Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => İpuçları ve Hileler => Topic started by: Hoochie Coochie Man on October 29, 2007, 05:49:16 PM

Title: Yukarı Git butonu
Post by: Hoochie Coochie Man on October 29, 2007, 05:49:16 PM
Her mesajda gözükür.. Alıntı yap, editle, sil, şıklarının bulunduğu yerdedir..

Display.template.php'de
Bul:
Code: [Select]
<a href="', $scripturl, '?action=post;msg=', $message['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.', $context['start'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/modify.gif" alt="' . $txt[66] . '" border="0" />' : $txt[17]), '</a>';
Altına ekle:
Code: [Select]
echo ' 
<a href="#top">' . ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/go_up.gif" alt="' . $txt['topbottom4'] . '" border="0" align="top" />' : $txt['topbottom4']) . '</a>';

Bir akabugeyes (http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=profile;u=6581) yapımıdır..
Orjinal Konu (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=45792.msg329093#msg329093)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Mert Öz on November 10, 2007, 04:03:31 AM
sağol yanlız bende yazılar büyüdü ne yapmam lazım
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: mersindost on November 10, 2007, 09:58:01 AM
Teşekkürler.Güzel bir uygulama. bunu sadece senin belirttigin yere degilde istenilen bir yere de koyulabilir :)

sağol yanlız bende yazılar büyüdü ne yapmam lazım

Nereye koydugunu bilemiyoruz ki. belki yanlış biryere koydun kodu :)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: kirpi26 on December 29, 2007, 06:23:25 PM
tesekkurler gusel oldu:)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Hoochie Coochie Man on December 29, 2007, 06:26:11 PM
Rica ederim..
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: sevdaligul on March 18, 2008, 04:29:27 PM
emegine saglık
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Pяηѕѕ LF on March 31, 2008, 08:00:39 PM
Bunun tersi mümkünmü ? asagi git butonu olsun ama sadece boardindex'te ciksin. Tikladigimizda sayfanin en altina gitmesi için. #bot la bir kaç sey denedim ama basaramadim.

Bilgisi olan arkadaslar varmi ?
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: BuЯЯЯЯaK on April 01, 2008, 12:25:07 AM
Neyi istediğini tam anlamasamda
boarindex.template.php de
Code: (bul) [Select]
}

?>

Code: (üstüne ekle) [Select]
echo'
<span id="burak" />
';

Daha sonra boardindex te istediğin yere

Code: [Select]
echo'
<a href="#burak" >aşağı git</a>
';

Gayet açık anlattım sanırım :)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: husmen73 (Gulhin) on April 01, 2008, 04:05:59 AM
Öyle olur mu hiç.

URL şöyle olmalı, <a href="#altkisim">Aşağı Git</a>
Gidilecek yerin linkide böyle olmalı, <a name="altkisim">&nbsp;</a>
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: BuЯЯЯЯaK on April 01, 2008, 01:16:10 PM
Canım denemeden yazarmıyım :)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Pяηѕѕ LF on April 01, 2008, 06:04:52 PM
Evet Aslanbek Burak'in dedigi sekilde yaptim oluyor  :D. Yapmak istedigim buydu dogru anlamissin. Cok tesekkürler Allah razi olsun sizlerden. Sagolun.  ;)
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: husmen73 (Gulhin) on April 03, 2008, 01:39:06 PM
Canım denemeden yazarmıyım :)
Çocuğum kodlarına iyi bak.
<span id="burak" />

KODLAMA HATASI VAR. HANGİ SPAN KODU BU. BR DEĞİL Kİ TEK TAG'TA KAPANSIN. Anladın şimdi sen?
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Pяηѕѕ LF on April 03, 2008, 03:03:23 PM
Canım denemeden yazarmıyım :)
Çocuğum kodlarına iyi bak.
<span id="burak" />

KODLAMA HATASI VAR. HANGİ SPAN KODU BU. BR DEĞİL Kİ TEK TAG'TA KAPANSIN. Anladın şimdi sen?

Ben bilmiyorum ama Burak'in Verdigi sekilde yaptim her hangi bir hatayla karsilasmadim düzgün bir halde calisiyor :) belki bir "exception" olabilir.
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: heyy_relaxx on April 03, 2008, 03:54:02 PM
Sorun burakın verdiği kodun çalışıp çalışmaması değil prenses, verdiği kod başlı başına bir kodlama hatası ! çalışsa da çalışmasada, bi kere direk XHTML hatası alırsın.
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: Pяηѕѕ LF on April 03, 2008, 04:02:27 PM
Haklisiniz en dogrusu nasil ise oyle olmali ama ben bilmiyorum oluyor iste önemli olan o .. hem xhtml'e bikere bakmistim daha bakmiyorum   :-[..

Failed validation, 2021 Errors.

bu konuda benden bu kadar herkeze kolay gelsin   ;)
 
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: BuЯЯЯЯaK on April 03, 2008, 04:17:17 PM
Abicim tmm kızma cehaletimi suratıma vurma  :'(
Title: Re: Yukarı Git butonu
Post by: husmen73 (Gulhin) on April 12, 2008, 06:17:07 PM
Haklisiniz en dogrusu nasil ise oyle olmali ama ben bilmiyorum oluyor iste önemli olan o .. hem xhtml'e bikere bakmistim daha bakmiyorum   :-[..

Failed validation, 2021 Errors.

bu konuda benden bu kadar herkeze kolay gelsin   ;)
 
<span id="burak">&nbsp;</span> böyle yapmalısınız.

Yukardaki hata ise 2000 hata olduğunu gösteriyor. Sitedeki birkaç kodlama hatası diğer kodlarında hatalı olduğunu gösteriyor olabilir. Düzeltmek için index.template boardindex.template vss.... 3-4 önemli dosyayı baştan sona kadar satır satır kontrol edip hataları düzeltmeniz gerekir. Zaman alan bir işlemdir ve düzeltme yapılırken Mozilla Firebug eklentisi kullanılarak daha basit hale getirilebilir.