Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => Bosanski/Hrvatski/Srpski (Bosnian/Croatian/Serbian) => Topic started by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 02, 2009, 08:16:07 PM

Title: Prijenos datoteka na drugi server
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 02, 2009, 08:16:07 PM
Zanima me, dal ja mogu na jednom serveru imat kao dodavanje attachmenta, ali da se to ne dodaje na moj server nego na drugi..? Hmm da malo bolje objasnim, radim jedan manji forum za manji krug kolega sa faxa, pa bi tu izmjenjivali skripte, ispite, neam pojma sta vec.. ali sad je problem...ne zelim tjerat ljude da to stavljaju na RapidShare ili neki servis, jer to ode brzo..ali opet nebi bas da stavljaju na moj server (di je forum) jer imam samo 1 GB...pa bi ja onda..kad neko napise neki post.. i hoce dodat neku skritpu u PDF od cca. 10 MB kao attachment..da on to onda doda kao attachment, ali da se to uploada na drugi server..neki free host...ili bilo koji..ali da ima vise mjesta..ako nesto nije jasno..pitajte.. Pozdrav!
Title: Re: Prijenos datoteka na drugi server
Post by: MarkoWeb on July 03, 2009, 05:34:51 AM
Zasto mislis da je free host bolji od RS-a? :)

Ne znam sta pisete u tim PDF-ovima ali verovatno bi bilo manji kad bi "isli" u zip/rar, i da ostanu 10mb to je 100 atacmenta sto je dosta opet i neverujem da ce vam to vecno trebati tako da se moze i obrisati atacment vremenom...

Za prebacivanje sa hosta na host pogledaj cURL funkciju.
Title: Re: Prijenos datoteka na drugi server
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 03, 2009, 07:11:50 AM
Pa i nije bas 100...jer imam 1 GB ukupno..a di je jos sam forum?.. A sto se tice..mozda cemo s vremenom i prosirit krug na cijeli fax..jer se tako nesto dogovaramo..a ima jedan free host..koji uopce ne brise fajlove..na tom sam se registirao jos davne 2007 godine..na pocetku ili cak kraj 2006..a fajlovi jos uvijek stoje..pa je zato bolji nego RS..barem po meni..a tebi marko hvala na odg..sad cu malo na netu potrazit tu cURL funkciju..pa javim kroz dan..sta sam napravio :)
Title: Re: Prijenos datoteka na drugi server
Post by: Dzonny on July 03, 2009, 09:11:10 AM
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=318722.0

Slazem se sa Markom, zipuj fajlove i brisi ih povremeno. Sam smf zauzima zanemarljivo malo prostora na disku, tako da to nije problem. A kad vec koristish free host, sto nisi uzeo neki sa malo vise prostora ako ti vec treba?
Title: Re: Prijenos datoteka na drugi server
Post by: [̲̅J̲̅][̲̅U̲̅][̲̅R̲̅][̲̅E̲̅][̲̅K̲̅] ٩(×̯×)۶ on July 03, 2009, 10:48:31 AM
Pa ne..imam ja placeni to sta imam 1 GB..ali bi fajlove na taj free host sta ima vise...hvala ti na linku..sad cu to malo vidjet..