Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => Bahasa Melayu (Malay) => Topic started by: TechTitan on April 25, 2011, 06:32:54 AM

Title: Kita perlu aktifkan
Post by: TechTitan on April 25, 2011, 06:32:54 AM
Thread Bahasa Melayu ini kekurangan peserta. Walaupun ramai yg boleh memperoleh rujukan langsung dari thread yg berkaitan, namun apa salahnya kalau kita rancakkan sedikit suasana di sini. Tidak perlu hanya untuk bertanyakan soalan...apa2 saja..
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on May 02, 2011, 11:32:47 AM
Boleh jer... Chat pun tak ada masalah... Nanti saya cuba dapatkan board khas untuk chat... Buat masa ni pakai jer board ini...
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: digolbot on May 06, 2011, 03:48:58 AM
Kalau macam tu apa kata buat satu thread khas untuk Chit Chat.. mungkin dekat situ kita boleh berkongsi forum, berkenalan, status, umur, pekerjaan, asal dan tips-tips berkaitan...
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on May 06, 2011, 10:59:22 AM
Saya lebih suka buat satu forum khas untuk Pengguna SMF Malaysia. Saya ingat nak buat di laman web ini: http://smf.qom.my Rasa2nya ok tak?
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: iMp7 on July 13, 2011, 03:02:25 PM
abg ahrasis bkan ada forum smf sendiri ke?
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on July 13, 2011, 11:59:32 PM
Ada. Saya cadangkan sahaja. Better ada satu komuniti khas untuk tujuan ini. Memandangkan saya ada beberapa domain seperti .sch.my, .qom.my dan .sup.my, saya menawarkan penggunaannya untuk kegunaan komuniti khas buat pengguna SMF Malaysia.
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: asa1212 on July 17, 2011, 01:39:28 PM
owkowkokwokwokokwowkokokwow   :-* :-* :-* :'( :'( :'( O:) O:) :laugh: :laugh:
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on July 18, 2011, 01:00:00 AM
owkowkokwokwokokwowkokokwow   :-* :-* :-* :'( :'( :'( O:) O:) :laugh: :laugh:
Apo nie? Ekau nak kono ban ko? He he he... Saya masih ada kuasa ban tau... Next time tulis yang berfaedah jer ;)
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: zek on April 07, 2012, 09:01:17 PM
aktif lagi ke thread ni :)
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on October 04, 2012, 04:03:53 AM
zek. Thread ni memang dah lama tak aktif semenjak saya sibuk dengan urusan peribadi. Sila-silalah aktifkan board Bahasa Melayu ni kepada semua yang menggunakan SMF.
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: tedung on October 08, 2012, 01:43:47 AM
terbaik kalau ada dalam bahasa Melayu
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on October 08, 2012, 01:50:24 AM
Sepatutnya dah ada dalam bahasa Melayu. Cuba pergi profile > Account Setting dan tukar ke bahasa Melayu. Dulu masa 2.0 ada. 2.0.2 ni saya belum update.  :D
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: waris on October 08, 2012, 02:17:46 AM
Saya setuju dengan cadangan semua tetapi bukan lah dengan kedudukan sekarang sebagai
satu board yang dianggap sebagai cucu foru SimpleMacines.org/community/index............

Jukalau hendak board maju dan senang dicari mesti lah berada sebagai "sub-domain" atau sebagai "domain" sendiri.

SEO dan Tag sangat mustahak.
Title: Re: Kita perlu aktifkan
Post by: Hj Ahmad Rasyid Hj Ismail on October 08, 2012, 03:06:38 AM
Ha ha... Ok. ok. nanti saya gagahkan jugak untuk bina satu forum untuk Melayu/Malaysia