Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => Arşiv => Topic started by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 11:54:26 AM

Title: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 11:54:26 AM
S.aYeni konu açınca Bilgisayarım Donuyor ie hata veriyor cevap yazanda b i sorun yok ama yeni konu açınca Gönder butonuna bastıktan Sonra hata veriyor ! ie görev sonlandırması çıkıyor ie de hata var dediler Format attım bilgisayara yine sorun çözülmedi gidip internet kafeden yeni konular açıyorum yine ayrı başka üyeikle giriyororum yine aynı   üyelere mail attım % 70 oranında evet hata var dedilen konu açınca donuyor dedin  bu resimdede görüldügü gibi sayfada hata var diye gösteriyor gönder butonuna tıkladıktan sonra Forumda Paylaşım Kesildi Üyelere ha bire özel mesaj atıyor sorun Çözüldügü zaman siteye geri geliriz vs kaldım ortada ne yapacagımı şaşırdım

Sürüm Rc3

Kulanılan Modlar

Ad Managment
Users Online Today Mod
Member Color Link
Otomatik Avatar
boardicon1.1
audiblepm 1
Alt Bölümler Rc3
Top 10 kemal152
Enhanced Quick Reply
Mesaj Simgeleri
Arama Motoru ve Botlar
Bolume Sifre Koyma

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg99.imageshack.us%2Fimg99%2F5346%2Fadszid6.png&hash=f66437ff3b640af69a2445139fb98819)
GÖnder butonuna bastıktan sonrada bu hata çıkıyor (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg158.imageshack.us%2Fimg158%2F7469%2Fxtj0.png&hash=fa625c7ff099122d393aa7a6de86bf9d)

ilk konu açanda değil bir kaç tane arka arkaya açtım zaman herkes bıktı
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 11:56:51 AM
Modları kaldırıp sıfır dosyaları Iyı denemedin mi?
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 12:00:47 PM
Modları Kaldırıp Hepsini Tek tek yeniden yükledim ama halen aynı yeni konu açınca göndere bastıgın anda sayfada hata var mesajı gördügünüz gibi çıkıyor ve ilk konuda değil diğer açtıgın konularda hemen ie görevi sonlandır çıkıyor
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 12:02:10 PM
Sıfır temiz bir kurulumda hata oluyor mu? Onu dene önce.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Alhan on October 25, 2006, 12:05:35 PM
Teknik olarak yardım edemem beli ama biraz değişik bir yöntem önerebilirim :)
Bu şekilde olmasada benzer bir sorun bende yaşıyordum. O kadar karışık ve acayiptiki forumda izah etmekte zorlanıyordum. Baktım olmuyor Forum klasorunu komple sildim. mysql den bişey silme tabi. ve bir daha dene. bakalım düzelecekmi?

Eğer oda olmazsa bu seferde mysql den konular üyeler ve mesajları al gerisini gene sil.

Umarım halledersin.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Sindorf on October 25, 2006, 12:11:36 PM
İşin ilginç tarafı bende ne IE, ne Firefox ne de Opera ile sorun çıkmıyor.

Tahminim şöyle ki, diğer mesajda da belirtmiştim, yüklenen javascript, reklam ıvır zıvırların bu soruna yol açabilir... Belki javascript, reklam, animasyon vs gibi şeylerin birazcık azaltılması hem açılış hızında hem de hatalarda olumlu yönde bir gelişme sağlayabilir...
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 12:15:24 PM
arkadaşım sitedeki Javascript sadece gitti gidiyor reklamı bide sayaç onuda iframe kodu ile başka sayfamdan alıyorum foruma zararı olmasın diye ! Harzem yani herşeyi silim Db yi tekrar ? gerimi yükliyeyimn
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 12:18:15 PM
Modları kaldırınca sorun çözülüyor mu?
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 12:21:26 PM
Hayır Çözülmüyor ! Bütün Modları Sildim Sitede tekrar denedim yine aynı sayfada hata var değişmedi  :-[

Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Sindorf on October 25, 2006, 12:21:53 PM
arkadaşım sitedeki Javascript sadece gitti gidiyor reklamı bide sayaç onuda iframe kodu ile başka sayfamdan alıyorum foruma zararı olmasın diye ! Harzem yani herşeyi silim Db yi tekrar ? gerimi yükliyeyimn

ne farkeder ki? sonuçta sayfa gösterilmek için yükleniyor... bu yeterli... foruma zararı olmak ne demek? iframe ile olunca zararı olmuyor mu yani? :) javascript her ne şekilde olursa javascripttir. Hani sorununa kesin çözümdür diyemem tabii... Ama denemeye değer...
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 12:23:06 PM
Reklamları da kaldır. Forumu ne kadar "ilk hali"ne döndürebilirsen o kadar kurtulursun.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 12:31:37 PM
Harzem herşeyi yaptım yani ilk haline bile yani nasılki ilk kuruyorsun işte öyle db tek kaldı işte yine aynı Yeni konuyu Göndere tıkladıgın Gibi Sayfada Hata var hemen çıkıyor ie Hatası çıkıyor ...

Bunun bi dosyayla hatası olması lazım yeni konuyu gönder dedigin zaman çıktıgına göre  :( Ne aceba kafayı yiecem
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 12:34:13 PM
O zaman Settings.php hariç sıfır kurulum dosyaları at. Sonuçta dosyalarında hata var ve onun düzelmesi gerek.

Bu olay teyloforum'da mı oluyor?
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 12:43:02 PM
Evet Harzem teyloforumda oluyor ilk konu açarken birşey yok ama ardından bir kaç tane açtım zaman hemen ie görev sonlandır çıkıyor zaten göndere bastıgın gibi sayfada hata mesajı Çıkıyor. bakmak istiyorsan kul.adi "firsat" Şifre "111111" Mozilla Firefox hata yok operada hata yok slim browserde hata yok işte ie de hata var son Çözüm senin dedigini yapmak Settings.php hariç yeniden atıp bakalım peki yeni dosyaları atarken yani kurulu olan modlarıda kaldırayımmı ?

Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: yavuz on October 25, 2006, 01:02:40 PM
dostum bendede oluyo aynı sorun ama ben smf ile bi alakası olmadığını firefox ve opera kullanınca anladım bu ikisiyle bağlanınca bi sorun yok ama explorerle bağlanınca hata alıyorum o yüzden bende şimdilik kullanmıyorum umarım sadece ie problemidir seninkiside
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 01:06:52 PM
dostum bendede oluyo aynı sorun ama ben smf ile bi alakası olmadığını firefox ve opera kullanınca anladım bu ikisiyle bağlanınca bi sorun yok ama explorerle bağlanınca hata alıyorum o yüzden bende şimdilik kullanmıyorum umarım sadece ie problemidir seninkiside

Demekki sendede oluyor peki o zaman ? simplemachineste niye olmuyor  :-\ ama siteye giren üyelerin hemen hemen hiç biri mozilla kulanmıyor yav ne yapıcam
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SoNSuZLuKC on October 25, 2006, 03:16:48 PM
Arkadaşlar bende sadece bişey yazdığım da gönder tusuna bastığımda solt lt köşede hata işati çıkıyor ama sorun yok konu yollanıyor.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 04:46:56 PM
Arkadaşım bu sorun için bilgisayara format attım yine düzelmedi gidip internet kafeden denedim bi kaç konu açtım donma oldu üyelere mail attım bbüyük bi oranında bu sorun varmış sadece ie de oluyor operada slimBrowserde Mozillada yok bu sorun  :-[ Galiba forumu kapatıcam
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 04:55:53 PM
Kaçıncı defa sıfır SMF dosyaları at diyorum şu anda acaba ::)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on October 25, 2006, 04:58:53 PM
harzem dosyaları atınca  modları kaldırıyımmı ? yada sileyimmi Yeniden Ik için ?
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: Harzem on October 25, 2006, 05:03:50 PM
Modları kaldır, yeni dosyalar at.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: NoPasaran on October 27, 2006, 07:34:59 PM
Yedeği al 0 dan bir forum kur olsun bitsin
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: delidoluForum on October 27, 2006, 07:47:23 PM
yok öle yapma sıfırdan kurma update et siteni bu sefer tümden gider mider forumun...
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on October 28, 2006, 12:18:36 AM
Bu sorun ben RC3 e geçince çıktı değil yeni dosyaları kurmak veritabanını yeniden kurdum ama nafile hatta konu bile açmıştım tek bi cvp veren olmadı :)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on October 28, 2006, 12:23:49 AM
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=117659.msg751839#msg751839

ve aynı konuyla alakalı bi msj daha

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=53070.msg749911#msg749911
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on November 11, 2006, 04:19:59 AM
Hayır Çözülmüyor ! Bütün Modları Sildim Sitede tekrar denedim yine aynı sayfada hata var değişmedi  :-[



En iyisi Veritabanını yedek al. Siteyi sıfırdan kur. Sonra veritabanını yükle. (MOdlar gider ama konular, mesajlar, üyeler kalır)


dostum sen bu söylediğinin en alasını yap gene değişen bişi olmaz rc3 e upgrade yapanların çoğunda bu sorun var senin tavsiye ettiğin şey defalarca çeşitli şekillerde denendi sonuç yok :)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: KraL on November 11, 2006, 04:27:29 AM
Bende Kaç Defa Yeniden Kurulum Yaptım Sorun Devam Edior.. Hayattan Bıktırdı :)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on November 11, 2006, 04:30:35 AM
Bende Kaç Defa Yeniden Kurulum Yaptım Sorun Devam Edior.. Hayattan Bıktırdı :)

bende pes ettim artık kafam davul oldu hata nerde die araya araya upgrade yapatıktan sonra oluşan bi hata 2 aydır kimseden çıt çıkmadı bu konuda  :-\
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on November 11, 2006, 04:35:14 AM
RC3 e geçenler icinde bende varım ama tek hata iLe karşıLaşmadım.. Sizlerinkinide anLamadım veriLen siteye qirdim konu açtım hiçbir sorun oLmadı .. hosttan kaynakLanıyor oLabiLir mi bu? :-\ Siz yedek alsanızda sıfırdan kurmayı deneseniz?

arkadaşım dalgamı geçiyosun ya bu dediğini yüzden fazla keredir denedim upgrade yaparken veritabanı bozuldu neyin yedeğini alacan?
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: scanzone on November 11, 2006, 04:48:21 AM


En iyisi Veritabanını yedek al. Siteyi sıfırdan kur. Sonra veritabanını yükle. (MOdlar gider ama konular, mesajlar, üyeler kalır)
Denendi Sorun Çözülmüor...
[/quote]

Valla benim si,temde sorun çıktığında (ki iki kere çıktı) böyle yaptım site yeniden dirilmişti. Yardım edemediğim için kusura bakmayın çok bilgim yok
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: ahmetarig on November 11, 2006, 05:28:36 AM
Arkadaşlar bu sorun bence rc2 de bir mod tarafından oluşturulan veritabanı tablosundan kaynaklanıyo. Mesala bende sbox yüklüydü rc3 e geçtiğimde modu bir türlü yükleyemiyordum veritabanı hatası veriyordu sbox tablosunu sildim ve tekrar yükledim çalıştı. Sizin sorunda böle bişey olabilir. Phpmyadminden modların oluşturduğu tabloları silmeyi deneyin. ;)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: TeYLoFoRuM.CoM on November 11, 2006, 06:04:30 AM
YOK SORUN YİNE ÇÖZÜLMEDİ YENİDEN KURDUM AMA HALEN AYNI
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: ahmetarig on November 11, 2006, 06:16:09 AM
YOK SORUN YİNE ÇÖZÜLMEDİ YENİDEN KURDUM AMA HALEN AYNI

istediğin kadar yeniden kur veritabanı hep aynı değişmiyor. rc 2 de yüklediğin tüm modların tablolarını sil.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: KraL on November 11, 2006, 07:03:00 AM
Sildim Denendi ahmetarig  gereksiz tabloları sildim aynı deişen bişey olmuyor
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: 4LP3RUZ1 on November 11, 2006, 11:46:00 AM
bende pes ettim artık kafam davul oldu hata nerde die araya araya upgrade yapatıktan sonra oluşan bi hata 2 aydır kimseden çıt çıkmadı bu konuda  :-\

arkadaşım, kimseden çıt çıkmadı çünkü çok mantıksız bir durum var ortada.

1) Birçok RC3 foruma girip kullandım, hiçbirinde bu sorunla karşılaşmadım
2) Bahsedilen foruma girip ardı ardına bir sürü konu açtım (test bölümünde tabi ki! :D), farklı tarayıcılar vs ile, yine birşey olmadı
3) Birşey yok, topunuz yalancısınız, deermişim :) ama ortada birşey olduğu belli. Ancak bu şekilde çözmemiz mümkün değil. Daha fazla detay lazım.

Kullandığınız Java VM, tarayıcı sürümü, apache sürümü, phpinfo() vs.. gibi olabildiğince detay verin ki bizde hangi kombinasyonların, ne problemi yarattığını bulalım.
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: KraL on November 11, 2006, 03:58:32 PM
Sürüm bilgileri:
Forum sürümü: SMF 1.1 RC3 (daha fazla detay)
Güncel SMF Sürümü: SMF 1.1 RC3
PHP sürümü: 4.4.4
MySQL sürümü: 4.0.26-standard
Sunucu sürümü: Powered by vit.com.tr
GD sürümü: bundled (2.0.28 compatible)
eAccelerator: 0.9.5-rc1

Alperuzi Bunlar Yeterlimi :D

HemalHemsat reklamı vardı kaldırdım ölede deniyim bakıyım ne olcak hata alcakmııym
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on November 12, 2006, 06:54:00 AM
bende pes ettim artık kafam davul oldu hata nerde die araya araya upgrade yapatıktan sonra oluşan bi hata 2 aydır kimseden çıt çıkmadı bu konuda  :-\

arkadaşım, kimseden çıt çıkmadı çünkü çok mantıksız bir durum var ortada.

1) Birçok RC3 foruma girip kullandım, hiçbirinde bu sorunla karşılaşmadım
2) Bahsedilen foruma girip ardı ardına bir sürü konu açtım (test bölümünde tabi ki! :D), farklı tarayıcılar vs ile, yine birşey olmadı
3) Birşey yok, topunuz yalancısınız, deermişim :) ama ortada birşey olduğu belli. Ancak bu şekilde çözmemiz mümkün değil. Daha fazla detay lazım.

Kullandığınız Java VM, tarayıcı sürümü, apache sürümü, phpinfo() vs.. gibi olabildiğince detay verin ki bizde hangi kombinasyonların, ne problemi yarattığını bulalım.

her türlü tarayıcı ve pcde aynı sorun oluşuyor die açık açık belirtmiştim

internet Explorer 6.0
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg156.imageshack.us%2Fimg156%2F7754%2Fhatazz5.jpg&hash=f4673bbb049952154874e8008cbc95b7)

internet Explorer 7.0
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg292.imageshack.us%2Fimg292%2F8620%2Fie7errornu0.jpg&hash=aee6fc15550684d0c82171e6914001d7)

ve diğer tarayıcılardada aynı sorun mesaj yollarken oluşuyor

daha önce defalarca sölediğim gibi RC3 e upgrade yaptıktan sonra böyle bir sorun oluştu yüzlerce kez yeniden kurduğum halde forumu değişen bişi olmadı aynı hata halen mevcut daha önce kullandığım gibi halen MySQL sürümüm 4.1.20 PHP version 4.3.4

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=117659.0

Test User: test
Password: test

http://www.bisohbet.com/form/index.php


denemek bedawa :)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: 4LP3RUZ1 on November 12, 2006, 08:15:35 AM
Önce Yedek Alın!
Post.template.php dosyasının 150-161 satırları civarında bulunan

saveEntities() fonksiyonunu aşağıdaki ile değiştirin, bakalım nolacak:
Code: [Select]
// A function needed to discern HTML entities from non-western characters.
echo '
function saveEntities()
{
  var textFields = ["subject", "message", "guestname", "evtitle", "question"];
for (i in textFields)
     if (document.forms.postmodify.elements[textFields[i]])
     document.forms.postmodify[textFields[i]].value = document.forms.postmodify[textFields[i]].value.replace(/&#/g, "&#");
for (var i = document.forms.postmodify.elements.length - 1; i >= 0; i--)
     if (document.forms.postmodify.elements[i].name.indexOf("options") == 0)
     document.forms.postmodify.elements[i].value = document.forms.postmodify.elements[i].value.replace(/&#/g, "&#");
}';
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: SacmaliK on November 12, 2006, 05:50:23 PM
alperuzi ne diim ben sana yaa :)
aylarca kafa patlattırdın bize allam yarebbim yaw
eline koluna yüreğine sağlık sorunsuz çalıştı  ;)
Title: Re: Ücret Karşılıgı ! Yardım BAŞKA Çarem Kalmadı
Post by: 4LP3RUZ1 on November 13, 2006, 05:08:08 AM
bana değil, dev'lere teşekkür et :)
daha önce bu sorun yazılmış ve dev'ler tarafından çözülmüş.

Yalnız anladığım kadarı ile bu kod bir sorun daha getiriyormuş, bir de AJAX yükleniyor yazılarına bozabiliyormuş. Biraz derleyip toparlayacağım bu konuyu, değişiklikten sonra başka hatalar olursa buraya yazın.
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: SacmaliK on November 13, 2006, 11:00:22 AM
şimdilik sorun felan yok gayet düzgün çalışıo  ;)
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: SacmaliK on November 30, 2006, 11:58:14 PM
bu konu sabitlenmeli arıyoz hep :)
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: 4LP3RUZ1 on December 01, 2006, 02:14:15 AM
Hata mesajlarına ekliyorum Dokümantasyonda.
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: VaTaN84 on September 07, 2007, 03:52:35 PM
aynı sorun bende de var aynılarını uyguladım ama olmadı. Başka bir çaresi yok mu arkadaşlar ?

edit/ default temanın post.template.php si ile kullandıgım dilber temanınkilerini değiştirdim şimdilik bir sorun görünmüyor..
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: karag8z on January 29, 2009, 06:21:16 AM
images hack entegrasyonunu kaldırmayı dene bendeki ordan çözüldü.
Title: Re: RC2 -> RC3 sonrası "document.forms.postmodify..." hatası [Çözüldü Gibi]
Post by: Yağız... on January 29, 2009, 07:14:52 AM
2 sene öncesinin konusu...