Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => Bahasa Melayu (Malay) => Topic started by: ahrasis on October 09, 2011, 12:14:25 AM

Title: MENCARI PENGGANTI
Post by: ahrasis on October 09, 2011, 12:14:25 AM
Salam,

Saya hendak berehat daripada menjadi penterjemah dan moderator Bahasa Melayu di Simple Machines ini. Justeru, saya mencari pengganti saya d sini. Semua kerja di sini adalah sukarela. Sesiapa yang berminat bolehlah memohon. Syarat-syaratnya: Warganegara Malaysia dan berbahasa Melayu dan Inggeris dengan fasih.

Wassalam.

Ahmad Rasyid Ismail a.k.a. ahrasis
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: Robert. on October 13, 2011, 07:11:16 AM
Sorry to talk English here, but I'm almost sure it's better than using Google Translate. It's sad to see you go ahrasis, thanks for everything and good luck with your further projects. I hope you come back soon,

Regards,
Dr. Deejay
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: bujuk on March 24, 2012, 01:05:01 AM
insyallah sy boleh membantu.  pm sy apa yg perlu dilakukan.

the least i can do for the smf community.

Azman
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: ahrasis on April 06, 2012, 12:58:57 AM
bujuk, if you are truly interested, you can email me at ahrasis[at]gmail.com. I will explain to you further. I have been busy lately and rarely come visiting SMF these days.
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: bujuk on April 06, 2012, 02:49:14 AM
sure i'll
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: ahrasis on October 28, 2012, 10:08:53 PM
Saya masih lagi mencari pengganti yang mampu aktif dalam terjemahan dan menyokong pengguna SMF dalam bahasa Melayu. Lebih baik lagi jika mahir dan boleh membantu dalam bahasa Inggeris.

Buat masa ini, saya bertanggungjawab untuk membuat laporan keaktifan semua penterjemah dan mendapati bahawa boleh dikatakan tiada yang aktif melainkan saya seorang. Justeru, saya berharap agar semua penterjemah dapat kembali aktif.

Saya akan memastikan semua penterjemah yang aktif dan ahli yang aktif membantu terutama dalam bahasa Melayu akan mendapat lencana penterjemah (translator) atau pembantu bahasa tempatan (NLSS).

Tugas penterjemah baru atau lama adalah menyelesaikan terjemahan SMF 1.1.x. Manakala pembantu bahasa tempatan adalah mengaktifkan ruangan bahasa melayu ini dengan menggalakkan ahli2 melayu / malaysia ke sini terutama dengan mempamerkan / mempersembahkan laman masing2 di sini dan berbual / berbincang mengenainya.

Saya sangat berharap anda semua dapat memberikan sokongan agar ruangan ini dapat diaktifkan dengan sepenuhnya. Apabila sudah ada yang benar2 aktif dan bersedia mengambil alih tempat saya, saya akan melepaskan pos ini kepada mereka.

Saya harap mereka yang berminat dapat turut / terus mengepos pandangan mereka di sini.
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: ahrasis on January 19, 2013, 12:51:41 PM
Hai... Saya masih meletakkan harapan yang tinggi dan sabar menunggu mereka yang berminat tampil ke hadapan untuk mengambil alih tempat saya di sini. Kalau boleh ada yang sudi meneruskan ruangan ini dan turut sama memberikan sumbangan di sini.
Title: Re: MENCARI PENGGANTI
Post by: ahrasis on July 08, 2013, 03:55:02 PM
Kalau ada yang berminat dilatih bagi membantu atau mengambil alih tempat saya di sini, sila suarakannya di sini atau mesej saya secara peribadi.