Simple Machines Community Forum

SMF Support => Bosanski/Hrvatski/Srpski (Bosnian/Croatian/Serbian) => Language Specific Support => SMF Prevod => Topic started by: DJ_Kukky on January 01, 2007, 06:26:04 PM

Title: Prijevod i modovi...
Post by: DJ_Kukky on January 01, 2007, 06:26:04 PM
evo ovak.., instalirao sam:
 - Googlebot & Spiders Mod
 - Users Online Today Mod
i sad , kad je stranica na eng., ima rijeci, a kad je na cro, onda nema.., sto je sasvim normalno..

e, sad bih ja htio rucno nadopisat par tih rijeci...

vidim da je googlebot napravio:
languages/Modifications.english.php

i tamo napisao na eng rijeci..

ja sam kopirao  taj file u:
Modifications.croatian.php

i svejedno nema rijeci (prazan tekst je..)
(kasnije cu prevest, za sad samo da uspijem dobit nes)...

ono kaj mene, muci je to kaj vjerojatno taj file (Modifications.croatian.php), nije includan.. , e sad kak to izvest ?!?, odnosno di da napisem include "Modifications.croatian.php" ;

HVALA
Title: Re: Prijevod i modovi...
Post by: Bernard T. on January 02, 2007, 06:47:46 AM
vidim da je googlebot napravio languages/Modifications.english.php i tamo napisao na eng rijeci.. ja sam kopirao  taj file u: Modifications.croatian.php i svejedno nema rijeci (prazan tekst je..)

samo pažljivo s kopiranjem da ne izbrišeš postojeće unose za prethodno instalirane modove

ono kaj mene, muci je to kaj vjerojatno taj file (Modifications.croatian.php), nije includan.. , e sad kak to izvest ?!?, odnosno di da napisem include "Modifications.croatian.php"

Ne brini, modovi su (u pravilu) svjesni jezika i prema odabranom jeziku očitavaju pripadajući Modifications.*.php file. No problem je što neki modovi osim u Modifications pišu i u druge engleseke jezične datoteke, a znaju dodavati i svoje. Provjeri u XML datoteci moda u koje sve datoteke i što zapisuje, nije teško logički zaključiti koji blok ide gdje. Druga opcija je da pribilježiš napomenu koju ti SMF da prilikom instalacije mod paketa - tamo se ispišu datoteke koje su mijenjane ili dodane, a pozornost obrati u ovom slučaju na jezične datoteke.
Title: Re: Prijevod i modovi...
Post by: DJ_Kukky on January 02, 2007, 07:00:51 PM
hmm, kolko vidim to je samo u Modifitications.english.php , i sad posto za cro ne postoji taj file, ja sam kopirao ovaj english i svejedno NE radi.., kao da ovaj cro file nije includan..
Title: Re: Prijevod i modovi...
Post by: Bernard T. on January 02, 2007, 07:10:07 PM
hmm, nemam vremena sad instalirat, provjeri topice za te modove u ovom forumu pa vidi da li je još netko imao taj problem, sigurno je netko već pokušavao prevesti. Ako ne, postaj tamo pitanje,nek se znoje  ;)
Title: Re: Prijevod i modovi...
Post by: DJ_Kukky on January 03, 2007, 08:03:14 PM
oooook.., thnx anyway :D