Simple Machines Community Forum

SMF Support => Bosanski/Hrvatski/Srpski (Bosnian/Croatian/Serbian) => Language Specific Support => FAQ i Vodiči (Tutorials) => Topic started by: Dzonny on May 31, 2009, 08:54:29 AM

Title: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 31, 2009, 08:54:29 AM
:: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma ::
- Tema ce biti dopunjavana -
Napomena: Trikovi su prevedeni sa drugih jezika i prilagodjeni novijim verzijama foruma, i nisu napravljeni od strane autora postova.
Slicna Tema: Zastita vaseg smf foruma. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=309997.0)

Lista saveta u temi:

Povecajte brzinu ucitavanja statistike foruma. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2086933#msg2086933)
Stvari koje mozete uraditi da bi vas forum radio brze. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2086933#msg2086933)
Kako napraviti Padajuci meni za smf 1.1.x ? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2086933#msg2086933)
Kako da korisnik kome je rodjendan automatski dobija cestitku? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087018#msg2087018)
Kako ukloniti slicice iz potpisa korisnicima? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087018#msg2087018)
Kako saznati odakle ( sa kojih sajtova) dolaze vasi posetioci? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087027#msg2087027)
Kako dodati favicon ikonicu? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087038#msg2087038)
Vreme Online u profilu. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087038#msg2087038)
Pracenje Aktivnosti korisnika (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2087041#msg2087041)
Kako dodati "Go to page" ili "Skoci na stranu" dugme? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2088740#msg2088740)
Administratori nemaju ogranicenja za Attachmente... (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2089751#msg2089751)
Tinypic Image Upload Pop-up prozor prilikom postovanja slika. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2089751#msg2089751)
Redirektovanje Banovanih clanova na odredjenu stranicu. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2092844#msg2092844)
Who.template.php - Odvojena lista za korisnike, goste i spidere... (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2092844#msg2092844)
Velike sesije na Debian / Ubuntu Linux serverima. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2104635#msg2104635)
Automatski backup foruma (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2119536#msg2119536)
Loadscreen (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2121226#msg2121226)
Unapred ispisan text u postu. (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2147960#msg2147960)
Koriscenje Pretrage pre postavljanja nove teme (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2147977#msg2147977)
Kako postaviti sliku u opis foruma/podforuma ? (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2149935#msg2149935)
Rotirajuci text oko kursora (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2149961#msg2149961)
Pol: Text umesto slicice (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2150889#msg2150889)
Go to page - Biranje stranice (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=322947.msg2150869#msg2150869)
Mesecno prikazivanje slike u kalendaru (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2180530#msg2180530)
Vreme + Datum Online Brisanje (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2195738#msg2195738)
Efekat snega na forumu (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2407744#msg2407744)
DnP Firewall za SMF (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/dnp-firewall-za-smf/)
Alternativni izgledi citata (2.x verzije) (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-alternativni-izgledi-citata/)
Hot ikonice za "hot" teme (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/hot-ikonice-za-%27hot%27-teme/)
Pravljenje Socijalne Zajednice (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-pravljenje-socijalne-zajednice/)
SMF Facebook LIKE dugme (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/smf-facebook-like-dugme/)
Backup i Restore baze podataka (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-backup-i-restore-baze-podataka/)
Zabrana kopiranja teksta (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2650948#msg2650948)
Kalendar na Simple Portalu (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=387897.0)
Aktivne teme Smf 2.0 RC 2 + oglasi (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2688077#msg2688077)
Kako ubaciti Google Analytics kod? (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-google-analytics-kod/)
Slike bez img taga (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-slike-bez-img-taga/)
Dužina naslova teme (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/(smf)-duzina-naslova-teme/)
Iskoristite maksimum SMF-a :: XML, RSS i RSS2 Feed (http://www.samo-opusteno.info/forum/web-razvoj/iskoristite-maksimum-smf-a-xml-rss-i-rss2-feed/)
Automatski kodiraj linkove (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=314453.msg2901562#msg2901562)


Takodje pogledajte:
Sakrivanje e-maila pri registraciji (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=415661.0)


Povecajte brzinu ucitavanja statistike foruma.
na ovaj nacin mozete umnogo povecati brzinu ucitavanja strane sa statistikama na vasem forumu .
(koja se inace, ako ste primetili, ucitava sporije nego ostale strane)

Udjite u phpMyAdmin i postavite "index" na sledece linije:
- u tabeli smf_members  > gender i totalTimeLoggedIn
- U tabeli smf_topics > numReplies i ID_MEMBER_STARTED


(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.simplemachines.org%2Fcommunity%2FThemes%2Fsmsite%2Fimages%2Fpost%2Fexclamation.gif&hash=ba20bbcfa06644b39f74da3dec28cbf7)Stvari koje mozete uraditi da bi vas forum radio brze.

1. Pokrecite "mark read for inactive users" (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=212330.msg1667071#msg1667071) skriptu periodicno, kako bi rasteretili bazu podataka.

2. Iskljucite poslednje postove na pocetnoj strani foruma.

3. Iskljucite kalentar. Pri svakom ucitavanju foruma smf pretrazuje kalentar (event) i time usporava rad vaseg foruma.

4. Nemojte koristiti "post moderation" ukoliko imate veci broj postova dnevno.

5. Iskljucite hostname lookups.

6. Izbrisite neaktivne korisnike. Neaktivni korisnici zauzimaju mesto u bazi podataka, i time opterecuju server. Brisanje neaktivnih clanova mozete uraditi sa ovim modom. Link (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1186)

7. Smanjite broj podforuma na svom forumu. Svaki novi podforum dodatno opterecuje vasu bazu i povecava vreme potrebno za ucitavanje stranice foruma.Nagomilavaju se podaci u  log_boards and log_mark_read tabelama u bazi, i sa svakim registrovanim korisnikom, vas forum je sve optereceniji.

8. Koristite bazu iskljucivo za smf! Ukoliko na hostu imate instalirane jos neke CMS sisteme, portale, forume za njih napravite posebne baze, a smf bazu neka koristi samo smf forum.

9. Ukoliko vam je ukljucen search ili pretraga, podesite dozvole za pretrazivanje foruma za odredjene grupe clanova. Podesite i vreme izmedju pretraga, kao i broj karaktera pri pretrazivanju.

10. Obezbedite forum protiv spamera. Zastitite vas smf forum! (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=309997.0)





Kako napraviti Padajuci meni za smf 1.1.x ?

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg126.imageshack.us%2Fimg126%2F5199%2F10604791ac5.jpg&hash=bad19e09612e64b2b84e6f6c965d96f8)

Testirano i radi na: IE6, IE7, Firefox, Opera, Safari, Google Chrome


index.template.php

Nadjite:
Code: [Select]
</head>
<body>';
Zamenite sa:
Code: [Select]
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-base.css" />
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-topbar.css" />
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-sidebar.css" />
   <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['theme_url'], '/ddlevelsfiles/ddlevelsmenu.js"></script>';

/***********************************************
* All Levels Navigational Menu- (c) Dynamic Drive DHTML code library (http://www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/

echo '
</head>
<body>';

Nadjite:
Code: [Select]
    </table>
   </div>';


   // Show the menu here, according to the menu sub template.
   template_menu();

Zamenite sa:
   
Code: [Select]
  </table>';

   // Show the menu here, according to the menu sub template.
   template_menu();

   echo '</div>';

Nadjite:
 
Code: [Select]
  // Show the start of the tab section.
   echo '
         <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
            <tr>
               <td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

   // Show the [home] button.
   echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Show the [help] button.
   echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // How about the [search] button?
   if ($context['allow_search'])
      echo ($current_action == 'search' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'search' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'search' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
   if ($context['allow_admin'])
      echo ($current_action == 'admin' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'admin' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'admin' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Edit Profile... [profile]
   if ($context['allow_edit_profile'])
      echo ($current_action == 'profile' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'profile' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt[79] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'profile' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Go to PM center... [pm]
   if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
      echo ($current_action == 'pm' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'pm' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a>
            </td>' , $current_action == 'pm' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // The [calendar]!
   if ($context['allow_calendar'])
      echo ($current_action == 'calendar' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'calendar' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'calendar' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // the [member] list button
   if ($context['allow_memberlist'])
      echo ($current_action == 'mlist' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'mlist' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt[331] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'mlist' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // If the user is a guest, show [login] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
      echo ($current_action == 'login' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'login' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'login' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // If the user is a guest, also show [register] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
      echo ($current_action == 'register' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'register' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'register' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // Otherwise, they might want to [logout]...
   if ($context['user']['is_logged'])
      echo ($current_action == 'logout' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'logout' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'logout' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // The end of tab section.
   echo '
            <td class="maintab_' , $last , '">&nbsp;</td>
         </tr>
      </table>';

Zamenite sa:
Code: [Select]
echo '
<div id="ddtopmenubar" class="mattblackmenu">
<ul>';

   // Show the [home] button.
   echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a></li>';

   // Show the [help] button.
   echo '<li', $current_action == 'help' ? ' class="current_page"' : '', '> <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a></li>';

   // How about the [search] button?
   if ($context['allow_search'])
   echo '<li', $current_action == 'search' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a></li>';

   // Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
   if ($context['allow_admin'])
   echo '<li', $current_action == 'admin' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a></li>';

   // Edit Profile... [profile]
   if ($context['allow_edit_profile'])
   echo '<li', $current_action == 'profile' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=profile" rel="ddsubmenu1">' , $txt[79] , '</a></li>';

   // Go to PM center... [pm]
   if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
   echo '<li', $current_action == 'pm' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=pm" rel="ddsubmenu2">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a></li>';

   // The [calendar]!
   if ($context['allow_calendar'])
   echo '<li', $current_action == 'calendar' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a></li>';

   // the [member] list button
   if ($context['allow_memberlist'])
   echo '<li', $current_action == 'mlist' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=mlist" rel="ddsubmenu3">' , $txt[331] , '</a></li>';

   // If the user is a guest, show [login] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
   echo '<li', $current_action == 'login' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a></li>';


   // If the user is a guest, also show [register] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
   echo '<li', $current_action == 'register' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a></li>';


   // Otherwise, they might want to [logout]...
   if ($context['user']['is_logged'])
   echo '<li', $current_action == 'logout' ? ' class="current_page"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a></li>';




echo '
</ul>
</div>

<script type="text/javascript">
ddlevelsmenu.setup("ddtopmenubar", "topbar") //ddlevelsmenu.setup("mainmenuid", "topbar|sidebar")
</script>

<!--HTML for the Drop Down Menus associated with Top Menu Bar-->
<!--They should be inserted OUTSIDE any element other than the BODY tag itself-->
<!--A good location would be the end of the page (right above "</BODY>")-->';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 1 HTML-->
<ul id="ddsubmenu1" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt['hcm_summary'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile;sa=account">' , $txt['hcm_account'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=profile;sa=forumProfile">' , $txt['hcm_forumProfile'] , '</a></li>
</ul>';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 2 HTML-->
<ul id="ddsubmenu2" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['hcm_readmessages'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=pm;sa=send">' , $txt['hcm_sendmessage'] , '</a></li>
</ul>';

echo '
<!--Top Drop Down Menu 3 HTML-->
<ul id="ddsubmenu3" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt['hcm_viewmembers'] , '</a></li>
<li><a href="', $scripturl, '?action=mlist;sa=search">' , $txt['hcm_searchmembers'] , '</a></li>
</ul>';


Modifications.english.php

nadjite:
Code: [Select]
?>
Dodati pre:
Code: [Select]
$txt['hcm_summary'] = 'Summary';
$txt['hcm_account'] = 'Account Settings';
$txt['hcm_forumProfile'] = 'Forum Profile';
$txt['hcm_readmessages'] = 'Read Your Messages';
$txt['hcm_sendmessage'] = 'Send A Message';
$txt['hcm_viewmembers'] = 'View The Memberlist';
$txt['hcm_searchmembers'] = 'Search For Members';

Dodajte fajl koji je prikacen uz poruku u direktorijum vase teme.
Primer: www.sajt/forum/Themes/default/ddlevelsfiles

Otvorite ddlevelsmenu.js i nadjite:

   
Code: [Select]
downarrowpointer: ["http://www.sitename.com/forum/Themes/default/images/sort_down.gif", 12,12], //path to "down arrow" image that gets added to main menu items (last 2 parameters should be width/height of img)
    rightarrowpointer: ["http://www.sitename.com/forum/Themes/default/images/selected.gif", 12,12], //path to "right arrow" image that gets added to LI elements within drop down menu containing additional menus

Promenite www.sitename.com sa domenom vaseg foruma.,,
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 31, 2009, 09:33:33 AM
Kako da korisnik kome je rodjendan automatski dobija cestitku?

Load.php
Nadjite;
Code: [Select]
$user_info['groups'] = array_unique($user_info['groups']);Dodati posle:
Code: [Select]
if (isset($user_settings['birthdate']))
   {
      $cur_date = getdate(forum_time());
      $user_info['today_is_birthday'] = $cur_date['mon'] == substr($user_settings['birthdate'], 5, 2) && $cur_date['mday'] == substr($user_settings['birthdate'], 8);
   }

nadjite:
Code: [Select]
'email' => &$user_info['email']Zamenite sa:
Code: [Select]
      'email' => &$user_info['email'],
      'today_is_birthday' => &$user_info['today_is_birthday'],


Index,template.php
Nadjite;
Code: [Select]
  echo '
                     ', $txt['hello_member'], ' <b>', $context['user']['name'], '</b>';
Zamenite sa:
Code: [Select]
  if ($context['user']['today_is_birthday'])
         echo '
                     CONGRATULATIONS <b>', $context['user']['name'], '</b>, have a <img src="', $settings['images_url'], '/bdaycake.gif" width="40" alt="" />';
      else
         echo '
                     ', $txt['hello_member'], ' <b>', $context['user']['name'], '</b>';



Kako ukloniti slicice iz potpisa korisnicima?

Style,css
Dodajte klasu:
Code: [Select]
.signature img
{
   display: none;
}

Posle ovoga ocististe kes u browseru i slicice se nece pokazivati... :)
Napomena: Korisnik dobija čestitku posle prijave na forum, ne na mejl ili na neki drugi način.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 31, 2009, 09:40:56 AM
Kako saznati odakle ( sa kojih sajtova) dolaze vasi posetioci?

Index,tempalte.php
Bilo gde u body tagu staviti:
Code: [Select]
/* Getting the referrer information and saving it to text file */
$referrer=strtolower(getenv('HTTP_REFERER'));
$agent=strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
if (empty($referrer) || ereg("slurp", $agent) || ereg("bot", $agent) || ereg("spider", $agent) || ereg("crawler", $agent) || ereg("http://www.nesto.com/", $referrer)) {
}
else{
$message = "\n\nReferrer : " . getenv('HTTP_REFERER') . "\nUser Agent : ". strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) . "\nIP Address : http://whois.domaintools.com/" . getenv('REMOTE_ADDR') . "\nDate and Time : " . date("l dS F Y h:i:s A"). "\n";
$fp=fopen("referrer.txt", 'a' );
fwrite($fp, $message);
fclose($fp);
}
/* End of referrer information retrieval code */
nesto.com promenite sa vasim domenom, a referrer.txt mozete promeniti (ali nemorate) u zavisnosti od toga kako hocete da vam se zove fajl u koji ce se podaci upisivati...

Napravite fajl referrer.txt (ili kako ste vec upisali u gornjem kodu) i sacuvajte ga u root vaseg foruma.
Informacije o korisnicima mozete videti kada ukucate adresu tog fajla npr, http://www.sajt.com/referrer.txt
Podatke iz tog fajla mozete izbrisati rucno s' vremena na vreme da vam se ne bi upisivali nepotrebni podaci...

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 31, 2009, 09:51:20 AM
Kako dodati favicon ikonicu?

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi37.tinypic.com%2F2823z0m.png&hash=e204bc62d374ad90f97e38b9adc9c255)

Index,template.php
Code: [Select]
<title>', $context['page_title'], '</title>';Zamenite sa:
Code: [Select]
<title>', $context['page_title'], '</title>';

echo '<link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />';
echo '<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />';

Napravite ikonicu favicon.ico. Ikonica mora biti formata 16 x 16 i upoadujte se u root vaseg sajta / foruma.


Drugi nacin
Favicon Mod (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=702)
Add favicon support (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1329)






Vreme Online u profilu.

 Otvorite: Profile.template.php
Nadjite:
Code: [Select]
   // If the person looking is an admin they can check the members IP address and hostname.
   if ($user_info['is_admin'])
   {
      echo '
            <tr>
               <td width="40%">
                  <b>', $txt[512], ': </b>
               </td><td>
                  <a href="', $scripturl, '?action=trackip;searchip=', $context['member']['ip'], '" target="_blank">', $context['member']['ip'], '</a>
               </td>
            </tr><tr>
               <td width="40%">
                  <b>', $txt['hostname'], ': </b>
               </td><td width="55%">
                  <div title="', $context['member']['hostname'], '" style="width: 100%; overflow: hidden; font-style: italic;">', $context['member']['hostname'], '</div>
               </td>
            </tr>

Zameniti sa:
Code: [Select]
   // If the person looking is an admin they can check the members IP address and hostname.
   if ($user_info['is_admin'])
   {
      echo '
            <tr>
               <td width="40%" align="right">
                  <b>', $txt[512], ': </b>
               </td><td>
                  <a href="', $scripturl, '?action=trackip;searchip=', $context['member']['ip'], '" target="_blank">', $context['member']['ip'], '</a>
               </td>
            </tr>';
   }
echo '
            <tr>
               <td colspan="2"><hr size="1" width="100%" class="hrcolor" /></td>
            </tr>
            <tr>
               <td align="right"><b>', $txt['statPanel_total_time_online'], ':</b></td>
               <td>', $context['member']['time_logged_in'], '</td>
            </tr>';

Add to Profile.english.php in language files:
Code: [Select]
$txt['statPanel_total_time_online'] = 'Total Time Spent Online';
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 31, 2009, 09:55:14 AM
Pracenje Aktivnosti korisnika

Pomocu ove skripte mozete pratiti aktivnost svojih korisnika, na osnovu Imena, ID clana, ili nicka...
Jednostavno uploadujte fajl tracker.php u root foruma, i pokretanjem tog fajla dobicete informacije o odredjenom korisniku.

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on May 31, 2009, 03:12:57 PM
Jebote dzonny..pa ti si stvarno car :) svaka ti cast na ovome..a hoce toga biti jos..? Tih "tutorijala"..? Nego htio sam te pitat..kako mislis ovo..

Kako saznati odakle ( sa kojih sajtova) dolaze vasi posetioci?

Ja bi si to stavio..ako se to moze podesit za drzave..i sorry ako ti spammam temu, ako smeta..neka marko obrise..nemam nista protiv.. Pozdrav :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 01, 2009, 05:09:54 AM
Dodacu josh kad budem imao vremena, tako da ce tema biti dopunjavana...
Quote
Kako saznati odakle ( sa kojih sajtova) dolaze vasi posetioci?
Npr ako na sajtu bla.com ima link do tvog sajta, bice zabelezeno da je korisnik kliknuvsi na taj link dosao do tebe, ili korisnici koji dodju sa googla ili drugih pretrazivaca, reci za pretragu i slicno... :)
Moze biti korisno nekome...
A za drzave jedino da se prijavish na neki sajt koji prati statistike (ako ih vec nemash integrisane u hostu)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 01, 2009, 08:26:08 AM
Ako ih ima u c-panelu tj na hostu i jos na google analytics-u mislim da je to sasvim dovoljno jer se i tamo azuriraju skoro sve statistike...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 01, 2009, 09:15:35 AM
Dzonny da li se "mark read for inactive users" pokazala kao sigurna skripta?

-Edit-

Moja nestrpljivost je jos jednom pobedila. Upravo sam upotrebio ovu skriptu i odradila je posao ODLICNO.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 01, 2009, 09:52:24 AM
Da radi, odlicno kao sto si i sam primetio, i oslobadja dosta memorije... :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 01, 2009, 12:26:38 PM
Kako dodati "Go to page" ili "Skoci na stranu" dugme?

Display.template.php

Nadjite:
Code: [Select]
function template_main()
{
        global $context, $settings, $options, $txt, $scripturl, $modSettings;

Dodajte posle:

 
Code: [Select]
      echo '
        <script type="text/javascript">
        <!--
                function jumptopage(box)
                {
                        jumpbox = document.getElementById("jumptopageinput"+box);
                        var reply = (jumpbox.value-1) * ', $modSettings['defaultMaxMessages'], ';
                        var page = "', $scripturl, '?topic=', $context['current_topic'], '." + reply;
                        window.location = page;
                }
        -->
        </script>';

Nadjite:
Code: [Select]
<b>', $txt[139], ':</b> ', $context['page_index];
Dodati posle:
       
Code: [Select]
echo ' Jump to Page <input type="text" id="jumptopageinput" name="jumptopageinput" size="4" /> <input type="button" onclick="jumptopage()" value="Go"/>';

Nadjite
Code: [Select]
<a name="bot"></a><b>', $txt[139], ':</b> ', $context['page_index],
Dodati posle:
Code: [Select]
'Jump to Page <input type="text" id="jumptopageinput2" name="jumptopageinput2" size="4" /> <input type="button" onclick="jumptopage(2)" value="Go"/>',
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: NikolaSN on June 01, 2009, 05:30:21 PM
Jako korisni trikovi Dzoony, nastavicu da pratim temu, jer je jako kvalitetno zapoceta. Samo tako nastavi!!!

pozdrav
 ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 02, 2009, 04:55:33 AM
Administratori nemaju ogranicenja za Attachmente...

Post.php
Nadjite:
Code: [Select]
if (!empty($modSettings['attachmentSizeLimit']) && $_FILES['attachment']['size'][$n] > $modSettings['attachmentSizeLimit'] * 1024)Zameniti sa:
Code: [Select]
if (!$user_info['is_admin'] && !empty($modSettings['attachmentSizeLimit']) && $_FILES['attachment']['size'][$n] > $modSettings['attachmentSizeLimit'] * 1024)




Tinypic Image Upload Pop-up prozor prilikom postovanja slika.

1. Preuzmite tinypic.html fajl dodat u ovoj poruci i uploadujte ga u root vaseg foruma.
2. Preuzmite uploadimage.gif slicicu i takodje je uploadujte u root foruma.


Otvorite /Themes/vasa tema/Post.template.php
Nadjite:
Code: [Select]
      echo '
            </td>
         </tr>';
   }

   // Now start printing all of the smileys.
   if (!empty($context['smileys']['postform']))
Dodajte pre:
Code: [Select]
echo '&nbsp;&nbsp;<a onclick="window.open(\'ADRESA HTML FAJLA OVDE\',\'POPUP\',\'width=280,height=540,scrollbars=0\');return false;" href="#"><img src="ADRESA UPLOADOVANE SLICICE OVDE" border="0"></a>';Promenite Adresu html fajla i slicice sa vasom adresom i to je to...

Screenshots:

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F65og2h.gif&hash=f8a2e7e7e258d9c0af6c68b799c40eb7)

http://i44.tinypic.com/2wp4cgk.gif
http://i39.tinypic.com/2dl273l.gif
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 04, 2009, 06:43:30 AM
Redirektovanje Banovanih clanova na odredjenu stranicu.

/Sources/Security.php

Nadjite:
     
Code: [Select]
// You banned, sucka!
      fatal_error(sprintf($txt[430], $old_name) . $_SESSION['ban']['full_ban']['reason']);

Zamenite sa:
Code: [Select]
      // You banned, sucka!
      redirectexit('http://www.vasa_adresa.com/nesto.php', false);
      fatal_error(sprintf($txt[430], $old_name) . $_SESSION['ban']['full_ban']['reason']);





Who.template.php - Odvojena lista za korisnike, goste i spidere...

Trebalo bi raditi sa svim Custom temama...

Uploadujte prikacen fajl u direktorijum vase teme i uzivajte.

Ukoliko zelite da prevedete mozete uraditi sledece:
Prikaceni fajl naci:
Code: [Select]
        $brokendown = array (
                'Members' => array(),
                'Guests' => array(),
                'Spiders' => array(),
        );
Zameniti sa:
Code: [Select]
        $brokendown = array (
                'Korisnici' => array(),
                'Gosti' => array(),
                'Roboti' => array(),
        );

Nadjite:
Code: [Select]
                if ( $member['id'] != 0 )
                        $brokendown['Members'][] = &$context['members'][$key];
                else if ( $spider )
                        $brokendown['Spiders'][] = &$context['members'][$key];
                else
                        $brokendown['Guests'][] = &$context['members'][$key];

Zameniti sa:
Code: [Select]
                if ( $member['id'] != 0 )
                        $brokendown['Korisnici'][] = &$context['members'][$key];
                else if ( $spider )
                        $brokendown['Roboti'][] = &$context['members'][$key];
                else
                        $brokendown['Gosti'][] = &$context['members'][$key];
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 04, 2009, 01:08:17 PM
Dzonny da li postoji neki nacin da svim korisnicima izbrishem sve privatne poruke? :) (Osim "nacina" da ih lepo zamolim.)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 04, 2009, 01:31:05 PM
Dzonny da li postoji neki nacin da svim korisnicima izbrishem sve privatne poruke? :) (Osim "nacina" da ih lepo zamolim.)

Preko phpmyadmin  ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 04, 2009, 01:43:53 PM
Dakle moram da dizem phpmyadmin blah :) (Inace Verat net hosting nema ni Cpanel ni nista ;) )
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 04, 2009, 02:08:16 PM
E pa mislio sam da imas c-panel. A bazu skidas preko admin panela?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 04, 2009, 02:18:20 PM
Bob Marley - Svaki iole ozbiljan hosting ima phpMyAdmin...
Preko chega inache pristupash bazi? I radish backup? :/

btw, ima i mod za to, pa probaj ga...
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1058
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on June 04, 2009, 03:49:31 PM
Zasto se ovo ne stavi ko sticky? Mozda bi bilo dobro..posto ima dobrih stvari..a s vremenom ce tema otic na kraj foruma..pa ce se teze naci..
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Ravac on June 04, 2009, 06:35:16 PM
Zasto se ovo ne stavi ko sticky? Mozda bi bilo dobro..posto ima dobrih stvari..a s vremenom ce tema otic na kraj foruma..pa ce se teze naci..

Spamuj temu da ne ode na kraj :P
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: NikolaSN on June 04, 2009, 09:04:28 PM
Kad ste vec spomenuli privatne poruke, zeleo bih da znam da li postoji nacin da se privatne poruke ogranice korisnicima ( tipa na 50 privatnih poruka ukupno, sto u inbox-u, sto u sent-u )?

Na taj nacin bi sami sebe naterali da brisu nepotrebne poruke, a ne da ih gomilaju bezveze!?

pozdrav
 ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 07, 2009, 12:22:04 AM
Bob Marley - Svaki iole ozbiljan hosting ima phpMyAdmin...


Verat net nije ozbiljan hosting. Nisam ga ja birao i primoran sam da radim na njemu.

Preko chega inache pristupash bazi? I radish backup? :/

MySQL - Dumper (http://www.mysqldumper.de/en/)

btw, ima i mod za to, pa probaj ga...
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1058

Testiracu pa javljam ;) Thx
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Sklerozica on June 07, 2009, 07:03:59 AM
zeleo bih da znam da li postoji nacin da se privatne poruke ogranice korisnicima ( tipa na 50 privatnih poruka ukupno, sto u inbox-u, sto u sent-u )?

Da. U admin panelu deo Grupe članova. Tu imaš mogućnost da svaku grupu odrediš maksomalni broj privatnih poruka.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 07, 2009, 07:40:34 PM
Quote
6. Izbrisite neaktivne korisnike. Neaktivni korisnici zauzimaju mesto u bazi podataka, i time opterecuju server. Brisanje neaktivnih clanova mozete uraditi sa ovim modom. Link

Ako sam dobro shvatio. Salje prvi mail. Posle 21 dan salje drugi mail. I onda posle jos 21 dan ako je na pocetku stiklirano "Auto Delete Members (Except Admins)" brise ne aktivne korisnike? A ako u kucici "Delete Member Post Threshold" ostavim 0 znaci da nece brisati clanove sa 0 postova ili kako? Ja bih da brishem samo one koji se nisu 100 godina log in na forum, a ne i one koji dolaze svaki dan citaju novosti, vesti ali ne pishu. I da li postoji nacin da se smanji vrednost "21 dan" meni bi trebalo nesto mnogo brze. Tipa prvi mail... pa 5 dana kasnije drugi i 5 dana kasnije brisanje.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 08, 2009, 04:36:19 AM
Pregledaj u admin panelu opcije i podesavanja, trebalo bi da moze da se podesi...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 08, 2009, 04:39:27 AM
Da. U admin panelu deo Grupe članova. Tu imaš mogućnost da svaku grupu odrediš maksomalni broj privatnih poruka.

Gde nadje tu opciju?  :o

Quote
6. Izbrisite neaktivne korisnike. Neaktivni korisnici zauzimaju mesto u bazi podataka, i time opterecuju server. Brisanje neaktivnih clanova mozete uraditi sa ovim modom. Link

Ako sam dobro shvatio. Salje prvi mail. Posle 21 dan salje drugi mail. I onda posle jos 21 dan ako je na pocetku stiklirano "Auto Delete Members (Except Admins)" brise ne aktivne korisnike? A ako u kucici "Delete Member Post Threshold" ostavim 0 znaci da nece brisati clanove sa 0 postova ili kako? Ja bih da brishem samo one koji se nisu 100 godina log in na forum, a ne i one koji dolaze svaki dan citaju novosti, vesti ali ne pishu. I da li postoji nacin da se smanji vrednost "21 dan" meni bi trebalo nesto mnogo brze. Tipa prvi mail... pa 5 dana kasnije drugi i 5 dana kasnije brisanje.

Pogledaj parse tog moda ali mislim da je subs.php. Promeni 21 days na 5 days  ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 08, 2009, 09:44:52 AM
1814400 / 60 / 60 * 24 = 21 dan

Code: [Select]
WHERE dateRegistered < ". ($time - 1814400) ."
AND lastLogin < ". ($time - 1814400) ."
AND aeiou_email < ". ($time - 1814400) ."
AND ID_GROUP != 1
AND NOT FIND_IN_SET(1, additionalGroups)
AND aeiou_count < 2
AND is_activated < 10
AND is_activated != 0
AND is_activated != 4

i

Code: [Select]
SELECT ID_MEMBER
FROM {$db_prefix}members
WHERE dateRegistered < ". ($time - 1814400) ."
AND lastLogin < ". ($time - 1814400) ."
AND ID_GROUP != 1
AND FIND_IN_SET(1, additionalGroups) = 0
AND aeiou_count > 1
AND aeiou_email < ". ($time - 1814400) ."

Ovo je sto ima u subs.php , a vezano za broj dana tj tacnije za broj sekundi.


Takodje i u ModSettings.php

Code: [Select]
function ModifyAeiouSettings()
{
global $txt, $scripturl, $context, $settings, $sc, $db_prefix, $modSettings;

// If the mod is enabled and we're not saving, query for mod status information
if (!isset($_GET['save']) && $modSettings['aeiou_enable'])
{
// Current time
$time = time();

// Get the delete band
$request = db_query("
SELECT count(*)
FROM {$db_prefix}members
WHERE lastLogin < ". ($time - 1814400) ."
AND aeiou_email < ". ($time - 1814400) ."
AND aeiou_count > 1
AND posts <= ". (int) $modSettings['aeiou_underposts']. "
", __FILE__, __LINE__);
list($deletion) = mysql_fetch_row($request);

// Create an array for the bands, with default values of 0
$temp = array(0 => 0, 1 => 0, 2 => (int) $deletion);

// Tidy up
unset($deletion);
mysql_free_result($request);

// Get the email bands
$request = db_query("
SELECT count(*) as no, aeiou_count
FROM {$db_prefix}members
WHERE dateRegistered < ". ($time - 1814400) ."
AND lastLogin < ". ($time - 1814400) ."
AND aeiou_email < ". ($time - 1814400) ."
AND ID_GROUP != 1
AND NOT FIND_IN_SET(1, additionalGroups)
AND aeiou_count < 2
AND is_activated < 10
AND is_activated != 0
AND is_activated != 4
GROUP BY aeiou_count
ORDER BY aeiou_count ASC
", __FILE__, __LINE__);

// No further emails, if not set already, stop the mod until tomorrow
if(mysql_num_rows($request) == 0)
{
// If not already, tell the mod to stop
if(!empty($modSettings['aeiou_stop']))
aeiou_update(array('stop' => 1));
// Change the variable for the remainder of this page
$modSettings['aeiou_stop'] = 1;
}
else
{
// Store the bands in the array created earlier
while($row = mysql_fetch_assoc($request))
$temp[$row['aeiou_count']] = $row['no'];
// Tidy up
unset($row);

// The mod is set as stopped, but we discovered some emails, so re-activate us
if(!empty($modSettings['aeiou_stop']))
{
aeiou_update(array('stop' => 0));
// Change the variable for the remainder of this page
$modSettings['aeiou_stop'] = 0;
$reactivated = 1;
}
}

// Prepare rows for the stats table
$items = array();

// Last ran
$items['aeiou_last_ran'] = ($modSettings['aeiou_locktimestamp'] == 0) ? $txt['aeiou_never'] : timeformat($modSettings['aeiou_locktimestamp'], true) ;

$again = ($modSettings['aeiou_locktimestamp'] == 0) ? $time : $modSettings['aeiou_locktimestamp'];
// But if reached daily limit or is stopped we will start/check again tomorrow
if($modSettings['aeiou_day_max'] <= $modSettings['aeiou_day_sent'] || !empty($modSettings['aeiou_stop']))
{
$date = explode('-', date('Y-m-d', $again));
$tomorrow = mktime(0, 0, 0, $date[1], $date[2], $date[0]) + (60*60*24);
$items['aeiou_starts_again'] = timeformat($tomorrow, true);
unset($date, $tomorrow);
}
elseif($modSettings['aeiou_hour_max'] <= $modSettings['aeiou_hour_sent'])
{
// Or reached hourly limit we will start/check again next hour
$date = explode('-', date('Y-m-d-h', $again));
$nexthour = mktime($date[3], 0, 0, $date[1], $date[2], $date[0]) + (60*60);
$items['aeiou_starts_again'] = timeformat($nexthour, true);
unset($date, $nexthour);
}
else
// Else Can start again from previous + 5mins
$items['aeiou_starts_again'] = timeformat($again + 300, true) ;

// Emailed today with max in parenthesis
$items['aeiou_sent_day'] = $modSettings['aeiou_day_sent']
.' <span style="font-weight:normal;font-style:italic">('.$txt['aeiou_max'].': '.$modSettings['aeiou_day_max'].')</span>';
// Emailed this hour with max in parenthesis
$items['aeiou_sent_hour'] = $modSettings['aeiou_hour_sent']
.' <span style="font-weight:normal;font-style:italic">('.$txt['aeiou_max'].': '.$modSettings['aeiou_hour_max'].')</span>';

// Now setup the stats about no.s of email etc
$items['aeiou_awaiting_total'] = $temp[0] + $temp[1];
$items['aeiou_awaiting_initial_email'] = $temp[0];
$items['aeiou_awaiting_final_email'] = $temp[1];
$items['aeiou_awaiting_deletion'] = $temp[2] . (empty($modSettings['aeiou_delete']) ? ' <span style="color:red">'.$txt['aeiou_disabled'].'</span>' : '' ) ;

// Reasons for inactive
if(!empty($modSettings['aeiou_stop']))
$status = $txt['aeiou_nofurtheremails'];
elseif($modSettings['aeiou_day_max'] <= $modSettings['aeiou_day_sent'])
$status = $txt['aeiou_reacheddailylimit'];
elseif($modSettings['aeiou_hour_max'] <= $modSettings['aeiou_hour_sent'])
$status = $txt['aeiou_reachedhourlylimit'];

// Is the mod Active? (even if enabled, it might not be active)
// If the mod was stopped, but on loading this page, we discovered more emails, show as re-activated
if(!empty($reactivated))
$status = '<span style="color:darkgreen">'.$txt['aeiou_reactivated'].'</span>';
elseif(empty($status))
$status = '<span style="color:darkgreen">'.$txt['aeiou_active'].'</span>';
else
// Inactive
$status = '<span style="color:maroon">'.$txt['aeiou_stopped'].'</span> - '. $status;

// Header of the stats chunk and status
$chunk = '<table cellpadding="1" cellspacing="0" border="0" width="100%" class="tborder">
<tr class="titlebg"><td colspan="2">'.$txt['aeiou_status'].': '.$status.'</td></tr>';

// Now build the chunk of html of our stats
foreach($items as $string => $value)
{
// Less emphasis on the sub-totals
$italic = ($string == 'aeiou_awaiting_initial_email' || $string == 'aeiou_awaiting_final_email') ? 1 : 0 ;
// Add more rows to the existing chunk
$chunk .= '<tr class="windowbg"><td'.($italic ? ' style="font-weight:normal;font-style:italic"' : '').' >'.$txt[$string].':</td><td'.($italic ? ' style="font-weight:normal;font-style:italic"' : '').'>'.$value.'</td></tr>';
}
$chunk .= '</table><br />';

// Now for the last 10 people emailed
$request = db_query("
SELECT ID_MEMBER, memberName, aeiou_email, aeiou_count
FROM {$db_prefix}members
WHERE aeiou_email != 0
ORDER BY aeiou_email DESC
LIMIT 10
", __FILE__, __LINE__);

$chunk2 = '<table cellpadding="1" cellspacing="0" border="0" width="100%" class="tborder">
<tr class="titlebg"><td colspan="3">'.$txt['aeiou_last10emailed'].'</td></tr>';
if(mysql_num_rows($request) == 0)
$chunk2 .= '<tr class="windowbg"><td colspan="3">'.$txt['aeiou_never'].'</td></tr>';
else
{
// Add each user as a row in the table
while($row = mysql_fetch_assoc($request))
$chunk2 .= '<tr class="windowbg"><td><a href="'.$scripturl.'?action=profile;u='.$row['ID_MEMBER'].'">'.$row['memberName'].'</a></td><td style="font-weight:normal;">'.timeformat($row['aeiou_email'], true).'</td><td style="font-weight:normal;">'. $txt['aeiou_'.( ($row['aeiou_count'] == 1) ? 'initial' : 'final' )].'</td></tr>';
}
$chunk2 .= '</table><br />';

}
else
// If the mod is not enabled, don't show either as chunks.  use a space to prevent it being shown as a delimiter
$chunk = $chunk2 = ' ';

// Compile/Build some language strings/add to
// Avoids using html in the language files
$temp = array('initial_subject' => 'subject', 'initial_message' => 'message', 'final_subject' => 'subject', 'final_message' => 'message');
$add = '<div class="smalltext">'.$txt['aeiou_email_desc1'].'<br />'.$txt['aeiou_email_desc2'].'<br />'.$txt['aeiou_email_desc3'].'</div>';
foreach($temp as $a => $b)
{
// Add the descriptions to the txt string
$txt['aeiou_'.$a] .= $add;
// Use the default message if we don't have a custom one saved
if(empty($modSettings['aeiou_'.$a]))
$modSettings['aeiou_'.$a] = !empty($txt['aeiou_default_'.$b]) ? $txt['aeiou_default_'.$b] : '' ;
}
// Tidy up
unset($temp, $add, $a);

// More descriptions to add with html
$temp = array('delete', 'underposts', 'hour_max', 'day_max', 'chunksize');
foreach($temp as $a)
$txt['aeiou_'.$a] .= '<div class="smalltext">'.$txt['aeiou_'.$a.'_desc'] .'</div>';

// Now the warning chunk.  Comprises of 4 parts.
$txt['aeiou_warning'] .= '<div class="smalltext">'. $txt['aeiou_warning2'] .'<br />'.$txt['aeiou_warning3'].'<br />'.$txt['aeiou_warning4'].'</div>';

// The important array
$config_vars = array(
$chunk,
array('check', 'aeiou_enable'),
array('text', 'aeiou_initial_subject', '30" style="width:95%'),
array('large_text', 'aeiou_initial_message', '5" style="width:95%'),
array('text', 'aeiou_final_subject', '30" style="width:95%'),
array('large_text', 'aeiou_final_message', '5" style="width:95%'),
'',
array('check', 'aeiou_delete'),
array('int', 'aeiou_underposts'),
'',
$txt['aeiou_warning'],
array('int', 'aeiou_hour_max'),
array('int', 'aeiou_day_max'),
array('int', 'aeiou_chunksize'),
$chunk2,
);

// Saving?
if (isset($_GET['save']))
{
saveDBSettings($config_vars);
redirectexit('action=featuresettings;sa=aeiou');
}

$context['post_url'] = $scripturl . '?action=featuresettings2;save;sa=aeiou';
$context['settings_title'] = $txt['aeiou_title'];

prepareDBSettingContext($config_vars);
}

Dakle da kratim SVE 1814400 (21 dan) na 432000 (5 dana) ?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 08, 2009, 11:46:17 AM
Naravno, mozes skratiti ako tako hoces, ne bi trebalo da bude problema...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 11, 2009, 10:57:42 AM
Velike sesije na Debian / Ubuntu Linux serverima.

ukoliko se vas forum nalazi na Debian / Ubuntu serveru, brisanje starih sesija se nece primenjivati, i ovakvi podaci se mogu gomilati tokom vremena i opterecivati vas server kao i prostor na disku.
Da bi ovo ispravili uradite sledece:

Load.php
Nadjite:
Code: [Select]
   if (!empty($modSettings['databaseSession_enable']) && @version_compare(PHP_VERSION, '4.2.0') != -1)
         session_set_save_handler('sessionOpen', 'sessionClose', 'sessionRead', 'sessionWrite', 'sessionDestroy', 'sessionGC');
      elseif (@ini_get('session.gc_maxlifetime') <= 1440 && !empty($modSettings['databaseSession_lifetime']))
[Select]


Zamenite sa:
Code: [Select]
      if (!empty($modSettings['databaseSession_enable']) && @version_compare(PHP_VERSION, '4.2.0') != -1)
      {
         session_set_save_handler('sessionOpen', 'sessionClose', 'sessionRead', 'sessionWrite', 'sessionDestroy', 'sessionGC');
         ini_set('session.gc_probability', '1');
      }
      elseif (@ini_get('session.gc_maxlifetime') <= 1440 && !empty($modSettings['databaseSession_lifetime']))
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 13, 2009, 08:23:05 AM
@Bob Marley nije me bilo na forumu nadam se da si resio ovo za dane, prvi put kad sam gledao subs.php, i ovo sam uocio, mozda ti bude od neke pomoci
Code: [Select]
// Query to get next victims
// - Must have been registered for 21 days
// - Must not have logged in for 21 days
// - Must not have been sent both initial and final email
// - Must not be an admin
// - Must not been emailed in the last 21 days
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 13, 2009, 01:00:26 PM
Primetio sam... I onda sam stao malo i razmislio.. Posto je studentski forum i sad ce leto... Kapiram da dobar deo redovnih clanova nece biti na forumu... tako da je glupo da primenjujem ovaj mod... sa druge strane rasteretio sam Forum na druge nacine i (makar za sada) ne aktivni clanovi ne prave problem :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Founder 2008 on June 14, 2009, 06:24:44 AM
Moj savet, bez obzira koje je godisnje doba, ipak je bolje da ljudima ostavis neki mesec jer je glupo da neko ko nije redovan mora stalno da se registruje   :P
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: metaphysic on June 16, 2009, 01:28:08 PM
Administratori nemaju ogranicenja za Attachmente...

....
Otvorite /Themes/vasa tema/Post.template.php


ovo oko Upload Image sa tyni pic, ja u
themes/moja tema,
nemam post.tempplate.php, jel da to onda uradim u default temi
=============
postavite ovu temu Sticky
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 16, 2009, 01:58:15 PM
metaphysic, naravno, posto fajlove koje nema tvoja tema forum vuce sa default teme... :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 19, 2009, 10:45:16 PM
Tema je malo "potonula" da je vratimo na vrh... Takotz ^^
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on June 20, 2009, 09:27:07 AM
Ma bude dzonny uskoro stavio nes novo :) moram priznat da stvarno stavlja super trikove..cak i koristim par i prezadovoljan sam xD
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 20, 2009, 10:21:25 AM
Automatski backup foruma


Mysql Backup
Ova skripta uradice svakodnevni Mysql backup.

[/list]
Code: [Select]
#! /bin/sh
DATESTAMP=`date +%m-%d-%Y-%H%M`
cd /home/yourusername/backups/database/
mysqldump --opt -pPASSWORD -uUSERNAME DATABASE | gzip >$DATESTAMP.gz
cd /home/yourusername/
echo $DATESTAMP >> msg.txt
cat msg.txt | /usr/lib/sendmail -t

Sacuvajte kao daily.sh i uploadujte u home direktorijum. Promenite podatke u fajlu, youusername, PASSWORD, USERNAME i DATABASE sa vasim podacima. Napravite direktorijum backups i direktorijum database u okviru njega.

Code: [Select]
From: email@here.com
To: email@here.com
Subject: Daily Backup Routine

Begin your message here. It is very important to leave a blank line before you start the body of your message.
The Backup Routine has been executed
msg.txt i sacuvajte na istu lokaciju kao prethodni fajl. Zamenite email@here.com sa vasom mail adresom kako bi dobijali mail po izvrsenom backupu.

Stavite CHMOD:
daily.sh - 775
msg.txt - 777.


Cron Jobs
MySQL Backup


Cron jobs mozete naci u cPanelu hosta koji koristite. Kliknite na cron jobs zatim na advanced (unix style).

Sada trebate napraviti novi "cron job", a za nasu skriptu to bi trebalo biti ovako:
Code: [Select]
minute : 00
hour : 01
day : *
month : *
weekday : *
command : /home/username/daily.sh

Ova skripta govori vreme kada se radi backup, u ovom primeru jednom dnevno, a to mozete promeniti prema svojim potrebama.
Samo pazite da se fajlovi ne nagomilaju, tako da preporucujem da povremeno ispraznite database direktorijum, tj da izbrisete stare backupove...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 21, 2009, 11:37:46 AM
Loadscreen

Slika ce vam reci sve.. :)
Dakle dok se stranica foruma ne ucita pikazuje se 'load' slicica....koja potom nestaje... :P
Demo: http://crazy.phpnet.us/blah/index.php

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fforentadatorerna.se%2Floadingscreen.png&hash=b7d057127b0f9f79c461dbd862314110)


Otvorite fajl ./Themes/{vasa tema}/style.css.
Dodajte kod na kraj fajla:

Code: [Select]
/* Loadingscreen while actually loading :P */
.loadingscreen
{
    display: block;
    position: absolute;
    top: 40%;
    left: 45%;
   width: 150px;
    text-align: center;
   -moz-border-radius: 20px;
   -webkit-border-radius: 20px;
   border: 1px dashed #cccccc;
   padding: 20px;
    background: #fff;
    _background: none; /*this line removes the background in IE*/
    opacity: .75;
}
/* Loadingscreen while invisible */
.loadingscreen_hidden
{
    display:none;
}



./Themes/{vasa tema}/index.template.php.
Nadjite:
Code: [Select]
function template_body_above()
{
   global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;
Zamenite sa ovim:
Code: [Select]
function template_body_above()
{
   global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;

   echo'
   <div id="loading" class="loadingscreen">
  <p><img src="', $settings['images_url'], '/loading.gif" alt="', $txt['loading'], '" /><br /></p>
</div>
<script type="text/javascript">
  document.getElementById("loading").className = "loadingscreen";
  var finishLoading = function(){document.getElementById("loading").className = "loadingscreen_hidden";};
  var oldLoad = window.onload;
  var newLoad = oldLoad ? function(){finishLoading.call(this);oldLoad.call(this);} : finishLoading;
  window.onload = newLoad;
</script>';



/Themes/{vasa tema}/languages/Modifications.{jezik}.php.
Napomena: Ako languages direktorijuma nema u vasoj temi potrazite ga u direktorijumu default teme.)
Kod dodajte na kraj fajla pre ?>
Code: [Select]
$txt['loading'] = 'Loading...';

I poslednji korak.
Uploadujte slicicu iz posta u /Themes/{vasa tema}/images/.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 21, 2009, 12:56:18 PM
Meni ovo ne radi kako treba. Ispratio sam "how to" doslovce i rezultat je "pucanje" fonta Foruma i loading.gif koji "bleji" gore levo :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 22, 2009, 05:25:57 AM
Nisi dobro ubacio kod u index.template.php
Evo kako to radi kod mene na test forumu:
http://crazy.phpnet.us/blah/index.php
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 07, 2009, 11:44:16 AM
Unapred ispisan text u postu.

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg87.imageshack.us%2Fimg87%2F83%2Fawc1kh9.jpg&hash=0e97f6835a8cde45188c7de4672ef33b)

Themes/VasaTema/Post.template.php:

1. Ako zelite da se text prikazuje u svakom odgovoru u temi.

Code: [Select]
// Finally the most important bit - the actual text box to write in!
echo '
<tr>
<td valign="top" align="right"></td>
<td>
<textarea class="editor" name="', $context['post_box_name'], '" rows="', $context['post_box_rows'], '" cols="', $context['post_box_columns'], '" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);" onchange="storeCaret(this);" tabindex="', $context['tabindex']++, '"', isset($context['post_error']['no_message']) || isset($context['post_error']['long_message']) ? ' style="border: 1px solid red;"' : '', '>', $message, '</textarea>
</td>
</tr>';
Promenite sa ovim:
Code: [Select]
// Finally the most important bit - the actual text box to write in!
echo '
<tr>
<td valign="top" align="right"></td>
<td>
<textarea class="editor" name="', $context['post_box_name'], '" rows="', $context['post_box_rows'], '" cols="', $context['post_box_columns'], '" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);" onchange="storeCaret(this);" tabindex="', $context['tabindex']++, '"', isset($context['post_error']['no_message']) || isset($context['post_error']['long_message']) ? ' style="border: 1px solid red;"' : '', '>', $context['current_board'] == 1 ? '1) Script Title:
2) More Stuff:' : '' .' ', $message, '</textarea>
</td>
</tr>';
Naravno ovaj text:
1) Script Title:
2) More Stuff
...zamenite sa onim koji hocete da se prikaze u postu.


2. Ako zelite da se text pojavljuje samo prilikom pokretanja teme tj u prvom postu.

Code: [Select]
// Finally the most important bit - the actual text box to write in!
echo '
<tr>
<td valign="top" align="right"></td>
<td>
<textarea class="editor" name="', $context['post_box_name'], '" rows="', $context['post_box_rows'], '" cols="', $context['post_box_columns'], '" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);" onchange="storeCaret(this);" tabindex="', $context['tabindex']++, '"', isset($context['post_error']['no_message']) || isset($context['post_error']['long_message']) ? ' style="border: 1px solid red;"' : '', '>', $context['current_board'] == 1 && $context['is_first_post'] ? '1) Script Title:
2) More Stuff:' : '' .' ', $message, '</textarea>
</td>
</tr>';


3. Ako zelite da ovo aktivirate u vise foruma.

Code: [Select]
$which_boards = array(1,2,3);

// Finally the most important bit - the actual text box to write in!
echo '
<tr>
<td valign="top" align="right"></td>
<td>
<textarea class="editor" name="', $context['post_box_name'], '" rows="', $context['post_box_rows'], '" cols="', $context['post_box_columns'], '" onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);" onchange="storeCaret(this);" tabindex="', $context['tabindex']++, '"', isset($context['post_error']['no_message']) || isset($context['post_error']['long_message']) ? ' style="border: 1px solid red;"' : '', '>', in_array($context['current_board'],$which_boards) && $context['is_first_post'] ? '1) Script Title:
2) More Stuff:' : '' .' ', $message, '</textarea>
</td>
</tr>';
}


Napomena:
Promenite ID Boarda (Foruma) u kodu, zavisno od toga u kom forumu/podforimu zelite da se text pojavljuje.
Code: [Select]
$context['current_board'] == 1
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 07, 2009, 11:58:51 AM
Koriscenje Pretrage pre postavljanja nove teme

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.dodaj.rs%2Ft%2F3g%2F47%2F1b9zmIDl%2Fsearch-notifer.jpg&hash=ea605aca4a560b675b43e186d1ef6c6f) (http://www.dodaj.rs/?3g/47/1b9zmIDl/search-notifer.png)

Dakle u odredjenom delu foruma mozete ukljuciti 'obavestenje' korisnicima da koriste pretragu pre postovanja teme. Upozorenje se pojavljuje iznad prozora za text, a poziiciju i text mozete promeniti i oblikovati prema svojim potrebama.

Themes/VasaTema/Post.template.php

Nadjite:
Code: [Select]
function template_main()
{
   global $context, $settings, $options, $txt, $scripturl, $modSettings;

Dodajte ovaj kod posle:
Code: [Select]
// Display a notice to SEARCH for an answer first
      if ( $context['num_replies'] == 0 &&  $context['current_board'] == X) {
    echo ' <center> Please remember to search the forum before asking questions in this board.</center>';
      }
Zamenite "X" sa ID Foruma u kojem zelite da se upozorenje prikazuje.


Za ubacivanje notifikacije u vise foruma odjednom koristite sledeci kod:
Code: [Select]
    // Display a notice to SEARCH for an answer first
    $msgboards = array(1, 2, 3); // The board ids to display the message.
    if ($context['num_replies'] == 0 &&  in_array($context['current_board'], $msgboards)) { // Check if it's a new topic and the current board is in the array.
        echo ' <center> Please remember to search the forum before asking questions in this board.</center>'; // Echo you message
    } // End the if statement

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Djetic FMM on July 08, 2009, 02:30:50 PM
Da ne otvaram novu temu...jer se i ovo moze svrstati u trik za sredjivanje foruma ;D


Zanima me da li je moguce na SMF da kad se napravi neki novi pod forum u njegovom opisu stavi neka slichica. Vidio sam na vBulletin da je moguce na primer u ovome sluchaju oni su stavvili zvjezdice !

NPR.     naziv foruma :  AUTOMOBILI
            opsi foruma:     zvezdice
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 08, 2009, 04:16:57 PM
Naravno, opis mozes oblikovati kako hoces pomocu html-a...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Djetic FMM on July 08, 2009, 04:29:20 PM
ako nije problem malo objashnjenja  ::)

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 08, 2009, 04:33:02 PM
html.
http://www.w3schools.com/html/html_images.asp

Dakle ovako nekako:
Code: [Select]
<img src="adresa slike" />Naravno mozes dodati jos neke atribute, za vise informacija pogledaj link.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Djetic FMM on July 08, 2009, 04:34:07 PM
Hvala ! srce si  :-*
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 08, 2009, 04:44:17 PM
Rotirajuci text oko kursora

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.dodaj.rs%2Ff%2Fs%2FP4%2F43CxB6ec%2Frotating-text.png&hash=28acba9007907061d1184384ea254938)

Napravite fajl /Themes/{default_theme}/cursor.js

Code: [Select]
/* Circling text trail- Tim Tilton
   Website: http://www.tempermedia.com/
   Visit: http://www.dynamicdrive.com/ for Original Source and tons of scripts
   Modified Here for more flexibility and modern browser support
   Modifications as first seen in http://www.dynamicdrive.com/forums/
   username:jscheuer1 - This notice must remain for legal use
   */

;(function(){

// Your message here (QUOTED STRING)
var msg = "Dynamic Drive! Scripts & More!"; // Place your message in the quotes.

/* THE REST OF THE EDITABLE VALUES BELOW ARE ALL UNQUOTED NUMBERS */

// Set font's style size for calculating dimensions
// Set to number of desired pixels font size (decimal and negative numbers not allowed)
var size = 24;

// Set both to 1 for plain circle, set one of them to 2 for oval
// Other numbers & decimals can have interesting effects, keep these low (0 to 3)
var circleY = 0.75; var circleX = 2;

// The larger this divisor, the smaller the spaces between letters
// (decimals allowed, not negative numbers)
var letter_spacing = 5;

// The larger this multiplier, the bigger the circle/oval
// (decimals allowed, not negative numbers, some rounding is applied)
var diameter = 10;

// Rotation speed, set it negative if you want it to spin clockwise (decimals allowed)
var rotation = 0.4;

// This is not the rotation speed, its the reaction speed, keep low!
// Set this to 1 or a decimal less than one (decimals allowed, not negative numbers)
var speed = 0.3;

////////////////////// Stop Editing //////////////////////

if (!window.addEventListener && !window.attachEvent || !document.createElement) return;

msg = msg.split('');
var n = msg.length - 1, a = Math.round(size * diameter * 0.208333), currStep = 20,
ymouse = a * circleY + 20, xmouse = a * circleX + 20, y = [], x = [], Y = [], X = [],
o = document.createElement('div'), oi = document.createElement('div'),
b = document.compatMode && document.compatMode != "BackCompat"? document.documentElement : document.body,

mouse = function(e){
 e = e || window.event;
 ymouse = !isNaN(e.pageY)? e.pageY : e.clientY; // y-position
 xmouse = !isNaN(e.pageX)? e.pageX : e.clientX; // x-position
},

makecircle = function(){ // rotation/positioning
 if(init.nopy){
  o.style.top = (b || document.body).scrollTop + 'px';
  o.style.left = (b || document.body).scrollLeft + 'px';
 };
 currStep -= rotation;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){ // makes the circle
  d = document.getElementById('iemsg' + i).style;
  d.top = Math.round(y[i] + a * Math.sin((currStep + i) / letter_spacing) * circleY - 15) + 'px';
  d.left = Math.round(x[i] + a * Math.cos((currStep + i) / letter_spacing) * circleX) + 'px';
 };
},

drag = function(){ // makes the resistance
 y[0] = Y[0] += (ymouse - Y[0]) * speed;
 x[0] = X[0] += (xmouse - 20 - X[0]) * speed;
 for (var i = n; i > 0; --i){
  y[i] = Y[i] += (y[i-1] - Y[i]) * speed;
  x[i] = X[i] += (x[i-1] - X[i]) * speed;
 };
 makecircle();
},

init = function(){ // appends message divs, & sets initial values for positioning arrays
 if(!isNaN(window.pageYOffset)){
  ymouse += window.pageYOffset;
  xmouse += window.pageXOffset;
 } else init.nopy = true;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){
  d = document.createElement('div'); d.id = 'iemsg' + i;
  d.style.height = d.style.width = a + 'px';
  d.appendChild(document.createTextNode(msg[i]));
  oi.appendChild(d); y[i] = x[i] = Y[i] = X[i] = 0;
 };
 o.appendChild(oi); document.body.appendChild(o);
 setInterval(drag, 25);
},

ascroll = function(){
 ymouse += window.pageYOffset;
 xmouse += window.pageXOffset;
 window.removeEventListener('scroll', ascroll, false);
};

o.id = 'outerCircleText'; o.style.fontSize = size + 'px';

if (window.addEventListener){
 window.addEventListener('load', init, false);
 document.addEventListener('mouseover', mouse, false);
 document.addEventListener('mousemove', mouse, false);
  if (/Apple/.test(navigator.vendor))
   window.addEventListener('scroll', ascroll, false);
}
else if (window.attachEvent){
 window.attachEvent('onload', init);
 document.attachEvent('onmousemove', mouse);
};

})();

/Themes/{default_theme}/style.css

Dodajte na kraju fajla:
Code: [Select]
/* Circle Text Styles */
#outerCircleText {
/* Optional - DO NOT SET FONT-SIZE HERE, SET IT IN THE SCRIPT */
font-style: italic;
font-weight: bold;
font-family: 'comic sans ms', verdana, arial;
color: #000;
/* End Optional */

/* Start Required - Do Not Edit */
position: absolute;top: 0;left: 0;z-index: 3000;cursor: default;}
#outerCircleText div {position: relative;}
#outerCircleText div div {position: absolute;top: 0;left: 0;text-align: center;}
/* End Required */
/* End Circle Text Styles */

/Themes/{default_theme}/index.template.php
Nadjite:
Code: [Select]
   <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/script.js?fin11"></script>Dodati posle:
Code: [Select]
   <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/cursor.js?fin11"></script>

Napomena: cursor.js promenite prema svojim potrebama. Mozete editovati text koji se prikazuje, brzinu rotiranja, velicinu, oblik, boju texta kao i razmak izmedju slova...

Ukoliko zelite da text vide samo gosti:
/Themes/{default_theme}/index.template.php

Nadjite:
Code: [Select]
   <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/cursor.js?fin11"></script>Zamenite sa:
Code: [Select]
';
if (!$context['user']['is_logged']) {
echo'   <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/cursor.js?fin11"></script>';
}

echo'
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 08, 2009, 06:55:05 PM
Ovo je super stvar :d ovaj text...pogotovo sto moze stavit samo za goste..nego dzonny da te pitam..sta da napravim..ako imam malo duzi text... onda mi se slova preklapaju...pocetak zadnje rijeci i zavrsetak prve rijeci..ima tome lijeka? To govorim ako npr mis stoji..ako ga mices..onda se mice i sve ostalo..tako da.. :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 09, 2009, 02:40:38 AM
Jedino da smanjis razmak izmedju slova u cursor.js...
Nije ovo predvidjeno za duge textove, tako da bolje staviti tu samo neki kratak text, slogan etc...
btw, jesi li uspeo da ubacish ovo? (pitam zbog pm)
Samo ubaci u fajlove svoje teme.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 09, 2009, 07:17:57 AM
Pol: Text umesto slicice


Display.Template.php:


Nadjite:
Code: [Select]
($message['member']['gender']['image'])
Zameniti sa:
Code: [Select]
($message['member']['gender']['name'])

Nadjite:
Code: [Select]
', $message['member']['gender']['image'], '
Zamenite sa:
Code: [Select]
', $message['member']['gender']['name'], '
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 09, 2009, 08:58:09 AM
Jedino da smanjis razmak izmedju slova u cursor.js...
Nije ovo predvidjeno za duge textove, tako da bolje staviti tu samo neki kratak text, slogan etc...
btw, jesi li uspeo da ubacish ovo? (pitam zbog pm)
Samo ubaci u fajlove svoje teme.

Jesam Dzonny hvala ti na pomoci..a bio je zajeb sto imam sve fajlove od default teme, jer imam default green... ali ta tema ko i svaka ima svoj style.css... a ja ubacio kod u style.css od defaulte teme..pa zato nije radio..ali sad je sve ok..a sto se tice texta..imam svoj link..pa mi malo cudno izgleda..a jel ti problem mi reci koji tocno dio trebam promijenit za razmak?

PS: kakav je ovo novi trik? Imas kakav screen? Pozdrav..
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 09, 2009, 09:17:33 AM
Code: [Select]
var letter_spacing = 5;Smanji vrednost koliko hocesh...

Umesto slicice npr ove - (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.simplemachines.org%2Fcommunity%2FThemes%2Fsmsite%2Fimages%2FMale.gif&hash=8cfb20bdeb60e0595edcac6b4e5d44e6) prikazuje text...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: dioda on July 09, 2009, 10:23:11 AM
Moze se jednostavno obrisati slicica (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.simplemachines.org%2Fcommunity%2FThemes%2Fsmsite%2Fimages%2FMale.gif&hash=8cfb20bdeb60e0595edcac6b4e5d44e6) i onda ce umesto nje stajati tekst :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 09, 2009, 10:28:52 AM
Ajojjj jesam glup :) mi kazemo SPOL, a vi kazete POL... a ja vidim Pol.. pa sam mislio da je Poll :D hahaha kao anketa..joj jesam glup :) i da hvala Dzonny za spacing :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 09, 2009, 10:34:57 AM
Moze se jednostavno obrisati slicica (https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.simplemachines.org%2Fcommunity%2FThemes%2Fsmsite%2Fimages%2FMale.gif&hash=8cfb20bdeb60e0595edcac6b4e5d44e6) i onda ce umesto nje stajati tekst :)
Pa probaj to da uradish.. :P
Vucice sliku, a ovako prosto pokazuje text.

i da hvala Dzonny za spacing :)
Nema na chemu.. :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 09, 2009, 01:51:05 PM
E Dzonny samo da te jos pitam..ovaj text..jel se moze promijenit boja mozda? Sirinu sam sredio..pa bi jos stavio zelenu boju slova posto mi je forum zelen... :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 09, 2009, 02:00:51 PM
style.css
Nadji:
Code: [Select]
color: #000;i promeni u koju boju hocesh...  8)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Samker on July 12, 2009, 04:04:43 PM

Moderatori, predlažem da ovu Temu "Stickujete"...

Veoma Korisno !

Hvala Dzonny.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on July 28, 2009, 06:16:54 AM
Mesecno prikazivanje slike u kalendaru

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.dodaj.rs%2Ft%2F3k%2F11O%2FZOrM2f5%2Fkalendar.jpg&hash=e1e4ff6cb380bead6b6a48fddc233f03) (http://www.dodaj.rs/?3k/11O/ZOrM2f5/kalendar.png)

Calendar.temlate.php
Nadjite:
Code: [Select]
global $context, $settings, $options, $txt, $scripturl, $modSettings;
Posle toga dodajte:
Code: [Select]
echo '<div align="center"><img border="1" src="http://vasforum.com/Themes/default/images/calendar/', $txt['months_titles'][$context['current_month']], '.jpg' , '"></div>';

Napravite direktorijum calendar u images folderu vase teme, i u njega ubacite slike Januar.jpg, Februar.jpg...etc ako koristite srpski, ili vec slike koje u imenu imaju naziv meseca i extenziju jpg. Svaki mesec ce vam se menjati slika u kalendaru.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on August 05, 2009, 12:12:45 PM
Evo jedan mali bump..jer tema otisla na kraj druge stranice.. nego Dzonny..sad kad si mod... pa daj ovu temu stavi ko sticky.. Sad trazio 20 min.. joj joj.. Pozdrav..
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on August 05, 2009, 12:17:11 PM
jurek, ubaci svaki dan po jedan trik i ne mora da se lepi... LooL  :D




sorry for OFF...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on August 05, 2009, 12:29:24 PM
Vreme + Datum Online Brisanje
 - Dakle, u Latest Online nece biti prikazani vreme i datum za clanove.

--------------------------------------
Za smf 1.x
--------------------------------------

BoardIndex.template.php:

Nadjite:
Code: [Select]
<span class="middletext">
', $txt['most_online_today'], ': <b>', $modSettings['mostOnlineToday'], '</b>.
', $txt['most_online_ever'], ': ', $modSettings['mostOnline'], ' (' , timeformat($modSettings['mostDate']), ')
</span>
Zamenite sa:
Code: [Select]
<span class="middletext">
', $txt['most_online_today'], ': <b>', $modSettings['mostOnlineToday'], '</b>.
', $txt['most_online_ever'], ': ', $modSettings['mostOnline'], '
</span>
-------------------------------------------------------------------------
Za smf  2.x
-------------------------------------------------------------------------

BoardIndex.template.php

Nadjite:
Code: [Select]
<span class="middletext">
', $txt['most_online_today'], ': <b>', $modSettings['mostOnlineToday'], '</b>.
', $txt['most_online_ever'], ': ', $modSettings['mostOnline'], ' (' , timeformat($modSettings['mostDate']), ')
</span>
Zameniti sa:
Code: [Select]
<span class="middletext">
', $txt['most_online_today'], ': <b>', $modSettings['mostOnlineToday'], '</b>.
', $txt['most_online_ever'], ': ', $modSettings['mostOnline'], '
</span>



Evo jedan mali bump..jer tema otisla na kraj druge stranice.. nego Dzonny..sad kad si mod... pa daj ovu temu stavi ko sticky.. Sad trazio 20 min.. joj joj.. Pozdrav..
Link do teme se nalazi u Vodicu do korisnih tema (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=235445.0), tako da ga uvek mozete lako naci. Mozda se 'prilepi' kada tema bude imala vise pregleda, odgovora etc...za sada neka ostane ovako... :)

jurek, ubaci svaki dan po jedan trik i ne mora da se lepi... LooL  :D
Ima i tu istine  ;D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on August 05, 2009, 06:08:05 PM
Eh dzonny..a sta mogu ja tako ubacivat? Jer ti si meni jednom prilikom rekao..da to mozes ti..jer si moderator..i jer imas dozvolu od SMF-a.. da te trikove na eng..prevedes na nas..pa tu postas.. ??
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: MarkoWeb on August 05, 2009, 07:40:50 PM
Eh dzonny..a sta mogu ja tako ubacivat? Jer ti si meni jednom prilikom rekao..da to mozes ti..jer si moderator..i jer imas dozvolu od SMF-a.. da te trikove na eng..prevedes na nas..pa tu postas.. ??
Pa mozes i ti prevoditi ako smatras da ima svrhe ja mislim da nema potrebe licno mi se samo jedna stvar svidja iz ove teme a to je kako napraviti automatski backup baze mada to i nema veze sa smf-om... ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on August 06, 2009, 04:14:58 AM
Pa mozes i ti prevoditi ako smatras da ima svrhe ja mislim da nema potrebe licno mi se samo jedna stvar svidja iz ove teme a to je kako napraviti automatski backup baze mada to i nema veze sa smf-om... ;)

Daj mare nemoj zezat da ti se samo jedna stvar svidja? Ne znam ja ih imam par sta mi se svidjaju i to sam i stavio na svoj forum, a dzonny javit cu ti se ja tokom dana na PM..da se dogovorimo... :) Pozdrav..
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on October 19, 2009, 04:06:08 PM
Ahahahaha im back [spam post lol]
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Slobodan Radosavljevic on October 20, 2009, 11:35:01 AM
Slobodno topujte ovu temu veoma je korisna GJ dzonny
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Zoric on October 22, 2009, 12:54:50 PM
Daj molim vas stavite ko sticky posto svaki dan gledam ovo pa mrzi me toliko da trazim lol!!!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on October 22, 2009, 02:34:39 PM
Tema je premeštena u FAQ i Vodiči odeljak, a pošto ovde ima malo tema, ova tema će uvek biti pri ruci, ustalom nalazi se u listi korisnih tema...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Zoric on October 26, 2009, 04:57:11 AM
To je vec bolje !!!  :D :D :D Dobar je ovaj trik sa kalendarom lol!!!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 16, 2009, 08:33:28 AM
Kako napraviti efekat snega na forumu?

1. Uploadujte fajl snow.js u scripts foldet u themes direktorijumu.
2. Sledeći kod ubacite u index.template.php
Code: [Select]
echo '
<script type="text/javascript" src="', $settings['theme_url'], '/scripts/snow.js" type="text/javascript">

/***********************************************
* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript
* Script featured &amp; available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/
* Please keep this notice intact
***********************************************/

</script>';
Ukoliko vam se js fajl nalazi na drugoj lokaciji prosto promenite putanju:
Code: [Select]
<script type="text/javascript" src="putanja do js fajla" type="text/javascript">

Demo: http://www.hypergurl.com/snowmaker.html


Drugi način:
http://rainbow.arch.scriptmania.com/scripts/bg/snow_fall_1.html
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Boro30 on December 16, 2009, 08:59:27 AM
Kako napraviti efekat snega na forumu?

1. Uploadujte fajl snow.js u scripts foldet u themes direktorijumu.
2. Sledeći kod ubacite u index.template.php
Code: [Select]
echo '
<script type="text/javascript" src="', $settings['theme_url'], '/scripts/snow.js" type="text/javascript">

/***********************************************
* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript
* Script featured &amp; available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/
* Please keep this notice intact
***********************************************/

</script>
Ukoliko vam se js fajl nalazi na drugoj lokaciji prosto promenite putanju:
Code: [Select]
<script type="text/javascript" src="putanja do js fajla" type="text/javascript">

Demo: http://www.hypergurl.com/snowmaker.html


Drugi način:
http://rainbow.arch.scriptmania.com/scripts/bg/snow_fall_1.html

Evo ja odmah zapeo...Nije mi jasno samo gdje je taj fajl snow.js?
Dali se on skine odnekle ili se recimo u Dreamweaveru napravi i ovaj kod ubaci u njega?
Sory :(
Hvala!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 16, 2009, 09:02:45 AM
Fajl je dodat kao attachment u post.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Boro30 on December 16, 2009, 09:06:14 AM
Fajl je dodat kao attachment u post.

Hvala vam puno!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Ljubavnik on December 16, 2009, 09:55:40 AM
Quote
2. Sledeći kod ubacite u index.template.php

Gde u index??? Nikako ne uspevam :(
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Ljubavnik on December 16, 2009, 04:53:22 PM
pa tvoje teme ako je default onda forum/themes/default/index.template.php

To mi je jasno. Da li postoji određeno mesto u index template gde se postavlja? Probao sam na par mesta, ali mi izbaci grešku.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: metaphysic on December 17, 2009, 07:02:23 AM
cini mi se da na kraju nevedenog kod
posle </script> nedostaje ovo >  ';
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 17, 2009, 11:29:31 AM
Quote
2. Sledeći kod ubacite u index.template.php

Gde u index??? Nikako ne uspevam :(
Negde u <head> tagu.
Ima više mesta...

cini mi se da na kraju nevedenog kod
posle </script> nedostaje ovo >  ';

Fixed :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Tixy on December 17, 2009, 01:17:28 PM
Eeee, hvala vam puno za ovo! Meni, mamlazu, treba 'vako nacrtati da bih uspela d' uradim kako valja!

Divni ste!
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fvadrouilles.moto.free.fr%2Fsmileys%2Ftoppoints.gif&hash=20995ae3a5c23c58935dcbb742717db5)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dvar[Kanjac-Bo] on January 05, 2010, 10:00:40 AM
Ovo mi je puno pomoglo  ;) ;)

Hvala
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: DRAZEN92 on January 18, 2010, 04:21:33 PM
Kada kazes da dodamo kod u index. bla bla   Gde je taj index??? 
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on January 18, 2010, 04:46:12 PM
Ako misliš na index.template.php onda u direktorijumu teme koju koristiš.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: DRAZEN92 on January 19, 2010, 08:40:52 AM
Da na to mislim...
A moj problem je ovaj:

Jedan drug je napravio forum i to sve i meni je dao head admina znaci imam pristup svemu...  i zelim malo da doradim forum da stavim onaj padajuci meni i tako to... Ali neznam gde da ukucam te kodove i to...
Hvala na odgovoru
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on January 19, 2010, 01:06:35 PM
Sve piše u prvom postu teme. Od fajlova koji se edituju, do kodova i detaljnog upustva. Detaljnije nije moglo :D
Pročitaj, biće ti jasno.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 04, 2010, 01:41:50 PM
Ubacivanje zastave države iz koje dolazi poster (na osnovu IP adrese)

Ispod avatara će se pojaviti zastava države iz koje dolazi korisnik koji je ostavio post.
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fapi.hostip.info%2Fimages%2Fflags%2Fcs.gif&hash=c2a57409da6a9eff363a8c61eb6e0ed5)

Podaci se vuku sa api.hostip.info.

Otvorite Themes/default/Display.template.php
Nađite:
Code: [Select]
         // Show avatars, images, etc.?
         if (!empty($settings['show_user_images']) && empty($options['show_no_avatars']) && !empty($message['member']['avatar']['image']))
            echo '
                        <li class="avatar" style="overflow: auto;">
                           <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $message['member']['id'], '">
                              ', $message['member']['avatar']['image'], '
                           </a>
                        </li>';
(kod može biti drugačiji, ali bitno je da postavite posle avatara ili već gde god želite da se zastava prikaže.)

Posle dodajte:
Code: [Select]
                        //Show Country
                        echo'
                        <img src="http://api.hostip.info/flag.php?ip=' . $message['member']['ip'] . '"></a><br />';

Napomene:
- Zastave će se pojaviti za korisnike koji postuju posle ubacivanja koda, znači za postove od ranije zastava neće biti prikazana.
- Dimenzije zastave možete smanjiti i prilagoditi potrebama pošto su po defaultu 108x54 px.
- Ukoliko koristite previše zahteva prema api.hostingip serveru, najverovatnije će zatražiti da koristitie db unose za ovakve slučajeve.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on May 25, 2010, 05:10:58 PM
Automatski backup foruma
  • Drugi Korak
Cron Jobs
MySQL Backup


Cron jobs mozete naci u cPanelu hosta koji koristite. Kliknite na cron jobs zatim na advanced (unix style).

Sada trebate napraviti novi "cron job", a za nasu skriptu to bi trebalo biti ovako:
Code: [Select]
minute : 00
hour : 01
day : *
month : *
weekday : *
command : /home/username/daily.sh

Ova skripta govori vreme kada se radi backup, u ovom primeru jednom dnevno, a to mozete promeniti prema svojim potrebama.
Samo pazite da se fajlovi ne nagomilaju, tako da preporucujem da povremeno ispraznite database direktorijum, tj da izbrisete stare backupove...

Pokušao sam ovo da uradim međutim ne mogu da pronađem cron jobs nigde  :(
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on May 25, 2010, 05:55:15 PM
Trebao bi to imati u cpanelu hosta, ako nemaš kontaktiraj host i vidi sa njima postoji li ta opcija i mogu li ti je uključiti.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on May 26, 2010, 02:33:41 PM
Kontaktirao host i odgovorili mi da ne mogu pokretati shell skripte. Jbga >:(
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: CaSiNo RoYaLe on June 01, 2010, 03:02:27 PM
Zabrana kopiranja teksta s vašeg foruma!
-S ovime možete zabraniti korisnicima desni klik miša na vašem forumu!

U index.template.php nađite:
Code: [Select]
<body>
i zamijenite sa:

Code: [Select]
<body onContextMenu="return false;">

Nisam siguran da mi možemo vamo stavljati trikove,ako ne smijemo,moderator nek izbriše ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on June 01, 2010, 03:25:36 PM
a sto to ne stavis kod tebe kad je dobro?

drugim recima to ne radi !!!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: CaSiNo RoYaLe on June 01, 2010, 03:32:34 PM
stavio sam pa sam makao
i to radi provjerio sam kod sebe,ponavljam PA SAM MAKAO
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on June 01, 2010, 03:37:31 PM
hehehe   a sto si makao?  pa reci ljudima da i kad se to stavi uvek moze da se kopira sa "ctrl C"

salim se ja malo al video sam ja odavno da je to glupost
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: CaSiNo RoYaLe on June 01, 2010, 03:41:29 PM
hahaha ma znam ali ne znaju svi za te kratice :P
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 01, 2010, 04:24:39 PM
Omsh.... Ctrl+C i Ctrl+V je nesto krajnje osnovno, da bi zapravo zabranio koriscenje teksta trebas da nadjes nesto sto ce zapravo da zabrani selektovanje teskta. Ali opet na kraju ako se neko toliko okomio na odredjeni sadrzaj uradice print screen stranice, pa ce iskoristi jedan od mnogih programa koji izvlace tekst iz slika :P Tako da zapravo svi pokusaji su uzaludni :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: nirre on June 01, 2010, 04:30:19 PM
Ili jednostavno iskljucis JAVASCRIPT i kopiras sve do mile volje
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 02, 2010, 05:26:19 AM
Da ne otvaram novu temu. Samo jedno pitanje. Je li trik s who.php radi i na SMF- u 2?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 08, 2010, 04:33:31 PM
Mastered, mislim da radi samo na 1.1.x, ali probaj na 2.0, samo sačuvaj svoj who. template da možeš posle da ga vratiš.

CaSiNoO, hvala na doprinosu. Naravno svi mogu staviti ovde svoje izmene, trikove ili štagod...

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 09, 2010, 04:30:39 AM
                       
OKVIR OKO POST PROFILA

Ovo je već star trik, ali koliko vidim mnogi ljudi ga još uvijek ne znaju.

SMF 1.1.x

Prvo otvorite style.css i dodajte ovo:

Code: [Select]
.memdetails {
    padding-top: 3px;
    padding-right: 0px;
    padding-bottom: 3px;
    padding-left: 3px;
    margin: 3px 0px 3px 3px;
    background-color: #fafcfe;
    border-top: 1px solid #686868 ;
    border-right: 1px solid #686868 ;
    border-left: 1px solid #686868 ;
    border-bottom: 1px solid #686868;
}

Otvorite Display.template.php i napravite sljedeće:




Nađite   

Code: [Select]
// Show information about the poster of this message.
echo '
<table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="0" style="table-layout: fixed;">
<tr>
<td valign="top" width="16%" rowspan="2" style="overflow: hidden;">
<b>', $message['member']['link'], '</b>
<div class="smalltext">';

Zamijenite

Code: [Select]
// Show information about the poster of this message.
echo '
<table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="0" style="table-layout: fixed;">
<tr>
<td valign="top" width="16%" rowspan="2" style="overflow: hidden;">
<div class="memdetails"><b>', $message['member']['link'], '</b></div>
<div class="smalltext">';



Nađite

Code: [Select]
// Show the member's custom title, if they have one.
if (isset($message['member']['title']) && $message['member']['title'] != '')
echo '
', $message['member']['title'], '<br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Show the member's custom title, if they have one.
if (isset($message['member']['title']) && $message['member']['title'] != '')
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['title'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Show the member's primary group (like 'Administrator') if they have one.
if (isset($message['member']['group']) && $message['member']['group'] != '')
echo '
', $message['member']['group'], '<br />';


Zamijenite

Code: [Select]
// Show the member's primary group (like 'Administrator') if they have one.
if (isset($message['member']['group']) && $message['member']['group'] != '')
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['group'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Don't show these things for guests.
if (!$message['member']['is_guest'])
{
// Show the post group if and only if they have no other group or the option is on, and they are in a post group.
if ((empty($settings['hide_post_group']) || $message['member']['group'] == '') && $message['member']['post_group'] != '')
echo '
', $message['member']['post_group'], '<br />';
echo '
', $message['member']['group_stars'], '<br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Don't show these things for guests.
if (!$message['member']['is_guest'])
{
// Show the post group if and only if they have no other group or the option is on, and they are in a post group.
if ((empty($settings['hide_post_group']) || $message['member']['group'] == '') && $message['member']['post_group'] != '')
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['post_group'], '</div>';
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['group_stars'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Is karma display enabled?  Total or +/-?
if ($modSettings['karmaMode'] == '1')
echo '
<br />
', $modSettings['karmaLabel'], ' ', $message['member']['karma']['good'] - $message['member']['karma']['bad'], '<br />';
elseif ($modSettings['karmaMode'] == '2')
echo '
<br />
', $modSettings['karmaLabel'], ' +', $message['member']['karma']['good'], '/-', $message['member']['karma']['bad'], '<br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Is karma display enabled?  Total or +/-?
if ($modSettings['karmaMode'] == '1')
echo '

<div class="memdetails">', $modSettings['karmaLabel'], ' ', $message['member']['karma']['good'] - $message['member']['karma']['bad'], '</div>';
elseif ($modSettings['karmaMode'] == '2')
echo '

<div class="memdetails">', $modSettings['karmaLabel'], ' +', $message['member']['karma']['good'], '/-', $message['member']['karma']['bad'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Show online and offline buttons?
if (!empty($modSettings['onlineEnable']) && !$message['member']['is_guest'])
echo '
', $context['can_send_pm'] ? '<a href="' . $message['member']['online']['href'] . '" title="' . $message['member']['online']['label'] . '">' : '', $settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $message['member']['online']['image_href'] . '" alt="' . $message['member']['online']['text'] . '" border="0" align="middle" />' : $message['member']['online']['text'], $context['can_send_pm'] ? '</a>' : '', $settings['use_image_buttons'] ? '<span class="smalltext"> ' . $message['member']['online']['text'] . '</span>' : '', '<br /><br />';

Zamijenite

Code: [Select]

// Show online and offline buttons?
if (!empty($modSettings['onlineEnable']) && !$message['member']['is_guest'])
echo '
<div class="memdetails">', $context['can_send_pm'] ? '<a href="' . $message['member']['online']['href'] . '" title="' . $message['member']['online']['label'] . '">' : '', $settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $message['member']['online']['image_href'] . '" alt="' . $message['member']['online']['text'] . '" border="0" align="middle" />' : $message['member']['online']['text'], $context['can_send_pm'] ? '</a>' : '', $settings['use_image_buttons'] ? '<span class="smalltext"> ' . $message['member']['online']['text'] . '</span>' : '', '<br /></div>';


Nađite

Code: [Select]
// Show the member's gender icon?
if (!empty($settings['show_gender']) && $message['member']['gender']['image'] != '')
echo '
', $txt[231], ': ', $message['member']['gender']['image'], '<br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Show the member's gender icon?
if (!empty($settings['show_gender']) && $message['member']['gender']['image'] != '')
echo '
<div class="memdetails">', $txt[231], ': ', $message['member']['gender']['image'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Show how many posts they have made.
echo '
', $txt[26], ': ', $message['member']['posts'], '<br />
<br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Show how many posts they have made.
echo '
<div class="memdetails">', $txt[26], ': ', $message['member']['posts'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// Show avatars, images, etc.?
if (!empty($settings['show_user_images']) && empty($options['show_no_avatars']) && !empty($message['member']['avatar']['image']))
echo '
<div style="overflow: auto; width: 100%;">', $message['member']['avatar']['image'], '</div><br />';

Zamijenite

Code: [Select]
// Show avatars, images, etc.?
if (!empty($settings['show_user_images']) && empty($options['show_no_avatars']) && !empty($message['member']['avatar']['image']))
echo '
<div class="memdetails"><div style="overflow: auto; width: 100%;">', $message['member']['avatar']['image'], '</div></div>';



Nađite

Code: [Select]
// Show their personal text?
if (!empty($settings['show_blurb']) && $message['member']['blurb'] != '')
echo '
', $message['member']['blurb'], '<br />
<br />';

Zamijenite
Code: [Select]
// Show their personal text?
if (!empty($settings['show_blurb']) && $message['member']['blurb'] != '')
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['blurb'], '</div>';



Nađite

Code: [Select]
// This shows the popular messaging icons.
echo '
', $message['member']['icq']['link'], '
', $message['member']['msn']['link'], '
', $message['member']['aim']['link'], '
', $message['member']['yim']['link'], '<br />';

// Show the profile, website, email address, and personal message buttons.
if ($settings['show_profile_buttons'])
{
// Don't show the profile button if you're not allowed to view the profile.
if ($message['member']['can_view_profile'])
echo '
<a href="', $message['member']['href'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/profile_sm.gif" alt="' . $txt[27] . '" title="' . $txt[27] . '" border="0" />' : $txt[27]), '</a>';

// Don't show an icon if they haven't specified a website.
if ($message['member']['website']['url'] != '')
echo '
<a href="', $message['member']['website']['url'], '" title="' . $message['member']['website']['title'] . '" target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/www_sm.gif" alt="' . $txt[515] . '" border="0" />' : $txt[515]), '</a>';

// Don't show the email address if they want it hidden.
if (empty($message['member']['hide_email']))
echo '
<a href="mailto:', $message['member']['email'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/email_sm.gif" alt="' . $txt[69] . '" title="' . $txt[69] . '" border="0" />' : $txt[69]), '</a>';


Zamijenite

Code: [Select]
// This shows the popular messaging icons.
echo '
<div class="memdetails">', $message['member']['icq']['link'], '
', $message['member']['msn']['link'], '
', $message['member']['aim']['link'], '
', $message['member']['yim']['link'], '';

// Show the profile, website, email address, and personal message buttons.
if ($settings['show_profile_buttons'])
{
// Don't show the profile button if you're not allowed to view the profile.
if ($message['member']['can_view_profile'])
echo '
<a href="', $message['member']['href'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/icons/profile_sm.gif" alt="' . $txt[27] . '" title="' . $txt[27] . '" border="0" />' : $txt[27]), '</a>';

// Don't show an icon if they haven't specified a website.
if ($message['member']['website']['url'] != '')
echo '
<a href="', $message['member']['website']['url'], '" title="' . $message['member']['website']['title'] . '" target="_blank">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/www_sm.gif" alt="' . $txt[515] . '" border="0" />' : $txt[515]), '</a>';

// Don't show the email address if they want it hidden.
if (empty($message['member']['hide_email']))
echo '
<a href="mailto:', $message['member']['email'], '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/email_sm.gif" alt="' . $txt[69] . '" title="' . $txt[69] . '" border="0" />' : $txt[69]), '</a></div>';



SMF 2

Otvorite index.css i dodajte ovo:
Code: [Select]
.memdetails {
    padding-top: 3px;
    padding-right: 0px;
    padding-bottom: 3px;
    padding-left: 3px;
    margin: 3px 0px 3px 3px;
    background-color: #fafcfe;
    border-top: 1px solid #686868 ;
    border-right: 1px solid #686868 ;
    border-left: 1px solid #686868 ;
    border-bottom: 1px solid #686868;
}

Zatim u istom CSS fileu napravite sljedeće izmjene:

Nađite
 
Code: [Select]
#quickReplyOptions #warning
{
   border: none;
   text-align: left;
   margin: 0;
   width: 25%;
}

Dodajte nakon toga

Code: [Select]
li.margintop {
    border: solid 1px #454F4F;
   margin-top: 0px;
   margin-bottom: 4px;
   padding-top: 4px;
}

.poster h4 {
    border: solid 1px #454F4F;
   margin-bottom: 4px;
}

.poster li {
    text-align: center;
    border: solid 1px #454F4F;
   margin-bottom: 4px;
}

.poster .nolist li {
    text-align: center;
    border: none;
}

Širinu možete namjestiti ovdje:

Code: [Select]
.poster {   
    width: 15%;
}

.postarea
{
   margin-left: 15%;
}

Rezultat:

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.tinypic.com%2Fk46xld.png&hash=0ad535d4bbbd55c05e9ecb0087c0ea84)


Ako želite da Vam okviri budu zaobljeni dodajte ovo u style/index.css:

Code: [Select]
-moz-border-radius:5px;
-webkit-border-radius:5px;

Zaobljeni okviri ne rade na IE- u!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 10, 2010, 05:26:21 AM
Mastered, mislim da radi samo na 1.1.x, ali probaj na 2.0, samo sačuvaj svoj who. template da možeš posle da ga vratiš.

Radi i na 2.0 RC3. :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 10, 2010, 05:34:15 AM
Bilo bi lepo i da navedes izvor :)
Code: [Select]
http://www.dzinerstudio.com/index.php?topic=2520.0 I lepo od tebe sto si preveo sa Engleskog! :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 10, 2010, 06:00:14 AM
Budući da si ga ti naveo neću ga više ponavljati, ali ionako mislim da to i nije baš važno za onoga koga zapravo zanima ovaj trik. Hvala na savjetu. :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on June 10, 2010, 06:09:37 AM
Ja sam još dodao ovo u style.css i ivice okvira mi nisu više oštre već su zaobljene
Code: [Select]
-moz-border-radius:5px;
-webkit-border-radius:5px
Sad to izgleda kao na ovoj slici
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2Fbguujq.jpg&hash=f7aa540981221c5d8db5042bb2a14730)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 10, 2010, 06:12:20 AM
Jedina "mana" je to sto zaobljeni okviri ne rade na IE... Ali opet ko jos danas koristi IE... :S ?!?!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 10, 2010, 06:17:02 AM
Hvala. :D Nadopunio sam post. :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on June 10, 2010, 06:38:41 AM
Jedina "mana" je to sto zaobljeni okviri ne rade na IE... Ali opet ko jos danas koristi IE... :S ?!?!
Ma IE je uvek priča za sebe. Na IE će u svakom slučaju ivice okvira biti oštre. Mada koliko ja znam na mom forumu niko nije rekao da koristi njega. Baš je imala neka tema na foru koji browser koristite.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 10, 2010, 06:46:54 AM
Postavi google analitiku na svoj forum pa ces imati kompletan uvid (izmedju ostalog) koje programe koriste tvoji korisnici ;)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 10, 2010, 08:27:44 AM
Trik koji sam postavio gore, nema veze sa browserom, dakle i na IE mogu biti zaobljene ivice.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 10, 2010, 08:32:31 AM
Code: [Select]
-moz-border-radius:5px;
-webkit-border-radius:5px

Sa ovim neces imati u IE zaobljenje ivice.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 10, 2010, 08:37:02 AM
Taj kod nisam ja ostavio.
Ja pričam o quote zaobljenom boxu, link se nalazi u prvom postu teme.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 10, 2010, 08:50:01 AM
Pa mi pricamo o ovom kodu :D lol
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on June 10, 2010, 04:10:33 PM
Izvinite za off
Dzonny fail  :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 10, 2010, 05:54:56 PM
Samo sam hteo reći da se može dobiti zaobljen okvir i u IE, dakle nije nemoguće.
A u pravu si, sa tim kodom neće raditi u IE, to stoji.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 12, 2010, 06:17:20 AM
Znam da je moguće na SMF- u 2 preko ie.css, ali ne znam je li moguće na SMF- u 1.1.x.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on June 21, 2010, 08:14:40 AM
kako da namjestim da ovaj okvir ne bude crne boje? treba mi neka siva, kao ova linija sto odvaja post od signature-a na ovom forumu


e, da, kako da centriram ovo?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 21, 2010, 08:58:26 AM
Izmeni css za boje okvira i ostalo, a da centriras zameni align="left" sa align="center"
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on June 21, 2010, 09:10:33 AM
nisam siguran gdje se nalazi taj align left... samo sam za jedan kod nasao :/
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 21, 2010, 09:23:16 AM
Code: [Select]
// Show information about the poster of this message.
      echo '
            <table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="3" style="table-layout: fixed;">
               <tr>
                  <td valign="top" width="16%" rowspan="2" align="left" style="overflow: hidden;">

Zameni left sa center
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on June 21, 2010, 09:38:09 AM
Code: [Select]
// Show information about the poster of this message.
      echo '
            <table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="3" style="table-layout: fixed;">
               <tr>
                  <td valign="top" width="16%" rowspan="2" align="left" style="overflow: hidden;">

Zameni left sa center

to mi nije pomoglo

nego sam u ovaj kod

Code: [Select]
      // Show information about the poster of this message.
      echo '
            <table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="0" style="table-layout: fixed;">
               <tr>
                  <td valign="top" width="16%" rowspan="2" style="overflow: hidden;">
                     <div class="memdetails"><b>', $message['member']['link'], '</b></div>
                     <div class="smalltext">';
ubacio align="center", ovako:
Code: [Select]
      // Show information about the poster of this message.
      echo '
            <table width="100%" cellpadding="5" cellspacing="0" style="table-layout: fixed;">
               <tr>
                  <td valign="top" width="16%" rowspan="2" align="center" style="overflow: hidden;">
                     <div class="memdetails"><b>', $message['member']['link'], '</b></div>
                     <div class="smalltext">';
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 21, 2010, 10:28:17 AM
Pa to je to covece... " // Show information about the poster of this message." lol
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on June 21, 2010, 11:40:53 AM
da ali uporedi moj kod i tvoj kod...
kad stavim tvoj kod iskoci mi eror

LOL!!!
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Bob Marley on June 21, 2010, 12:43:46 PM
Pa covece... Nemoj biti bukvalista :D Poenta je bila i dalje je krajnje jednostavna zamenis left sa center :D omg :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on June 21, 2010, 01:06:40 PM
pa krajnje jednostavno nije uopste nidje bilo align="left" tako da se nije moglo zamijenit... aj da si rekao dodaj pa ajde.. nego sam nervozan, zamalo nagrdih forum, uh.. :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 22, 2010, 06:06:15 AM
Unapred ispisan text u postu.

Je li to radi na SMF- u 2.0 RC3?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 23, 2010, 09:16:15 AM
Postavio sam pitanje u originalnoj Antechinusovoj temi, ali mi nitko ne odgovara, pa ću okušati sreću ovdje. Imam problem sa zaobljenim citatima. Također me zanima kako maknuti ovaj slide bar s desne strane.

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg28.imageshack.us%2Fimg28%2F9311%2Fproblemyo.png&hash=9aa686587987db33f0838c4aee338736)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 24, 2010, 08:40:58 AM
                           
Dodavanje novih post ikona


SMF 1.1.x

Sources/Post.php

Pronađite:

Code: [Select]
$context['icons']

Trebali biste vidjeti ovo:

Code: [Select]
   $context['icons'] = array(
      array('value' => 'xx', 'name' => $txt[281]),
      array('value' => 'thumbup', 'name' => $txt[282]),
      array('value' => 'thumbdown', 'name' => $txt[283]),
      array('value' => 'exclamation', 'name' => $txt[284]),
      array('value' => 'question', 'name' => $txt[285]),
      array('value' => 'lamp', 'name' => $txt[286]),
      array('value' => 'smiley', 'name' => $txt[287]),
      array('value' => 'angry', 'name' => $txt[288]),
      array('value' => 'cheesy', 'name' => $txt[289]),
      array('value' => 'grin', 'name' => $txt[293]),
      array('value' => 'sad', 'name' => $txt[291]),
      array('value' => 'wink', 'name' => $txt[292])
   );


Novi kod bi trebao izgledati ovako:

Code: [Select]
   $context['icons'] = array(
      array('value' => 'xx', 'name' => $txt[281]),
      array('value' => 'thumbup', 'name' => $txt[282]),
      array('value' => 'thumbdown', 'name' => $txt[283]),
      array('value' => 'exclamation', 'name' => $txt[284]),
      array('value' => 'question', 'name' => $txt[285]),
      array('value' => 'lamp', 'name' => $txt[286]),
      array('value' => 'smiley', 'name' => $txt[287]),
      array('value' => 'angry', 'name' => $txt[288]),
      array('value' => 'cheesy', 'name' => $txt[289]),
      array('value' => 'grin', 'name' => $txt[293]),
      array('value' => 'sad', 'name' => $txt[291]),
      array('value' => 'wink', 'name' => $txt[292]),
      array('value' => 'novaikona', 'name' => 'Nova ikona),
      array('value' => 'novaikona1', 'name' => $txt['novaikona1'])
   );


Sada samo uploadajte gif sliku u Themes/vaša tema/images/post

Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: rocknroller on July 02, 2010, 12:05:18 PM
Aktivne teme Smf 2.0 RC 2 + oglasi


Radi se o proširenoj obogaćenoj ssi funkciji recentTopics sa mogućim dodavanjem google okomitih oglasa.  Dodana na stranicu Portala.

U rootu foruma datoteka SSI.php pronađite
Code: [Select]
?> i dodajte iznad
Code: [Select]
// Recent topic list:   Proširena verzija By rocknroller
function ssi_recentTopicsrocknroller($num_recent = 100, $exclude_boards = null, $include_boards = null, $output_method = 'echo')
{
global $context, $settings, $scripturl, $txt, $db_prefix, $user_info;
global $modSettings, $smcFunc;

if ($exclude_boards === null && !empty($modSettings['recycle_enable']) && $modSettings['recycle_board'] > 0)
$exclude_boards = array($modSettings['recycle_board']);
else
$exclude_boards = empty($exclude_boards) ? array() : (is_array($exclude_boards) ? $exclude_boards : array($exclude_boards));

// Only some boards?.
if (is_array($include_boards) || (int) $include_boards === $include_boards)
{
$include_boards = is_array($include_boards) ? $include_boards : array($include_boards);
}
elseif ($include_boards != null)
{
$output_method = $include_boards;
$include_boards = array();
}

$stable_icons = array('xx', 'thumbup', 'thumbdown', 'exclamation', 'question', 'lamp', 'smiley', 'angry', 'cheesy', 'grin', 'sad', 'wink', 'moved', 'recycled', 'wireless');
$icon_sources = array();
foreach ($stable_icons as $icon)
$icon_sources[$icon] = 'images_url';

// Find all the posts in distinct topics.  Newer ones will have higher IDs.
$request = $smcFunc['db_query']('substring', '
SELECT
m.poster_time, ms.subject, m.id_topic, m.id_member, m.id_msg, b.id_board, b.name AS board_name, t.num_replies, t.num_views,
IFNULL(mem.real_name, m.poster_name) AS poster_name, ' . ($user_info['is_guest'] ? '1 AS is_read, 0 AS new_from' : '
IFNULL(lt.id_msg, IFNULL(lmr.id_msg, 0)) >= m.id_msg_modified AS is_read,
IFNULL(lt.id_msg, IFNULL(lmr.id_msg, -1)) + 1 AS new_from') . ', SUBSTRING(m.body, 1, 384) AS body, m.smileys_enabled, m.icon
FROM {db_prefix}topics AS t
INNER JOIN {db_prefix}messages AS m ON (m.id_msg = t.id_last_msg)
INNER JOIN {db_prefix}boards AS b ON (b.id_board = t.id_board)
INNER JOIN {db_prefix}messages AS ms ON (ms.id_msg = t.id_first_msg)
LEFT JOIN {db_prefix}members AS mem ON (mem.id_member = m.id_member)' . (!$user_info['is_guest'] ? '
LEFT JOIN {db_prefix}log_topics AS lt ON (lt.id_topic = t.id_topic AND lt.id_member = {int:current_member})
LEFT JOIN {db_prefix}log_mark_read AS lmr ON (lmr.id_board = b.id_board AND lmr.id_member = {int:current_member})' : '') . '
WHERE t.id_last_msg >= {int:min_message_id}
' . (empty($exclude_boards) ? '' : '
AND b.id_board NOT IN ({array_int:exclude_boards})') . '
' . (empty($include_boards) ? '' : '
AND b.id_board IN ({array_int:include_boards})') . '
AND {query_wanna_see_board}' . ($modSettings['postmod_active'] ? '
AND t.approved = {int:is_approved}
AND m.approved = {int:is_approved}' : '') . '
ORDER BY t.id_last_msg DESC
LIMIT ' . $num_recent,
array(
'current_member' => $user_info['id'],
'include_boards' => empty($include_boards) ? '' : $include_boards,
'exclude_boards' => empty($exclude_boards) ? '' : $exclude_boards,
'min_message_id' => $modSettings['maxMsgID'] - 35 * min($num_recent, 5),
'is_approved' => 1,
)
);
$posts = array();
while ($row = $smcFunc['db_fetch_assoc']($request))
{
$row['body'] = strip_tags(strtr(parse_bbc($row['body'], $row['smileys_enabled'], $row['id_msg']), array('<br />' => '&#10;')));
if ($smcFunc['strlen']($row['body']) > 128)
$row['body'] = $smcFunc['substr']($row['body'], 0, 128) . '...';

// Censor the subject.
censorText($row['subject']);
censorText($row['body']);

if (empty($modSettings['messageIconChecks_disable']) && !isset($icon_sources[$row['icon']]))
$icon_sources[$row['icon']] = file_exists($settings['theme_dir'] . '/images/post/' . $row['icon'] . '.gif') ? 'images_url' : 'default_images_url';

// Build the array.
$posts[] = array(
'board' => array(
'id' => $row['id_board'],
'name' => $row['board_name'],
'href' => $scripturl . '?board=' . $row['id_board'] . '.0',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?board=' . $row['id_board'] . '.0">' . $row['board_name'] . '</a>'
),
'topic' => $row['id_topic'],
'poster' => array(
'id' => $row['id_member'],
'name' => $row['poster_name'],
'href' => empty($row['id_member']) ? '' : $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['id_member'],
'link' => empty($row['id_member']) ? $row['poster_name'] : '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['id_member'] . '">' . $row['poster_name'] . '</a>'
),
'subject' => $row['subject'],
'replies' => $row['num_replies'],
'views' => $row['num_views'],
'short_subject' => shorten_subject($row['subject'], 25),
'preview' => $row['body'],
'time' => timeformat($row['poster_time']),
'timestamp' => forum_time(true, $row['poster_time']),
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.msg' . $row['id_msg'] . ';topicseen#new',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.msg' . $row['id_msg'] . '#new" rel="nofollow">' . $row['subject'] . '</a>',
// Retained for compatibility - is technically incorrect!
'new' => !empty($row['is_read']),
'is_new' => empty($row['is_read']),
'new_from' => $row['new_from'],
'icon' => '<img src="' . $settings[$icon_sources[$row['icon']]] . '/post/' . $row['icon'] . '.gif" align="middle" alt="' . $row['icon'] . '" border="0" />',
);
}
$smcFunc['db_free_result']($request);

// Just return it.
if ($output_method != 'echo' || empty($posts))
return $posts;

echo '
<div ><h3 class="catbg" align="center"><strong>Aktivne teme:</strong></h3></div>
<hr />
<div class="adds"></div><table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($posts as $post)
echo '

<tr>
<td class="aktivneteme" align="left" valign="top" nowrap="nowrap">
[', $post['board']['link'], ']
</td>
<td class="aktivneteme">
', !$post['is_new'] ? '' : '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $post['topic'] . '.msg' . $post['new_from'] . ';topicseen#new" rel="nofollow"><img src="' . $settings['lang_images_url'] . '/new.gif" alt="' . $txt['new'] . '" border="0" /></a>', '
</td>
<td class="aktivneteme" valign="top">

<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>

</td>
<td class="aktivneteme">
[&nbsp;', $txt['by'], ' ', $post['poster']['link'], '&nbsp;]&nbsp;
</td>

<td class="aktivneteme" align="left" nowrap="nowrap">
', $post['time'], '
</td>
</tr>';
echo '
</table>

';
}


U CSS datoteku predloška ...tema/css/index.css
na dno dodajte:
Code: [Select]
/*Aktivne teme*/
.aktivneteme
{
margin: 0px;
padding: 2px;
border-top-width: 0px;
border-right-width: 0px;
border-bottom-width: 1px;
border-left-width: 0px;
border-top-style: none;
border-right-style: none;
border-bottom-style: solid;
border-left-style: none;
border-top-color: #ccc;
border-right-color: #ccc;
border-bottom-color: #ccc;
border-left-color: #ccc;
color: black;
}

.ssi_table
{
margin: 0px;
padding: 0px;
border-top-width: 0px;
border-right-width: 0px;
border-bottom-width: 0px;
border-left-width: 0px;
}
.adds
{
margin: 0px;
padding: 0px;
float: right;
}
/*Aktivne teme kraj*/

Za dodavanje oglasa  pronađite gore u kodu
Code: [Select]
<div class="adds"></div>i dodajte kod oglasa između div tagova ovako:
Code: [Select]
<div class="adds">OVDIJE DODAJTE KOD OGLASA</div>

Napravite stranicu na portalu, označite ju za PHP i unutra dodajte
Code: [Select]
<?php ssi_recentTopicsrocknroller(); ?>
link od stranice postavite gdje vam odgovara na forumu.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on August 02, 2010, 03:15:03 PM
                                     
Prateći/leteći quick reply box


Samo za SMF 2.0 RC4 i novije verzije!

Prvo dodajte ovo u index.css:

Code: [Select]
#quickreplybox {
bottom:10px;
left:-10px;
display:block;
max-width:900px;
position:fixed;
width:350px;
z-index:1000;
}

Display.template.php:

Pronađite:

Code: [Select]
   if ($context['can_reply'] && !empty($options['display_quick_reply']))
   {


Dodajte poslije:

Code: [Select]
      echo '
<script type="text/javascript" src="', $settings['theme_url'], '/scripts/jquery-1.4.2.min.js" ></script>
<script type="text/javascript">
  $(document).ready(function() {
 
     //have the quick reply box expand on focus
   $("#quickreplybox textarea").focus(function() {
      $("#quickreplybox").animate({
      width: "900px"
     }, 500);
   });

   // be sure to know when the mouse is over the quick reply box (we will need it soon)
   var mouse_is_inside = false;
    $("#quickreplybox").hover(function(){
        mouse_is_inside=true;
    }, function(){
        mouse_is_inside=false;
    });

   // if the mouse is clicked somewhere OUTSIDE the reply box, fold it back
    $(document).mouseup(function(){
      if(! mouse_is_inside) {
      $("#quickreplybox").animate({
         width: "350px"
         }, 500);
         };
    });
   
  });
</script>';


Zatim napravite file jquery-1.4.2.min.js ovog (http://code.jquery.com/jquery-1.4.2.min.js) sadržaja i spremite ga u scripts direktorij Vaše teme.

Upozorenje: Ako kliknete na površinu izvan quick reply boxa, on će se zatvoriti, ali to neće biti moguće ako koristite ovaj (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1299) mod.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on August 19, 2010, 05:11:16 AM
Unapred ispisan text u postu.

Je li to radi na SMF- u 2.0 RC3?

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2668 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2668)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on December 14, 2010, 09:27:41 AM
Kako dodati favicon ikonicu?

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi37.tinypic.com%2F2823z0m.png&hash=e204bc62d374ad90f97e38b9adc9c255)

Index,template.php
Code: [Select]
<title>', $context['page_title'], '</title>';Zamenite sa:
Code: [Select]
<title>', $context['page_title'], '</title>';

echo '<link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />';
echo '<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />';

Napravite ikonicu favicon.ico. Ikonica mora biti formata 16 x 16 i upoadujte se u root vaseg sajta / foruma.


Drugi nacin
Favicon Mod (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=702)
Add favicon support (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1329)


A u koji fajl se nalazi ovo u RC4?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 14, 2010, 10:21:07 AM
Takodje, index.template.php
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on December 14, 2010, 05:02:17 PM
Server bi inače trebao sam prepoznati favicon.ico file bez ikakvih modifikacija.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: scrolllock on December 22, 2010, 07:56:02 PM
U vezi img taga meni i dalje trazi da link od slike stavljam u img tag iako sam zamenio sve kako si objasnio, u cemu je problem?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 23, 2010, 03:51:17 AM
Koja je verzija foruma?
Priloži Subs.php da pogledam.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: scrolllock on December 23, 2010, 05:12:12 AM
Verzija 1.1.12

evo dela gde sam zamenio i par linija pre i posle

Code: [Select]
// Close any remaining tags.
while ($tag = array_pop($open_tags))
$message .= $tag['after'];

if (substr($message, 0, 1) == ' ')
$message = '&nbsp;' . substr($message, 1);

if (strpos($message, '<a href') !== false )
{
    //show up images without inserting them between [img] tags ;)
$message = preg_replace('~<a href="(.*?)(\.(?i)(jpg|jpeg|gif|png|bmp))"(.*?)>(.*?)(\.(?i)(jpg|jpeg|gif|png|bmp))</a>~i', '<img src="$1$2" alt="" />', $message);
}

if (strpos($message, '<a href') !== false )
{
    //show up images without inserting them between [img] tags ;)
$message = preg_replace('~<a href="(.*?)(\.(?i)(jpg|jpeg|gif|png|bmp))"(.*?)>(.*?)(\.(?i)(jpg|jpeg|gif|png|bmp))</a>~i', '<img src="$1$2" alt="" />', $message);
}
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 23, 2010, 06:14:51 PM
Možeš li mi reći koji si link ostavio, a da se nije prikazala slika? Da li imaš nešto u error logu?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: scrolllock on December 24, 2010, 04:20:40 AM
U error logu nemam nista a ako mislis na link od slike postavljao sam razlicite i sa razlicitih hostinga ali ne prikazuje.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on December 24, 2010, 05:43:59 AM
Aha, nadam se da si pokušao sa različitim ekstenzijama, pošto nisu sve dozvoljene.
Daj mi samo malo vremena da testiram, možda je nešto promenjeno u novoj verziji smfa, pa ne radi.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on January 04, 2011, 08:07:32 AM
                             
AUTOMATSKI KODIRAJ LINKOVE
 

Ovo je sada dostupno kao mod.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2881 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2881)




           http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=415898.0 (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=415898.0)

Ova modifikacija koda će sve linkove na Vašem forumu automatski pretvoriti u kod.

SMF 1.1.x

Za SMF 1.1.x koristite ovaj mod:

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1724 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1724)

SMF 2.0

Sources/Subs.php 

Pronađite:

Code: [Select]
array(
'tag' => 'url',
'type' => 'unparsed_content',
'content' => '<a href="$1" class="bbc_link new_win" target="_blank">$1</a>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
$data = strtr($data, array(\'<br />\' => \'\'));
if (strpos($data, \'http://\') !== 0 && strpos($data, \'https://\') !== 0)
$data = \'http://\' . $data;
'),
),
array(
'tag' => 'url',
'type' => 'unparsed_equals',
'before' => '<a href="$1" class="bbc_link new_win" target="_blank">',
'after' => '</a>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
if (strpos($data, \'http://\') !== 0 && strpos($data, \'https://\') !== 0)
$data = \'http://\' . $data;
'),
'disallow_children' => array('email', 'ftp', 'url', 'iurl'),
'disabled_after' => ' ($1)',
),


Zamijenite s:

Code: [Select]
array(
'tag' => 'url',
'type' => 'unparsed_content',
'content' => '<div class="codeheader">' . $txt['code'] . ' <a href="javascript:void(0);" onclick="return smfSelectText(this);" class="codeoperation">' . $txt['code_select'] . '</a></div><code href="$1" class="bbc_code">$1</code>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
$data = strtr($data, array(\'<br />\' => \'\'));
if (strpos($data, \'http://\') !== 0 && strpos($data, \'https://\') !== 0)
$data = \'http://\' . $data;
'),
),
array(
'tag' => 'url',
'type' => 'unparsed_equals',
'before' => '<div class="codeheader">' . $txt['code'] . ' <a href="#" onclick="return smfSelectText(this);" class="codeoperation">' . $txt['code_select'] . '</a></div><code href="$1" class="bbc_code">',
'after' => '</code>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
if (strpos($data, \'http://\') !== 0 && strpos($data, \'https://\') !== 0)
$data = \'http://\' . $data;
'),
'disallow_children' => array('email', 'ftp', 'url', 'iurl'),
'disabled_after' => ' ($1)',
),


Slika je u privitku. (Hvala, Dzonny!  :D)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: rakicko on January 05, 2011, 10:04:15 AM
ovako..prvo velicia nije kao moj code..jel ima to negde da se podesi..drugo kad stavim youtube link..on postavi kao da sam stavio  u code..iako stavim youutbe sa strane..i imam 2 plugina za youtube
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: scrolllock on January 14, 2011, 01:35:11 PM
Aha, nadam se da si pokušao sa različitim ekstenzijama, pošto nisu sve dozvoljene.
Daj mi samo malo vremena da testiram, možda je nešto promenjeno u novoj verziji smfa, pa ne radi.

Nista nisam menjao ali mi sada radi, probao sam dosta hostinga za slike i do sada su svi radili.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on January 14, 2011, 01:37:34 PM
Ispravio sam kod.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on January 27, 2011, 07:13:11 AM
Ovo je sada dostupno kao mod.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2881 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2881)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on January 27, 2011, 03:20:35 PM
Lepo i korisno Mastered :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: rocknroller on January 27, 2011, 04:59:33 PM
odlično  :)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on January 28, 2011, 04:49:06 AM
Hvala! :D
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Madzgo on January 28, 2011, 07:24:16 AM
Ko ceka taj doceka! :D Bravo..
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: amarextreme on March 06, 2011, 01:31:28 PM
Ubacivanje zastave države iz koje dolazi poster (na osnovu IP adrese)

Ispod avatara će se pojaviti zastava države iz koje dolazi korisnik koji je ostavio post.
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fapi.hostip.info%2Fimages%2Fflags%2Fcs.gif&hash=c2a57409da6a9eff363a8c61eb6e0ed5)

Podaci se vuku sa api.hostip.info.

Otvorite Themes/default/Display.template.php
Nađite:
Code: [Select]
         // Show avatars, images, etc.?
         if (!empty($settings['show_user_images']) && empty($options['show_no_avatars']) && !empty($message['member']['avatar']['image']))
            echo '
                        <li class="avatar" style="overflow: auto;">
                           <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $message['member']['id'], '">
                              ', $message['member']['avatar']['image'], '
                           </a>
                        </li>';
(kod može biti drugačiji, ali bitno je da postavite posle avatara ili već gde god želite da se zastava prikaže.)

Posle dodajte:
Code: [Select]
                        //Show Country
                        echo'
                        <img src="http://api.hostip.info/flag.php?ip=' . $message['member']['ip'] . '"></a><br />';

Napomene:
- Zastave će se pojaviti za korisnike koji postuju posle ubacivanja koda, znači za postove od ranije zastava neće biti prikazana.
- Dimenzije zastave možete smanjiti i prilagoditi potrebama pošto su po defaultu 108x54 px.
- Ukoliko koristite previše zahteva prema api.hostingip serveru, najverovatnije će zatražiti da koristitie db unose za ovakve slučajeve.

Mod je uspjesno instaliran i radi, ali dolazi do problema sa serverom na kojem su slike zastava, vecinom ne uspijeva da ucita sliku, jer server nece da posalje tu informaciju... Mozel mi neko objasniti da li postoji mogucnost da te zastave i tu opciju da prema provjeri ip adrese stavlja zastave, da postavim na svoj hosting/server ...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on March 06, 2011, 01:37:56 PM
Imaš određenu alternativu za to.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=417 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=417)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 02, 2011, 04:50:08 PM
Ubacivanje zastave države iz koje dolazi poster (na osnovu IP adrese)

Ispod avatara će se pojaviti zastava države iz koje dolazi korisnik koji je ostavio post.
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fapi.hostip.info%2Fimages%2Fflags%2Fcs.gif&hash=c2a57409da6a9eff363a8c61eb6e0ed5)

Podaci se vuku sa api.hostip.info.

Otvorite Themes/default/Display.template.php
Nađite:
Code: [Select]
         // Show avatars, images, etc.?
         if (!empty($settings['show_user_images']) && empty($options['show_no_avatars']) && !empty($message['member']['avatar']['image']))
            echo '
                        <li class="avatar" style="overflow: auto;">
                           <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $message['member']['id'], '">
                              ', $message['member']['avatar']['image'], '
                           </a>
                        </li>';
(kod može biti drugačiji, ali bitno je da postavite posle avatara ili već gde god želite da se zastava prikaže.)

Posle dodajte:
Code: [Select]
                        //Show Country
                        echo'
                        <img src="http://api.hostip.info/flag.php?ip=' . $message['member']['ip'] . '"></a><br />';

Napomene:
- Zastave će se pojaviti za korisnike koji postuju posle ubacivanja koda, znači za postove od ranije zastava neće biti prikazana.
- Dimenzije zastave možete smanjiti i prilagoditi potrebama pošto su po defaultu 108x54 px.
- Ukoliko koristite previše zahteva prema api.hostingip serveru, najverovatnije će zatražiti da koristitie db unose za ovakve slučajeve.

Mod je uspjesno instaliran i radi, ali dolazi do problema sa serverom na kojem su slike zastava, vecinom ne uspijeva da ucita sliku, jer server nece da posalje tu informaciju... Mozel mi neko objasniti da li postoji mogucnost da te zastave i tu opciju da prema provjeri ip adrese stavlja zastave, da postavim na svoj hosting/server ...

Kako smanjiti prikazanu sliku zastave.

Hvala
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: ▓▒RapidBelgrade▒▓ on June 02, 2011, 04:53:58 PM
koja ti dimenzija treba?
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 02, 2011, 04:55:33 PM
U img tag prosto dodaj width i height atribute sa željenim dimenzijama...
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 02, 2011, 06:26:57 PM
U img tag prosto dodaj width i height atribute sa željenim dimenzijama...

Nešto ovako,

 //Show Country
                        echo'
                        <img src="http://api.hostip.info/flag.php?ip=' . $message['member']['ip'] . ' width="27" height="14""></a><br />';
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 02, 2011, 06:53:27 PM
Ja sam još dodao ovo u style.css i ivice okvira mi nisu više oštre već su zaobljene
Code: [Select]
-moz-border-radius:5px;
-webkit-border-radius:5px
Sad to izgleda kao na ovoj slici
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2Fbguujq.jpg&hash=f7aa540981221c5d8db5042bb2a14730)

Skipper,

ako nije neki problem, može li neko objašnjenje, ili kod.

Nisam baš neki expert u ovome. Ovo sam dobio kada sam ubacio kod iz Masterd-ovog posta.

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.dodaj.rs%2Ff%2Fh%2Fll%2F244RfU2L%2Fokvir-za-forum-1.png&hash=0b736b9164fff2e833f54090a3e5c5de)

Hvala
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Skipper. on June 03, 2011, 01:25:54 AM
To radi samo na Firefoxu.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 03, 2011, 04:35:05 AM
To radi samo na Firefoxu.

Bez obzira, ako nije problem.

Hvala.
 
8)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 10, 2011, 06:22:30 PM
Pracenje Aktivnosti korisnika

Pomocu ove skripte mozete pratiti aktivnost svojih korisnika, na osnovu Imena, ID clana, ili nicka...
Jednostavno uploadujte fajl tracker.php u root foruma, i pokretanjem tog fajla dobicete informacije o odredjenom korisniku.

Instalirao sam, na verziju 2RC5,

međutim, prilikom pokretanja pokazuje sledeću grešku,

Fatal error: Call to undefined function db_query() in /public_html/forum/tracker.php on line 219

neki savet, pomoć...

Hvala
 
8)
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Dzonny on June 10, 2011, 06:38:17 PM
Samo na 1.1.x verzijama radi ta modifikacija.
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: batterydoc on June 10, 2011, 06:41:56 PM
Hvala,

baš šteta.

 :'(
Title: Re: Trikovi za poboljsanje vaseg foruma
Post by: Masterd on June 11, 2011, 05:55:57 AM
Mogu  ti ja prepraviti za SMF 2.0 uz naknadu od 10 dolara.