Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => 中文 (Chinese) => Topic started by: drss on July 07, 2007, 12:48:44 PM

Title: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: drss on July 07, 2007, 12:48:44 PM
hi, i want to display traditional chinese properly, have try modify the index.php for set name at line 55, but still not working.... should i use utf8_bin or utf_unicode_ci(default) at database side??
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: CapriSkye on July 07, 2007, 02:42:29 PM
utf8_unicode_ci is fine. is this a new installation?
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: drss on July 08, 2007, 03:59:45 AM
my server already set such installations. but all chinese character inputed all became ????? still, even tried yr method in editing the index.php,... shall i give up?
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: CapriSkye on July 08, 2007, 11:32:15 PM
if you pm your login info to your server, i can go in and take a look.
it's probably just missing something somewhere...
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: drss on July 15, 2007, 07:21:19 AM
there should be right setting in language at server, my other programs such as zencart can all display correctly, smf was already set in utf-trad-chinese, problem is only the template can display chinese but not the content input!... is it a bug??????
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: Catman27 on July 17, 2007, 05:49:05 PM
I also meet the same problem. Alou I have set the SMF to run in Trad.Chin,
But I can not input Trad Chinese char in as the group or board name.
Even User nick can't be set to Trad. Chinese char too. I suspect all those are
originated from the same prob.

(http://xs217.xs.to/xs217/07292/20070718_B001.png)
This is what happen if I assign chinese char as the group name(Boxed in red).
As the graphic shows, the system IS running under Trad.Chinese setting.

(http://xs117.xs.to/xs117/07292/20070718_B002.png)
This is SSI.php,I have added the line in red box after reading some posts from this board.

(http://xs117.xs.to/xs117/07292/20070718_B003.png)
This is index.php, also a line added (boxed in red).

Can someone please help this?

SMF newbie.
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: Catman27 on July 18, 2007, 12:37:38 AM
Dear All:

My situation has been solved.
I guess the problem got me is due to two reasons;
1st, I install the older SMF(1.1.2/1.1) through Fantastico, and the installation doesn't give any further control. 2nd, SMF didn't natively turned on support for UTF-8.

I have to give my thanks to other moderators and Support Specialist.
After searching other language area, please refer to this page:("http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=166743.0")

After exec the "Delete from..." SQL scripts, I do have the option to convert DB to UTF-8 in my management interface.
And after following the settings on this page("http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=865.0"), now I can
have account name / discuss group / post title in trad. chinese chars without a problem.

Thanks for everyone in the support forum.

SMF newbie.

多謝板上辛苦的大大!

SMF Newbie
Title: Re: KEEP SEE '?' in Chinese INput
Post by: drss on July 18, 2007, 02:40:06 PM
yes - finally we all get relived!!  Thanks everyone !!!  ;D