Türkçe çeviri bana aittir..
SimpleMachines'ın resmi sitesinde Arama Butonunun yanında ki dropdown özelliğidir.. (Bölümde ara.. Konuda ara.. Tümünde ara.. şekilnde..)
index.template.php'de
Bul:
// Output any remaining HTML headers. (from mods, maybe?)
echo $context['html_headers'], '
Sonrasına ekle:
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
function search_context_change()
{
ctx = document.quick_search.search_context.value;
if (ctx=="topic") {
if (document.quick_search.board_) document.quick_search.board_.name="dontuse";
document.quick_search.topic_.name = "topic";
} else
if (ctx=="board") {
if (document.quick_search.topic_) document.quick_search.topic_.name="donotuse";
document.quick_search.board_.name = "brd["+document.quick_search.board_.value+"]";
} else {
if (document.quick_search.board_) document.quick_search.board_.name="dontuse";
if (document.quick_search.topic_) document.quick_search.topic_.name="donotuse";
}
}
// ]]></script>
Bul:
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
Değiştir:
<form name="quick_search" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
Bul:
// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';
// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';
Değiştir:
if (!empty($context['current_board']) || !empty($context['current_topic']))
{
echo '
<select onchange="javascript:search_context_change();" name="search_context">
<option value="all">', $txt['search_context_all'], '</option>';
$hidden_inputs = '';
if (!empty($context['current_board']))
{
echo '
<option value="board" ',
empty($context['current_topic'])
? 'selected="selected"' : '', '>', $txt['search_context_board'], '</option>';
$hidden_inputs .= '
<input type="hidden" id="board_" name="' .
(empty($context['current_topic']) ? 'brd[' . $context['current_board'] . ']' : 'dontuse') .
'" value="' . $context['current_board'] . '" />';
}
if (!empty($context['current_topic']))
{
echo '
<option value="topic" selected="selected">', $txt['search_context_topic'], '</option>';
$hidden_inputs .= '
<input type="hidden" id="topic_" name="topic" value="' . $context['current_topic'] . '" />';
}
echo '
</select>', $hidden_inputs;
}
languages'de index.turkish.php'de
Bul:
?>
Öncesine ekle:
$txt['search_context_board'] = 'Bu Bölümde';
$txt['search_context_topic'] = 'Bu konuda';
$txt['search_context_all'] = 'Tümünde';
Bir pctwo (http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=profile;u=48143) yapımıdır..
Orjinal Konu (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=112135.msg718949#msg718949)
güzelmiş , deniyeceğim saol
yaptım ama hiç bir değişiklik olmadı , acaba bundan önce bir şeymi kuracağız ?
Yok birşey yüklemiyorsun, aynen anlattığım gibi, ben kendim denemiştim oldu, yanlış birşey yapmışsındır..
Konuya cevap yazılmayalı çok olmuş ama olsun ;D
Denedim oldu süper oldu! saol...
buyrun resim ;)
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg206.imageshack.us%2Fimg206%2F8548%2Fadszdk7.png&hash=b4185a7182752c64fe8e45b0d39eff05235fb3c6)
paylasım ıcın teşekkurler...
Aslında Türkçe çeviriler için utf-8 çevirisidemi istesek ne :D UTF-8 kullananların zaman kaybına yol açmaz çeviri için :P
Quote from: Real_Life on January 13, 2008, 06:15:09 PM
Aslında Türkçe çeviriler için utf-8 çevirisidemi istesek ne :D UTF-8 kullananların zaman kaybına yol açmaz çeviri için :P
index.turkish.php'de yapacağın değişiklikteki türkçe karakterleri vereceklerimle değiştir.
Bende türkçe karakter sorunu yaşıyorum sürekli,bu yöntemi buldum.Kendimce bir çözüm ama işe yarıyo...
ş - ÅŸ
ç - ç
ö - ö
ü - ü
ı - ı
ğ - ı
______
Ş - Å
Ç - Ç
Ö - Ö
Ü - Ç
İ - İ
Р- ı
güzel oldu teşekkürler arkadaşım
Önemli olan çevirmek değil.Çoğunlukla utf-8 ile çalışıyorum. Zaten pc de bir çok utf8 e çevirdiğim mod duruyor.Önemli olan zaman kaybı :)
Quote from: engn on January 15, 2008, 06:13:02 AM
Quote from: Real_Life on January 13, 2008, 06:15:09 PM
Aslında Türkçe çeviriler için utf-8 çevirisidemi istesek ne :D UTF-8 kullananların zaman kaybına yol açmaz çeviri için :P
index.turkish.php'de yapacağın değişiklikteki türkçe karakterleri vereceklerimle değiştir.
Bende türkçe karakter sorunu yaşıyorum sürekli,bu yöntemi buldum.Kendimce bir çözüm ama işe yarıyo...
ş - ÅŸ
ç - ç
ö - ö
ü - ü
ı - ı
ğ - ı
______
Ş - Å
Ç - Ç
Ö - Ö
Ü - Ç
İ - İ
Р- ı
teşekkürler güzel bir mod
Kullandığım temada index.template.php dosyası içerisinde
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
dizinini bulamıyorum.
Quote from: WoraZ on August 16, 2008, 04:52:06 AM
Kullandığım temada index.template.php dosyası içerisinde
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
dizinini bulamıyorum.
Hangi temayı kullanıyorsunuz? (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fe.deviantart.com%2Femoticons%2Fc%2Fcowboy.gif&hash=2e7e9df52196468af32a72f1abeadb90502e06b1)
teşekkürler ;)
Quote from: Hoochie Coochie Man on August 16, 2008, 05:27:33 AM
Quote from: WoraZ on August 16, 2008, 04:52:06 AM
Kullandığım temada index.template.php dosyası içerisinde
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
dizinini bulamıyorum.
Hangi temayı kullanıyorsunuz? (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fe.deviantart.com%2Femoticons%2Fc%2Fcowboy.gif&hash=2e7e9df52196468af32a72f1abeadb90502e06b1)
GunSmoke
Quote from: WoraZ on August 16, 2008, 09:50:04 AM
Quote from: Hoochie Coochie Man on August 16, 2008, 05:27:33 AM
Quote from: WoraZ on August 16, 2008, 04:52:06 AM
Kullandığım temada index.template.php dosyası içerisinde
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post"
dizinini bulamıyorum.
Hangi temayı kullanıyorsunuz? (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fe.deviantart.com%2Femoticons%2Fc%2Fcowboy.gif&hash=2e7e9df52196468af32a72f1abeadb90502e06b1)
GunSmoke
Bulamazsınız çünkü o temada hızlı arama kutucuğu yok. (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fe.deviantart.com%2Femoticons%2Fc%2Fcowboy.gif&hash=2e7e9df52196468af32a72f1abeadb90502e06b1)
bendede yok onu o zaman kodu nereye ekleyeceğiz :S
Quote from: pr0xymAn1ac on August 24, 2008, 05:27:31 PM
bendede yok onu o zaman kodu nereye ekleyeceğiz :S
Kullandığınız temanın resmi sitedeki linkini verirseniz inceleyebilirim.