Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => İpuçları ve Hileler => Topic started by: [SiNaN] on June 30, 2008, 05:12:53 AM

Title: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on June 30, 2008, 05:12:53 AM
Bu ipucu sayesinde, forum ana sayfasındaki kategoriler, bölümler iki sütun halinde listeleniyor. Belki tema yapımcıları için güzel bir fikir olabilir.

BoardIndex.template.php

Bul:

Code: [Select]
/* Each category in categories is made up of:
Değiştir:

Code: [Select]
// How many categories do we have?
$category_count = count($context['categories']);

// Mod it and see if it is an odd number or not.
$category_left_count = $category_count % 2;

// Lucky, its even.
if($category_left_count == 0)
// Just divide it and calculate cat per column.
$category_per_column = $category_count / 2;
else
// Opps, odd number. We just need integer, so add the left part after you divide.
$category_per_column = (($category_count - $category_left_count) / 2) + $category_left_count;

// Keep track of the categories you echoed.
$counter = 0;

// Here comes the table.
echo '
<table>
<tr>';

/* Each category in categories is made up of:

Bul:

Code: [Select]
echo '
<div class="tborder" style="margin-top: ' , $first ? '0;' : '1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Değiştir:

Code: [Select]
// Pass to a new column if reset.
if($counter == 0)
echo '
<td width="50%" style="vertical-align: top;">';

echo '
<div class="tborder" style="margin-top: 1ex;' , '' , $context['browser']['needs_size_fix'] && !$context['browser']['is_ie6'] ? 'width: 100%;' : '', '">

Bul:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
}
echo '
</div>';

// Increase the number cats echoed.
$counter = $counter + 1;

// If we displayed enough cats, pass to new column
if($counter == $category_per_column) {
echo '
</td>';

// Reset the tracker.
$counter = 0;
}
}

// We need to close the column if it was an odd number.
if($category_left_count != 0)
echo '
</td>';

// Close the table.
echo '
</tr>
</table>';

Kodlardaki 2 rakamlarını 3 olarak değiştirirek 3 sütun haline de getirebilirsiniz.

Bir süre burada durduktan sonra İpuçları ve Hileler bölümüne taşınacak.

Tamamiyle [SiNaN] yapımıdır.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on June 30, 2008, 05:52:57 AM
Bi ekran görüntüsü veya demo olsaydı tam anlamadım sanırım =)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Ni©holąś™ on June 30, 2008, 06:06:37 AM
bende anlamadım bi caps verirmisin..
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: sajT® on June 30, 2008, 01:11:02 PM
Bence Çok Güzel Bir Düşünce Bir Temamda Bu Kodları Kullanabilir miyim [SiNaN]?


(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg526.imageshack.us%2Fimg526%2F5849%2Faaaaej2.th.png&hash=3f359dd42cec8b386ef8eeb90bea2a46) (http://img526.imageshack.us/img526/5849/aaaaej2.png)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: sajT® on June 30, 2008, 01:27:54 PM
Code: [Select]
<table>
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodları Yerine

Code: [Select]
<table width="100%">
<tr>';
/* Each category in categories is made up of:

Kodlarını Yaparsanız Şöyle Oluyor;

 (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg66.imageshack.us%2Fimg66%2F2282%2F11gp5.th.png&hash=64d306b5cdc58fd6deccf8a1917a3e5c) (http://img66.imageshack.us/img66/2282/11gp5.png)


Sizce Hangisi Daha Hoş Duruyor?
ya Sence [SiNaN] :)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 01, 2008, 02:43:02 AM
Ekran görüntüsü ekte.

Tias, içleri boş olduğu için yayılmıyor olabilir. Yaptığını IE'de de kontrol eder misin?
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: d-gan on July 01, 2008, 05:17:45 AM
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 01, 2008, 05:19:40 AM
evet 2 ay önce yaptım ama sadece css olarak kullandım...

Sadece CSS kullandım demek istediniz sanırım. Bizimle de paylaşır mısınız?
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: intFUSE on July 04, 2008, 06:56:09 AM
paylaşmaz o :D teşekkürler [SiNaN]  ;)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on July 04, 2008, 06:59:20 AM
aslında o kısma bi div veri height: 50%; widht:50%; olsa mantık olarak  şkşye ayırır gibime geliyor ama denemeden bişey diyemem
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 04, 2008, 07:06:40 AM
Deneyebilirsen gerçekten merak ettim Burak. CCS ile alakalı bildiklerim php'yi işin içine kIdan bunun mümkün olmadığını söylüyor.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on July 04, 2008, 07:08:54 AM
Tmm deneyelim bekleyin :P
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Hoochie Coochie Man on July 04, 2008, 07:24:08 AM
Evet bu tüyoyu ilk burada (http://www.jades-world.com/forums/) görmüştüm..
Teşekkürler Sİnan..
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 04, 2008, 07:28:54 AM
Alundra onu farklı bir şekilde yapıyor. :)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on July 04, 2008, 07:29:41 AM
http://img356.imageshack.us/img356/750/adszqd7.jpg

Sanırım biraz daha uğraşırsam kısmet aynısı olabilir şuan fazla uğraşamadım
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 04, 2008, 07:37:07 AM
Mahzuru yoksa kodları görmek istiyorum zaten Burak. :) CSS tahminimden daha esnekmiş demek.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on July 04, 2008, 07:41:13 AM
<div style="float:left;width:48%;height: 50%;">tablo alanı  </div>

Dediğim gibi bi kaç kod daha eklenirse aynı görüntüyü yakalayabiliriz =)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on July 04, 2008, 07:49:31 AM
Anladım. Ama yüzdelere her zaman güvenemiyorum. :)

Mantıklı ama tebrik ederim.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Alpay on July 04, 2008, 03:37:22 PM
Sinan Alundra'nin ki gibi nasıl yapabiliriz ? İstedigimiz bölümleri bölmek, istemedigiklerimiz %100 lük kalması gibi.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Mr.CoWbOy on August 15, 2008, 11:27:42 AM
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 18, 2008, 09:02:05 AM
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 20, 2008, 04:32:49 PM
Sinan üzgünüm olmadı zamanında bende çok uğraşmıştım .

Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 20, 2008, 05:30:49 PM
Neresi olmadı Burak? Bir daha yapıp resim mi eklemeliyim? :P
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 20, 2008, 05:44:10 PM
Senin yaptığında az çok sorun var gibime geldi sinan üstüne bieşyler ekledim sanırım düzeldi gibi oldu :D

Tek bölümlü kategorilerde sayfanın 4/1 ine yerleştirmeye çalışıyor .
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 20, 2008, 06:01:01 PM
Olabilir, bölüm sayısı 2'den az olursa kodların hali ne olur bilmiyorum. Bir ara bir daha bakarım. O alanlara belirli bir yükseklik de atandığında gayet güzel duruyor.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 20, 2008, 06:11:51 PM
Valla ben yapıyom bişeyler çıkıyor sinan =)

Sadece kategorilerle catbgnin arasında padding bırakıyor onun sebebini bulamadım

Onuda windowbg ile aynı renk yaptım belli olmuyor :D
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 20, 2008, 11:01:07 PM
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg220.imageshack.us%2Fimg220%2F3051%2Fmenuvj8.jpg&hash=bf878f2bb1535b90dff210fdbdd1bd96)

 :P
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 01:16:07 PM
Üstteki mesajımdaki kodları düzenledim. Tek bölüm olduğunda da sorunsuz çalışıyor.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Mr.CoWbOy on August 23, 2008, 07:22:09 PM
bi süredir giremiyordum.. çok sevindim en kısa süre içinde deneyeceğim.. teşekkür ederim SiNaN.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 07:38:12 PM
Önemli değil. Burak Greet adlı temasında kullanmış kodları, isterseniz onu da inceleyebilirsiniz.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [-Delete-] on August 27, 2008, 07:38:49 AM
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg220.imageshack.us%2Fimg220%2F3051%2Fmenuvj8.jpg&hash=bf878f2bb1535b90dff210fdbdd1bd96)

 :P

çok güzel görünüyor biraz daha geliştirilirse harika olucak diye düşünüyorum :)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on August 27, 2008, 12:11:19 PM
O tema yayınlandı. Adı Greet olması lazım.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: ozzm on October 14, 2008, 12:15:05 PM
BoardIndex.template.php  de   bunları  hiçbirini  bulamıyorum ben?

renkli tema  kullanıyorum
By burakyapımlı


bana yardimci olursanız  cok sevinirim  :(
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: [SiNaN] on October 20, 2008, 06:57:09 AM
BoardIndex.template.php dosyanızı buraya eklerseniz bakabiliriz.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Blaguvest on June 07, 2009, 02:04:16 AM
merhaba arkadaslar benim sorunum tablolari ayni boyutlandirmak nasil yapabilirim

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fg.imagehost.org%2Ft%2F0257%2FAnyC00003.jpg&hash=26836afe1979bb2bb5537cba5a139150) (http://g.imagehost.org/download/0257/AnyC00003)


resimde gorulu gibi karma karisik bir hal aldi
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Blaguvest on June 07, 2009, 08:29:04 AM
arkadasalr resimde gosterdim hangi alanlari yardimci olabilirmisiniz boyutlandirabilirmiyiz ? nasil yapabilirim nerden baslamalliyim
 
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ff.imagehost.org%2F0573%2Fxx.jpg&hash=7906f9b3b13bc7b264b32804a524ab8f) (http://f.imagehost.org/view/0573/xx)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Yağız... on June 07, 2009, 08:37:15 AM
SMF 2.0'a uyguladınız sanırım. Kodlar SMF 2.0 sürümüne uyumlu değil.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Blaguvest on June 07, 2009, 08:50:05 AM
ewet 2 uyguladim him 1 surumunu kullansan resimde gosterdim tablo alanlarini nasil boyutlandirabilirim
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Yağız... on June 07, 2009, 08:55:13 AM
1.x'te hata olmadığından ayarlama yapmanıza gerek yok.
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: ოկtђ on June 11, 2009, 05:22:09 AM
Ellerine sağlık sinan yine döktürmüşsün..

Bu olayın benzeri bir şey istiyorum , konuyu bulamadan önce bakmıştım..

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=255780.0

yardımcı olabilirmisin?

teşekkürler..

BoardIndex.php

Bul:

Code: [Select]
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor" style="margin-top: 1px;">';

/* Each board in each category's boards has:

Değiştir:

Code: [Select]
      <table width="100%">';

// DIV BOARDS EDIT
$counter = 0;
// DIV BOARDS EDIT

/* Each board in each category's boards has:

Bul:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

Değiştir:

Code: [Select]
foreach ($category['boards'] as $board)
{

// DIV BOARDS EDIT
if($counter == 0)
echo '<tr>';

            echo '<td ', count($category['boards']) < 2 ? 'width="100%"' : 'width="50%"', '>
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">';
// DIV BOARDS EDIT

Bul:

Code: [Select]
</tr>';
}
}
echo '
</table>';
}

Değiştir:

Code: [Select]
</tr>';
}

// DIV BOARDS EDIT
echo '
</table>
</td>';

$counter = $counter + 1;

if($counter == 2) {
$counter = 0;

echo '</tr>';
}
// DIV BOARDS EDIT

}

// DIV BOARDS EDIT
         if(count($category['boards']) % 2 != 0 && count($category['boards']) > 1)
            echo '<td>&nbsp;</td>
               </tr>';
         elseif(count($category['boards']) < 2)
            echo '
               </tr>';
// DIV BOARDS EDIT

echo '
</table>';
}

Teknik olarak çalışıyor, biraz css düzeltmesi yapmanız gerekebilir ama. Gerisini tema yapımcılarına bırakıyorum.


Sinan Abi bunu smf 2.0'da nasıl kullanırız?
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Alpay on June 11, 2009, 06:10:36 AM
Bir tema vardı smf 2 beta 4 için sanırsam 2-3 sütünlu board i bölmüştü . o temayı bulup uygulayabilirsiniz
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: ოկtђ on June 12, 2009, 04:17:58 AM
O tasarımı gördüm.Ama benim yapmak istediğim aşağıdaki resimdeki gibi:

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg220.imageshack.us%2Fimg220%2F3051%2Fmenuvj8.jpg&hash=bf878f2bb1535b90dff210fdbdd1bd96)
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: sevdaligul on June 14, 2009, 03:52:10 AM
emegine saglık
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: Eshsiz on November 28, 2009, 04:27:54 AM
Bu olayı belimle bölümlere ve belirli bölümlerin içerisine uygulamamız mümkün mü?
Title: Re: Bölümleri İki Sütun Halinde Listelemek
Post by: romaryu on December 02, 2009, 03:50:55 AM
bunu rc2 ye nasıl uygulayabiliriz bu kodlarla rc2de yok yardımcı olursanız sevinirim