ...

I am not running my forum in Default theme...

smartsyntha



I am using " Soft-White Theme  by Lorenz " for my forum ...


Any Help ?



smartsyntha

I tried and switched my forum to the default theme and re-checked.

But still no effect in Features and Setting Page for this mod ....

Any Help ...

Kindred

DO NOT BUMP.
If no one has responded, then edit your previous message,

Either the mod did not actually install (check each file to confirm that the edits were actually made)
or you are not actually running in English.
Quote from: Kindred on October 09, 2010, 08:39:27 AM
(do note  English UTF-8 is *NOT* the same a English)
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

TimUSA

I just recently upgraded my forum to 2.0 RC3 from 1.1.9 We had this mod installed prior and obviously it is not needed in my current version. I do have one question though. How do I restore the old fields i had under 1.1.9 to 2.0RC3? I really do not want to have to go through and enter all this info again for each member. Please Help!!!

Kindred

Quote from: Kindred on March 19, 2008, 05:36:58 PM
BTW: To convert this to the standard 2.0 custom fields...
UPDATE `smf_themes` SET `variable` = '*NewFieldName*' WHERE `variable` = 'CP1';  (or CP2, or CP2, etc)
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Advertisement: