News:

SMF 2.1.2 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

XHTML Hataları ve Çözümleri

Started by Hoochie Coochie Man, January 21, 2008, 06:40:21 PM

Previous topic - Next topic

Özgür

So Long

Hoochie Coochie Man

İnadına SMF 1.1.X

Özgür

Eğer bu hata mesajlarda yani bir mesajı girince çıkan bir xhtml hatası ise yani displaytemplate deyse 2.0 beta 4 le gelen hata o <ul> hatası. bendede var. bug listesinde çözüldü yazılmış ama nasıl çözüldüğünü yazmamışlar.
So Long

SoNSuZLuKC

#183
<a href="" target="_blank"></a>

Bunu nasil XHTML e uygun hale getirebiliriz.

<a href="http://www.destinam.net/teknodyum" onclick="target=\'_blank\';" />Teknodyum</a>

bu sekilde yaziyorum </a> burda hata veriyor

Yanlış   document.write("</h1>");
Doğru   document.write("<\/h1>");

Yağız...

#184
<a href="http://www.destinam.net/teknodyum" target="_blank">Teknodyum</a>
Bunun çalışması gerekiyor.

SoNSuZLuKC

<a href="http://www.destinam.net/teknodyum" target="_blank" />Teknodyum</a> bunda xhtml hatasi veriyor. ayrica google adsense de hata veriyor  >:(

[-Delete-]

Code (yanlış) Select

<a href="http://www.destinam.net/teknodyum" target="_blank" />Teknodyum</a>


Code (doğru) Select

<a href="http://www.destinam.net/teknodyum" target="_blank" >Teknodyum</a>

bundan önceki kodlarda da yanlış yaptıysanız diğer doğru olanlarıda yanlış olarak tanımlayabilir...

</ şeklinde kapanabilir taglarda başlangıç değer tagının sonuna /> konulmaz, eğer tek satır yani tek tag ise sonuna /> koyarsınız mesela <img tagının sonuna yani bitişine /> konulur çünkü <img src="resimlinki" alt="">yazııııı</img> olarak kullanılmaz resim arasına yazı konulmadıgı için :)

doğrusu <img src="resimlinki" alt="" />

php sayfanızda şu şekilde kullanabilirsiniz
Code (çift tırnaktan önce \ işareti eklenir) Select

<a href=\"http://www.destinam.net/teknodyum\" target=\"_blank\" >Teknodyum</a>
Pess..!

SoNSuZLuKC


Paragaya

Geri Döndüm :D...... :)

Tp.Net Turkish Moderator... ;)

aLi-YK

''absmiddle'' yerine hangi kodu kullanabilirim? her yerde hata veriyo

Yağız...

align="absmidlle" yerine style="vertical-align: middle;" kullanabilirsiniz.

aLi-YK

hatayı kaldırdı teşekkür ederim . ama al bölümlerin arasındaki mesafe açıldı ve yazı boyutları çok az büyüdü birebir kodlaması yokmu acaba

Yağız...

Birebir kodlaması bu. Başka birşey olduğunu zannetmiyorum...

aLi-YK

bu resimdeki normal hali



buda senin verdiğin koddan soraki hali





bu önceki kod:


$children[] = $child['new'] ? '<img align="absmiddle" src="'. $settings['images_url']. '/altoff.gif" width="12" height="12"/><b>' . $child['link'] . '' : '</b><img align="absmiddle" src="'. $settings['images_url']. '/altoff.gif" width="12" height="12"/>' .$child['link'];


buda senin verdiğin kodlaki hali

$children[] = $child['new'] ? '<img style="vertical-align: middle;" src="'. $settings['images_url']. '/altoff.gif" width="12" height="12"/><b>' . $child['link'] . '' : '</b><img style="vertical-align: middle;" src="'. $settings['images_url']. '/altoff.gif" width="12" height="12"/>' .$child['link'];


hata kalmıyo dediğim gibi ama bölüm aralıkları genişliyo... deiştiğim kodlarıda veriyim bi kontrol et daha anlaşılır olur.

Yağız...


aLi-YK

alttakinde senin verdiğin bu kodla deiştim <img style="vertical-align: middle;"  alttaki resime dikkat edersen alt bölüm aralıkları farklı daha geniş oluyo.normal kodlarda yakın bende yakın olmasını istiyodum. ama aralıklı oluyo işte.

Yağız...

style="vertical-align: middle; margin-left: -2px;"
Bu şekilde deneyin. Eğer olmazsa -2px yazan yeri kendinize göre değiştirin.

aLi-YK

teşekkürler kardeşim yardımın için arkadaşların bilgisine bu kod hatayı çözdü ve bozukluk cıkarmıyo   

align="top"

Hkan

Ben align="center" kodunu kullandığımda hata veriyor ancak düzgün çalışıyor. Doğrusunun valign="center" olduğunu söylüyor, böyle yapınca düzgün çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

Yağız...

Quote from: biggboss on April 23, 2009, 04:18:16 PM
Ben align="center" kodunu kullandığımda hata veriyor ancak düzgün çalışıyor. Doğrusunun valign="center" olduğunu söylüyor, böyle yapınca düzgün çalışmıyor. Ne yapmalıyım?
Nerede kullanıyorsunuz?

Advertisement: