Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => Dokümantasyon => Topic started by: Eren Yaşarkurt on August 25, 2005, 06:51:20 PM

Title: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on August 25, 2005, 06:51:20 PM
SSI Rehberi
(Son Güncelleme: 26.12.2007)

Merhaba arkadaşlar sanırım bu yazı SMF için yazılmış ilk Türkçe rehber olacak. Bu rehberde SSI'nın ne olduğunu, ne işe yaradığını ve hepsinden önemlisi SSI'yı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde nasıl kullanabileceğinizi örnekli bir anlatımla öğrenebileceksiniz. Eğer rehberde bir hata fark eder, anlamadığınız bir yer olur veya herhangi başka bir sorun veya sorununuz olursa bu konuya cevap yazmaktan çekinmeyin.

Bölüm 1: Bilgi



SSI Nedir?

SSI'ın açılımı Server Side Includes'dur. Gerçek SSI'ın kendine ait bir programlama dili vardır ve sunucuda çalıştırılan kullanıcı tarafından kendi sayfalarına çağırılabilen dinamik bilgilere denir. Bizim kullancağımız SSI ise başka bir PHP dosyasında tanımlı fonksiyonlar bütünüdür. Bu fonksiyonları forum'dan değişik bilgileri istediğimiz herhangi bir forum-dışı sayfaya çağırmak için kullanacağız.

Ne İşe Yarar?

SSI'yı kullanarak istediğimiz herhangi bir sayfaya SMF kullanıcı girişi, Forum'dan Son konular/mesajlar, Forum'da en çok mesaj atan kişiler, Forum'da Kimler Online ve daha birçok değişik bilgiyi görüntüleyebileceğiz.

Ne Gerekir?

SSI'yı kullanmak üzere ekstra hiçbir şey'e ihtiyaç yoktur, SMF'nin çalıştığı her ortamda SSI'da çalışabilir.

Kullanırken Çok Zorlanacak mıyım?

Kesinlikle hayır burada uygulayacağımız örnekli anlatım sayesinde copy&paste yapmayı bilen, basit HTML bilgisine sahip herkes SSI kullanrak kolayca sitelerine profosyonel bir görünüm kazandırabilirler.



Bölüm 2: Kullanım



SSI kullanmak için öncelikle ihtiyacımız olan şey, SSI'yı kullanacağımız sayfanın uzantısının PHP olması. Eğer böyle değilse, lütfen ilk olarak uzantıyı PHP yapın. İkinci olaraksa SSI.php'nin sayfada önceden tanımlanması. Bunun için ilk olarak http://forumunuzunadresi/ssi_examples.php (forumunuzunadresi örnektir burayı forum'unuzun yüklü olduğu tam konum ile değiştirin) adresine gidin ve aşağıda kırmızı ile işaretlenmiş satırı kopyalayın:

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fturkish.doom9.org%2Fsmf%2Fssishot1.png&hash=ab65fbeb99918742293567145a50485e)

Ve SSI verilerinin gözükmesini istediğiniz sayfanın 1'nci satırına, <html> tag'inden önce gelecek şekilde yapıştırın, örn:

Code: [Select]
<?php require("/home/forsaken/public_html/forum/SSI.php"); ?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
<title>Örnek Sayfa</title>
</head>
<body>
İçerik
</body>
</html>

Tamam artık bu sayfada gözükmesini istediğimiz herhangi bir yerde SSI verilerini gösterebiliriz, bir deneme yapalım mesela, <body></body> tag'lerinin arasına SSI verisinin gözükmesini istediğiniz yere saşğıdaki kodu girin:

Code: [Select]
<?php ssi_topPoster(); ?>
Bu kod forum'unuzda en çok mesaj atmış kişiyi gösterecektir. Bir dahaki bölümde örnekli anlatımlarıyla tek tek her SSI fonksiyonun ne işe yaradığını ve kullanımını öğreneceksiniz



Bölüm 3: Örnekler



Son Konular - ssi_recentTopics(); ve Son Mesajlar - ssi_recentPosts();

(Son Konular için geçerli kodların hepsi Son Mesajlar içinde geçerlidir, yapmanız gereken sadece ssi_recentTopics()'i, ssi_recentPosts(); ile değiştirmektir)

İsmindende anlaşılacağı gibi bu fonksiyon forumunuzdaki son konuları, bulundukları kategori, yazarları ve açılış zamanları ile birlikte, sayfanızın istediğiniz bir yerinde gösterir. Bu SSI fonksiyonunu direk ssi_recentTopics(); olarak girdiğinizde karşınıza ssi_examples.php'dede görebileceğiniz varsayılan özellikleriyle çıkar. Haydi bu fonksiyonu biraz özelleştirelim:

Code: [Select]
<?php
     ssi_recentTopics
($num_recent 8$exclude_boards null$output_method 'echo');
?>

Bu girdi yine default özellikleriyle gösterecektir, burada $num_recent'i değiştirirerek gösterilmesini istediğiniz son konu sayısını ayarlayabilir $exclude_boards = null'ı $exclude_boards = array() yaparak, parantezler içine yazacağınız Board Id'lerle o bölümlerden son konuların gösterilmesini engelleyebilirsiniz, örneğin benim forum'umda 1 duyurular ve 4 test bölümü (bunlardan gelen son konuları göstermek istemiyorum), ve ayrıca son 5 mesajı göstermek istiyorum, bunun için yazmam gereken kod:

Code: [Select]
<?php
     ssi_recentTopics
($num_recent 5$exclude_boards = array(1,4), $output_method 'echo');
?>

Bu kadar basit, artık şık bir son konular bölümüne sahibim :)

Anket - ssi_showPoll();

ssi_showPoll(); fonksiyonu forum'dan seçeceğimiz bir anketi php tabanlı herhangi bir sayfada görüntülememize olanak sağlamaktadır. Kullanımı aşağıdaki şekildedir:

Code: [Select]
<?php
     ssi_showPoll
($topic null$output_method 'echo')
?>

Burada null adlı yere göstermek istediğimiz anketin konu id'sini girdiğimizde, istenilen anket devamlı olarak görüntülenecektir. Konu id'si, bulunduğunuz konunun URL'sine bakılarak öğrenilebilir, örneğin bu konunun id'si:

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=47018.0

47018 dir. Eğer bu konu ile bir anket ilişkilendirilmiş olsaydı, bu anketi görüntülemek için kullanmamız gereken kod aşağıdaki gibi olurdu:

Code: [Select]
<?php
     ssi_showPoll
($topic 47018$output_method 'echo')
?>

Son Anket - ssi_recentPoll(); ve En Popüler Anket - ssi_topPoll();

Bu fonksiyonlarımızın ortak özelliği forumdan herhangi bir PHP sayfaya anket çağırabilmemize olanak sağlamalarıdır. ssi_recentPoll(); adlı fonksiyon, forum'a gönderilmiş en son anketi görüntülerken; ssi_topPoll(); fonksiyonu şimdiye kadar tüm kullanıcılar tarafından en çok oy atılmış anketi görüntülememize olanak sağlamaktadır.

Son Anket - ssi_recentPoll(); un örnek kullanımı:

Code: [Select]
<?php ssi_recentPoll(); ?>
En Popüler Anket - ssi_topPoll(); un örnek kullanımı:

Code: [Select]
<?php ssi_topPoll(); ?>




Devam Edecek...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: T@LH@ on July 18, 2006, 04:14:11 PM
Evet devam edilirse cok hos olur ben diğer forumumda joomla köprü kullanıyorum lakin joomla köprünün acığı var ve pek sağlıklı değil eğer devam edilirse bu sekilde köprüsüz bir portal kurmayı düşünüyorum...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: SaliheziN on August 03, 2006, 05:21:57 AM
ben şimdi basit bir ana sayfa kurmak istiyorum.. ve ssi ile verileri o sayfaya çağırmak istiyorum...

şimdi anlamadığım, ssi.php diye bir syfa aslında smf de varmı yoksa biz mi yaratacağız.

ben index.php diye bir anasyafa yapıp onun başına mı bu
Code: [Select]
<?php require("/home/forsaken/public_html/forum/SSI.php"); ?> codu ekleyeceğim...

bunu benim için biraz daha açıklarsanız sevinirim..

gerçi açık anlatılmış gibi duruyor ama ben pek anlamadım  :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Dead on August 04, 2006, 04:13:00 PM
Hangi sayfada gözükmesini istiyorsan orada kullanacaksın..  ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Meric on August 10, 2006, 05:15:02 AM
arkadaslar ben yaptim yapmasina ama yazi tarzini istedigim sekilde oturtamadim sitenin ekranina mumkunse yardimci olabilirmisiniz? yada yeni bir ssi'mi yapsam?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: İMoTeP_1 on August 10, 2006, 07:51:16 AM
hehe bende yapıodum nie olmuo bu diodum yaf
<?php require("/home/forsaken/public_html/forum/SSI.php"); ?> bu nu Iyı unutmuşum :D
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Meric on August 16, 2006, 06:22:43 AM
ya ben yaptimda style dosyasini ayarlayamadim baya bir kasti butun gun uzerindeyim. yaziyi ufaltamadim ne hikmetse.. lütfen yardimci olurmusunuz? ana sayfamdaki style kullanmasini istiyorum yoksa sayfanin duzeni baya bir bozuluyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Alhan on September 14, 2006, 02:41:37 PM
anlatım için teşekkürler. fakat ben ssi kodunu joomla template imde nereye eklediysem olmadı.
Acaba ssi inin ilgili dizinini temamda nereye eklemem gerekiyor söylermisiniz?

Tema indexim aşağıdaki gibi başlayıp devam ediyor...

Code: [Select]
<?php
defined
'_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );
$iso explode'='_ISO );
echo 
'<?xml version="1.0" encoding="'$iso[1] .'"?' .'>';

##### Begin Template Configurations #####
# change the width of the template
$width "1"// 1: 17"; 0: 15"
# enable users option - ONLY ENABLE IF $WIDTH IS SET TO 1
$tool "1"// 1: Enable; 0: Disable
##### End Template Configurations #####

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<?php mosShowHead(); ?>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; <?php echo _ISO?>" />
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/template_css.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
<?php if (!$width) { ?>
<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/wide_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
<?php 
if (
$tool) { ?>

<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/wide_layout.css" rel="alternate stylesheet" type="text/css" title="wide"/>
<?php 
if ( 
$my->id ) { initEditor(); } 
?>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/ja_script.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
preloadimages("<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/images/arrow-on.gif","<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/images/arrow-off.gif");
</script>
</head>
<body id="bd" onload="preloadimages()">

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on September 16, 2006, 06:03:29 PM
Code: [Select]
<?php
defined
'_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );
$iso explode'='_ISO );
echo 
'<?xml version="1.0" encoding="'$iso[1] .'"?' .'>';
BURAYA <--

BURAYA yazdığım yere,
www.siteadresiniz.com/forumklasörünüz/ssi_examples.php adresinize girdiğinizde 4-5. satır civarında göreceğiniz
<?php require("/klasör/klasör/klasör/yineklasör/forumklasörü/SSI.php"); ?>
benzeri satırdaki, sadece renklendirdiğim tırnak içindeki yeri yazınız.

Bu durumda olması gerekiyor.

Sevgiler

anlatım için teşekkürler. fakat ben ssi kodunu joomla template imde nereye eklediysem olmadı.
Acaba ssi inin ilgili dizinini temamda nereye eklemem gerekiyor söylermisiniz?

Tema indexim aşağıdaki gibi başlayıp devam ediyor...

Code: [Select]
<?php
defined
'_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );
$iso explode'='_ISO );
echo 
'<?xml version="1.0" encoding="'$iso[1] .'"?' .'>';

##### Begin Template Configurations #####
# change the width of the template
$width "1"// 1: 17"; 0: 15"
# enable users option - ONLY ENABLE IF $WIDTH IS SET TO 1
$tool "1"// 1: Enable; 0: Disable
##### End Template Configurations #####

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<?php mosShowHead(); ?>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; <?php echo _ISO?>" />
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/template_css.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
<?php if (!$width) { ?>
<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/wide_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
<?php 
if (
$tool) { ?>

<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/css/wide_layout.css" rel="alternate stylesheet" type="text/css" title="wide"/>
<?php 
if ( 
$my->id ) { initEditor(); } 
?>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/ja_script.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
preloadimages("<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/images/arrow-on.gif","<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/ja_hadar/images/arrow-off.gif");
</script>
</head>
<body id="bd" onload="preloadimages()">


Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on September 16, 2006, 06:05:50 PM
Quote
$exclude_boards = null'ı $exclude_boards = array() yaparak, parantezler içine yazacağınız Board Id'lerle o bölümlerden son konuların gösterilmesini engelleyebilirsiniz, örneğin benim forum'umda 1 duyurular ve 4 test bölümü (bunlardan gelen son konuları göstermek istemiyorum), ve ayrıca son 5 mesajı göstermek istiyorum

Peki sadece 1 ve 4 ID numaralı boardlardaki konuları göstermek istersek, bunların dışındaki tüm IDleri mi yazmamız lazım (tabi ileride yeni board eklendiğinde unutmayıp buraya da ID sini eklemek gerekecek) ya da başka kolay bir yol var mıdır?

Sevgiler...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: badman on September 26, 2006, 09:49:13 AM
Biz uzaktan calıstıramazmıyız ? yani bizimkisi baska host smf nin baska host bu şekilde kodlar calısmazmı ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: badman on October 03, 2006, 09:24:15 AM
neredeyse bir haftadan fazla oldu hala cevap yok
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Meric on October 06, 2006, 06:10:01 AM
SSI icin yardimci olacak kimse yokmu acaba? alperuzi, Elmacik, Arbalot, HarzeM bu konuya el atarmisiniz lutfen ustadlar
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: GladYatoR on October 07, 2006, 04:36:29 PM
Gerçektende benim için çok güzel bir kaynak oldu buradaki anlatımla çok güzel bir board yapmak bile mümkün teşekkür ediyorum elinize sağlık
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: fedai on October 09, 2006, 02:49:18 PM
Teşekkürler devamını sasabırsızlıkla bekliyorum
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: man_blood on October 27, 2006, 09:28:43 AM
SSI.php dosyasının nerede oldugunu tam olarak nerden ögreniriz ?
birde
 <?php
ssi_recentTopics($num_recent = 5, $exclude_boards = array(1,4), $output_method = 'echo');
?>
bu komutudamı index.php ye koyucaz
joomlanın
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Huzeyfe on October 27, 2006, 06:58:59 PM
Teşekkürler çok iyi
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: kahramanats on November 06, 2006, 03:20:49 PM
KoLay gELsin BiLgiLendirmeniz için teşekkür ederim bu özellikle alakalı acıkLama yaptığınız için.Benim merak ettiğim Mu özeLLikLeri kötü amacLı kuLlandıkLarında bana zarar verme şansları varmı.BunLarı Kullanılarak asLında çok hoş işLemLer oLuyo ama biLiyorsunuzki bu farkedenLer kötü amacLı kuLLanmak için hemen işLemLerine başLıyorlar.biLgi veririseniz Sevinirim TeşekkürLer...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Gr@fiker on November 06, 2006, 04:01:37 PM
hayır bundan hiçbir zarar veremezler çünkü sadece smf nin kodlarını kullanıyorsun başka bişe yok bunda
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: kahramanats on November 06, 2006, 04:18:33 PM
TeşekkürLer
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Meric on November 07, 2006, 12:19:08 PM
cok guzel ise yariyor ama zahmet edip bir ustadimiz ilgilenirse daha cok iyi olacak..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: # kudret on November 08, 2006, 11:45:37 AM
teşekkürler bayağı işime yarayacak bir kaynak olmuş ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: maltepeli on November 09, 2006, 07:38:33 AM
Biz uzaktan calıstıramazmıyız ? yani bizimkisi baska host smf nin baska host bu şekilde kodlar calısmazmı ?

Benimde hostum farklı domainin farklı bir sitede çalıştırmak istiyorum. Burada anlatılanlara göre sadece aynı hostta çalışacak gibi duruyor. Ne yapmalıyım?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 09, 2006, 07:12:40 PM
Farklı hostta da kullanabilirsiniz. Eğer PHP içinde kullanacaksanız şunu yapın:
Code: [Select]
implode('', file('http://www.siteniz.com/forumunuz/SSI.php?ssi_function=recentTopics'));
Eğer SHTML içinde kullanacaksanız şunu yapın:
Code: [Select]
<!--#include virtual="./SSI.php?ssi_function=recentTopics" -->
Eğer HTML kullanacaksanız iframe açarak linkini şu şekilde verin:
Code: [Select]
http://www.siteniz.com/forumunuz/SSI.php?ssi_function=recentTopics
Burada recentTopics fonksiyonunu örnek olarak yazdım. Siz hangi fonksiyonu kullanacaksanız onu yazın.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 10, 2006, 04:42:38 AM
Herkese teşekkürler,

Sadece başlığı alabilmek mümkün mü peki?

yani kullanıcı adı, kategori adı tarih saat falan gözükmese

sadece konunun başlığı gözükse...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 13, 2006, 02:49:59 PM
çözen biri olursa çok sevineceğim...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on November 13, 2006, 02:55:49 PM
Herkese teşekkürler,

Sadece başlığı alabilmek mümkün mü peki?

yani kullanıcı adı, kategori adı tarih saat falan gözükmese

sadece konunun başlığı gözükse...

tam olarak hangi fonksiyonda istiyorsun bunu
son konular mı son mesajlar mı?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 13, 2006, 03:42:24 PM
olabilirse ikisini de bilmek isterim :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: S_HA_DO_W on November 14, 2006, 11:10:37 AM
elimde bi script war o scripti editledim birazda olsa ben burda benim kendi sitemden mesela son konuları göstermek istiyorum scirpt te anasayfanın alt kısımlarında google reklamları wardı o kodları sildim o kodların yerinde benim forumdan konuların görünmesini nasıl sağlarım ya ifare hakkındada bi bilgim yok açıkcası harzem usta yazmış bazı şeyler ama anlamadım :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 14, 2006, 02:19:10 PM
Lord'um yardımlarını bekliyorum :)

Herkese teşekkürler,

Sadece başlığı alabilmek mümkün mü peki?

yani kullanıcı adı, kategori adı tarih saat falan gözükmese

sadece konunun başlığı gözükse...

tam olarak hangi fonksiyonda istiyorsun bunu
son konular mı son mesajlar mı?

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: man_blood on November 16, 2006, 02:43:58 PM
evet evet benim istedigimde tam böyle birşey yani forumdaki son konuların sadece konu başlıkları goruncek yani tarih ,yazan ve konunun nereye yazıldıgı değil
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 16, 2006, 02:48:51 PM
sanırım çözümü yok bunun zira kimsenin sesi çıkmadı çok zamandır :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on November 16, 2006, 05:26:17 PM
[Bu girdi yine default özellikleriyle gösterecektir, burada $num_recent'i değiştirirerek gösterilmesini istediğiniz son konu sayısını ayarlayabilir $exclude_boards = null'ı $exclude_boards = array() yaparak, parantezler içine yazacağınız Board Id'lerle o bölümlerden son konuların gösterilmesini engelleyebilirsiniz, örneğin benim forum'umda 1 duyurular ve 4 test bölümü (bunlardan gelen son konuları göstermek istemiyorum), ve ayrıca son 5 mesajı göstermek istiyorum, bunun için yazmam gereken kod:

Kod:

<?php
ssi_recentTopics($num_recent = 5, $exclude_boards = array(1,4), $output_method = 'echo');
?>


Bu kadar basit, artık şık bir son konular bölümüne sahibim Gülümseme


Ben de bunu yapmak isityorum..
Sadece istediğim bölümdeki mesajlar gösterilsin falan..
Ancak bir bölümde atılanları alabilmek için 200 bölümden 199 unu yazmak gerekiyor...
Bunun başka bir yoru yok mu?
Hadi yok diyelim...
Mesela ben var olanı değiştirmek yerine yenisini eklemek isityorum...
Bunun için ne yapmam gerekiyor?
Bunlar için de bir kaç örnek verebilir misiniz?
Mkportal kullanıyorum ve SSI den her bölüm için ayrı bloklarla çekmek siityorum istediğim bölümleri..
Umarım anlatabilmişimdir :)
Şimdidedin teşekkürler ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: izmir_LEE on November 17, 2006, 03:41:52 AM
@forsakenlad bu döküman harika üstadım teşekkürler.
 Peki bu dosyamızın başka site tarafından include edilmesini ne şekilde engelleyebiliriz?


Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 18, 2006, 01:25:18 AM
izmir_LEE, eğer kimse forumumu açamasın diyorsan en kısa yolu domain'i veya hostingi iptal etmektir :)
Başka site tarafından include edilmek demek, normal bir tarayıcıyla senin sitenin açılması demek. Yani böyle bir şeyi engellemek için, sitene girişleri engellemen gerekir :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 18, 2006, 12:58:56 PM
Elmacık, burda iframe olarak kullanırsak konuya tıklanınca yeni sayfada açmasını nasıl sağlayabiliriz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 18, 2006, 04:46:05 PM
SSI.php dosyasını açarak, ilgili fonksiyonun (örneğin ssi_recentTopics) içindeki anchor taglerini düzenleyip içine new target eklemeniz gerekiyor.
Yani o fonksiyonun içindeki "<a....." şeklindeki girdileri "<a target="_new"....." şeklinde değiştirmeniz gerekiyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on November 18, 2006, 06:15:27 PM
Ben de bunu yapmak isityorum..
Sadece istediğim bölümdeki mesajlar gösterilsin falan..
Ancak bir bölümde atılanları alabilmek için 200 bölümden 199 unu yazmak gerekiyor...
Bunun başka bir yoru yok mu?
Hadi yok diyelim...
Mesela ben var olanı değiştirmek yerine yenisini eklemek isityorum...
Bunun için ne yapmam gerekiyor?
Bunlar için de bir kaç örnek verebilir misiniz?
Mkportal kullanıyorum ve SSI den her bölüm için ayrı bloklarla çekmek siityorum istediğim bölümleri..
Umarım anlatabilmişimdir :)
Şimdidedin teşekkürler ;)

Sessizlik Senfonisi,
Ne istediğini anlatabilmişsin ama arıyor olduğunu ben de aradığım için çözümü söyleyemeyeceğim maalesef...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: man_blood on November 19, 2006, 12:51:08 PM
sanırım çözümü yok bunun zira kimsenin sesi çıkmadı çok zamandır :)


yok anlamadıgım bunun bi cozumu okmu yoksa bilenmi yok hani çözümü yoksa vaz gecsek
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: S_HA_DO_W on November 19, 2006, 03:20:37 PM
ya ustam anlamadım bişey ben bi soru sorayım da inş anlatabilecek birisi olur
benim forumun son konularını başka bir hosttaki bir scriptte göstermek istiyorum ne yapmam lazım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on November 19, 2006, 06:30:49 PM
Ben de bunu yapmak isityorum..
Sadece istediğim bölümdeki mesajlar gösterilsin falan..
Ancak bir bölümde atılanları alabilmek için 200 bölümden 199 unu yazmak gerekiyor...
Bunun başka bir yoru yok mu?
Hadi yok diyelim...
Mesela ben var olanı değiştirmek yerine yenisini eklemek isityorum...
Bunun için ne yapmam gerekiyor?
Bunlar için de bir kaç örnek verebilir misiniz?
Mkportal kullanıyorum ve SSI den her bölüm için ayrı bloklarla çekmek siityorum istediğim bölümleri..
Umarım anlatabilmişimdir :)
Şimdidedin teşekkürler ;)

Sessizlik Senfonisi,
Ne istediğini anlatabilmişsin ama arıyor olduğunu ben de aradığım için çözümü söyleyemeyeceğim maalesef...

Eminim çok basit bir çözümü vardır...
Bu işten nalayan arkadaşların da yoğunluklarının farkındayım...
Sabredip bkeleyeceğiz artık :)

Ama olursa portallara çok güzel bir hava gelecek smf sayesinde..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 22, 2006, 03:58:56 AM
SSI.php dosyasını açarak, ilgili fonksiyonun (örneğin ssi_recentTopics) içindeki anchor taglerini düzenleyip içine new target eklemeniz gerekiyor.
Yani o fonksiyonun içindeki "<a....." şeklindeki girdileri "<a target="_new"....." şeklinde değiştirmeniz gerekiyor.

elmacık daha açık yazabilir misin ssi.php dosyasının içinde tam olarak nereye eklemek gerekiyor...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 22, 2006, 01:24:04 PM
Diyelim ki ssi_recenTopics fonksiyonunu kullanıyorsun başka bir sayfada.
SSI.php dosyasını bir yaz düzenleyicisiyle (örneğin Wordpad) açıyorsun şunu aratıyorsun:
Code: [Select]
function ssi_recentTopicsSonra da bu fonksiyonun içinde gördüğün <a href="....."> şeklindeki linkleri şu şekilde değiştiriyorsun: <a href="......" target="_new">
(Burada ..... koyduğum yer, senin forumuna göre değişiklik gösteren linkin adresidir.)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on November 22, 2006, 02:08:52 PM
Elmacık çok teşekkürler,

fakat beceremedim ben, <a href=" ile başlayan 33 tane sonuç var, ...... yazdığın yere ne yazacağım onu da anlamadım :)

neyse yine de eline sağlık ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 22, 2006, 02:13:56 PM
<a href ile başlayan yerlerde <a 'dan hemen sonra sadece iki kelime yazacaksın o da şu:
target="_new"

Bunu hemen a'dan sonra yazacaksın. Bir boşluk bırakarak.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: izmir_LEE on November 22, 2006, 03:19:46 PM
izmir_LEE, eğer kimse forumumu açamasın diyorsan en kısa yolu domain'i veya hostingi iptal etmektir :)
Başka site tarafından include edilmek demek, normal bir tarayıcıyla senin sitenin açılması demek. Yani böyle bir şeyi engellemek için, sitene girişleri engellemen gerekir :)
Ben sadece başkaları tarafından başka sitede include edilmesinden bahsediyordum. Bandwidth tüketimine yönelik bir taarruza maruz kalır mıyım acaba diye düşünmüştüm ki kurcalaya kurcalaya SSI kullanmayı öğrenince bu sorunun gereksiz olduğuna kanaat getirdim :)
Bu arada target="_new" ile target="_blank" aynı işi mi görüyor?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 22, 2006, 03:24:38 PM
Evet, target="_new" ile target="_blank" tam olarak aynı şeydir.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on November 29, 2006, 12:07:43 AM
Elmacık yukarıda yazdıklarımla ilgili olumlu/olumsuz yorumlarını alabilir miyim?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on November 29, 2006, 10:08:48 PM
Bunu yapmak için uğraşacak hevesi bulamıyorum kendimde, kusura bakma.
Geçekten yardımcı olmak isterdim. Belki bir gün.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on November 29, 2006, 11:57:57 PM
Bunu yapmak için uğraşacak hevesi bulamıyorum kendimde, kusura bakma.
Geçekten yardımcı olmak isterdim. Belki bir gün.

Bu açık sözlülüğünü seviyorum :) ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on December 05, 2006, 01:26:53 PM
@Sessizlik Senfonisi ve onun istediğini isteyen diğer arkadaşlar, DEV lerden biri istediğinizi bir fonksiyon olarak yazmış.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=95459.msg623146#msg623146
Burada verilen kodu SSI.php dosyasına ekledikten sonra fonksiyonu şu şekilde kullanabilirsiniz:
ssi_recentTopicsFromBoards('1', '3', 'echo');

Burada yazdığım 1, güncel konuların gösterileceği bölümün numarası. 3 ise kaç tane konu gösterileceği. Echo kısmını değiştirmeyin eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız.
Eğer birden fazla bölümden mesaj göstermek isterseniz o zaman şöyle kullanın:
ssi_recentTopicsFromBoards(array('8', '12', '26'), '5', 'echo');

Burada da 8,12 ve 26 numaralı üç bölümden 5 adet güncel konu gösterilecektir.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on December 05, 2006, 04:35:18 PM
SSI Rehberi başlığının ilk sayfasında yazmıştım... 16 Eylül'den bu yana çözüm aramıştım...

Teşekkürler Sevgili Elmacik!..

Sonradan ek:
Bazı bölümlerden, istenen sayıda "son aktif konu başlığı" seçmiyor olmasının nedeni ne olabilir?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: maltepeli on December 07, 2006, 04:06:21 AM
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu dil problemi olmadan farklı bir sunucuda forumlara gönderilen mesajları listelemeyi başardım. Bu konuda buradaki yazılardan faydalandım birazda uğraştıktan sonra oldu. PHP Nuke için orta bloğunuda yaptım. Örneğini http://www.tiev.net (http://www.tiev.net) adresinde görebilirsiniz. Ben dosya kodlarını buraya ekliyorum siz gerekli yerleri sitenize göre düzenleyin. Yapamazsaniz maltepeli@tiev.net adresinden bana ulaşabilirsiniz.

blok.php dosyası;
Code: [Select]
<?php require("D:\\Hosting\\emreajans\\tievnet\\mecliscafe.com\\www\\SSI.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9" />
<meta name="description" content="Meclis Cafe" />
<meta name="keywords" content="meclis, cafe, tiev, kafe, internet, internetcafe, internetkafe, internetevi, evleri, salonu, forum" />
<base target="_blank">
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://www.mecliscafe.com/Themes/default/script.js?fin11"></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var smf_theme_url = "http://www.mecliscafe.com/Themes/default";
var smf_images_url = "http://www.mecliscafe.com/Themes/default/images";
var smf_scripturl = "http://www.mecliscafe.com/index.php";
var smf_iso_case_folding = true;
var smf_charset = "ISO-8859-9";
// ]]></script>
<title>Meclis Cafe</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.mecliscafe.com/Themes/default/style.css?fin11" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.mecliscafe.com/Themes/default/print.css?fin11" media="print" />
<link rel="help" href="http://www.mecliscafe.com/index.php?action=help" target="_blank" />
<link rel="search" href="http://www.mecliscafe.com/index.php?action=search" />
<link rel="contents" href="http://www.mecliscafe.com/index.php" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Meclis Cafe - RSS" href="http://www.mecliscafe.com/index.php?type=rss;action=.xml" />

<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var current_header = false;

function shrinkHeader(mode)
{
smf_setThemeOption("collapse_header", mode ? 1 : 0, null, "b4cb3edbd645e46a6aae9c0779239cd6");
document.getElementById("upshrink").src = smf_images_url + (mode ? "/upshrink2.gif" : "/upshrink.gif");

document.getElementById("upshrinkHeader").style.display = mode ? "none" : "";
document.getElementById("upshrinkHeader2").style.display = mode ? "none" : "";

current_header = mode;
}
// ]]></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var current_header_ic = false;

function shrinkHeaderIC(mode)
{
smf_setThemeOption("collapse_header_ic", mode ? 1 : 0, null, "b4cb3edbd645e46a6aae9c0779239cd6");
document.getElementById("upshrink_ic").src = smf_images_url + (mode ? "/expand.gif" : "/collapse.gif");

document.getElementById("upshrinkHeaderIC").style.display = mode ? "none" : "";

current_header_ic = mode;
}
// ]]></script>
</head><body>
<?php
ssi_recentTopics
($num_recent 10$exclude_boards = array(1,4), $output_method 'echo');
?>

</body>
</html>

Burada değişmesi gereken (path dizini) kod: D:\\Hosting\\emreajans\\tievnet\\mecliscafe.com\\www\\SSI.php
Bu linkte path dizininizi bulabilirsiniz: http://forumunuzunadresi/ssi_examples.php (http://forumunuzunadresi/ssi_examples.php)
Kısaca; Bu kodları bir php dosyasi şeklinde kaydedip forumunuzun olduğu hosta atın. Buradaki
Code: [Select]
<head></head> tagları arasını kendi forum ana sayfanızın kaynak kodlarından aynen alıp kopyalayabilirsiniz. Burada amaç dil ayarlarınızın aynen korunması. Ayrıca yeni sayfada mesajların açılması gerekeceğinden bu kodların içine;
Code: [Select]
<base target="_blank"> kodunu eklemeyi unutmayın.

Başka sitede listeleme için gerekli HTML kod;
Code: [Select]
<IFRAME SRC=http://www.mecliscafe.com/blok.php width=610 height=450 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 frameborder=0 scrolling=no></IFRAME>
Phpnuke sistemler için orta blok;
Code: [Select]
<?php
if (eregi("block-Mecliscafe.php",$PHP_SELF)) {
    
Header("Location: index.php");
    die();
}
$content  =  "<center><table border=\"0\" bordercolor=\"#EFEFEF\">";
$content  .= "  <tr>";
$content  .= "    <td><IFRAME SRC=http://www.mecliscafe.com/blok.php width=610 height=450 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 frameborder=0 scrolling=no></IFRAME>";
$content  .= "</td>";
$content  .= "  </tr>";
$content  .= "</table></center>";
?>

bu kodları block-Mecliscafe.php adıyla kaydedip sunucunuza atın.

Unutmayın bu kodlar bizim site için yapılmış olup kodları mutlaka kendi sitenize göre uyarlamalısınız.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: __immortal__ on December 09, 2006, 05:27:29 AM
Arkadaslar Ben Bır Html portal yapıyorum bu portal smf ile entegreli olacak fakat anasayfaya login yeri koymam gerekiyor uye login olunca foruma anasayfaya geri donmesını ıstıyorum. bunun icin SSI.php dosyasına hangi kodu eklemem gerekıyor bana yardımcı olursanız sevınırım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on December 09, 2006, 08:13:22 AM
SSI.php dosyasına herhangi bir kod koyman gerekmiyor.
Yalnız HTML dosyasına da PHP kodu koyamayacağına göre, SHTML dosyalarını kullanman lazım.
Örneğin index.shtml dosyası portalın dosyası olsun; bunu açacaksın, nereye üye giriş bölümünü koymak istiyorsan oraya şunları yazacaksın:
Code: [Select]
<!--#include virtual="./SSI.php?ssi_function=login" -->
<!--#include virtual="./SSI.php?ssi_function=welcome" -->
<!--#include virtual="./SSI.php?ssi_function=logout" -->

Burada giriş yapmamış olanların giriş yapması istenir, giriş yapmış olanların bilgileri gösterilir ve çıkış tuşu konur. Bu arada tabi SSI.php dosyasının bu index.shtml ile aynı yerde olduğu varsayılıyor.
Eğer aynı yerde değilse SSI.php'nin yerini ona göre belirtmen lazım.
Örneğin forum isimli bir klasördeyse:
Code: [Select]
<!--#include virtual="./forum/SSI.php?ssi_function=welcome" -->
Yalnız giriş veya çıkış yaparken yönlendirilecek olan sayfayı SHTML ile nasıl kontrol edebilirsin bilmiyorum. Ama PHP ile kontrol edebilirsin.
Örneğin yaptığın portala ait index.php dosyasına şunları koyabilirsin:
Dosyanın en başında, herşeyden önce yazılması gerekenler:
Code: [Select]
<?php
include('/home/content/user/forum/SSI.php'); // Bunu kendi sunucundaki dosya yoluyla degistir.
$_SESSION['login_url'] = 'http://www.site.com/hedehodo'// Giris yapanlarin dogrudan gonderilecegi URL ayarla.
$_SESSION['logout_url'] = 'http://www.site.com/cikis'// Cikis yapanlarin dogrudan gonderilecegi URL ayarla
?>


PORTALA AİT HTML VEYA PHP KODLARI BURAYA...

Sonra da nerede giriş bölümü gösterilsin istiyorsan portalına ait index.php dosyasındaki o yere (yani en başına yukarıdaki kodları eklemiş olduğun dosyaya) şunları ekle:
ssi_login();
ssi_welcome();
ssi_logout();
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: joomlatr on December 09, 2006, 03:27:36 PM
Joomla SMF kullanıcılar için ssifunctions modül

Kurduktan sonra,

Parametreler
Pfad zum SMF-Forum: forum/

Download (http://www.joomlatr.org/index.php?option=com_docman&task=cat_view&Itemid=&gid=33&orderby=dmdatecounter&ascdesc=DESC)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eglencelix on December 10, 2006, 03:24:12 PM
bende hersey super ama ekledigimde

Code: [Select]
Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1265

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1265

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1265

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1265

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1265

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1272

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1272

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1272

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1272

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1272

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1281

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1281

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1281

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1281

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1281

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1287

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1287

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1287

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1287

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1287

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1303

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1303

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1303

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1303

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1303

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1342

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1342

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1342

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1342

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1342

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1349

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1349

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1349

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1349

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1349

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1361

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1361

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1361

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1361

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1361

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1367

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1367

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1367

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1367

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1367

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1623

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1623

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1623

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1623

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1623

Notice: Undefined index: no_view_links in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1629

Notice: Undefined index: no_view_view in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1629

Notice: Undefined index: no_view_register in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1629

Notice: Undefined index: no_view_or in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1629

Notice: Undefined index: no_view_login in /home/wwb1/public_html/smf/Sources/Subs.php on line 1629

hatalarını veriyor neden???
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on December 10, 2006, 03:26:56 PM
Herşey süper dediğin ne?
Neyi nereye ekledin?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eglencelix on December 11, 2006, 12:32:10 PM
ssi kodlarını calıstırdım 1 php sayfasında aynı host ve aynı sitede ama yukarıdaki sorunları verdi
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on December 24, 2006, 06:05:37 PM
@Sessizlik Senfonisi ve onun istediğini isteyen diğer arkadaşlar, DEV lerden biri istediğinizi bir fonksiyon olarak yazmış.
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=95459.msg623146#msg623146
Burada verilen kodu SSI.php dosyasına ekledikten sonra fonksiyonu şu şekilde kullanabilirsiniz:
ssi_recentTopicsFromBoards('1', '3', 'echo');

Burada yazdığım 1, güncel konuların gösterileceği bölümün numarası. 3 ise kaç tane konu gösterileceği. Echo kısmını değiştirmeyin eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız.
Eğer birden fazla bölümden mesaj göstermek isterseniz o zaman şöyle kullanın:
ssi_recentTopicsFromBoards(array('8', '12', '26'), '5', 'echo');

Burada da 8,12 ve 26 numaralı üç bölümden 5 adet güncel konu gösterilecektir.

Mk portal'da ssi den kod çağırmak için

<?php

$content=implode("", file("http://localhost/111/forum/SSI.php?ssi_function=recentTopics"));

?>

oluşturduğumuz php sayfasına bunları yazıyoruz...

Yukarda verdiğin kodu ben buna nasıl uyarlayabilirim ki blokta çaıkabilsin?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on December 29, 2006, 09:35:26 PM
@Sessizlik Senfonisi; neden include yapmıyorsun?
Eğer PHP dosyası oluşturuyorsan sadece include yap. Sonra benim dediğim şekilde kullan.
include yapamıyorsan ben de ölmezsem tekrar bakabilmeye çalışırım :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: estremo on January 02, 2007, 06:32:57 PM
joomlada modül ile yada kendim sayfaya kodları ekledigimde bu hata ile karşılaşıyorum  :(

joomla ile smf forumun database leri farklıdır.

Code: [Select]
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/themeart/public_html/forums/Sources/Subs.php on line 321

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/themeart/public_html/forums/SSI.php on line 362

Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/themeart/public_html/forums/SSI.php on line 402

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: joomlatr on January 13, 2007, 03:10:37 PM
joomla ile smf entegre et sende ;) hazır modülü var.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: nymphe on January 21, 2007, 10:54:00 AM
resimdeki gibi son eklenen mesajları nasıl ekrana yazdırabilirim

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg183.imageshack.us%2Fimg183%2F8314%2Fforumct9.th.jpg&hash=265075c76408b174472e5afd08bb80cd) (http://img183.imageshack.us/my.php?image=forumct9.jpg)



<?php
ssi_recentTopics($num_recent = 8, $exclude_boards = null, $output_method = 'echo');
?>

bu kod değil yani son ekleyen mesajın sahibi felan gözüküyo
 yani görüntülenme sayısı yada article gibi olacak ve şu kadar üye kayıtlı nasıl olacak yani 126 people are chatting now gibi
sadece rakam olarak

yada şu kadar üye online

 tşkler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ghost123 on January 22, 2007, 02:25:24 AM
arkadasım benim bi sorunum var statsbox bloğu var smf de TinyPortal da cıkıyo bunun kodlarını buldum ben sitemde smf ve nuke kullanıyorum kodlar söle
Quote
       global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt, $modSettings;

      $bullet = '<img src="'.$settings['images_url'].'/TPdivider.gif" alt="" border="0" style="margin:0 2px 0 0;" />';
      $bullet2 = '<img src="'.$settings['images_url'].'/TPdivider2.gif" alt="" border="0" style="margin:0 2px 0 0;" />';
        echo'<div class="smalltext" style="font-family: verdana, arial, sans-serif;">';

       if(isset($context['TPortal']['userbox']['stats']))
      // members stats
            echo '
                 <img src="'.$settings['images_url'].'/icons/members.gif" style="margin: 0;" align="bottom" alt="" />
                 <a href="'.$scripturl.'?action=mlist"><b>'.$txt[19].'</b></a>
                 <br />'.$bullet.$txt[488].': ' , isset($modSettings['memberCount']) ? $modSettings['memberCount'] : $modSettings['totalMembers'] , '
                 <br />'.$bullet.$txt['tp-latest']. ': <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $modSettings['latestMember'], '"><b>', $modSettings['latestRealName'], '</b></a>';
       if(isset($context['TPortal']['userbox']['stats_all']))
      // more stats
            echo '
                  <hr /><img src="'.$settings['images_url'].'/icons/info.gif" style="margin: 0;" align="bottom" alt="" />
                 <a href="'.$scripturl.'?action=stats"><b>'.$txt['tp-stats'].'</b></a>
                 <br />'.$bullet.$txt[489].': '.$modSettings['totalMessages']. '
              <br />'.$bullet. $txt[490].': '.$modSettings['totalTopics']. '
              <br />'.$bullet.$txt['tp-mostonline-today'].': '.$modSettings['mostOnlineToday'].'
              <br />'.$bullet.$txt['tp-mostonline'].': '.$modSettings['mostOnline'].'<br />
                 ('.timeformat($modSettings['mostDate']).')
              ';
            echo '<hr /><img src="'.$settings['images_url'].'/icons/online.gif" style="margin: 0;" align="bottom" alt="" />
                 <a href="'.$scripturl.'?action=who"><b>'.$txt[158].'</b></a><br />';

            $online = ssi_whosOnline('array');
      echo $bullet.$txt['tp-users'].': '.$online['num_users'];
      echo '<br />'.$bullet.$txt['tp-guests'].': '.$online['guests'];
      echo '<br />'.$bullet.$txt['tp-total'].': '.$online['total_users'].'<hr />
         <div style="width: 100%; ' , $online['num_users']>14 ? 'height: 23ex;overflow: auto;' : '' ,'">';
foreach($online['users'] as $user){
      echo $bullet2 , $user['hidden'] ? '<i>' . $user['link'] . '</i>' : $user['link'];
      echo '<br />';
      }
      echo '</div>';

bu block u nukenin ana sayfasında göstermem gerek fakat yapamadım bana yardımcı olursanız cok sevinirim allaha emanet
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: LaVioRtH_cL on January 22, 2007, 10:42:40 AM
Bende php-nuke kullanıcısıyım ve SSI fonksiyonunu başarıyla uyguluyorum.

www.hortkulukavcisi.com adresinde sağ taraftaki blokları ve ortadaki forumdan son konular bloğunu görebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ghost123 on January 25, 2007, 11:10:21 AM
evet Tam İstediğimi Yapmıssın KArdeşim

Bana Msn Adresini Verirmisin Yada Sen Ekle Beni Yardımına İhtiyacım Var

Mail:info@deeptasarim.com
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: LaVioRtH_cL on January 25, 2007, 03:55:25 PM
Bununla ilgili bir döküman hazırlayacağım. MSN'den de yardımcı olmaya çalışacağım.
Title: Çözüldü: SSI Rehberi - Avatarı gösterme
Post by: GezGin on January 26, 2007, 01:06:22 AM
Burada sormayı uygun gördüm. Arattım bulamadım. Varsa kusura bakmayın...

joomlaya son konuları çağırttım. bölüm adını silmek için SSI.php yi editleyip recenttopic kısmındaki bölümle ilgili satırı sildim ve her konunun başına bir ikon yerleştirdim. Güzel de oldu.

Sorunum şu: Üye giriş modülü: <?php ssi_login(); ?>&nbsp; i de çağırttım ve kullandım. Siteden foruma giriş oluyor. Ancak sitede de, giriş yapıldıktan sonra giriş yapan kullanıcının avatarının görünmesini istiyorum.(forum sayfasında&nbsp; görünüyor, ama joomlada giriş yapılınca avatar görünmüyor.) Giriş yapan kullanıcının avatarını gösterecek kod nedir ve SSI.php de nereye atıcaz? Yardım bekliyorum..

Not: Avatarın, giriş yapıldıktan sonra forumdaki gibi yanda değilde "Merhaba..." yazısının üstünde görünmesini istiyorum.

Site: www.ordubarosu.org.tr -->right kısmında..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ghost123 on January 26, 2007, 02:46:26 AM
LaVioRtH_cL  Sağol Kardeşim Allah Razı Olsun Yardımlarını Bekliyorum
Title: Çözüldü: SSI Rehberi - Avatarı gösterme
Post by: GezGin on January 30, 2007, 04:53:18 AM
Başka biride ayrı topic açmış orada anlattım. Artık Avatarı gösterebiliyorum.

Örnek site: http://www.ordubarosu.org.tr

Nasıl yaparım?: http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=125361.0
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ZeRDuShT on February 01, 2007, 07:08:55 AM
son mesajlar forumun üstünde...
son konular forumun altında olsun istiyorum..
bu ayrımı ssi ile mi yapmam gerekiyor?
yada son mesajların altında bi de son konular olsun gibi..
top10 modunun altında son konularda olabilir..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sadi1 on February 04, 2007, 07:06:33 PM
Bende uzun zamandır PHP Nuke sitenin anasayfasında, SMF forumdaki son konuları nasıl gösterebilirim diye cevap arıyordum. ( maltepeli ) isimli arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum, onun verdiği kodlarla bende bu sorunu çözdüm ve anasayfamda forumdaki son başlıkları blok olarak gösterebiliyorum artık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: maltepeli on February 05, 2007, 10:15:38 PM
Sadi işe yaramasına sevindim bende çok uğraştım ama sonunda oldu ve unutmadan burada paylaştım...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: juniorx on February 25, 2007, 03:18:35 PM
arkadaşlar !

ben http://mevzuforum.com/ssi_examples.php komutunu yazınca karşıma boş bir sayfa geliyor ve dediğiniz komutu göremiyorum.


bi sayfa hazırlayıp çalıştırdığımda ise dolaylı yoldan hata veriyor. tp kurulu sitede .

yardımcı olabilirmisiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: scanzone on February 25, 2007, 03:23:27 PM
Smf nin sitesinde verilmiyor ama burda rc2 kullanan birini biliyorsan rica et sana belki ssı.phpdosyasını verir sende değiştirirsin. Ama ssı.php dosyası yeni sürümlerde farklı olup olmadığını bilmiyorum. Eğer aynıysa smf'nin yeni versiyonunu indir ve ssı.php dosyasını değiştir
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [-Delete-] on March 04, 2007, 10:34:13 AM
forsakenlad  ssi örneklerinin devamini bekliyoruz bizde fikirler çok ama ögreten  olmadigi icin yapamiyoruz he ssi az cok biliyorumda bazen tutmuyo :) he bu arada ssi rehberi olarak bu konuyu paylastigin icin ayrica tesekkür ederim eski sitemde burdaki kodlardan yararlanarak istatistik son mesajlar falan eklemistim cok güzel oömustu tekrar tesekkürler devami gelecekmi acaba :) örnek olarak fikir paylkasmak gerekirse forumdaki bir konudaki mesajlari anasayfada sobn haberler misali göstermek gibi bisey yani forumdan yönetimli anasaufa :) neyse ben fazla uzIyayim devamini bekleyelim :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sessizlik Senfonisi on March 13, 2007, 02:49:32 AM
Eğer HTML kullanacaksanız iframe açarak linkini şu şekilde verin:
Kod:

http://www.siteniz.com/forumunuz/SSI.php?ssi_function=recentTopics

yalnız ben çıkış linkini koymak isityorum.. o zaman da açtığım iframede çıkış dedikten sonra anasayfaya dönüyor..

İframe açmadan kodu ekleyebilir miyiz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hcm_erhan on March 13, 2007, 10:26:05 AM
Merhaba arkadaşlar

Ben forumu, siteye entegre etmek istiyorum da, eğer yardımcı olursanız sevinirim.

Forum da gezdikçe yükseklik bir küçülüp bir büyüyor bildiğiniz üzere, ve forumun içinde bulunduğu siyah çerçeve de sabit kalıyor. neden çünkü iframe kullanmıştım. bunu iframe kullanmadan nasıl halledebiliriz.

bakabilirmisiniz! (http://www.pumprock.com/site/forum.htm)

Teşekkürler
Saygılar..
 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 06, 2007, 01:48:17 PM
benimde basit bir sorum olacaktı.. şimdi iki ayrı forumum var ve sadece üyeleri birleştirdim...

ama forumun birine üye olan diğer forumda gözükmüor. diğer foruma üye olansa o forumda gözükmüyor. bu ssi ile bu üye istatistiğini iki forumda aynı şekilde yapamazmyım

bilmem sorumu sorabildim mi :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on April 06, 2007, 03:25:41 PM
evet red star seni anladım lakin bunun ayrıntılı olarak konuşulması gerekiyor.
bu konuda kararlı isen sana artılarını ve eksilerini anlatabilirim...
ve bunu yapmanda yardımcı olabilirim...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 06, 2007, 04:04:55 PM
Arbalot inan 2 gündür uğraşıyorum buna. türkçe bölümünde okumadığım konu kalmadı. çok istediğim bişey.

şimdi üyeler iki forumdada aynı nickiyle gezebiliyor ama istatistikler herseyi batırıyor. bu konuda bana yardımcı olaiblirsen çok sevinirim. sadece üye olma istatistiği lazım.   artık uğraştım olmayınca yardım isteyim dedim.. bilgilendirirsen beni sevinirim. şimdiden teşekürler.

78868 Mesaj 7879 Konu Gönderen: 1632 Üye. Son üye: bjk_efe

burda 1632 üye ve son üye kısmı değişmior.. oysa diğer foruma üye olunduğunda bununda dğeişmesini istiyorum.

bide ufak bişi daha son üye olanlardada gözüktürebilirsek sevinirim. hani olmasada o çok önemli değil :)

sorunumu anladın sanırım Arbalot.. Yardımlarını bekliyorum..  
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on April 06, 2007, 04:08:25 PM
ben senin anladım lakin sen üyelerini ne şekilde birleştirdin onu ogrenmem gerekiyor...
 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 06, 2007, 04:22:47 PM
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=56077.msg393925#msg393925

bu konuda elmacığın aanlatımından yararlandım

aynı db ye farklı tablo ön adı ile iki forum kurdum

ve soruces klasöründe db_prefix kısımlarını ilk forumun tablo ön adına göre değiştirdim.

verdiğim konuda elmacığın anlatımı ile yaptım yani

ama baştanda alabilirim farklı bir yolu varsa
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on April 06, 2007, 04:28:10 PM
hmm ordaki dokumanı okuduysan bir problem olmaması lazım
bütün sources dosyalarını taradın mı?
ve aynı zamanda ssi dosyalada ki {dbprefix}members ifadelerini de değiştirmen gerekiyor...
ilk once bunu bir kontrol edelim...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 06, 2007, 09:46:43 PM
baya geç cvp verdim ama herseyi baştan aldım. tüm soruces klasörünü baştan yeniledim ve değişiklikleri tek tek yaptım eksiksiz ve ssi.php de değişiklik yapmamıştım onuda yaptım..

hersey normal ve istediğim gibi ama şimdilik 2 sorun gördüm. log online yapısını ilk forumuma göre yaptım ve ilk foruma giriş yapmazsan online üyelerde gözükmüyosun. sanırım bunun çözümü yok çünkü 2 foruma göre log online düzenlemez. bilmem bunu anlatabildim mi. kusura bakma arbalot anlatımım biraz kıtta :) hadi bunu geçtik zaten önemsiz ama asıl önemli sorun ve büyük sorun..

x ve z forumum var.  üyeleri birleştirdik bildiğin gibi.  x forumum ana forum z forumum sonradan kurupta üyelerini birleştiridğim forumum. şimdi z forumuna üye olunuyor.. normalde üye sayısı atıyorum 500. iki forumdada 500 gözüküyor.. z forumuna biri üye oldu üye sayısı 501.. z forumunda 501 üye gözüküyor ama x forumunda 500 üye olarka duruyor. oysa x forumunda son üye olanlar kısmında 501ci üyenin nicki gözüküyor ama üye sayısı sabit 500 de kalmış..  anlIkta baya zor ya..

z forumu

1 Mesaj 1 Konu Gönderen: 1634 Üye. Son üye: hayaletvadisi



x forumunda ise

78981 Mesaj 7887 Konu Gönderen: 1633 Üye. Son üye: Begboy



bu istatistik değişmior. bunun çözümü var mı acaba. burda sadece ben üye sayısı ve son üyenin isminin doğru gözükmesini istiyorum. zaten sorun bu. üyeler. konu msj ayrı. sadece üyeler bir olsun. log online dada x forumuna giriş yapınca z de gözüküosun ama z ye giriş yaparsan x te yoksun. son üye gözükmüyor ve üye sayısıda bu sorun kötü ya..

umarım sorunumu anlatabildim :(

sabaha kadar uğraştım ya. gözlerim şişti.  bu istatistiğin elbet çözümü vardır.

gerçi anlatıyım derken herşey iç içe girdi. sorunumu umarım yine anlamıssındır ve yardımı benliyorum arbalot..  

total_members ve latest_member kısmını birleştirmek lazım sanırım. ama nasıl.. bunlar nasıl birleşip ortak olacak ya

istatistikleri ve forumun toplamını yeniden say dersem sorun düzeliyor :) son üye ve üye sayısı doğru gözüküyor. ama durmadan bu bakımı yapacakmıyım

total_members ve latest_member in bir çözümü yoksa sanırım böyle devam etcem :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on April 06, 2007, 09:56:33 PM
evet anladım sorununu
en son bu işlemleri yaptıgımda herşey normaldi ama bir daha deneyeyim.
ama artık vakit geç oldu yarın bakarım buna anca
ama sorununu anladım bunda emin ol...
lakin logonline konusunda pek bir şey yapabilirmiyim bilmiorum cunku local de deniyeceğim
ve online uye olmayacak
ama ufak bir tuyo
log_online prefixlerini de değiştir...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 06, 2007, 10:14:49 PM
log online prefix lerini değiştirdim. ama ilk forumun tablo ön ekine göre yaptığım için log online ilk foruma ayarlarlandı sanırım :)

log online önemsiz.. ayro ayrı olsun farketmez

ama diğer sorun forum düzeni için gerekli. son üye olan ve üye sayısı. bunu halledersek yeter.. dediğin gibi geç oldu.. teşekür ederim ilgin ve alakan için. bu sorunumun bir çözümü varsa ve paylaşırsan sevinirim müsait olduğunda
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on April 07, 2007, 02:03:59 AM
Bunun çözümünü bir yerde vermiştim ben (unknown sağolsun)
Ama 1.1.x sistemine uygun kodu yoktu. Piyasa yapalım biraz belki de buluruz :)

Arbalot, eğer uğraşacaksan istatistikler başka yerden sorgulanıyor aklında olsun.
Çünkü birinin kayıt olmasıyla dengesizleşen istatistikler birinci forumda "istatistikleri yeniden say"makla düzeliyor :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 07, 2007, 08:34:36 AM
elmacik'in dediği gibi oluyor. bunu bi önceki msjımdada söyledim :) bakım yapınca düzeliyor.

ama çok gariptir ki son üye olan kişiler istatistiği tablo halinde ilk forumumda var. ve diğer foruma üye olan kişi orda gözüküyor ama bu kısımda

1 Mesaj 1 Konu Gönderen: 1634 Üye. Son üye: hayaletvadisi

gözükmüyor..

birde elmacikin anlatımında online olan üyeleride paylaşmak isityorsanız log_online prefix lerinide paylaşın yazılmış. paylaşınca 2 ci foruma giriş yaparsan asla gözükmüyorsun. birinci forumun tablo ön ekini ayarlarsan log_online kısmına ikinci foruma giriş yaparsan gözükmüyorsun. zaten online olan üyelerden vazgeçtim. paylaşmıcam onu. istatistiği yapabilseydik keşke :)

bir ricam daha olacaktı.. cookie isimlerini iki forumdada aynı yaptım. yani direk iki forum arasında geçiş olabilsin. giriş istemesin diye. ama olmadı. diğerinden ötekine geçince giriş yapman gerekiyor yine. bunu ayarlayamazmıyız acaba?   
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Arbalot on April 07, 2007, 04:52:51 PM
bugun denerim diye düşünmüştüm de bugun deneyemedim kusura bakma...
ama sorunu genel olarak anladım...
bana özelden msn adresini yollarsan daha detaylı konusalım şu meseleyi...
 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 10, 2007, 03:05:05 PM
bu işi yapamadım. aştı beni

sadece üyeler birleşti ama yeni açtığım forumda site kurucusu ve yeni üye olanlar hariç eski üyeliklerin hiç bri konu açamıyor ve msj yazamıyor. bu işi anlayamadım gitti.

en iyisi tek forumla devam etmek. böyle olmucak..

teşekür ederim ilginiz için.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 13, 2007, 02:24:29 PM
sanırım flood olmaz çünkü bir diğer msjımın üstünden 3 gün geçti ve 2 haftadır buna uğraşıyorum. 2 forumu birbirine sorunsuz bağlamak için 1 aydır uğraşıyorum. herseyi hallettim. sorunsuz oldu. istatiskler üyeler falan. herseyi hallettim deneme yanılma ve kurcalama ile :)

ama başka bir sorun keşfettim bbugün.. artık hersey haloldu diyerek siteyi açtım. diğer siteden girenler ve yönetici olanlar msj yazamıyor. konulara giremiyor. yani forumda hiç bi yere bakamıyor. nereye bassa buna yetkiniz yok. ya da bu konuyu göremessiniz ya da bunun gibi uyarılar çıkıyor. normal üyelerde sorun yok. ama diğer forumda yönetici olanlar yeni foruma girince hiç bir şey yapamıyor. bu neden olabilir acaba?

sorunumu anlatabildiysem lütfen şu sorunumu çözün. 1 aydır buna uğraşıyorum ve sadece bu sorun kaldı
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on April 14, 2007, 04:02:44 AM
O zaman paylaştırmaman gereken bir sürü tablo paylaştırmışsın sen :P
Aslında bunun için Grudge ve Unkonwn birlikte çok güzel bir şey çıkarmışlardı ortaya hem kolay hem karışık :D Vaktim olsa sizin için onu dener adım adım anlatırdım.. Böyle tablo paylaştırmadan yapılmış bir sistem o..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: $כђiŹøƒ®ΣиiΛ™ on April 14, 2007, 10:06:29 AM
iyide elmacık üstadım ben senin anlatımına bakarak yaptım ve members tablosu hariç hiç bir şey paylaştırmadım. ve her dosyayı en az 10 kere kontrol ettim.

keşke ingilizcem olsaydıda dediğin bölümü bulup bende uğraşsaydım :(

niye böyle oldu anlamıyorum. hersey bitti derken bu sorun çıktı. inanılmaz bir şey ya. x forumunda yönetici olanlar z forumunda hiç bir şey yapamıyor. ziyaretçi statüsündeler resmen. normal üyelerde sorun yok.. çözemedim bu neden kaynaklandıysa.. acaba membergroups larıdamı birleştirseydim ki
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: DuygusaL on April 14, 2007, 01:01:37 PM
ssi Süper Bişe :P saOL
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: sade_kahve on May 01, 2007, 04:56:40 PM
Merabalar arkadaşlar bu ssı den foruma son gonderılen mesajları yan blok yapmak ıstıyorum yanlız şuankı pozısyonda bu zor . bu ssı de bolum kategorısı ve son mesaj yazanın adını nasıl kaldırabılkırım son mesajlarda . Yani yanlızca mesaj başlığının olmasını ıstıyorum saygılara..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: nymphe on May 25, 2007, 02:26:24 AM
hotscriptsdeki gibi son mesajları nasıl yapabilirim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on May 30, 2007, 12:13:57 PM
 bu guzel bir panel peki daha fazla ssl kodu ve anlamı atabilecek varmi ssl.forum dosyalarinda&nbsp; bir suru kod var fakat hangisinin ne ise yaradigini bilmiyoruz mesela bana online uyeler ve son videolara lazim mesela you tube google stream videolarini ayri ayri gosterebilecek ssl kodu varmi tesekkurler ...

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on June 01, 2007, 05:22:29 PM
yaa lutfen flood sayilmasin lutfen zaten uc gun  sonra atiyorum   yardim...

online uyeler, en cok mesaj atan uyeler, kodu lazim cok onemli

ve ayrica sadece istedigim bir bolumum mesajlarinin kodunu nasil olusturabilirim mesela egitim kategorisinde sabitledigim oss sorulari bolumu mesajlari diyelim tesekkurler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: robenn on June 02, 2007, 03:50:35 PM
Who's Online Function: (onlar üyeler için)

Code: [Select]
<?php ssi_whosOnline(); ?>
Top Poster Function:(En çok mesaj atan üyeler)
Code: [Select]
<?php ssi_topPoster(); ?>
Diğeri karışık biraz. Tam bilmiyorum ama anlatıldı.

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on June 02, 2007, 07:39:37 PM
tesekkurler ama asagidaki de cok lazim :)

Quote
ve ayrica sadece istedigim bir bolumum mesajlarinin kodunu nasil olusturabilirim mesela egitim kategorisinde sabitledigim oss sorulari bolumu mesajlari diyelim tesekkurler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on June 03, 2007, 04:37:24 AM
function ssi_boardNews($board = null , $limit = null, $start = null, $length = null, $output_method = 'echo')
$board = null haberlerin eklenecegi bolumun id'si
$limit = null haber sayisi
$start = null kacinci haberden sonra baslanacagini belirler
$length = null haberin uzunlugu
Bu Olabilir Sanirim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on June 04, 2007, 05:24:08 AM
ustad calismadi bende bu birde buson konular kodunu olusturdugum 171x322 olcekli tabloya yerlestirdigimde tablo asiyor ve fazlasiyla buyuyor nasil duzeltebilirim... tesekkurler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: MagoSa on June 04, 2007, 06:34:25 AM
Bende hoş bir portal yaptım.İncelemek isteyenler www.nebaktin.com
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on June 04, 2007, 12:34:10 PM
ustad bu resimdeki mesaj sadece secyigin topginmesaji olmali bunu nasil yaptigini soylersen seviniriz orda mesaj yaz yorum yaz ilgimi cekti ayrica bilgigin anket istatistik ve diger ssi kodlarini atarsan sevinecez tesekkur ederiz  ayrica tema css lerine nasil yonlendirdigini aciklarsan sevap islemis olusun :)

http://img111.imageshack.us/img111/3938/magosayb3.jpg
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: robenn on June 04, 2007, 02:37:39 PM
Tüm SSI öğelerinin kodlarını görmek için aşağıdaki linki kendi sitene göre uyarla .

http://www.siteadı.com/forumdizini/ssi_examples.php

Forumda kullandığın temanın CSS'sini ve alt ve üst bölümü kullanmak için bu kodu kendine göre düzenlemelisin.

Code: [Select]
<?php

$ssi_layers 
= array('main');
$ssi_theme 'TEMA_NO'// Buraya, radyo sayfasi görüntülenirken kullanilmasini istediginiz temanin sizin sitenizde kurulum sira numarasini yazacaksiniz. Örnegin varsayilan tema için 1 girebilirsiniz.

include("/foruma/giden/tam/dosya/yolu/SSI.php"); // Buraya da forumun dosya yolunu yazin. Yönetim panelindeki Temalar ve Görünüm bilgilerinden forumun dosya yolunu ögrenebilirsiniz.

echo '

Radyomuzun kodlarini buraya koyuyoruz.

'
;

/* Yukariya koydugumuz kodlarin içinde tek tirnak isareti ( ' ) varsa, önlerine mutlaka ters bölü ( \ ) koyuyoruz.
Yoksa PHP hatasi aliyoruz - Template Parse Error. */

ssi_shutdown();

?>


Bu konuya bakarsan görebilirsin.

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=95976.0
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on June 04, 2007, 03:25:30 PM
evt yaa cok tesekkurler ben bu konuyu gormustum gordugumu unutmusum :) neyse benim yaptigim da guzel zaten ben temaya bagimli kalamazdim tesekkur ederim ..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: kalpazan41 on June 08, 2007, 01:55:04 PM
merhaba arkdaşlar..bir sorum olucak..TP kullanıyorum ve phpbox aracılığıyla ssi kullanarak yeni üyeleri falan düzenli bir şekilde blok olarak gösterebilirmiyim..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: oaslan23 on June 20, 2007, 06:24:41 AM
teşekkürler güzel kaynak.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: dandik_mail on June 29, 2007, 11:21:05 AM
ben hmtl sayfaya smf forumumun logini nasıl eklerim acaba
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on June 29, 2007, 11:24:40 AM
http://www.ciddiyet.net/forum/ssi_examples.php
Buradan ögrenebilirsin ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: dandik_mail on June 29, 2007, 01:33:05 PM
orda php kodları var ama html yok
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on June 29, 2007, 01:40:16 PM
Ftp'den ssi_examples.php'nin içini aç bakalim php mi html mi ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: dizzydewiL on July 11, 2007, 11:07:06 PM
Ya arkadaşlar okudum okudum hiç bişe anlamadım...
Benim bir forumum var SMF Anasayfanın en altına en çok msj yazanlar bölümü ve son mesajlar bölümü eklicem...
ssi_example.php dosyasından aldığım kodu nereye kopyaliyacam onu anlamadim :'(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: dizzydewiL on July 11, 2007, 11:09:46 PM
t_A_635 Bu kod ile yapabilirsin

Code: [Select]
<form action="http://www.siteismi.com/forum/index.php?action=login2" method="post" accept-charset="ISO-8859-9" class="middletext" style="margin: 3px 1ex 1px 0;" onsubmit="hashLoginPassword(this, '2a9ea8feb12829fd3bd8f2bdb20f5208');">
<table border="0" cellpadding="1" cellspacing="0">
<tr>
<td>Kullanici Adi:</td>
<td><input type="text" name="user" size="8" /></td>

</tr><br>
<tr>
<td>Sifre:</td>
<td><input type="password" name="passwrd" size="8" /></td>

</tr>
</table>
<input type="hidden" name="hash_passwrd" value="" />
 &nbsp;<input type="submit" value="Giris Yap" />
</form>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: s3s on July 13, 2007, 04:20:53 PM
ya biz bu

<?php require("/var/www/vhosts/siteadı.com/httpdocs/aaa/SSI.php"); ?>

bu kodu kendi yazdığımız portala entegre edince en tepesine portal çalışmıyor boş beyaz sayfa çıkıyor bu sorunu nasıl aşabiliriz acaba ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: HoT_sOuRcE_ on July 13, 2007, 08:56:14 PM
gerekli tagların arasına koymalısın sadece bu kodlar çalışmaz
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: s3s on July 31, 2007, 04:39:53 AM
gerekli tagların arasına koymalısın sadece bu kodlar çalışmaz
örnek verebilirmisin kardeşim bir tane sana zahmet
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: HoT_sOuRcE_ on July 31, 2007, 08:09:53 AM
Code: [Select]
<?php require("forum_klasörünün_tam_yolu/SSI.php"); ?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
<title>istediğin bir başlık</title>
</head>
<body>
ssi kodları  buraya
</body>
</html>

mesela böyle bir dene ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: pspturkey on August 02, 2007, 02:51:13 AM
Arkadaşlar ben 3,5 ve 7. mesaj odasından haberleri  göstermek istedim şu kodu ekledim:

<?php ssi_boardNews($board = array(3,5,7),  $output_method = 'echo'); ?>

Ancak şöyle bir hata aldım:

Misafirlere izin verilen bir bölüm belirtmediniz. Lütfen önce bölüm numarasını kontrol edin.

Bunu nasıl çözebiliriz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on August 02, 2007, 03:25:10 AM
@pspturkey, senin kullandığın ssi_boardNews fonksiyonu o şekilde çalışmaz. Oraya yazdığın bölüm numaraları dahil olacak olanları değil, hariç tutulacak olanları belirtiyor. Yani senin istediğinin tam tersi. Yalnız senin istediğini daha önce soran çok oldu, DEV lerden biri bu fonksiyonun benzerini yazdı ve ben de bu konuda öceki sayfalarda o kodu verdim. Gerilere doğru diğer mesajları okuyuver.

Bu yalan dünya da kahroluversin. Dünyayı boşadım boşadım diyorum demek ki boşayamamışım.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hoochie coochie man on August 18, 2007, 10:30:55 AM
Öncelikle döküman için çok teşekkürler..
Ben sadece forumdaki herhangi tek bir konuyu göstermek istiyorum, onun için ne yapmalıyım?
Teşekkürler..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hoochie coochie man on August 19, 2007, 02:32:31 AM
Öncelikle döküman için çok teşekkürler..
Ben sadece forumdaki herhangi tek bir konuyu göstermek istiyorum, onun için ne yapmalıyım?
Teşekkürler..
Sonuçta komutlarla çağırıyorsun bilgileri, o yüzden elbet bununda bir yapılabiliriği vardır ama malesef ben bilmiyorum, bilen yok mu?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: worms on August 30, 2007, 02:54:29 PM
Müthişsiniz siz yaaaa bravooooo hepinize teşekkürler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on August 30, 2007, 03:18:46 PM
Daha önce sorduğumu hatırlıyorum ancak bulamadım:
Forumdan son mesajlar benzeri şekilde "Forumdan Rastgele Konular"ı göstermek istiyordum.

Buna hazır bir çözüm bulamayınca SSI içerisinde başka bir fonksiyonu biraz değiştirerek yeni fonksiyon yazdım: ssi_randomTopics

Eğer ilgisini çeken arkadaşlar olursa paylaşmak isterim. (Önce yetkin arkadaşların güvenlik açığı vb sorunları kontrolü sonrası)

Sevgiyle...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on August 30, 2007, 03:46:06 PM
"Forumdan Rastgele Konular" dediğin sadece konu başlığı olarak mı?
Eğer öyleyse ssi_recentTopics(); bu işi yapıyor. Yok eğer konu olarak göstermekse istediğin, onu da  ssi_boardNews(); yapıyor. Bu iki fonksiyon da rastgele yani random konular gösteriyor zaten.

Ama bir fonksiyon yazabilecek kadar bilgin varsa, İngilizce de biliyor gibi göründüğüne göre, sen de ssi fonksiyonlarının ne işe yaradığını biliyorsundur. O yüzden sanırım bir şeyleri eksik anlattın ya da ben eksik anladım.

Yine de yazdığın kodu buraya koy inceleyelim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: HoT_sOuRcE_ on August 30, 2007, 06:42:08 PM
Öncelikle döküman için çok teşekkürler..
Ben sadece forumdaki herhangi tek bir konuyu göstermek istiyorum, onun için ne yapmalıyım?
Teşekkürler..

Simple Blog Olarak Arat Onun Buna Benzer Bir Özellği Vardı ;) demek istediğin sanırım sadece belli bir konuyu yada istediğin bir konuyu
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: worms on August 31, 2007, 05:55:17 AM
" Notice: SSI.php was unable to load a session! This may cause problems with logout and other functions - please make sure SSI.php is included before *anything* else in all your scripts! in /home/kullancıadı/public_html/forum/SSI.php on line 160 "

Bende bu şekilde bir hata veriyo neden?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: HoT_sOuRcE_ on August 31, 2007, 07:42:55 AM
tam olarak bilmiyorum ama sanırım ssı ile yaptığın sayfayı forum dizinine In gerekiyor o zaman çalışıyor yanlış hatırlamıyorusam ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: worms on August 31, 2007, 07:44:33 AM
Tamam beyler hallettim <body></body> taglarının arasına koymayı unutmuşum :S Yardımlarınız için teşekkürler..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on August 31, 2007, 04:00:21 PM
"Forumdan Rastgele Konular" dediğin sadece konu başlığı olarak mı?
Eğer öyleyse ssi_recentTopics(); bu işi yapıyor. Yok eğer konu olarak göstermekse istediğin, onu da  ssi_boardNews(); yapıyor. Bu iki fonksiyon da rastgele yani random konular gösteriyor zaten.

Ama bir fonksiyon yazabilecek kadar bilgin varsa, İngilizce de biliyor gibi göründüğüne göre, sen de ssi fonksiyonlarının ne işe yaradığını biliyorsundur. O yüzden sanırım bir şeyleri eksik anlattın ya da ben eksik anladım.

Yine de yazdığın kodu buraya koy inceleyelim.

Sevgili Elmacik,
Koddan ziyade sonucunu gösterirsem anlIk istediğimi daha iyi anlatabilirim:
http://www.melektozlari.com/mt
(sayfanın alt tarafında)

ssi_recentTopics() fonksiyonu rastgele değil güncel konuları gösteriyor diye biliyorum.
Yapmaya çalıştığım ssi_randomTopics() ise forumda bulunan tüm konular arasından (eski/yeni tarihli) rastgele seçerek konu başlıklarını gösteriyor.

Sıfırdan bir fonksiyon yazmadım, var olan fonksiyonlardan birinde değişklikler yaparak oluşturdum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Elmacik on August 31, 2007, 09:02:49 PM
Anladım.. Haklısın :)
Kodu verseydin, yararlanmak isteyen olur diye..? :)
Title: SSI Rehberi - Rastgele Konular
Post by: shalamar on August 31, 2007, 09:12:05 PM
SSI.php içerisine, sayfanın en sonuna, "?>" hemen öncesine yapıştırılabilir.

Code: [Select]
// Random topic list:   
function ssi_randomTopics($num_random = 15, $exclude_boards = array(HARİÇ TUTULACAK BOARD ID NUMARALARI), $output_method = 'echo')
{
global $context, $settings, $scripturl, $txt, $db_prefix, $ID_MEMBER, $user_info, $modSettings;

if ($exclude_boards === null && !empty($modSettings['recycle_enable']) && $modSettings['recycle_board'] > 0)
$exclude_boards = array($modSettings['recycle_board']);
else
$exclude_boards = empty($exclude_boards) ? array() : $exclude_boards;

$stable_icons = array('xx', 'thumbup', 'thumbdown', 'exclamation', 'question', 'lamp', 'smiley', 'angry', 'cheesy', 'grin', 'sad', 'wink', 'moved', 'recycled', 'wireless');
$icon_sources = array();
foreach ($stable_icons as $icon)
$icon_sources[$icon] = 'images_url';

// Find all the posts in distinct topics.  Newer ones will have higher IDs.
$request = db_query("
SELECT
m.posterTime, ms.subject, m.ID_TOPIC, m.ID_MEMBER, m.ID_MSG, b.ID_BOARD, b.name AS bName,
IFNULL(mem.realName, m.posterName) AS posterName, " . ($user_info['is_guest'] ? '1 AS isRead, 0 AS new_from' : '
IFNULL(lt.ID_MSG, IFNULL(lmr.ID_MSG, 0)) >= m.ID_MSG_MODIFIED AS isRead,
IFNULL(lt.ID_MSG, IFNULL(lmr.ID_MSG, -1)) + 1 AS new_from') . ", LEFT(m.body, 384) AS body, m.smileysEnabled, m.icon
FROM ({$db_prefix}messages AS m, {$db_prefix}topics AS t, {$db_prefix}boards AS b, {$db_prefix}messages AS ms)
LEFT JOIN {$db_prefix}members AS mem ON (mem.ID_MEMBER = m.ID_MEMBER)" . (!$user_info['is_guest'] ? "
LEFT JOIN {$db_prefix}log_topics AS lt ON (lt.ID_TOPIC = t.ID_TOPIC AND lt.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)
LEFT JOIN {$db_prefix}log_mark_read AS lmr ON (lmr.ID_BOARD = b.ID_BOARD AND lmr.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)" : '') . "
WHERE t.ID_LAST_MSG >= " . ($modSettings['maxMsgID'] - 3500 * min($num_random, 5)) . "
AND t.ID_LAST_MSG = m.ID_MSG
AND b.ID_BOARD = t.ID_BOARD" . (empty($exclude_boards) ? '' : "
AND b.ID_BOARD NOT IN (" . implode(', ', $exclude_boards) . ")") . "
AND $user_info[query_see_board]
AND ms.ID_MSG = t.ID_FIRST_MSG
ORDER BY RAND()
LIMIT $num_random", __FILE__, __LINE__);
$posts = array();
while ($row = mysql_fetch_assoc($request))
{
$row['body'] = strip_tags(strtr(parse_bbc($row['body'], $row['smileysEnabled'], $row['ID_MSG']), array('<br />' => '&#10;')));
if (strlen($row['body']) > 128)
$row['body'] = substr($row['body'], 0, 128) . '...';

// Censor the subject.
censorText($row['subject']);
censorText($row['body']);

if (empty($modSettings['messageIconChecks_disable']) && !isset($icon_sources[$row['icon']]))
$icon_sources[$row['icon']] = file_exists($settings['theme_dir'] . '/images/post/' . $row['icon'] . '.gif') ? 'images_url' : 'default_images_url';

// Build the array.
$posts[] = array(
'board' => array(
'id' => $row['ID_BOARD'],
'name' => $row['bName'],
'href' => $scripturl . '?board=' . $row['ID_BOARD'] . '.0',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?board=' . $row['ID_BOARD'] . '.0">' . $row['bName'] . '</a>'
),
'topic' => $row['ID_TOPIC'],
'poster' => array(
'id' => $row['ID_MEMBER'],
'name' => $row['posterName'],
'href' => empty($row['ID_MEMBER']) ? '' : $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'],
'link' => empty($row['ID_MEMBER']) ? $row['posterName'] : '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] . '">' . $row['posterName'] . '</a>'
),
'subject' => $row['subject'],
'short_subject' => shorten_subject($row['subject'], 25),
'preview' => $row['body'],
'time' => timeformat($row['posterTime']),
'timestamp' => forum_time(true, $row['posterTime']),
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '.msg' . $row['ID_MSG'] . ';topicseen#new',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '">' . $row['subject'] . '</a>',
'new' => !empty($row['isRead']),
'new_from' => $row['new_from'],
'icon' => '<img src="' . $settings[$icon_sources[$row['icon']]] . '/post/' . $row['icon'] . '.gif" align="middle" alt="' . $row['icon'] . '" border="0" />',
);
}
mysql_free_result($request);

// Just return it.
if ($output_method != 'echo' || empty($posts))
return $posts;

// Ekrana yazdir
echo '
<table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="0">
<tr>
<th class="windowbg" align="left">Konu</th>
<th class="windowbg" align="left">Bölüm</th>
<th class="windowbg" align="left">Son Mesaj Tarihi</th>
</tr>';

foreach ($posts as $post)
echo '

<tr>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['board']['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['time'], '</td>
</tr>';

echo '
</table>';

}

Not: Önceki mesajımda verdiğim örnek linki, forumda upgrade yapmam nedeniyle geçersiz olduğundan değiştirdim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: thunderlion on September 01, 2007, 05:32:39 PM
bu konu bana portalı hazırlarken bayağı yardımcı oldu.emeği geçen herkese teşekkür ederim....
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hakanel on September 17, 2007, 05:01:05 PM


merhaba bu verdiğiniz kodları tiny portalda nasıl uygularım? işime çok yarayacak bir konu. lütfen yardımcı olurmusunuz.
TP + SMF 1.1.3 kullanıyorum.

rastgele karışık 15 konu göstermek istiyorum TP anasayfada. forum altında değil sadece TP anasayfada (hep TP hem forum sayfasının alt kısmında da olur.)

teşekkürler





SSI.php içerisine, sayfanın en sonuna, "?>" hemen öncesine yapıştırılabilir.

Code: [Select]
// Random topic list:  
function ssi_randomTopics($num_random = 15, $exclude_boards = array(HARİÇ TUTULACAK BOARD ID NUMARALARI), $output_method = 'echo')
{
global $context, $settings, $scripturl, $txt, $db_prefix, $ID_MEMBER, $user_info, $modSettings;

if ($exclude_boards === null && !empty($modSettings['recycle_enable']) && $modSettings['recycle_board'] > 0)
$exclude_boards = array($modSettings['recycle_board']);
else
$exclude_boards = empty($exclude_boards) ? array() : $exclude_boards;

$stable_icons = array('xx', 'thumbup', 'thumbdown', 'exclamation', 'question', 'lamp', 'smiley', 'angry', 'cheesy', 'grin', 'sad', 'wink', 'moved', 'recycled', 'wireless');
$icon_sources = array();
foreach ($stable_icons as $icon)
$icon_sources[$icon] = 'images_url';

// Find all the posts in distinct topics.  Newer ones will have higher IDs.
$request = db_query("
SELECT
m.posterTime, ms.subject, m.ID_TOPIC, m.ID_MEMBER, m.ID_MSG, b.ID_BOARD, b.name AS bName,
IFNULL(mem.realName, m.posterName) AS posterName, " . ($user_info['is_guest'] ? '1 AS isRead, 0 AS new_from' : '
IFNULL(lt.ID_MSG, IFNULL(lmr.ID_MSG, 0)) >= m.ID_MSG_MODIFIED AS isRead,
IFNULL(lt.ID_MSG, IFNULL(lmr.ID_MSG, -1)) + 1 AS new_from') . ", LEFT(m.body, 384) AS body, m.smileysEnabled, m.icon
FROM ({$db_prefix}messages AS m, {$db_prefix}topics AS t, {$db_prefix}boards AS b, {$db_prefix}messages AS ms)
LEFT JOIN {$db_prefix}members AS mem ON (mem.ID_MEMBER = m.ID_MEMBER)" . (!$user_info['is_guest'] ? "
LEFT JOIN {$db_prefix}log_topics AS lt ON (lt.ID_TOPIC = t.ID_TOPIC AND lt.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)
LEFT JOIN {$db_prefix}log_mark_read AS lmr ON (lmr.ID_BOARD = b.ID_BOARD AND lmr.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)" : '') . "
WHERE t.ID_LAST_MSG >= " . ($modSettings['maxMsgID'] - 3500 * min($num_random, 5)) . "
AND t.ID_LAST_MSG = m.ID_MSG
AND b.ID_BOARD = t.ID_BOARD" . (empty($exclude_boards) ? '' : "
AND b.ID_BOARD NOT IN (" . implode(', ', $exclude_boards) . ")") . "
AND $user_info[query_see_board]
AND ms.ID_MSG = t.ID_FIRST_MSG
ORDER BY RAND()
LIMIT $num_random", __FILE__, __LINE__);
$posts = array();
while ($row = mysql_fetch_assoc($request))
{
$row['body'] = strip_tags(strtr(parse_bbc($row['body'], $row['smileysEnabled'], $row['ID_MSG']), array('<br />' => '')));
if (strlen($row['body']) > 128)
$row['body'] = substr($row['body'], 0, 128) . '...';

// Censor the subject.
censorText($row['subject']);
censorText($row['body']);

if (empty($modSettings['messageIconChecks_disable']) && !isset($icon_sources[$row['icon']]))
$icon_sources[$row['icon']] = file_exists($settings['theme_dir'] . '/images/post/' . $row['icon'] . '.gif') ? 'images_url' : 'default_images_url';

// Build the array.
$posts[] = array(
'board' => array(
'id' => $row['ID_BOARD'],
'name' => $row['bName'],
'href' => $scripturl . '?board=' . $row['ID_BOARD'] . '.0',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?board=' . $row['ID_BOARD'] . '.0">' . $row['bName'] . '</a>'
),
'topic' => $row['ID_TOPIC'],
'poster' => array(
'id' => $row['ID_MEMBER'],
'name' => $row['posterName'],
'href' => empty($row['ID_MEMBER']) ? '' : $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'],
'link' => empty($row['ID_MEMBER']) ? $row['posterName'] : '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] . '">' . $row['posterName'] . '</a>'
),
'subject' => $row['subject'],
'short_subject' => shorten_subject($row['subject'], 25),
'preview' => $row['body'],
'time' => timeformat($row['posterTime']),
'timestamp' => forum_time(true, $row['posterTime']),
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '.msg' . $row['ID_MSG'] . ';topicseen#new',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '">' . $row['subject'] . '</a>',
'new' => !empty($row['isRead']),
'new_from' => $row['new_from'],
'icon' => '<img src="' . $settings[$icon_sources[$row['icon']]] . '/post/' . $row['icon'] . '.gif" align="middle" alt="' . $row['icon'] . '" border="0" />',
);
}
mysql_free_result($request);

// Just return it.
if ($output_method != 'echo' || empty($posts))
return $posts;

// Ekrana yazdir
echo '
<table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="0">
<tr>
<th class="windowbg" align="left">Konu</th>
<th class="windowbg" align="left">Bölüm</th>
<th class="windowbg" align="left">Son Mesaj Tarihi</th>
</tr>';

foreach ($posts as $post)
echo '

<tr>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['board']['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle">', $post['time'], '</td>
</tr>';

echo '
</table>';

}

Not: Önceki mesajımda verdiğim örnek linki, forumda upgrade yapmam nedeniyle geçersiz olduğundan değiştirdim.

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: baypal on September 18, 2007, 05:48:02 AM
selam lar

ben   http://www.............com/forum/ssi_examples.php adresine girdiğimde
şöyle bi hata alıyorum


/forum/SSI.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in
/forum/ssi_examples.php on line 3

nasıl düzeltebilirim yardıcı olursanız sevinirim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: HoT_sOuRcE_ on September 18, 2007, 06:25:42 AM
3. satırda neler var ftpden bakar mısın? bir hata varsa onu düzelt o dosyada

yoksa ve son zamanlarda ssi_examples klasörü içinde bir değişiklik yapmadıysan orjinalini Iyı dene
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: baypal on September 18, 2007, 08:29:03 AM
hiç bir değişiklik yapmadığım halde yinede dosyayı orjinali ile değiştirdim yine olmadı 3. satır öncesi ve sonrasında şunlar var

1<?php
2
3require(dirname(__FILE__) . '/SSI.php');
4
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hmurat on September 18, 2007, 12:42:29 PM
herşeyi hallettimde bir tek <?php ssi_login(); ?> çalışmıyor bende neden olabilir acaba?
http://www.fmdizayn.com/fmforum/ssi_examples.php burdada gözükmüyor???
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hmurat on September 18, 2007, 01:15:06 PM
bana yardım edebilecek birisi yokmu?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on September 18, 2007, 05:40:36 PM
herşeyi hallettimde bir tek <?php ssi_login(); ?> çalışmıyor bende neden olabilir acaba?
http://www.fmdizayn.com/fmforum/ssi_examples.php burdada gözükmüyor???

Foruma giriş yapmış olduğunuz için göremiyor olabilirsiniz ;)  Forumdan çıkıp tekrar sayfaya bakarsanız görünecektir diye tahmin ediyorum...

<?php ssi_logout(); ?> komutunu da bunun yanına koyarsanız zaten giriş yapmış olduğunuz için görülüp görülmediği anlaşılacaktır.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: shalamar on September 18, 2007, 05:44:30 PM


merhaba bu verdiğiniz kodları tiny portalda nasıl uygularım? işime çok yarayacak bir konu. lütfen yardımcı olurmusunuz.
TP + SMF 1.1.3 kullanıyorum.

rastgele karışık 15 konu göstermek istiyorum TP anasayfada. forum altında değil sadece TP anasayfada (hep TP hem forum sayfasının alt kısmında da olur.)

teşekkürler


Tiny portalın mantığını bilemiyorum. Ancak orada başka bir SSI fonksiyonu çalıştırıyorsanız aynı şekilde rastgele mesajları da <?php ssi_randomTopics() ?> komutuyla çağırabilirsiniz.
Elbette daha önce verdiğim kodları SSI.php dosyasının sonuna eklemeniz gerekli.

O kodu hazırladığımda "array" mantığını bilmiyordum. Bu nedenle SSI dosyasından görüntülemeyi hazırlamıştım. Vakit bulduğumda daha kullanışlı hale getirmeye çalışırım.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: forumdenge.com on September 19, 2007, 02:42:52 PM
Son mesajları ssi.php yardımı ile yaptıgım portalda nasıl tablo halinde gösterebilirim :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Minare on October 08, 2007, 11:55:17 PM
Saygıdeğer arkadaşlar.

bu sslleri php olan bir sayfamda çağırıyorum ama yazı fontu hoşuma gitmiyor ve yazılar çok küçük. Nasıl değiştirilir bunlar ve nereden.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: webdesignİstanbul on November 03, 2007, 03:27:16 PM
Merhaba arkadaşlar...

Forumunun belli bir bölümünü başka sitede nasıl yayınlarız?
Mesela;
http://www.site.com/forum/index.php?board=7.0 bölümünü başka sitede ayrı bir forum sayfası olarak nasıl gösterebiliriz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Raffine on November 15, 2007, 02:41:51 AM
Bende bir PHP portalı yaptım.

Belli bir bölümdeki mesajları yayınlıyorum.

Fakat benim isteğim şu Siteme Customize bölümü açtım.Bundada SSI.php yi kullanıyorum.Ama bu sefer başka bir bölümdeki mesajları çağırmak istiyorum.

Mesela portalda board=57.0 yi çağırdım...

Customizede ise board=51.0 i çağırmak istiyorum...Bunu nasıl yapıcam???
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on December 07, 2007, 07:20:25 AM
ssi_function=recentTopics özelliğini kullanıyorum

ssi.php den son 50 mesaj gözükmesi için ayarlamıştım ama,

genellikle 30 ile 40 civarında konu çıkıyor

nedeni ne olabilir, teşekkürler...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on December 10, 2007, 03:22:13 AM
bir arkadaş ilgilenebilirse çok sevineceğim ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 25, 2007, 07:15:53 PM
Arkadaşlar, anketler ile ilgili fonksiyonları konuya ekledim. Zamanım oldukça hergün daha çok fonksiyon ile ilgili bilgi girmeye çalışacağım.

Tüm fonksiyonları tamamladıktan sonra ise, daha gelişmiş konularla ilgili birşeyler yazmaya çalışacağım (örneğin üye giriş yapmışsa şuraya girebilsin yoksa giremesin vs. vs.)

Ancak gece geç saatlerde rehbere zaman ayırabildiğim için şimdiden imla hatalarından dolayı herkesten özür dilerim.

bir arkadaş ilgilenebilirse çok sevineceğim ;)

Daha çok bilgi verebilir misin? Ben biraz önce denedim sorunsuz 50 mesajın 50'sinide çağırdım.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on December 26, 2007, 03:15:05 AM
sayın eren,

vaktiniz olduğunda bakarsanız sevinirim

http://www.muhasebe-online.com/forum/SSI.php?ssi_function=recentTopics

40 civarı mesaj çıkıyor
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 26, 2007, 04:34:25 AM
Bende 50 tane çıkıyor şu anda.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on December 26, 2007, 04:38:58 AM
tek tek saydım 48 gözüküyor ama bu sabit değil

bir ara 30-35 civarındaydı...

nedeni ne olabilir acaba...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 26, 2007, 04:55:22 AM
SSI.php'yi açıp şu değişikliği yapar mısın?

Şurayı bul:

Code: [Select]
WHERE t.ID_LAST_MSG >= " . ($modSettings['maxMsgID'] - 35 * min($num_recent, 5)) . "
Ve şu şekilde değiştir:

Code: [Select]
WHERE t.ID_LAST_MSG >= " . ($modSettings['maxMsgID'] - 35 * min($num_recent, 20)) . "
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: mk1977 on December 26, 2007, 06:23:18 AM
üstad çok teşekkürler,

ben 100 konu olarak ayarlamıştım daha önceden

yukardaki değişikliği yapınca 100 konu tümüyle çıkıyor

elinize sağlık teşekkür ederim...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 26, 2007, 06:45:12 AM
Est, kolay gelsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on December 29, 2007, 01:34:36 PM
Selam Arkadaşlar,

Bir php anasayfada  ssi kullanarak üye girişi, kayıt, son mesajlar vs yaptım. Ancak aşağıdaki hatayı sitemin anasayfasının en başında alıyorum. Bayadır uğraşıyorum ancak bir sonuç alamadım. Galiba üye giriş çıkışlarından kaynaklanan bir sorun yardımcı olursanız çok sevinirim.

Notice: SSI.php was unable to load a session! This may cause problems with logout and other functions - please make sure SSI.php is included before *anything* else in all your scripts! in /home/ygonul/public_html/forums/SSI.php on line 186

Hata bu arkadaşlar.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 29, 2007, 04:31:26 PM
SSI.php'yi include ettiğin satırı sayfanın en başına koyman gerekli.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on December 30, 2007, 06:09:24 AM
SSI.php'yi include ettiğin satırı sayfanın en başına koyman gerekli.

Koydum  Eren.

Sonuç olarak hiç bir problem olmadan çalışıyor. fakat yukarıda ki hatayı veriyor. SSI.php çağırdığımda sorun olmamasına rağmen bu uyarıyı neden veriyor anlayabilmiş değilim.

Dün baya uğraştım ve SSI.php 184.ncü satırdaki Function dizinini silmek zorunda kaldım. Ancak bu şekilde uyarıyı vermedi. Bu seferde <?php ssi_welcome(); ?> komutu ile login komutları anasayfada çalışmıyor. Diğerlerinde sorun yok.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on December 30, 2007, 06:51:09 AM
Kodyğun sayfa ne sayfası, başka bir içerik yönetim sistemi mi var? Çünkü bu hatanın sebebi iki kere session başlatılıyor olması.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on December 30, 2007, 06:59:19 AM
Say
Kodyğun sayfa ne sayfası, başka bir içerik yönetim sistemi mi var? Çünkü bu hatanın sebebi iki kere session başlatılıyor olması.
sayfa  html sayfasıydı ve bu sayfanın en üstüne
<?php require("/home/..../...../forums/SSI.php"); ?>  kodunu (kendi forumumun kodu) html'den hemen önce koyup uzantılarını PHP yaparak farklı kaydettim. Yani index.php oldu anasayfa.
Burada bir sorun yok.
Sadece o hatayı veriyordu. Bende bir bir önceki sayfada belirttim function dizinindeki kodları silince hata kayboldu.
Şimdi yeniden düzenledim ve sorunsuz çalışıyor.
Anasayfadan avatarımı ve welcome,login,logout çağırabiliyorum.
Şimdilik sorun yok gibi.
İlgine çok teşekkür ederim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 03, 2008, 03:42:01 PM
Şimdi bendeki problem burda okuduklarımdan biraz farklı.

ssi.php ye erişim sağladığımda bana kullanmam gereken dosyanın en üstüne hangi kodu yazmam gerektiğini söyleyen bir satır var.

http://forum.vatan.tc/ssi_examples.php

bu adresten bakılabilir.

Şimdi bu adreste dediğine göre kullanmam gereken dosyada en üste bunu yazmam gerekiyormuş.

<?php require("/var/www/vhosts/vatan.tc/subdomains/forum/httpdocs/SSI.php"); ?>

Fakat ben bunu dosyamın en üst kısmına yazıp malum dosyayı çalıştırmaya kalktığımda bomboş beyaz bir sayfa çıkıyor. hiçbir kod görüntülenemiyor.

Çalıştırdığım dosya adresi de,

Http://www.vatan.tc/zeki.php

-----------------------------------------------------

Sorun ne olabilir?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 03, 2008, 05:23:19 PM
Sende şu çıkıyor, şunu yazman gerekli:

<?php require("SSI.php"); ?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 04, 2008, 08:56:48 AM
Sende şu çıkıyor, şunu yazman gerekli:

<?php require("SSI.php"); ?>


sanırım yanlış okudunuz yazdığımı. bu verdiğinizle hiç olmadı.
yani anlIk istediğim şu;

bir www.vatan.tc/zeki.php diye bir sayfa var.
bir de forum.vatan.tc die subdomain bir sayfa var.


forum dosyaları ve ssi.php /vatan.tc/subdomains/forum/httpdocs/  dizininde
ana dizin ise /vatan.tc/httpdocs/ şeklinde

forum dizinindeki ssi.php'yi ana dizinde çalıştırmak istiyorum yani ssi.php'ye göre bir üst dizinde çalışması gerekiyor.
fakat yukarıda da dediğim gibi

<?php require("/var/www/vhosts/vatan.tc/subdomains/forum/httpdocs/SSI.php"); ?>

şeklinde kullanınca boş bembeyaz bir sayfa çıkıyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 04, 2008, 03:13:26 PM
Ben seni çok iyi anladım, merak etme :)

Sunucu Ayarları --> Temel Ayarlar da SSI'in çalımasını engelleyecek seçeneğin işaretli olmadığından emin olabilir misin?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 04, 2008, 03:58:51 PM
Çerezleri depola (local)
(bunu açarsanız SSI çalışmayacaktır)


sanırım bu seçeneği kastettiniz ama bu seçenek seçili değil

zaten ssi.php nin bulunduğu dizinde herhangi bir dosyada ssi.phpyi require edince sorun yok ama ssi.php nin bulunduğu dizinden başka bir dizinde olan dosyadan require etmek istenince bomboş sayfa çıkıyor.

:s
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 04, 2008, 04:32:30 PM
Phpinfo lütfen...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on January 05, 2008, 06:51:25 AM
Şimdi bendeki problem burda okuduklarımdan biraz farklı.

ssi.php ye erişim sağladığımda bana kullanmam gereken dosyanın en üstüne hangi kodu yazmam gerektiğini söyleyen bir satır var.

http://forum.vatan.tc/ssi_examples.php

bu adresten bakılabilir.

Şimdi bu adreste dediğine göre kullanmam gereken dosyada en üste bunu yazmam gerekiyormuş.

<?php require("/var/www/vhosts/vatan.tc/subdomains/forum/httpdocs/SSI.php"); ?>

Fakat ben bunu dosyamın en üst kısmına yazıp malum dosyayı çalıştırmaya kalktığımda bomboş beyaz bir sayfa çıkıyor. hiçbir kod görüntülenemiyor.

Çalıştırdığım dosya adresi de,

Http://www.vatan.tc/zeki.php

-----------------------------------------------------

Sorun ne olabilir?

Kardeş sitenin anasayfası html tabanlıysa elbette kodlar görünmez.

Kodların çalışabilmesi için 2 yol var.

1- HTML bir anasayfada iFrame ile göstermek
2- Anasayfayı wordpad ile aç. Yukarıda sitenin php kodunu html kodundan hemen önce ekle. Ve farklı kaydet. Dikkat Farklı kaydederken uzantısını php yap ve öyle kaydet.
Upload ederken de index.html değil, index.php'yi yükle. SSI.php kodları aynen görüntülenir.
Kolay gelsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 05, 2008, 07:09:22 AM
yakup efe sen uçmuşsun dostum. tabii ki phpde çalıştırıyorum.
neyse iyi niyetin için bişey demiyorum sana saolasın.


*eren phpinfo derken php içindekileri kastettin sanırım. işte çalışmayan http://www.vatan.tc/zeki.php içindeki kodlar.. deneme amaçlı 5 nolu bordun son atılmış 5 postunu görüntüleyecektim ama olmadı:

Code: [Select]
<?php require("/var/www/vhosts/vatan.tc/subdomains/forum/httpdocs/SSI.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="TR">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta name="keywords" content="Vatan, VatanTC, TC, Turk, Türkiye, Vatanim, Gazetesi" />

<meta name="description" content="VatanTC, Forum, Vatan.TC, Vatanim, Vatan Gazetesi, Vatan Bilgisayar, Vatan Computer,
GazeteVatan, Önce Vatan Gazetesi, Vatan TC Kimlik No Sorgulama, VatanForum, ForumVatan forumlar, turk form siteleri
Vatanim türkiye, yavru vatan kıbrıs, vatan sağolsun, vatan millet sakarya, vatan caddesi, vatan anadolu teknik meslek lisesi,
Haberler, çorlu vatan Hastanesi Lisesi fotoğraflar, Burs veren kurumlar, burslar, kyk" />

<title> Vatan.TC ~ Türkiye`nin Bilgi ve Eğlence Portalı... Vatan, Forum, Vatan.TC, VatanTC, Vatan Gazetesi, Vatan Bilgisayar, Vatan Computer,
GazeteVatan, Önce Vatan Gazetesi, Vatan TC Kimlik No Sorgulama, VatanForum, ForumVatan forumlar, turk form siteleri
Vatanim türkiye, yavru vatan kıbrıs, vatan sağolsun, vatan millet sakarya, vatan caddesi, vatan anadolu teknik meslek lisesi,
Haberler, çorlu vatan Hastanesi Lisesi fotoğraflar, Burs veren kurumlar, burslar, kyk</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://forum.vatan.tc/Themes/vbulletin/style.css?fin11" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://forum.vatan.tc/Themes/default/print.css?fin11" media="print" />
<link rel="help" href="http://forum.vatan.tc/index.php?action=help" target="_blank" />
<link rel="search" href="http://forum.vatan.tc/index.php?action=search" />
<link rel="contents" href="http://forum.vatan.tc/index.php" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Forum ~ Vatan.TC - RSS" href="http://forum.vatan.tc/index.php?type=rss;action=.xml" />

<table style="padding: 15px 0 0 0 ;" bgcolor=#FFFFFF border="0" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" >
<tr>
<td align="center">
<img src="http://forum.vatan.tc/Themes/vbulletin/images/logo.jpg" >
</td>
</tr>

<tr>
<td>
<?php ssi_boardNews(5,5); flush(); ?>
</td>
</tr>

<tr>
<td>
<p><font style="FONT-SIZE: 8pt">Copyright © 2006-2008
<a title="Vatan" href="http://www.vatan.tc/">Vatan.TC</a> <br>
Her hakkı saklıdır. <br>
&nbsp;</font></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 05, 2008, 09:37:09 AM
Hayır phpinfo derken boş bir php sayfasının içine <?php phpinfo(); ?> yazıp linkini atar mısını kastediyordum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 05, 2008, 01:09:46 PM
buyur hocam.

http://www.vatan.tc/deneme.php
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 05, 2008, 01:43:33 PM
open_basedir   /var/www/vhosts/vatan.tc/httpdocs:/tmp

Open basedir açık gördüğün gibi, kendi klasörünün alt klasörleri dışunda klasörlere ulaşamıyor büyük ihtimalle php scriptler, hostundan kapIsını istemen veya forum'u çalıştırmak istediğin klasörün bir alt klasörü yapman gerekiyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on January 06, 2008, 06:37:39 AM
open_basedir   /var/www/vhosts/vatan.tc/httpdocs:/tmp

Open basedir açık gördüğün gibi, kendi klasörünün alt klasörleri dışunda klasörlere ulaşamıyor büyük ihtimalle php scriptler, hostundan kapIsını istemen veya forum'u çalıştırmak istediğin klasörün bir alt klasörü yapman gerekiyor.

eywallah, saolasın.
bir görüşeyim hostla.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: quadraxas on February 02, 2008, 05:04:55 AM
ssi kullanırken herşey önceden biçimlendirilmiş oluğundan (misal, son atılan mesajlar konu adı bölüm adı yazıyor ben sadece konu adı velinki olsun istiyorum)

bunun gibi yerlerde echo dan farklı bi parametre girince $context dizisini döndürüyor.

Bu dizinin elemanları tam olarak nedir?

context['user']['avatar']['image'] -> mesela contexin içindeki user dizisinin bütün elamanları ver bunun gibi şeyleri nereden öğrenebilrim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on February 02, 2008, 05:19:50 AM
Sources/Load.php'de loadMemberContext fonksiyonunu bul. Hersey orada ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: quadraxas on February 02, 2008, 06:00:19 AM
Sources/Load.php'de loadMemberContext fonksiyonunu bul. Hersey orada ;)

sağol.

tamamdır, gerekli olan diğer kısımlarda ssi.php de varmış zaten.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on February 02, 2008, 06:21:10 PM
Sources/Load.php'de loadMemberContext fonksiyonunu bul. Hersey orada ;)

Bunu pek önermeyeceğim çıktı seçeneğini rehberde gösterdiğim gibi array yaparak çıktıyı isteğinize göre şekillendirebilirsiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: forumdenge.com on February 07, 2008, 02:29:42 PM
yeni bilgiler için tşkler...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: herace on February 09, 2008, 07:15:29 PM
evet evet benim istedigimde tam böyle birşey yani forumdaki son konuların sadece konu başlıkları goruncek yani tarih ,yazan ve konunun nereye yazıldıgı değil

arkadaşlar buna çözüm yok mu?
sadece konunu başlığı çıksın!
bu haliyle de zaten düzgün çıkmıyor

bir sorum daha var:

Code: [Select]
<?php ssi_boardNews(); ?>
oluşturduğum portala yukarıdaki kodu yazdığımda sadece forumun 1. sırasındaki bölümün konularını alıyor.

aşağıdaki gibi değiştirdiğimde ise hiç birşey göstermiyor

Code: [Select]
<?php ssi_boardNews($board 141$limit 10$length 300); ?>
çözüm nedir arkadaşlar?

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on February 10, 2008, 05:09:42 AM
herace ssi_recentTopics() fonksiyounu ssi.php'de bulup echo kısmını isteğine göre düzenlersen sadece başlıkların çıkmasını sağlayabilirsin.

örnek olarak;

Code: [Select]
echo '
<tr>
<td align="right" valign="top" nowrap="nowrap">
[', $post['board']['link'], ']
</td>
<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>
', $txt[525], ' ', $post['poster']['link'], '
', $post['new'] ? '' : '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $post['topic'] . '.msg' . $post['new_from'] . ';topicseen#new"><img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/new.gif" alt="' . $txt[302] . '" border="0" /></a>', '
</td>
<td align="right" nowrap="nowrap">
', $post['time'], '
</td>
</tr>';

yazan kısmı

Code: [Select]
echo '<tr><td><a href="'.$post['href'].'" title="'.$post['subject'].'">'.$post['subject'].'</a></td></tr>';
şeklinde değiştirerek sadece konuya ilişkin linkin olduğu bir düzenleme yapmış olursun.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 10, 2008, 06:59:15 AM
Dediğiniz pek de güzel bir yol değil. SSI.php'de değişiklik yapılmadan da yapıylıyor bu dediğiniz. Varsayılan olarak bu fonksiyonlarda echo çıktı metodu kullanılır. Ama siz bunu değiştirebilirsiniz.

Örnek olarak;

Sayfanıza şu kodları giriyorsunuz:

Code: [Select]
$array = ssi_boardNews(5, null, null, null, 'array');

foreach ($array as $news)
{
echo '
<table border="0" width="100%" align="center" class="ssi_table">
<tr>
<td><a href="'.$news['href'].'" title="'.$news['subject'].'">'.$news['subject'].'</a></td>
</tr>
</table>
<br />';
}


Vatan.TC, biraz alakasız olacak ama alttaki sitemap sayfaları yüzüden forumun çok genişliyor, bir kontrol et istersen.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: acemi on February 12, 2008, 09:22:29 AM

 anasayfada son gönderilen mesajların sadece başlıklarının gösterildiği bir alan oluşturabilirmiyiz .... forumdaki son gönderilen mesajlar aynı kalması şartıyla (tüm istatikleriyle)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 12, 2008, 09:34:50 AM
Code: [Select]
$array = ssi_recentPosts(5, null, null, null, 'array');

echo '
<table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($array as $post)
echo '
<tr>
<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>
</td>
</tr>';
echo '
</table>';

Sayfanıza bu kodu ekleyin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: acemi on February 12, 2008, 09:46:17 AM
$array = ssi_recentPosts(5, null, null, null, 'array'); echo ' '; foreach ($array as $post) echo '  ', $post['subject'], ' 
'; echo '  '; 



böyle bir mesaj aldım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 12, 2008, 10:24:23 AM
Code: [Select]
<?php
$array 
ssi_recentPosts(5nullnullnull'array');

echo '
<table border="0" class="ssi_table">'
;
foreach ($array as $post)
echo '
<tr>
<td valign="top">
<a href="'
$post['href'], '">'$post['subject'], '</a>
</td>
</tr>'
;
echo '
</table>'
;
?>

Bu şekilde koyun o zaman.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: acemi on February 14, 2008, 08:22:38 AM
tşk ler sinan istediğim gibi oldu klavyene sağlık....
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: acemi on February 14, 2008, 09:18:24 AM
forumda online üyeleri nickleri ile değilde rakamla nasıl belirtiriz
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 14, 2008, 09:26:51 AM
Görüncek şekli tam olarak yazar mısınız?

Online Üye 15
Gizli 1
Ziyaretçi 10

gibi mi?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: acemi on February 14, 2008, 09:46:05 AM
evet aynen o şekil ayrıca sadece üye olma kısmıda ekleyebilirmiyiz sadece üye ol kısmı
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 14, 2008, 09:58:48 AM
Sayfanıza şunu ekleyin:

Code: [Select]
<?php
$array 
ssi_logOnline('array');

echo 
'<table>
<tr>
<td>Ziyaretçiler</td>
<td>:</td>
<td>'
$array['guests'],'</td>
</tr>
<tr>
<td>Üyeler</td>
<td>:</td>
<td>'
$array['num_users'],'</td>
</tr>
<tr>
<td>Gizli</td>
<td>:</td>
<td>'
$array['hidden'],'</td>
</tr>
<tr>
<td>Toplam</td>
<td>:</td>
<td>'
$array['total_users'],'</td>
</tr>'
;
?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on February 16, 2008, 07:50:04 AM
Arkadaşlar, ben ssi.php'den çağırdığım yazıların renklerini ve boyutlarını değiştirmek istiyorum. Kodlarla uğraştım biraz ama olmadı.
Bir ipucu yeterli olacak gerisini halledeceğim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ilgili FORUM on February 17, 2008, 05:17:42 AM
[SiNaN] sadece firefox'da öyle gözüküyor.
IE'de problem yok..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Emre_Ustegmen on February 17, 2008, 07:22:22 AM
Peki bu linkleri falan temanın style.css'inden nasıl çağırabiliriz? Her şey temanınki gibi olsun son mesaj linklei falan.

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 18, 2008, 05:26:42 AM
Şu şablonu kullanabilirsiniz.

Code: [Select]
<?php

$ssi_layers 
= array('main');

$ssi_gzip true;

require(
'SSI.php');

?>

HTML kodlarınız buraya yazın.
<?php

ssi_shutdown
();
?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: SoNSuZLuKC on February 23, 2008, 07:28:06 AM
recentTopics bu forumdaki son konuları gösteriyo iyi guzel. ama istedigim su son konuları gostersin ama son konulara yazan cevapları gostermesim.  :-\
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on February 29, 2008, 07:37:22 AM

Eğer SHTML içinde kullanacaksanız şunu yapın:
Code: [Select]
<!--#include virtual="./SSI.php?ssi_function=recentTopics" -->
Burada recentTopics fonksiyonunu örnek olarak yazdım. Siz hangi fonksiyonu kullanacaksanız onu yazın.

Bu yukarıda ki SHTML fonksiyonunu HTML sayfada kullanabilir miyiz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on February 29, 2008, 08:15:40 AM
shtml'in html'den tek farkı server side include yapılabilmesi. Sadece uzantısı farklı. Yani portal.html yerine portal.shtml oluyor.

Apache'nin html'ler için de server side include'u kullanması sağlanabilir. Ama bildiğim kadarıyla server'ı çok yoruyor ve de sanırım server üzerinde sağlam bir yetki istiyor, bu ayarı yapabilmek için.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on February 29, 2008, 08:18:15 AM
Server da hertürlü yetkim varda, uzantının SHTML olarak değişmesi kötü. Yinede bilgiler için sağol Sinan.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: sazan on March 06, 2008, 06:38:33 PM
Bende hata veriyor diger arkadaşimin sitesinde sorun yok :D  "Internal Server Error" Hata bu chmod:755 benim sitede arkadaşimda : 644 bende 644 yaptim yine olmadi başka neresini kurcalamam gerekiyor acaba?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: webdesignİstanbul on March 07, 2008, 06:07:48 PM
Portalda;
SMF gallery deki, son eklenen resmi veya rast gele resim nasıl gösteririz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: herace on March 09, 2008, 03:04:17 PM

Sayfanıza şu kodları giriyorsunuz:

Code: [Select]
$array = ssi_boardNews(5, null, null, null, 'array');

foreach ($array as $news)
{
echo '
<table border="0" width="100%" align="center" class="ssi_table">
<tr>
<td><a href="'.$news['href'].'" title="'.$news['subject'].'">'.$news['subject'].'</a></td>
</tr>
</table>
<br />';
}


değil de

Code: [Select]
<?php
$array 
ssi_boardNews(5nullnullnull'array');

foreach ($array as $news)
{
echo '
<table border="0" width="100%" align="center" class="ssi_table">
<tr>
<td><a href="'
.$news['href'].'" title="'.$news['subject'].'">'.$news['subject'].'</a></td>
</tr>
</table>
<br />'
;
}
?>



yapınca oldu çok teşekkürler

ama bir sorum daha olacak
örneğin 134 ve 143 numaralı forumları göstermek istemiyorum bunun için nasıl bir kod gerekli?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on March 10, 2008, 06:08:31 AM
exclude boards olacaktı SSI.php'de, yanımda yok şu an. Oraya değer girerek yapabilirsin zannediyorum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: sazan on March 10, 2008, 08:16:29 AM
yahu bende calismiyor bu dosya internal server error verip verip duruyor chmod 644 sonuc ayni 755 sonuc ayni ne yapayim baska?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: herace on March 12, 2008, 04:26:17 PM
exclude boards olacaktı SSI.php'de, yanımda yok şu an. Oraya değer girerek yapabilirsin zannediyorum.

yapmaya çalıştım o dediğini de pek beceremedim bi zahmet yardım ediversen
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on March 12, 2008, 04:30:08 PM
Bu fonksiyonda tek bir bölümden geliyor zaten. O bölümleri neden çikarmak istiyorsun?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: herace on March 16, 2008, 12:17:52 PM
Bu fonksiyonda tek bir bölümden geliyor zaten. O bölümleri neden çikarmak istiyorsun?

yapmak istediğim aslında son konulardı pardon :D

aşağıdaki koda nereye ne eklemeliyim ki istediğim bölümler gösterilmesin?

Code: [Select]
<?php
$array 
ssi_recentTopics(10nullnullnull'array');

foreach (
$array as $news)
{
echo 
'
<table border="0" width="100%" align="center" class="ssi_table">
<tr>
<td><img src="http://netmanyagi.byethost18.com/f/Themes/dilbermc/images/post/xx.gif"><a href="'
.$news['href'].'" title="'.$news['subject'].'">'.$news['subject'].'</a></td>
</tr>
</table>
'
;
}
?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on March 16, 2008, 12:32:40 PM
$array = ssi_recentTopics(10, board_id, 'array');

board_id yazan yere bölüm id'si yazın.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: herace on March 16, 2008, 02:19:34 PM
$array = ssi_recentTopics(10, board_id, 'array');

board_id yazan yere bölüm id'si yazın.

peki birden fazla bölüm için ne yapacağız araya virgü olmadı :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on March 23, 2008, 09:59:26 AM
Arkadaşlar, benim ssi.php ile çağırdığım yazılarin rengini değiştirmem lazım.

SSI.php dosyasını baya bir kurcaladım ama bir sonuç elde edemedim. Bir fikri olan varsa lütfen söylesin.

Teşkkürler.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Mr.CoWbOy on March 27, 2008, 05:43:41 PM
=register yani kayıt işlemi için gerekenleri ssi.php ile nasıl çekebilirim? Arama yaptımda bi şey bulamadım? varsa link lütfen.. yoksa nasıl yapabilirim?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Boo7eR on April 02, 2008, 08:16:51 PM
Anketi ekledik peki oy kullandıktan sonra anket yerinde neden sonuçlar görünmüyor boş çıkıyor onun yerine sonuçların görünmesini sağlayabilir miyiz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on April 03, 2008, 05:47:39 AM
Anketi ekledik peki oy kullandıktan sonra anket yerinde neden sonuçlar görünmüyor boş çıkıyor onun yerine sonuçların görünmesini sağlayabilir miyiz?

showPoll fonksiyonunu kullanın.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Boo7eR on April 03, 2008, 03:37:05 PM
Teşekkürler Sinan ben topPoll kullanıyormuşum showPoll kullanınca düzeldi gecenin o saatinde dikkat bu kadar oluyor  :-[
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: heyy_relaxx on April 05, 2008, 03:23:42 AM
forumdan bağımsız sıradan bir .php sayfada SSI uyuladığımızda neden Copyright kayboluyor.. :S
Quote
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on April 05, 2008, 05:19:57 AM
Jest yapmak istemis SMF :)
Koymamiza gerek yokmus.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Sweet Rebel on April 09, 2008, 04:43:49 PM
Helal olsun işte aradığım şey bu.Çoooooooook teşekkürler.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: iammember on April 16, 2008, 01:53:36 PM
Smf ve diger forumlar icin Cpanel linux sunucularda cok  guzel SSI baglantisi kurabiliyordum en basa

<?php require("/home/herneyse/public_html/forum/SSI.php"); ?>  yaziyordum cpanel destekli sunucularda cok guzel calisiyordu

fakat su anda plesk destekli sunucudayim en basa ne yazmam gerekiyor? plesk sunucuda home ve www. klasoru ve digerleri yok.
Bildiginiz uzere plesklerde  /httpdocs/  ana klasor olarak duruyor ve pcanel kordinatlarini plesk sunucuya attigimda SSI calismiyor, benim icin cok onemli ,tum tasarimim buna kalmis sunucumda baya hizli, degistirmek istemiyorum fakat teknik destek vermiyorlar yardiminiza ihtiyacim var tesekkurler...


Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on April 20, 2008, 11:50:19 AM
O adresi nereden alacağın yazıyor rehberi dikaktle oku.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Retired on April 23, 2008, 09:13:25 AM
SSI yardımı ile forumdaki yanlızca tek bir konuyu çağırabilir miyiz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: sultanE on April 25, 2008, 08:25:25 AM
SSI yardımı ile forumdaki yanlızca tek bir konuyu çağırabilir miyiz?

Linkteki mod işini görecektir;
modu kurduktan sonra ;
<?php ssi_topic(konu idsini buraya girerek); ?>
istediğin bir konuyu ve cevaplarını gösterebilirsin.

Mod linki;
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=751
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Retired on April 25, 2008, 08:35:54 AM
Teşekkürler @sultanE
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Mr.CoWbOy on May 04, 2008, 04:31:34 PM
Bilgiler için tekrar teşekkürler. Önce bi soru sormuştum ama cevabını alamadım kısmen de olsa bir yolla hallettim. Ama şu an çözemediğim ve bulamadığım bi sorunum var.

Ssi.php kullandığım bir sayfada örneğin bir download linki yazacağım. Bu linkin sadece üyeler tarafından görülmesini istiyorum. Ve ziyaretçilere "Linki görmek için üye olunuz" gibi bi şey yazacak.

Buna benzer bir şeyleri burada gördüğüme eminim ama bir türlü arama fonksiyonunu çalıştıramadım ve dolayısıyla bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on May 04, 2008, 05:25:14 PM
Fonksiyon var mi bilmiyorum ama söyle birsey olabilir:
Code: [Select]
if ($context['user']['is_logged'])
echo '<a href="link">Download</a>';
else
echo 'Linki görmek için üye olunuz';
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Mr.CoWbOy on May 04, 2008, 08:16:47 PM
Fonksiyon var mi bilmiyorum ama söyle birsey olabilir:
Code: [Select]
if ($context['user']['is_logged'])
echo '<a href="link">Download</a>';
else
echo 'Linki görmek için üye olunuz';

tamamdır.. teşekkürler ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 02:07:30 AM
Benim hala merak ettiğim bişi var.. ssi_boardNews'in kriterleri nelerdir. Yani forumumda herhangi 5 konuyu seçiyor, neye göre seçiyor?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 06, 2008, 02:11:23 AM
Senin İngilizcen iyidir HCM, aşağıdaki linkte ayrıntısıyla anlatıyor:

http://support.simplemachines.org/function_db/index.php?action=view_function;function=610
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 02:16:22 AM
Senin İngilizcen iyidir HCM, aşağıdaki linkte ayrıntısıyla anlatıyor:

http://support.simplemachines.org/function_db/index.php?action=view_function;function=610
Teşekkürler Sinancım bende tam oraya geçiyordum, SSI.php'ye adım atıyorum artık, lazım olmadığı için hiç ayrıntılı incelememiştim, ama artık su gibi lazım. O yüzden yeni başlıyomuş gibi hissediyorum kendimi :)



Ee tabi bir sorunun gelmemesi imkansız olurdu, geldi ilk sorum :)
SSI içerik kodları nerede acaba bir <br /> tagı eklemem gerekiyo da..
Şöyleki.. 16 Ziyaretçi, 1 Üye<br />(0 Arkadaşlar)
Böyle yapmam gerekiyo ki (0 Arkadaşlar bölümünü aşağı alayım :)

kısca ssı_examples bilgilerinin toplandığı yer neresi?

Teşekkürler..)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on May 06, 2008, 06:24:30 AM
Quote
kısca ssı_examples bilgilerinin toplandığı yer neresi?
SSI.php..?
ssi_whosOnline ve ssi_logOnline fonksiyonlari...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 06, 2008, 06:47:15 AM
Normalde SSI.php'de değişiklik yapmak pek güzel değil ama bu durumda daha kolaylık olur.

SSI.php

Bul:

Code: [Select]
echo '
', $return['guests'], ' ', $return['guests'] == 1 ? $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ', $return['num_users'], ' ', $return['num_users'] == 1 ? $txt['user'] : $txt['users'];

Sonrasına ekle:

Code: [Select]
echo '<br />';
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 07:21:21 AM
forum klasörüne hiç uğramadığımız için  yerini unutmuşuz.. hep temanın içindeyiz..

Teşekkürler Sinan

Birde boardnews özelliğindeki <hr /> çubuk benim temada çok çirkin duruyor. Sen gördün Sinan. hiç uymuyor.  o yüzden onu bir resim dosyası ile değiştiricem, o da ordadır büyük ihtimal..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 06, 2008, 07:25:18 AM
SSI.php

Bul:

Code: [Select]
<hr style="margin: 2ex 0;" width="100%" />
Resimle değiştir.

Ama bahsettiğim array özelliği ile yaparsan bunu daha güzel olur. ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 06, 2008, 07:30:26 AM
ne olur bir yardımcı olun msn adresim ugurkaraca_@hotmail.com olmuyor :( ne olur çok dua etcem
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 07:31:27 AM
SSI.php

Bul:

Code: [Select]
<hr style="margin: 2ex 0;" width="100%" />
Resimle değiştir.

Ama bahsettiğim array özelliği ile yaparsan bunu daha güzel olur. ;)

onu ben soldaki tablolarda kullanıyorum, gerçekten de müthiş oluyor.. Bu <hr />'de ise sadece onu değiştiricem diye uğraşmiim dedim. hepsi bu. Saol..

Edit: Vazgeçtim.. array özelliğini kullanıyorum. En doğrusu.. tekrar teşekkür..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 06, 2008, 09:45:48 AM
yani benim önceden sayfamda kullanıcı adı şifre vardı yani hazır. e şimdi bu

<body><?php ssi_login(); ?></body>   yazınca yeniden kullanıcı adı şifre bölümü çıkıyor.peki ben nasıl yapcam tasarımıma nasıl uyarlicam bunu :S
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 10:17:58 AM
ssi_boardnews ile bir bölümdeki istediğim kadar konuyu çağırdım, peki onların alfabetik sıraya göre dizilmesini nasıl sağlayabiliriz?
Teşekkürler..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 06, 2008, 10:21:51 AM
ssi_boardnews ile bir bölümdeki istediğim kadar konuyu çağırdım, peki onların alfabetik sıraya göre dizilmesini nasıl sağlayabiliriz?
Teşekkürler..

Bunun için fonksiyona yeni bir parametre eklenerek ORDER BY name kullanılabilir. Yarın yazarım kodları HCM, çıkmam lazım şimdi.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 06, 2008, 10:24:58 AM
Saol Sinan, bende o zamana kadar İngilizce bölümde aratıyorum..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 06, 2008, 10:54:26 AM
yani benim önceden sayfamda kullanıcı adı şifre vardı yani hazır. e şimdi bu

<body><?php ssi_login(); ?></body>   yazınca yeniden kullanıcı adı şifre bölümü çıkıyor.peki ben nasıl yapcam tasarımıma nasıl uyarlicam bunu :S
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 06, 2008, 10:54:56 AM
yani benim önceden sayfamda kullanıcı adı şifre vardı yani hazır. e şimdi bu

<body><?php ssi_login(); ?></body>   yazınca yeniden kullanıcı adı şifre bölümü çıkıyor.peki ben nasıl yapcam tasarımıma nasıl uyarlicam bunu :S

cvp verin artık şuna :(
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on May 06, 2008, 01:00:42 PM
30 saniyede flood rekoru! Tebrikler!
Dosyanizin uzantisi .php olmali.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 06, 2008, 01:46:37 PM
olmuyorki zaten php dosyası :S sorduğum soruyu iyi oku
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on May 06, 2008, 01:59:46 PM
Siteyi özel mesajdan verebilir misiniz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 06, 2008, 02:03:11 PM
Sorularınızda biraz daha nezaket kurallarına riayet etmenizi öneriyorum. Neticede burada insanlar gönüllü olarak birşeyler yapıyor.

Aşağıdaki mesajdan yararlanabilirsiniz:

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=47018.msg1430805#msg1430805

Erhan, bu da senin için:

Code: [Select]
<?php
$array 
ssi_boardNews(1nullnullnull'array');

foreach(
$array as $subject)
$subjects[] = $subject['subject'];

sort($subjects);
$count 0;
foreach(
$subjects as $sub) {
foreach($array as $ar) {
if($sub == $ar['subject'])
$new[$count] = $ar;
}

$count $count +1;
}

foreach ($new as $news)
{
echo '
<table border="0" width="100%" align="center" class="ssi_table">
<tr>
<td><a href="'
.$news['href'].'" title="'.$news['subject'].'">'.$news['subject'].'</a></td>
</tr>
</table>
<br />'
;
}
?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 08, 2008, 09:01:47 AM
yardım edin bana :( ugurkaraca_@hotmail.com ne olur çok dua etcem :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on May 08, 2008, 01:42:05 PM
yardım edin bana :( ugurkaraca_@hotmail.com ne olur çok dua etcem :)
Siteyi özel mesajdan verebilir misiniz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 09, 2008, 09:32:08 AM
şuan sadece forum kurulu hazırladığım sayfa bilgisayarımda. herşeyi tamamlayıp öyle atacam hosta lütfen yardımcı olun tekrarlıyorum sorumu şimdi benim sayfam hazır kullanıcı adı şifre bölümümü çok güzel bir tasarımla hazırladım.lakin sizin yaptığın kodu yazınca tekrar kullanıcı adı ve şifre bölümü çıkıyor bunu böyle yapmadan sadece kendi hazırladığım kullanıcı adı şifre bölümüne nasıl uyarlicam anlIk istediğim bu lütfen artık anlayın :( ya da yardım edin lütfen ugurkaraca_@hotmail.com
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 09, 2008, 02:13:27 PM
cvp yokmu ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 11, 2008, 01:03:30 PM
of allahım neden kimse cvp vermiyor
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 11, 2008, 04:42:22 PM
şimdi doğrumu anladık.
Sen kulalnıcı adı ve şifre bölümü hazırladın. onun çalışmasını istiyorsun..
ancak ssi_login fonksiyonunu deniyorsun 2 adet çıkıyor..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 12, 2008, 02:19:54 AM
UguRKaaN, neden kimsenin cevap vermediğini söyleyeyim:

Sorununuzu açık bir şekilde belirtmiyorsunuz. Ayrıca size yazılan cevapları da okumuyorsunuz. Ek olarak da çok heyecanlı bir halde anlatıyorsunuz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 12, 2008, 08:21:17 AM
şimdi doğrumu anladık.
Sen kulalnıcı adı ve şifre bölümü hazırladın. onun çalışmasını istiyorsun..
ancak ssi_login fonksiyonunu deniyorsun 2 adet çıkıyor..

evet aynen nasıl yapcam ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 12, 2008, 09:01:03 AM
SSI.php'de böyle bir yer var..
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
{
global $scripturl, $txt, $user_info, $context;

if ($redirect_to != '')
$_SESSION['login_url'] = $redirect_to;

if ($output_method != 'echo' || !$user_info['is_guest'])
return $user_info['is_guest'];

echo '
<form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" class="ssi_table">
<tr>
<td align="right"><label for="user">', $txt[35], ':</label>&nbsp;</td>
<td><input type="text" id="user" name="user" size="9" value="', $user_info['username'], '" /></td>
</tr><tr>
<td align="right"><label for="passwrd">', $txt[36], ':</label>&nbsp;</td>
<td><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="9" /></td>
</tr><tr>
<td><input type="hidden" name="cookielength" value="-1" /></td>
<td><input type="submit" value="', $txt[34], '" /></td>
</tr>
</table>
</form>';
}

O bölümü iyicene inceleyin.. Sonra alınması gereken ilgili bilgileri, kendi yapmış olduğunuz login bölümüne ekleyin..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 12, 2008, 01:21:57 PM
SSI.php'de böyle bir yer var..
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
{
global $scripturl, $txt, $user_info, $context;

if ($redirect_to != '')
$_SESSION['login_url'] = $redirect_to;

if ($output_method != 'echo' || !$user_info['is_guest'])
return $user_info['is_guest'];

echo '
<form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" class="ssi_table">
<tr>
<td align="right"><label for="user">', $txt[35], ':</label>&nbsp;</td>
<td><input type="text" id="user" name="user" size="9" value="', $user_info['username'], '" /></td>
</tr><tr>
<td align="right"><label for="passwrd">', $txt[36], ':</label>&nbsp;</td>
<td><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="9" /></td>
</tr><tr>
<td><input type="hidden" name="cookielength" value="-1" /></td>
<td><input type="submit" value="', $txt[34], '" /></td>
</tr>
</table>
</form>';
}

O bölümü iyicene inceleyin.. Sonra alınması gereken ilgili bilgileri, kendi yapmış olduğunuz login bölümüne ekleyin..

çok tşk ederim ama biraz daha detay lütfen bu kodların hepsinimi kullanacağım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 12, 2008, 01:26:40 PM
hayır hepsi değil tabiki. Login bölümünü gösterdim size, inputlar önemli, ona göre ayarlayın..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 13, 2008, 01:53:30 AM
Yapacağınız tek şey SSI kullandığınız sayfanın kodlarını buraya eklemeniz. Böylece hatanın nerede olduğunu bulabiliriz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 13, 2008, 11:54:50 AM
arkadaşlar başardım hepinize çok teşekkür ediyorum.;);)


şimdi mesela giriş yapınca foruma yönleniyor.kendi anasayfamızda kalmıyormu sadece değişecek olan hoşgeldiniz user falan yazcak.böyle yapamıyormuyuz. yani kullanıcı anasayfa da kalsın kullanıcı bilgilerini girdiktikten sonra.? foruma yönlenmemesini istiyorum.
aynı portalda olduğu gibi örneğin portalda giriş yaptığında foruma yönelmiyor.portal anasayfasında kalıyor.sadece hoşgeldiniz yazısı falan birde kullanıcı adı çıkıyor.aynı şeyi kendi hazırladığımız sayfada nasıl yaparız.anlatabildim inş :) tekrar tekrar hepinze çok tşk ediyorum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 14, 2008, 02:32:47 AM
şimdi mesela giriş yapınca foruma yönleniyor.kendi anasayfamızda kalmıyormu sadece değişecek olan hoşgeldiniz user falan yazcak.böyle yapamıyormuyuz. yani kullanıcı anasayfa da kalsın kullanıcı bilgilerini girdiktikten sonra.? foruma yönlenmemesini istiyorum.
aynı portalda olduğu gibi örneğin portalda giriş yaptığında foruma yönelmiyor.portal anasayfasında kalıyor.sadece hoşgeldiniz yazısı falan birde kullanıcı adı çıkıyor.aynı şeyi kendi hazırladığımız sayfada nasıl yaparız.anlatabildim inş :) tekrar tekrar hepinze çok tşk ediyorum.

Onu öğrendiğin zaman bi zahmet bana da haber ver..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on May 14, 2008, 02:42:35 AM
ssi_login('http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/');
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 14, 2008, 02:49:55 AM
Teşekkürler eren ancak ben SSI.php sayfamda..
template_main_above();
ve
template_main_below();
fonksiyonlarını kulalnıyorum..
yani altıda üstüde otomatik getiriyor SSI
ben sadece ortasını dolduruyorum diğer SSI fonksiyonları ile..
Bu durumda yazdığın çözüm nasıl olacak?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 14, 2008, 05:32:19 AM
ssi_login('http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/');

bu kodu nerden bulacağım ve nereye ekleyeceğim.teşekkürler ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on May 14, 2008, 08:17:14 AM
SSI.php dosyanı aç
Bul
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
Değiştir
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = 'http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/', $output_method = 'echo')
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: UguRKaaN on May 14, 2008, 08:36:49 AM
SSI.php dosyanı aç
Bul
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
Değiştir
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = 'http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/', $output_method = 'echo')

olmadı :( ben şimdi yine aynı sayfanın kopyasınımı yapacağım mesela hazırlağım sayfa diyelim www.siteismi.com/anasayfa.php burada bilgilerini girip foruma yönlenmeden tekrar anasayfada kalması için ayrı bir sayfa dahamı hazırlyacağım www.siteismi.com/uyeyim.php burdada hoşgeldin user falan  gibi ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on May 14, 2008, 11:07:44 AM
Anlayamadım arkadaşım tam olarak ne demek istediğini benim gösterdiğim giriş yaptıkdan sonra seni yönlendirdiğin adrese gönderiyor. Seo kurulu ise ana sayfaya yönlendirir bu yaptığımız değişiklik işe yaramaz nasıl yaramaz mesela şöyle yapmış olsak
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = 'http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/forum/girissayfasi.html', $output_method = 'echo')
yine de sizi anasayfaya yönlendirir.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 14, 2008, 07:00:26 PM
SSI.php dosyanı aç
Bul
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
Değiştir
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = 'http://www.yonlenmeninyapilmasiniistediginizadres.com/', $output_method = 'echo')
@єνσℓυтιση™ ancak ben hazırlamış olduğum php sayfada ssi_login fonksiyonunu kullanmıyorum. bu sayfanın en tepesindeki mesajda açıkladım..

Ayrıca ne ssi_topPoll(); nede ssi_recentPoll(); fonksiyonları bende çalışıyor? hiçbiri çalışmıyor.

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 16, 2008, 03:54:50 AM
Selam tekrar ben geldim, bu son sorum, inanını :P

Şimdi ben ssi_boardNews fonksiyonunu kulalnıyorum..
aşağıda da gördüğünüz gibi 200 tane konuyu çağırıyorum. ben aslında o bölümdeki tüm konuları çağırmak istiyorum, yani gidip gelip o 200 ü ayarlamak istemiyorum.. onun bi sonsuz değeri yok mu?

Code: [Select]
ssi_boardNews(2, 200, null, null, 'array');
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on May 16, 2008, 04:30:10 AM
Yine pek sevmediğim birşey yaptıracağım. :P

SSI.php

Bul:

Code: [Select]
$limit = isset($_GET['limit']) ? (int) $_GET['limit'] : 5;
Değiştir:

Code: [Select]
$limit = isset($_GET['limit']) ? (int) $_GET['limit'] : 'We need infinite. lol';
Bul:

Code: [Select]
ORDER BY ID_FIRST_MSG DESC
LIMIT $start, $limit", __FILE__, __LINE__);

Değiştir:

Code: [Select]
ORDER BY ID_FIRST_MSG DESC" . ($limit == "We need infinite. lol" ? "" : "
LIMIT $start, $limit"), __FILE__, __LINE__);

Bundan sonra eğer null olarak kalırsa bütün konuları alacak. Yani hepsini almak için şunu kullanabilirsin:

Code: [Select]
ssi_boardNews(2, null, null, null, 'array');
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on May 16, 2008, 05:48:08 AM
Harika oldu..
Emeğine sağlık sinan, artık gönül rahatlığı ile askere gidebilirim.. ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: LostSpace on May 19, 2008, 11:55:53 AM
Arkadaşlar kimse sormamış yaptığımız anasayfa'ya ssi ile login ve logout ekleyip giriş yapıca çıkan "çıkış" yazısının üzerinde üyenin avatarını gösterebilir miyiz? Bunun için ssi_examples'da birşey göremedim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on May 19, 2008, 12:37:20 PM
Tabiki yaparsın
SSI.php aç ben kendi kullandığımı vereyim istersen hoş bir görüntüsü var kendim düzenledim
Code: (Bul) [Select]
// Show a logout link.
function ssi_logout($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
{
global $context, $txt, $scripturl, $sc;

if ($redirect_to != '')
$_SESSION['logout_url'] = $redirect_to;

// Guests can't log out.
if ($context['user']['is_guest'])
return false;

echo '<a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $sc, '">', $txt[108], '</a>';
}

Code: (Değiştir) [Select]
// Show a logout link.
function ssi_logout($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
{
global $context, $txt, $scripturl, $sc;

if ($redirect_to != '')
$_SESSION['logout_url'] = $redirect_to;

// Guests can't log out.
if ($context['user']['is_guest'])
return false;
echo '<center>', $context['user']['avatar']['image'] ,'<br>','</center>' ;

echo'<center>', $txt['hello_member'], ' <font color="red"><b>', $context['user']['name'], '</b></font>','</center>' ;

echo '<center><a class=gensmall href="', $scripturl, '?action=pm">Mesajlar</a>  &nbsp; ' ;
echo '<a class=gensmall href="', $scripturl, '?action=profile">Profil </a>  &nbsp; ' ;

if ($context['allow_admin'])
echo '<a class=gensmall href="', $scripturl, '?action=admin">  Admin  </a>  &nbsp; ' ;
echo '<a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $sc, '">', $txt[108], '</a></center>';



}

Görünüm Böyle :)
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fkralrap.net%2Fresim%2Fuploads%2Fa2a2cbae967c005e5963ef8d6fa0af71.png&hash=f215500fe06fe796655ccece5b9448af)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Ni©holąś™ on May 22, 2008, 03:08:29 PM
TeşekkürLer
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on May 25, 2008, 02:47:49 PM
Ya arkadaşlar 2 tane site kurdum..İkisinde de SSI.php alttaki hatayı verdi. Kafayı yiyecegim.

"Notice: SSI.php was unable to load a session! This may cause problems with logout and other functions - please make sure SSI.php is included before *anything* else in all your scripts! in C:\\vhosts\siteadi\httpdocs\Forums\SSI.php on line 165"

Bu mesajı yok etmek için SSI.php'de 165 numaralı satırı sildim. Yazı çıkmıyor ama bu sefer anasayfa'da login olunamıyor.

Bilen varsa bir şeyler söylesin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: ousan on May 26, 2008, 08:04:21 AM
Ya arkadaşlar 2 tane site kurdum..İkisinde de SSI.php alttaki hatayı verdi. Kafayı yiyecegim.

"Notice: SSI.php was unable to load a session! This may cause problems with logout and other functions - please make sure SSI.php is included before *anything* else in all your scripts! in C:\\vhosts\siteadi\httpdocs\Forums\SSI.php on line 165"

Bu mesajı yok etmek için SSI.php'de 165 numaralı satırı sildim. Yazı çıkmıyor ama bu sefer anasayfa'da login olunamıyor.


Bilen varsa bir şeyler söylesin.


aynı sorun bende de var.. yardımınıza ihtiyacım var... aynı şekilde bende sildim o satırı...



bende login olmakat sıkıntı çekiyorum... ilk login olma denemesinde şu hata çıkıyor (o satırı silmeden öncede çıkıyordu);

Forbidden
You don't have permission to access /forum/index.php on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

------------


sanırım sorunun nerde olduğunu buldum
bunun;
Code: [Select]
<?php require("****/forum/SSI.php"); ?>1. satırda olması gerekiyotmuş.... sadece bu olcamış 1. satırda...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: LostSpace on May 28, 2008, 08:54:49 AM
Giriş alanında avatar gösterme çok güzel oldu çok teşekkürler єνσℓυтιση™, Şimdi de şöyle bir sorunum var ;

Code: [Select]
<?php ssi_recentTopics(); ?> ekledim fakat çok uzun başlıklı konular iki satıra atlıyor ana sayfanın görüntüsü bozuluyor. Konunun başında bunu nasıl istediğimiz gibi değiştirebileceğimiz şöyle verilmiş,

Code: [Select]
<?php ssi_recentTopics($num_recent 5$exclude_boards = array(1,4), $output_method 'echo'); ?>
bunların içinde konu başlığının harf sayısını ayarlama komutu yok buna ne eklemeliyim ki örneğin konu başlığı "Bu konunun Mesajı Çok Uzun" olan bir konu "Bu konunun Me..." olarak görünsün?

Birde Bu son konular ortalanmış halde duruyor bunları sola dayalı olarak ayarlayabilirmiyiz? html kodlarıyla dayayamadım.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: LostSpace on May 30, 2008, 06:22:23 PM
Üsteki mesajıma cevap bekliyorum arkadaşlar? Konular portalda iki satır şeklinde görünüyor, şekli darma duman.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on June 01, 2008, 04:33:57 AM
SSI.php

Bul:

Code: [Select]
// Censor the subject.
censorText($row['subject']);

Öncesine ekle:

Code: [Select]
if ($func['strlen']($row['subject']) > 40)
$row['subject'] = $func['substr']($row['subject'], 0, 40) . '...';

40 karakterden sonrası yerine üç nokta koyar. 40'ı istediğiniz sayı ile değiştirebilirsiniz.

İkinci sorunuz için sayfanıza nasıl eklediğinizi görmemiz gerek.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Ni©holąś™ on June 01, 2008, 05:31:08 AM
güzel dersler eline sağlık :D
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: webdesignİstanbul on July 16, 2008, 07:33:43 PM
Ankete oy verdiğin zaman anket ana sayfadan kayboluyor. :)

Ana sayfaya dönüldüğü zaman anketin sonuçları göstermesini veya tekrar oy kullanmaya çalışıldığında oy kullanmışsınız gibi uyarı gelmesini nasıl sağlarız?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: John Rambo on July 25, 2008, 03:25:21 PM
Ankete oy verdiğin zaman anket ana sayfadan kayboluyor. :)

Ana sayfaya dönüldüğü zaman anketin sonuçları göstermesini veya tekrar oy kullanmaya çalışıldığında oy kullanmışsınız gibi uyarı gelmesini nasıl sağlarız?

Sinan'ın portalında bu anlIk istediğin özellik var istersen "simple portal" kurabilirsin. Kendine özgü portal geliştiriyorsan kodları paylaşmasını isteyebilirsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on July 26, 2008, 05:26:11 AM
John Rambo, kodlar zaten herkese açık.

Simpıl Meşinıs, showPoll() fonksiyonunu deneyebilirsiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Özgür on July 27, 2008, 10:27:11 PM
peki ben bunu forumun içinde kullanmak istersem nasıl olacak ? örneğin board index templatede son iletiler yerine son konular gözüksün istiyorum. 2.0 için herhangi biryerde son mesajlar yerine son konuları gösteren kod bulamadım ssi ile yapmam mümkünmü bunu ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on July 28, 2008, 02:55:20 AM
1.1.5'de son mesajları, son konular olarak değiştirme kodunu bir yerlerde yazmıştım. İsterseniz 2.0 için de yazabilirim.

SSI fonksiyonlarını kullanabilmek için SSI.php'yi fonksiyonu kullanacağınız sayfada çağırmalısınız. Daha sonra da ssi_recentTopics() fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Özgür on August 02, 2008, 12:26:49 AM
[Sinan] bu çok güzel olur.  Konular hemen güncelliğini kaybediyor yoksa. konuyu dağıtmadan istersen ipuçları-hilelere bir başlık açayım?

edit: zaten konuyu daha önce açmışım http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=250119.msg1618209#msg1618209
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 02, 2008, 02:08:57 AM
Vaktim olduğunda inceleyeceğim.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: FILLOZOF on August 02, 2008, 01:36:41 PM
http://img48.imageshack.us/my.php?image=adszzx6.jpg

arkadaşlar ben bir php portal yapıyorum bu portalın orta kısmına recent topics kodlarını koydum çalıştırdım fakat resimdede görüldüğü üzere konunun adı uzun olunca portalı kaydırıyor ben bu portalda cıkan konu adının karakter sayısını azaltamazmıyım SSI.php ile biraz denedim ama olmadı.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 02, 2008, 01:54:19 PM
Bu bölümde 3 adet SSI Dersleri konusu olmalı. Onlardan birisinde bu soruyu cevapladığımı hatırlıyorum. Bir göz atın isterseniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: FILLOZOF on August 02, 2008, 02:37:20 PM
tesekkürler bakıyorum
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: FILLOZOF on August 16, 2008, 12:46:04 PM
anket oylandıktan sonra boş çıkıyor
<?php ssi_topPoll(); ?> kullandım gene boş başka birşey yapamazmıyız
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 17, 2008, 02:50:00 PM
ssi_topPoll() fonksiyonunu kullanırken anketin olduğu konunun IDsini değer olarak girmelsiniz.

Örnek:

ssi_showPoll('ID');

'ID' yerine anketi içeren konunun IDsini yazmalısınız.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 21, 2008, 07:51:03 AM
Diyelimki board indexteki last postu aşşağıdaki şekilde editledik,

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftr-load.com%2Fimg%2Fimage13%2F1168ada063.jpg&hash=950cd8340c1a0283c7bfec139d77e45a) (http://tr-load.com)

Code: [Select]
<?php
// Version: 1.1; BoardIndex

function template_main()
{
global $context$settings$options$txt$scripturl$modSettings;

// Show some statistics next to the link tree if SP1 info is off.
echo '
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="0">
<tr>
<td valign="bottom">'
theme_linktree(), '</td>
<td align="right">'
;
if (!$settings['show_sp1_info'])
echo '
'
$txt[19], ': '$context['common_stats']['total_members'], ' &nbsp;&#38;#8226;&nbsp; '$txt[95], ': '$context['common_stats']['total_posts'], ' &nbsp;&#38;#8226;&nbsp; '$txt[64], ': '$context['common_stats']['total_topics'], '
'
, ($settings['show_latest_member'] ? '<br />' $txt[201] . ' <b>' $context['common_stats']['latest_member']['link'] . '</b>' $txt[581] : '');
echo '
</td>
</tr>
</table>'
;

// Show the news fader?  (assuming there are things to show...)
if ($settings['show_newsfader'] && !empty($context['fader_news_lines']))
{
echo '
<div class="tborder" style="border-bottom: 0;">
<div class="titlebg" align="center" style="padding: 5px 5px 5px 5px;">'
$txt[102], '</div>
</div>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="5" class="tborder" style="border-bottom: 0;">
<tr>
<td class="windowbg2" valign="middle" align="center" height="60">'
;

// Prepare all the javascript settings.
echo '
<div id="smfFadeScroller" style="width: 90%; padding: 2px;"><b>'
$context['news_lines'][0], '</b></div>
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
// The fading delay (in ms.)
var smfFadeDelay = '
, empty($settings['newsfader_time']) ? 5000 $settings['newsfader_time'], ';
// Fade from... what text color?  To which background color?
var smfFadeFrom = {"r": 0, "g": 0, "b": 0}, smfFadeTo = {"r": 248, "g": 248, "b": 248};
// Surround each item with... anything special?
var smfFadeBefore = "<b>", smfFadeAfter = "</b>";

if (typeof(document.getElementById(\'smfFadeScroller\').currentStyle) != "undefined")
{
var foreColor = document.getElementById(\'smfFadeScroller\').currentStyle.color.match(/#([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])/);
smfFadeFrom = {"r": parseInt(foreColor[1]), "g": parseInt(foreColor[2]), "b": parseInt(foreColor[3])};

var backEl = document.getElementById(\'smfFadeScroller\');
while (backEl.currentStyle.backgroundColor == "transparent" && typeof(backEl.parentNode) != "undefined")
backEl = backEl.parentNode;

var backColor = backEl.currentStyle.backgroundColor.match(/#([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])/);
smfFadeTo = {"r": eval("0x" + backColor[1]), "g": eval("0x" + backColor[2]), "b": eval("0x" + backColor[3])};
}
else if (typeof(window.opera) == "undefined" && typeof(document.defaultView) != "undefined")
{
var foreColor = document.defaultView.getComputedStyle(document.getElementById(\'smfFadeScroller\'), null).color.match(/rgb\((\d+), (\d+), (\d+)\)/);
smfFadeFrom = {"r": parseInt(foreColor[1]), "g": parseInt(foreColor[2]), "b": parseInt(foreColor[3])};

var backEl = document.getElementById(\'smfFadeScroller\');
while (document.defaultView.getComputedStyle(backEl, null).backgroundColor == "transparent" && typeof(backEl.parentNode) != "undefined" && typeof(backEl.parentNode.tagName) != "undefined")
backEl = backEl.parentNode;

var backColor = document.defaultView.getComputedStyle(backEl, null).backgroundColor.match(/rgb\((\d+), (\d+), (\d+)\)/);
smfFadeTo = {"r": parseInt(backColor[1]), "g": parseInt(backColor[2]), "b": parseInt(backColor[3])};
}

// List all the lines of the news for display.
var smfFadeContent = new Array(
"'
implode('",
"'
$context['fader_news_lines']), '"
);
// ]]></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="'
$settings['default_theme_url'], '/fader.js"></script>
</td>
</tr>
</table>'
;
}

// Show the "Board name      Topics  Posts    Last Post" header.
echo '
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">
<tr class="titlebg">
<td colspan="2">'
$txt[20], '</td>
<td width="6%" align="center">'
$txt[330], '</td>
<td width="6%" align="center">'
$txt[21], '</td>
<td width="22%" align="center">'
$txt[22], '</td>
</tr>'
;

/* Each category in categories is made up of:
id, href, link, name, is_collapsed (is it collapsed?), can_collapse (is it okay if it is?),
new (is it new?), collapse_href (href to collapse/expand), collapse_image (up/down iamge),
and boards. (see below.) */
foreach ($context['categories'] as $category)
{
// Show the category's name, and let them collapse it... if they feel like it.
echo '
<tr>
<td colspan="5" class="catbg" height="18">'
;

// If this category even can collapse, show a link to collapse it.
if ($category['can_collapse'])
echo '
<a href="'
$category['collapse_href'], '">'$category['collapse_image'], '</a>';

echo '
'
$category['link'], '
</td>
</tr>'
;

// Only if it's NOT collapsed..
if (!$category['is_collapsed'])
{
/* Each board in each category's boards has:
new (is it new?), id, name, description, moderators (see below), link_moderators (just a list.),
children (see below.), link_children (easier to use.), children_new (are they new?),
topics (# of), posts (# of), link, href, and last_post. (see below.) */
foreach ($category['boards'] as $board)
{
echo '
<tr>
<td class="windowbg" width="6%" align="center" valign="top"><img src="'
$settings['images_url'], $board['new'] ? '/on.gif" alt="' $txt[333] . '" title="' $txt[333] : '/off.gif" alt="' $txt[334] . '" title="' $txt[334], '" border="0" /></td>
<td class="windowbg2" align="left" width="60%">
<a name="b'
$board['id'], '"></a>
<b>'
$board['link'], '</b><br />
'
$board['description'];

// Show the "Moderators: ".  Each has name, href, link, and id. (but we're gonna use link_moderators.)
if (!empty($board['moderators']))
echo '<i class="smalltext"><br />
'
count($board['moderators']) == $txt[298] : $txt[299], ': 'implode(', '$board['link_moderators']), '</i>';

// Show the "Child Boards: ". (there's a link_children but we're going to bold the new ones...)
if (!empty($board['children']))
{
// Sort the links into an array with new boards bold so it can be imploded.
$children = array();
/* Each child in each board's children has:
id, name, description, new (is it new?), topics (#), posts (#), href, link, and last_post. */
foreach ($board['children'] as $child)
$children[] = $child['new'] ? '<b>' $child['link'] . '</b>' $child['link'];

echo '
<i class="smalltext"><br />
'
$txt['parent_boards'], ': 'implode(', '$children), '</i>';
}

echo '
</td>
<td class="windowbg" valign="middle" align="center" width="6%">'
$board['topics'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle" align="center" width="6%">'
$board['posts'], '</td>';

/* The board's and children's 'last_post's have:
time, timestamp (a number that represents the time.), id (of the post), topic (topic id.),
link, href, subject, start (where they should go for the first unread post.),
and member. (which has id, name, link, href, username in it.) */
echo '
<td class="windowbg2" valign="middle" width="22%">
<span class="smalltext">
'
$board['last_post']['time'], '<br />
'
$txt['smf88'], ' '$board['last_post']['link'], '<br />
'
$txt[525], ' '$board['last_post']['member']['link'], '
</span>
</td>
</tr>'
;
}
}
}

// Show the "New Posts" and "No New Posts" legend.
if ($context['user']['is_logged'])
{
echo '
<tr class="titlebg">
<td colspan="2" align="left">
<img src="' 
$settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/new_some.gif" alt="' $txt[333] . '" border="0" />&nbsp;&nbsp;<img src="' $settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/new_none.gif" alt="' $txt[334] . '" border="0" />
</td>
<td colspan="3" align="right" class="smalltext">'
;
// Show the mark all as read button?
if ($settings['show_mark_read'])
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=markasread;sa=all;sesc=' $context['session_id'] . '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/markread.gif" alt="' $txt[452] . '" border="0" />' $txt[452]), '</a>';
echo '
</td>
</tr>'
;
}

echo '
</table>'
;

// Here's where the "Info Center" starts...
echo '
<br />
<br />
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="4" class="bordercolor">
<tr class="titlebg">
<td align="center" colspan="2">'
$txt[685], '</td>
</tr>'
;

// This is the "Recent Posts" bar.
if (!empty($settings['number_recent_posts']))
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2" align="center">'
$txt[214], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg2"  width="0%">

</td>
<td class="windowbg2">'
;

// Only show one post.
if ($settings['number_recent_posts'] == 1)
{
// latest_post has link, href, time, subject, short_subject (shortened with...), and topic. (its id.)
echo '
<b><a href="'
$scripturl'?action=recent">'$txt[214], '</a></b><br />
<span class="smalltext">
'
$txt[234], ' &quot;'$context['latest_post']['link'], '&quot; '$txt[235], ' ('$context['latest_post']['time'], ')<br />
</span>'
;
}
// Show lots of posts.
elseif (!empty($context['latest_posts']))
{
echo '
<table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="1">
 <tr>
<th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="43%">KONU BAŞLIĞI</th>
                                                                        <th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="12%">SON MESAJ/CEVAP</th>
 </tr>'
;


/* Each post in latest_posts has:
board (with an id, name, and link.), topic (the topic's id.), poster (with id, name, and link.),
subject, short_subject (shortened with...), time, link, and href. */
foreach ($context['latest_posts'] as $post)
echo '

<tr>
<td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="left">'
$post['link'], '</td>
                                                                        <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="center">'
$post['poster']['link'], '</td>
                                                                 </tr>'
;
echo '
</table>'
;
}
echo '
</td>
</tr>'
;
         }


// Show information about events, birthdays, and holidays on the calendar.
if ($context['show_calendar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar47b'] : $txt['calendar47'], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=calendar">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/calendar.gif" border="0" width="20" alt="'$txt['calendar24'], '" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<span class="smalltext">'
;

// Holidays like "Christmas", "Chanukah", and "We Love [Unknown] Day" :P.
if (!empty($context['calendar_holidays']))
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_holidaycolor'], ';">'$txt['calendar5'], ' 'implode(', '$context['calendar_holidays']), '</span><br />';

// People's birthdays.  Like mine.  And yours, I guess.  Kidding.
if (!empty($context['calendar_birthdays']))
{
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_bdaycolor'], ';">'$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar3'] : $txt['calendar3b'], '</span> ';
/* Each member in calendar_birthdays has:
id, name (person), age (if they have one set?), is_last. (last in list?), and is_today (birthday is today?) */
foreach ($context['calendar_birthdays'] as $member)
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=profile;u='$member['id'], '">'$member['is_today'] ? '<b>' ''$member['name'], $member['is_today'] ? '</b>' '', isset($member['age']) ? ' (' $member['age'] . ')' '''</a>'$member['is_last'] ? '<br />' ', ';
}
// Events like community get-togethers.
if (!empty($context['calendar_events']))
{
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_eventcolor'], ';">'$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar4'] : $txt['calendar4b'], '</span> ';
/* Each event in calendar_events should have:
title, href, is_last, can_edit (are they allowed?), modify_href, and is_today. */
foreach ($context['calendar_events'] as $event)
echo '
'
$event['can_edit'] ? '<a href="' $event['modify_href'] . '" style="color: #FF0000;">*</a> ' ''$event['href'] == '' '' '<a href="' $event['href'] . '">'$event['is_today'] ? '<b>' $event['title'] . '</b>' $event['title'], $event['href'] == '' '' '</a>'$event['is_last'] ? '<br />' ', ';

// Show a little help text to help them along ;).
if ($context['calendar_can_edit'])
echo '
(<a href="'
$scripturl'?action=helpadmin;help=calendar_how_edit" onclick="return reqWin(this.href);">'$txt['calendar_how_edit'], '</a>)';
}
echo '
</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show a member bar.  Not heavily ornate, but functional at least.
if ($settings['show_member_bar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[331], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/icons/members.gif" border="0" width="20" alt="'$txt[332], '" />'$context['show_member_list'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<b>'
$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' $txt[332] . '</a>' $txt[332], '</b><br />
<span class="smalltext">'
$txt[200], '</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show YaBB SP1 style information...
if ($settings['show_sp1_info'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[645], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=stats">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/info.gif" alt="'$txt[645], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<table border="0" width="90%"><tr>
<td class="smalltext">
'
$txt[490], ': <b>'$context['common_stats']['total_topics'], '</b> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; '$txt[489], ': <b>'$context['common_stats']['total_posts'], '</b><br />
'
, !empty($context['latest_post']) ? $txt[659] . ':
&quot;' 
$context['latest_post']['link'] . '&quot;  (' $context['latest_post']['time'] . ')<br />' '''
<a href="'
$scripturl'?action=recent">'$txt[234], '</a>'$context['show_stats'] ? '<br />
<a href="' 
$scripturl '?action=stats">' $txt['smf223'] . '</a>' '''
</td>
<td class="smalltext">
'
$txt[488], ': <b>'$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' $context['common_stats']['total_members'] . '</a>' $context['common_stats']['total_members'], '</b><br />
'
$txt[656], ': <b>'$context['common_stats']['latest_member']['link'], '</b><br />';
// If they are logged in, show their unread message count, etc..
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
echo '
'
$txt['smf199'], ': <b><a href="'$scripturl'?action=pm">'$context['user']['messages'], '</a></b> '$txt['newmessages3'], ': <b><a href="'$scripturl'?action=pm">'$context['user']['unread_messages'], '</a></b>';
echo '
</td>
</tr></table>
</td>
</tr>'
;
}

// "Users online" - in order of activity.
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[158], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['show_who'] ? '<a href="' $scripturl '?action=who">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/icons/online.gif" alt="'$txt[158], '" border="0" />'$context['show_who'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">'
;

if ($context['show_who'])
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=who">';

echo $context['num_guests'], ' '$context['num_guests'] == $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' $context['num_users_online'], ' '$context['num_users_online'] == $txt['user'] : $txt['users'];

// Handle hidden users and buddies.
if (!empty($context['num_users_hidden']) || ($context['show_buddies'] && !empty($context['show_buddies'])))
{
echo ' (';

// Show the number of buddies online?
if ($context['show_buddies'])
echo $context['num_buddies'], ' '$context['num_buddies'] == $txt['buddy'] : $txt['buddies'];

// How about hidden users?
if (!empty($context['num_users_hidden']))
echo $context['show_buddies'] ? ', ' ''$context['num_users_hidden'] . ' ' $txt['hidden'];

echo ')';
}

if ($context['show_who'])
echo '</a>';

echo '
<span class="smalltext">'
;

// Assuming there ARE users online... each user in users_online has an id, username, name, group, href, and link.
if (!empty($context['users_online']))
echo '
'
$txt[140], ':<br />'implode(', '$context['list_users_online']);

echo '
<br />'
$context['show_stats'] && !$settings['show_sp1_info'] ? '
<a href="' 
$scripturl '?action=stats">' $txt['smf223'] . '</a>' '''
</span>
</td>
</tr>'
;

// If they are logged in, but SP1 style information is off... show a personal message bar.
if ($context['user']['is_logged'] && !$settings['show_sp1_info'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[159], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['allow_pm'] ? '<a href="' $scripturl '?action=pm">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/message_sm.gif" alt="'$txt[159], '" border="0" />'$context['allow_pm'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" valign="top">
<b><a href="'
$scripturl'?action=pm">'$txt[159], '</a></b><br />
<span class="smalltext">
'
$txt[660], ' '$context['user']['messages'], ' '$context['user']['messages'] == $txt[471] : $txt[153], '.... '$txt[661], $context['allow_pm'] ? ' <a href="' $scripturl '?action=pm">' $txt[662] . '</a>' ''' '$txt[663], '
</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show the login bar. (it's only true if they are logged out anyway.)
if ($context['show_login_bar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">
'
$txt[34], ' <a href="'$scripturl'?action=reminder" class="smalltext">(' $txt[315] . ')</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=login">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/login.gif" alt="'$txt[34], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" valign="middle">
<form action="'
$scripturl'?action=login2" method="post" accept-charset="'$context['character_set'], '" style="margin: 0;">
<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="center" width="100%"><tr>
<td valign="middle" align="left">
<label for="user"><b>'
$txt[35], ':</b><br /><input type="text" name="user" id="user" size="15" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="passwrd"><b>'
$txt[36], ':</b><br /><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="15" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="cookielength"><b>'
$txt[497], ':</b><br /><input type="text" name="cookielength" id="cookielength" size="4" maxlength="4" value="'$modSettings['cookieTime'], '" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="cookieneverexp"><b>'
$txt[508], ':</b><br /><input type="checkbox" name="cookieneverexp" id="cookieneverexp" checked="checked" class="check" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<input type="submit" value="'
$txt[34], '" />
</td>
</tr></table>
</form>
</td>
</tr>'
;
}

echo '
</table>'
;
}

?>

Her hangi bir sayfa bileşeninde ( portal ana sayfadaki bir blok gibi ) Ssi fonksiyonunu kullandığımızda ise farklı bir last post formu ile karşılaşıyoruz.Benim sorum şu : benim editleyerek yapmış olduğum last post yazılımının aynısını her hangi bir sayfada göstermek istediğimizde hangi komutu kullanacağız?Kaldıki sside latest post fonksiyonu yok...
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 21, 2008, 11:30:40 AM
ssi_recentPosts() fonksiyonunu kullanmalısınız. Görünümü nasıl değiştirebileceğinizi bu derslerde anlattım.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 21, 2008, 11:44:08 AM
Direk board indexte yapmış olduğumuz bir değişikliği portalda gösteremiyoruz, çünki
Code: [Select]
<?php require("/home/forum/SSI.php"); ?>özelliğini kullandığımızda son konular hem istediğimiz gibi görünmüyor hemde portalın tepesinde çıkıyor.
Code: [Select]
<?php

$content
=implode(""file("http://site/forum/SSI.php?ssi_function=recentPosts"));

?>
Özelliğinde ise SSi dosyasındaki recent post bileşenini kullanıyor.Yani yine board index templatede yapmış olduğumuz değişiklikleri forumdan başka bir sayfaya yani portala yansıtamıyoruz.
bu durumda geriye sadece bir yol kalıyor ssi.php 'de recent postta değişiklik yapmak, oda recent post özelliğinin yok olmasına neden oluyor.Yani sonuç olarak ssi ile herşeyi yapmak mümkün değil.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 21, 2008, 12:19:22 PM
Yanlış ilerlemiş ve hatalı bir sonuca varmışsınız. :)

MkPortal kullanmadım ama sanırım php block oluşturma gibi bir özelliği vardır. Şu kodlarla bir php block oluşturun:

Code: [Select]
<?php

require_once('/home/forum/SSI.php');

$recentPosts ssi_recentPosts(10null'array');

echo 
'
<table border="0" class="ssi_table">'
;

foreach (
$recentPosts as $post)
echo '
<tr>
<td>
<a href="'
$post['href'], '">'$post['subject'], '</a><br />
['
$post['board']['link'], ']
</td>
</tr>'
;

echo 
'
</table>'
;

?>

ssi_recentPosts() fonksiyonu ile aldığımız bilgileri sadece mesaj başlığı ve altında da bölümü olacak şekilde göstermiş olacağız. Yani benim istediğim şekilde. Deneyin. ;)

Not: Kodlarda SSI dizininin sitenize göre doğru olup olmadığını kontrol edin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 21, 2008, 12:40:52 PM
Yine portalın yukarısında çıktı, birde board indexteki şekliyle çıkmadı.Ayrıca sorunu daha kısa yoldan çözdüm.Piyasadaki last forum post modifikasyonlarını editleyerek forumdaki son mesajları portaldada
göstermeyi başardım.Yardımlarınız için teşekkürler.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 21, 2008, 12:54:45 PM
Peki, sorununuzu çözdüyseniz sorun yok. :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: yakup efe on August 23, 2008, 05:05:36 AM
Arkadaşlar,

yaklaşık 1 yıldır sitemin anasayfasından SSI.php ile bir takım bilgiler çağırıyorum. Ancak yaklaşık 1 haftadır, bu bilgilerin değişmediğini farkettim.

SSI.php dosyasını yeniden yükledim, her şeyi kontrol etmiş olmama rağmen maalesef bilgiler forumda ki ile doğru orantılı bir şekilde değişmiyor.

Acaba veritabanım mı bozuldu? Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 08:41:13 AM
Örneğin ne tür bilgiler değişmiyor? Bizzat görebilir miyiz sorunu?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 08:43:54 AM
Forumdan sadece duyuruları ve en son mesajları alabileceğimiz kod nedir?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 08:56:34 AM
<?php

require_once('SSI_DİZİNİ');

ssi_news();

echo '<br />';

ssi_recentPosts();

?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 08:57:45 AM
<?php

require_once('SSI_DİZİNİ');

ssi_news();

echo '<br />';

ssi_recentPosts();

?>

Burdaki SSI dizini SSI.php soyası değil mi?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 09:03:46 AM
jOkErGuEsT  Son mesajlar '' recentPosts '' , ama tavsiye etmem son mesajlar yanıtlarla doluyor.Normalde yanıtları recent.php 'de değişiklik yaparak teke indirgeyebiliyorduk ama bunun ssi'de uygulaması nasıl olur bilemiyorum, ama tahminim ssi.php 'de recentposts 'ta değişiklik yaparak bunu yapmak mümkün olabilir.Birde acaba ssideki recentpost fonksiyonunu ayrı bir php sayfasında kullanmak yerine normal forumun alt tarafında son mesajlar yerinde kullanmak mümkünmü?
Saygılar
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 09:09:02 AM
Tavsiyen için sağol, o zaman recenTopics kullanayım :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 09:18:10 AM
jOkErGuEsT:

Eğer kullanacağınız dosya SSI.php'nin yanında olacaksa:

require(dirname(__FILE__) . '/SSI.php');

Ama örneğin kullanacağınız dosya site diye bir dizinde, forumunuz ise forum diye bir dizinde ise; o zaman:

require('home/site/public_html/forum/SSI.php');

gibi bir dizin olmalı, yani tam dizini yazmalısınız.

hukuk:

Eğer SSI.php'yi forum sayfalarına da dahil ederseniz kullanabilirsiniz. Ama örneğin sadece recentTopics fonksiyonunu ana sayfada kullancaksanız, BoardIndex.php doysasına o fonksiyonu kopyalayıp adını değiştirerek kullanabilirsiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 09:20:14 AM
Forum dışında kullanacağım, teşekkürler. :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 09:23:49 AM
Acaba <?php$content=implode("", file("http://site/forum/SSI.php?ssi_function=recentPosts"));?> bu kodu board index.php'ye ne şekilde ekleyeceğiz?Birde ssideki recent postta verilen yanıtları tek konu olarak göstermek mümkünmü.Mesela normal son mesajlarda bu şekilde bir değişiklik yapmak için http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=61593.0 adresindeki uygulamayı yapmak yeterli oluyordu.Ssi phpde bu şekilde bir değişiklik yapmak mümkünmü?Birde board indexte.php değişiklik yapmak yerine board.index.templatede değişiklik yapmak daha doğru olmazmı?
Board index
Code: [Select]
<?php
/**********************************************************************************
* BoardIndex.php                                                                  *
***********************************************************************************
* SMF: Simple Machines Forum                                                      *
* Open-Source Project Inspired by Zef Hemel (zef@zefhemel.com)                    *
* =============================================================================== *
* Software Version:           SMF 1.1                                             *
* Software by:                Simple Machines (http://www.simplemachines.org)     *
* Copyright 2006 by:          Simple Machines LLC (http://www.simplemachines.org) *
*           2001-2006 by:     Lewis Media (http://www.lewismedia.com)             *
* Support, News, Updates at:  http://www.simplemachines.org                       *
***********************************************************************************
* This program is free software; you may redistribute it and/or modify it under   *
* the terms of the provided license as published by Simple Machines LLC.          *
*                                                                                 *
* This program is distributed in the hope that it is and will be useful, but      *
* WITHOUT ANY WARRANTIES; without even any implied warranty of MERCHANTABILITY    *
* or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.                                            *
*                                                                                 *
* See the "license.txt" file for details of the Simple Machines license.          *
* The latest version can always be found at http://www.simplemachines.org.        *
**********************************************************************************/
if (!defined('SMF'))
die('Hacking attempt...');

/* The single function this file contains is used to display the main
board index.  It uses just the following functions:

void BoardIndex()
- shows the board index.
- uses the BoardIndex template, and main sub template.
- may use the boardindex subtemplate for wireless support.
- updates the most online statistics.
- is accessed by ?action=boardindex.

bool calendarDoIndex()
- prepares the calendar data for the board index.
- takes care of caching it for speed.
- depends upon these settings: cal_showeventsonindex,
  cal_showbdaysonindex, cal_showholidaysonindex.
- returns whether there is anything to display.
*/

// Show the board index!
function BoardIndex()
{
global $txt$scripturl$db_prefix$ID_MEMBER$user_info$sourcedir;
global $modSettings$context$settings;

// For wireless, we use the Wireless template...
if (WIRELESS)
$context['sub_template'] = WIRELESS_PROTOCOL '_boardindex';
else
loadTemplate('BoardIndex');

// Remember the most recent topic for optimizing the recent posts feature.
$most_recent_topic = array(
'timestamp' => 0,
'ref' => null
);

// Find all boards and categories, as well as related information.  This will be sorted by the natural order of boards and categories, which we control.
$result_boards db_query("
SELECT
c.name AS catName, c.ID_CAT, b.ID_BOARD, b.name AS boardName, b.description,
b.numPosts, b.numTopics, b.ID_PARENT, IFNULL(m.posterTime, 0) AS posterTime,
IFNULL(mem.memberName, m.posterName) AS posterName, m.subject, m.ID_TOPIC,
IFNULL(mem.realName, m.posterName) AS realName," 
. ($user_info['is_guest'] ? "
1 AS isRead, 0 AS new_from" 
"
(IFNULL(lb.ID_MSG, 0) >= b.ID_MSG_UPDATED) AS isRead, IFNULL(lb.ID_MSG, -1) + 1 AS new_from,
c.canCollapse, IFNULL(cc.ID_MEMBER, 0) AS isCollapsed"
) . ",
IFNULL(mem.ID_MEMBER, 0) AS ID_MEMBER, m.ID_MSG,
IFNULL(mods_mem.ID_MEMBER, 0) AS ID_MODERATOR, mods_mem.realName AS modRealName
FROM 
{$db_prefix}boards AS b
LEFT JOIN 
{$db_prefix}categories AS c ON (c.ID_CAT = b.ID_CAT)
LEFT JOIN 
{$db_prefix}messages AS m ON (m.ID_MSG = b.ID_LAST_MSG)
LEFT JOIN 
{$db_prefix}members AS mem ON (mem.ID_MEMBER = m.ID_MEMBER)" . (!$user_info['is_guest'] ? "
LEFT JOIN 
{$db_prefix}log_boards AS lb ON (lb.ID_BOARD = b.ID_BOARD AND lb.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)
LEFT JOIN 
{$db_prefix}collapsed_categories AS cc ON (cc.ID_CAT = c.ID_CAT AND cc.ID_MEMBER = $ID_MEMBER)" '') . "
LEFT JOIN 
{$db_prefix}moderators AS mods ON (mods.ID_BOARD = b.ID_BOARD)
LEFT JOIN 
{$db_prefix}members AS mods_mem ON (mods_mem.ID_MEMBER = mods.ID_MEMBER)
WHERE 
$user_info[query_see_board]. (empty($modSettings['countChildPosts']) ? "
AND b.childLevel <= 1" 
''), __FILE____LINE__);

// Run through the categories and boards....
$context['categories'] = array();
while ($row_board mysql_fetch_assoc($result_boards))
{
// Haven't set this category yet.
if (empty($context['categories'][$row_board['ID_CAT']]))
{
$context['categories'][$row_board['ID_CAT']] = array(
'id' => $row_board['ID_CAT'],
'name' => $row_board['catName'],
'is_collapsed' => isset($row_board['canCollapse']) && $row_board['canCollapse'] == && $row_board['isCollapsed'] > 0,
'can_collapse' => isset($row_board['canCollapse']) && $row_board['canCollapse'] == 1,
'collapse_href' => isset($row_board['canCollapse']) ? $scripturl '?action=collapse;c=' $row_board['ID_CAT'] . ';sa=' . ($row_board['isCollapsed'] > 'expand' 'collapse;') . '#' $row_board['ID_CAT'] : '',
'collapse_image' => isset($row_board['canCollapse']) ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/' . ($row_board['isCollapsed'] > 'expand.gif" alt="+"' 'collapse.gif" alt="-"') . ' border="0" />' '',
'href' => $scripturl '#' $row_board['ID_CAT'],
'boards' => array(),
'new' => false
);
$context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['link'] = '<a name="' $row_board['ID_CAT'] . '" href="' . (isset($row_board['canCollapse']) ? $context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['collapse_href'] : $context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['href']) . '">' $row_board['catName'] . '</a>';
}

// If this board has new posts in it (and isn't the recycle bin!) then the category is new.
if (empty($modSettings['recycle_enable']) || $modSettings['recycle_board'] != $row_board['ID_BOARD'])
$context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['new'] |= empty($row_board['isRead']) && $row_board['posterName'] != '';

// Collapsed category - don't do any of this.
if ($context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['is_collapsed'])
continue;

// Let's save some typing.  Climbing the array might be slower, anyhow.
$this_category = &$context['categories'][$row_board['ID_CAT']]['boards'];

// This is a parent board.
if (empty($row_board['ID_PARENT']))
{
// Is this a new board, or just another moderator?
if (!isset($this_category[$row_board['ID_BOARD']]))
{
// Not a child.
$isChild false;

$this_category[$row_board['ID_BOARD']] = array(
'new' => empty($row_board['isRead']),
'id' => $row_board['ID_BOARD'],
'name' => $row_board['boardName'],
'description' => $row_board['description'],
'moderators' => array(),
'link_moderators' => array(),
'children' => array(),
'link_children' => array(),
'children_new' => false,
'topics' => $row_board['numTopics'],
'posts' => $row_board['numPosts'],
'href' => $scripturl '?board=' $row_board['ID_BOARD'] . '.0',
'link' => '<a href="' $scripturl '?board=' $row_board['ID_BOARD'] . '.0">' $row_board['boardName'] . '</a>'
);
}
if (!empty($row_board['ID_MODERATOR']))
{
$this_category[$row_board['ID_BOARD']]['moderators'][$row_board['ID_MODERATOR']] = array(
'id' => $row_board['ID_MODERATOR'],
'name' => $row_board['modRealName'],
'href' => $scripturl '?action=profile;u=' $row_board['ID_MODERATOR'],
'link' => '<a href="' $scripturl '?action=profile;u=' $row_board['ID_MODERATOR'] . '" title="' $txt[62] . '">' $row_board['modRealName'] . '</a>'
);
$this_category[$row_board['ID_BOARD']]['link_moderators'][] = '<a href="' $scripturl '?action=profile;u=' $row_board['ID_MODERATOR'] . '" title="' $txt[62] . '">' $row_board['modRealName'] . '</a>';
}
}
// Found a child board.... make sure we've found its parent and the child hasn't been set already.
elseif (isset($this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children']) && !isset($this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children'][$row_board['ID_BOARD']]))
{
// A valid child!
$isChild true;

$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children'][$row_board['ID_BOARD']] = array(
'id' => $row_board['ID_BOARD'],
'name' => $row_board['boardName'],
'description' => $row_board['description'],
'new' => empty($row_board['isRead']) && $row_board['posterName'] != '',
'topics' => $row_board['numTopics'],
'posts' => $row_board['numPosts'],
'href' => $scripturl '?board=' $row_board['ID_BOARD'] . '.0',
'link' => '<a href="' $scripturl '?board=' $row_board['ID_BOARD'] . '.0">' $row_board['boardName'] . '</a>'
);

// Counting child board posts is... slow :/.
if (!empty($modSettings['countChildPosts']))
{
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['posts'] += $row_board['numPosts'];
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['topics'] += $row_board['numTopics'];
}

// Does this board contain new boards?
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children_new'] |= empty($row_board['isRead']);

// This is easier to use in many cases for the theme....
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['link_children'][] = &$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children'][$row_board['ID_BOARD']]['link'];
}
// Child of a child... just add it on...
elseif (!empty($modSettings['countChildPosts']))
{
if (!isset($parent_map))
$parent_map = array();

if (!isset($parent_map[$row_board['ID_PARENT']]))
foreach ($this_category as $id => $board)
{
if (!isset($board['children'][$row_board['ID_PARENT']]))
continue;

$parent_map[$row_board['ID_PARENT']] = array(&$this_category[$id], &$this_category[$id]['children'][$row_board['ID_PARENT']]);
$parent_map[$row_board['ID_BOARD']] = array(&$this_category[$id], &$this_category[$id]['children'][$row_board['ID_PARENT']]);

break;
}

if (isset($parent_map[$row_board['ID_PARENT']]))
{
$parent_map[$row_board['ID_PARENT']][0]['posts'] += $row_board['numPosts'];
$parent_map[$row_board['ID_PARENT']][0]['topics'] += $row_board['numTopics'];
$parent_map[$row_board['ID_PARENT']][1]['posts'] += $row_board['numPosts'];
$parent_map[$row_board['ID_PARENT']][1]['topics'] += $row_board['numTopics'];

continue;
}

continue;
}
// Found a child of a child - skip.
else
continue;

// Prepare the subject, and make sure it's not too long.
censorText($row_board['subject']);
$row_board['short_subject'] = shorten_subject($row_board['subject'], 24);
$this_last_post = array(
'id' => $row_board['ID_MSG'],
'time' => $row_board['posterTime'] > timeformat($row_board['posterTime']) : $txt[470],
'timestamp' => forum_time(true$row_board['posterTime']),
'subject' => $row_board['short_subject'],
'member' => array(
'id' => $row_board['ID_MEMBER'],
'username' => $row_board['posterName'] != '' $row_board['posterName'] : $txt[470],
'name' => $row_board['realName'],
'href' => $row_board['posterName'] != '' && !empty($row_board['ID_MEMBER']) ? $scripturl '?action=profile;u=' $row_board['ID_MEMBER'] : '',
'link' => $row_board['posterName'] != '' ? (!empty($row_board['ID_MEMBER']) ? '<a href="' $scripturl '?action=profile;u=' $row_board['ID_MEMBER'] . '">' $row_board['realName'] . '</a>' $row_board['realName']) : $txt[470],
),
'start' => 'msg' $row_board['new_from'],
'topic' => $row_board['ID_TOPIC']
);

// Provide the href and link.
if ($row_board['subject'] != '')
{
$this_last_post['href'] = $scripturl '?topic=' $row_board['ID_TOPIC'] . '.msg' . ($user_info['is_guest'] ? $modSettings['maxMsgID'] : $row_board['new_from']) . (empty($row_board['isRead']) ? ';boardseen' '') . '#new';
$this_last_post['link'] = '<a href="' $this_last_post['href'] . '" title="' $row_board['subject'] . '">' $row_board['short_subject'] . '</a>';
}
else
{
$this_last_post['href'] = '';
$this_last_post['link'] = $txt[470];
}

// Set the last post in the parent board.
if (empty($row_board['ID_PARENT']) || ($isChild && !empty($row_board['posterTime']) && $this_category[$row_board['ID_PARENT']]['last_post']['timestamp'] < forum_time(true$row_board['posterTime'])))
$this_category[$isChild $row_board['ID_PARENT'] : $row_board['ID_BOARD']]['last_post'] = $this_last_post;
// Just in the child...?
if ($isChild)
{
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children'][$row_board['ID_BOARD']]['last_post'] = $this_last_post;

// If there are no posts in this board, it really can't be new...
$this_category[$row_board['ID_PARENT']]['children'][$row_board['ID_BOARD']]['new'] &= $row_board['posterName'] != '';
}
// No last post for this board?  It's not new then, is it..?
elseif ($row_board['posterName'] == '')
$this_category[$row_board['ID_BOARD']]['new'] = false;

// Determine a global most recent topic.
if (!empty($row_board['posterTime']) && forum_time(true$row_board['posterTime']) > $most_recent_topic['timestamp'])
$most_recent_topic = array(
'timestamp' => forum_time(true$row_board['posterTime']),
'ref' => &$this_category[$isChild $row_board['ID_PARENT'] : $row_board['ID_BOARD']]['last_post'],
);
}
mysql_free_result($result_boards);

// Load the users online right now.
$result db_query("
SELECT
lo.ID_MEMBER, lo.logTime, mem.realName, mem.memberName, mem.showOnline,
mg.onlineColor, mg.ID_GROUP, mg.groupName
FROM 
{$db_prefix}log_online AS lo
LEFT JOIN 
{$db_prefix}members AS mem ON (mem.ID_MEMBER = lo.ID_MEMBER)
LEFT JOIN 
{$db_prefix}membergroups AS mg ON (mg.ID_GROUP = IF(mem.ID_GROUP = 0, mem.ID_POST_GROUP, mem.ID_GROUP))"__FILE____LINE__);

$context['users_online'] = array();
$context['list_users_online'] = array();
$context['online_groups'] = array();
$context['num_guests'] = 0;
$context['num_buddies'] = 0;
$context['num_users_hidden'] = 0;

$context['show_buddies'] = !empty($user_info['buddies']);

while ($row mysql_fetch_assoc($result))
{
if (empty($row['realName']))
{
$context['num_guests']++;
continue;
}
elseif (empty($row['showOnline']) && !allowedTo('moderate_forum'))
{
$context['num_users_hidden']++;
continue;
}

// Some basic color coding...
if (!empty($row['onlineColor']))
$link '<a href="' $scripturl '?action=profile;u=' $row['ID_MEMBER'] . '" style="color: ' $row['onlineColor'] . ';">' $row['realName'] . '</a>';
else
$link '<a href="' $scripturl '?action=profile;u=' $row['ID_MEMBER'] . '">' $row['realName'] . '</a>';

$is_buddy in_array($row['ID_MEMBER'], $user_info['buddies']);
if ($is_buddy)
{
$context['num_buddies']++;
$link '<b>' $link '</b>';
}

$context['users_online'][$row['logTime'] . $row['memberName']] = array(
'id' => $row['ID_MEMBER'],
'username' => $row['memberName'],
'name' => $row['realName'],
'group' => $row['ID_GROUP'],
'href' => $scripturl '?action=profile;u=' $row['ID_MEMBER'],
'link' => $link,
'is_buddy' => $is_buddy,
'hidden' => empty($row['showOnline']),
);

$context['list_users_online'][$row['logTime'] . $row['memberName']] = empty($row['showOnline']) ? '<i>' $link '</i>' $link;

if (!isset($context['online_groups'][$row['ID_GROUP']]))
$context['online_groups'][$row['ID_GROUP']] = array(
'id' => $row['ID_GROUP'],
'name' => $row['groupName'],
'color' => $row['onlineColor']
);
}
mysql_free_result($result);

krsort($context['users_online']);
krsort($context['list_users_online']);
ksort($context['online_groups']);

$context['num_users_online'] = count($context['users_online']) + $context['num_users_hidden'];

// Track most online statistics?
if (!empty($modSettings['trackStats']))
{
// Determine the most users online - both all time and per day.
$total_users $context['num_guests'] + $context['num_users_online'];

// More members on now than ever were?  Update it!
if (!isset($modSettings['mostOnline']) || $total_users >= $modSettings['mostOnline'])
updateSettings(array('mostOnline' => $total_users'mostDate' => time()));

$date strftime('%Y-%m-%d'forum_time(false));

// One or more stats are not up-to-date?
if (!isset($modSettings['mostOnlineUpdated']) || $modSettings['mostOnlineUpdated'] != $date)
{
$request db_query("
SELECT mostOn
FROM 
{$db_prefix}log_activity
WHERE date = '
$date'
LIMIT 1"
__FILE____LINE__);

// The log_activity hasn't got an entry for today?
if (mysql_num_rows($request) == 0)
{
db_query("
INSERT IGNORE INTO 
{$db_prefix}log_activity
(date, mostOn)
VALUES ('
$date', $total_users)"__FILE____LINE__);
}
// There's an entry in log_activity on today...
else
{
list ($modSettings['mostOnlineToday']) = mysql_fetch_row($request);

if ($total_users $modSettings['mostOnlineToday'])
trackStats(array('mostOn' => $total_users));

$total_users max($total_users$modSettings['mostOnlineToday']);
}
mysql_free_result($request);

updateSettings(array('mostOnlineUpdated' => $date'mostOnlineToday' => $total_users));
}
// Highest number of users online today?
elseif ($total_users $modSettings['mostOnlineToday'])
{
trackStats(array('mostOn' => $total_users));
updateSettings(array('mostOnlineUpdated' => $date'mostOnlineToday' => $total_users));
}
}

// Set the latest member.
$context['latest_member'] = &$context['common_stats']['latest_member'];

// Load the most recent post?
if ((!empty($settings['number_recent_posts']) && $settings['number_recent_posts'] == 1) || $settings['show_sp1_info'])
$context['latest_post'] = $most_recent_topic['ref'];

if (!empty($settings['number_recent_posts']) && $settings['number_recent_posts'] > 1)
{
require_once($sourcedir '/Recent.php');

if (($context['latest_posts'] = cache_get_data('boardindex-latest_posts:' md5($user_info['query_see_board'] . $user_info['language']), 180)) == null)
{
$context['latest_posts'] = getLastPosts($settings['number_recent_posts']);
cache_put_data('boardindex-latest_posts:' md5($user_info['query_see_board'] . $user_info['language']), $context['latest_posts'], 180);
}

// We have to clean up the cached data a bit.
foreach ($context['latest_posts'] as $k => $post)
{
$context['latest_posts'][$k]['time'] = timeformat($post['raw_timestamp']);
$context['latest_posts'][$k]['timestamp'] = forum_time(true$post['raw_timestamp']);
}
}

$settings['display_recent_bar'] = !empty($settings['number_recent_posts']) ? $settings['number_recent_posts'] : 0;
$settings['show_member_bar'] &= allowedTo('view_mlist');
$context['show_stats'] = allowedTo('view_stats') && !empty($modSettings['trackStats']);
$context['show_member_list'] = allowedTo('view_mlist');
$context['show_who'] = allowedTo('who_view') && !empty($modSettings['who_enabled']);

// Set some permission related settings.
$context['show_login_bar'] = $user_info['is_guest'] && !empty($modSettings['enableVBStyleLogin']);
$context['show_calendar'] = allowedTo('calendar_view') && !empty($modSettings['cal_enabled']);

// Load the calendar?
if ($context['show_calendar'])
$context['show_calendar'] = calendarDoIndex();

$context['page_title'] = $txt[18];
}

// Called from the BoardIndex to display the current day's events on the board index.
function calendarDoIndex()
{
global $modSettings$context$user_info$scripturl$sc$ID_MEMBER;

// Make sure at least one of the options is checked.
if (empty($modSettings['cal_showeventsonindex']) && empty($modSettings['cal_showbdaysonindex']) && empty($modSettings['cal_showholidaysonindex']))
return false;

// Get the current forum time and check whether the statistics are up to date.
if (empty($modSettings['cal_today_updated']) || $modSettings['cal_today_updated'] != strftime('%Y%m%d'forum_time(false)))
updateStats('calendar');

// Load the holidays for today, ...
if (!empty($modSettings['cal_showholidaysonindex']) && isset($modSettings['cal_today_holiday']))
$holidays unserialize($modSettings['cal_today_holiday']);
// ... the birthdays for today, ...
if (!empty($modSettings['cal_showbdaysonindex']) && isset($modSettings['cal_today_birthday']))
$bday unserialize($modSettings['cal_today_birthday']);
// ... and the events for today.
if (!empty($modSettings['cal_showeventsonindex']) && isset($modSettings['cal_today_event']))
$events unserialize($modSettings['cal_today_event']);

// No events, birthdays, or holidays... don't show anything.  Simple.
if (empty($holidays) && empty($bday) && empty($events))
return false;

// This shouldn't be less than one!
if (empty($modSettings['cal_days_for_index']) || $modSettings['cal_days_for_index'] < 1)
$days_for_index 86400;
else
$days_for_index $modSettings['cal_days_for_index'] * 86400;

$context['calendar_only_today'] = $modSettings['cal_days_for_index'] == 1;

// Get the current member time/date.
$now forum_time();

// This is used to show the "how-do-I-edit" help.
$context['calendar_can_edit'] = allowedTo('calendar_edit_any');

// Holidays between now and now + days.
$context['calendar_holidays'] = array();
for ($i $now$i $now $days_for_index$i += 86400)
{
if (isset($holidays[strftime('%Y-%m-%d'$i)]))
$context['calendar_holidays'] = array_merge($context['calendar_holidays'], $holidays[strftime('%Y-%m-%d'$i)]);
}

// Happy Birthday, guys and gals!
$context['calendar_birthdays'] = array();
for ($i $now$i $now $days_for_index$i += 86400)
if (isset($bday[strftime('%Y-%m-%d'$i)]))
{
foreach ($bday[strftime('%Y-%m-%d'$i)] as $index => $dummy)
$bday[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$index]['is_today'] = strftime('%Y-%m-%d'$i) == strftime('%Y-%m-%d'forum_time());
$context['calendar_birthdays'] = array_merge($context['calendar_birthdays'], $bday[strftime('%Y-%m-%d'$i)]);
}

$context['calendar_events'] = array();
$duplicates = array();
for ($i $now$i $now $days_for_index$i += 86400)
{
if (empty($events[strftime('%Y-%m-%d'$i)]))
continue;

foreach ($events[strftime('%Y-%m-%d'$i)] as $ev => $event)
{
if (empty($event['topic']) || (count(array_intersect($user_info['groups'], $event['allowed_groups'])) != || allowedTo('admin_forum')))
{
if (isset($duplicates[$events[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$ev]['topic'] . $events[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$ev]['title']]))
{
unset($events[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$ev]);
continue;
}

$this_event = &$events[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$ev];
$this_event['href'] = $this_event['topic'] == '' $scripturl '?topic=' $this_event['topic'] . '.0';
$this_event['modify_href'] = $scripturl '?action=' . ($this_event['topic'] == 'calendar;sa=post;' 'post;msg=' $this_event['msg'] . ';topic=' $this_event['topic'] . '.0;calendar;') . 'eventid=' $this_event['id'] . ';sesc=' $sc;
$this_event['can_edit'] = allowedTo('calendar_edit_any') || ($this_event['poster'] == $ID_MEMBER && allowedTo('calendar_edit_own'));
$this_event['is_today'] = (strftime('%Y-%m-%d'$i)) == strftime('%Y-%m-%d'forum_time());
$this_event['date'] = strftime('%Y-%m-%d'$i);

$duplicates[$this_event['topic'] . $this_event['title']] = true;
}
else
unset($events[strftime('%Y-%m-%d'$i)][$ev]);
}

if (!empty($events[strftime('%Y-%m-%d'$i)]))
$context['calendar_events'] = array_merge($context['calendar_events'], $events[strftime('%Y-%m-%d'$i)]);
}

for ($i 0$n count($context['calendar_birthdays']); $i $n$i++)
$context['calendar_birthdays'][$i]['is_last'] = !isset($context['calendar_birthdays'][$i 1]);
for ($i 0$n count($context['calendar_events']); $i $n$i++)
$context['calendar_events'][$i]['is_last'] = !isset($context['calendar_events'][$i 1]);

// This is used to make sure the header should be displayed.
return !empty($context['calendar_holidays']) || !empty($context['calendar_birthdays']) || !empty($context['calendar_events']);
}

?>

Saygılar
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 12:26:02 PM
Şimdi şöyle yapsam çalışır mı?
Code: [Select]
<?php
$SSI
="http://www.siteadı/forum/SSI.php";

require(
$SSI);

ssi_news();

recentPosts();

?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 12:43:03 PM
Onu şu şekilde deneyebilirsin :

note pada yapıştırıp x.php olarak kaydet, ftp'den web sitene at, sonra çalıştır.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 23, 2008, 12:49:22 PM
Yok şuan bir index hazırlıyorum da index.php'in içine yerleştirsem çalışır mı?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 01:00:16 PM
hukuk:

SSI.php

Bul:

Code: [Select]
FROM ({$db_prefix}messages AS m, {$db_prefix}boards AS b)
Değiştir:

Code: [Select]
FROM ({$db_prefix}messages AS m, {$db_prefix}boards AS b, {$db_prefix}topics AS t)
Bul:

Code: [Select]
AND $user_info[query_see_board]
ORDER BY m.ID_MSG DESC

Değiştir:

Code: [Select]
AND $user_info[query_see_board]
AND m.ID_MSG = t.ID_LAST_MSG
ORDER BY m.ID_MSG DESC

BoardIndex.php'de bilgileri almalısınız. Ardından BoardIndex.template.php'de bu bilgileri kullanmalısınız. Tam olarak nereye eklemek istiyorsunuz? Son mesajların yerine mi?

jOkErGuEsT:

Türkçesi ne oluyor bilmiyorum ama absolute url'yi girmelisiniz.

http://www.benimsitem.com/forum/SSI.php => Yanlış
/home/benimsitem/public_html/forum/SSI.php => Doğru

Absolute url'yi Eklentilerin kaydedildiği dizin ayarlarından kopyalayabilirsiniz.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 01:07:32 PM
Verdiğin SSi kodları için çok teşekkür ederim.Evet usta aynen forumdaki son mesajların yerine eklemek istiyorum.Board index template:

Code: [Select]
<?php
// Version: 1.1; BoardIndex

function template_main()
{
global $context$settings$options$txt$scripturl$modSettings;

// Show some statistics next to the link tree if SP1 info is off.
echo '
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="0">
<tr>
<td valign="bottom">'
theme_linktree(), '</td>
<td align="right">'
;
if (!$settings['show_sp1_info'])
echo '
'
$txt[19], ': '$context['common_stats']['total_members'], ' &nbsp;&#38;#8226;&nbsp; '$txt[95], ': '$context['common_stats']['total_posts'], ' &nbsp;&#38;#8226;&nbsp; '$txt[64], ': '$context['common_stats']['total_topics'], '
'
, ($settings['show_latest_member'] ? '<br />' $txt[201] . ' <b>' $context['common_stats']['latest_member']['link'] . '</b>' $txt[581] : '');
echo '
</td>
</tr>
</table>'
;

// Show the news fader?  (assuming there are things to show...)
if ($settings['show_newsfader'] && !empty($context['fader_news_lines']))
{
echo '
<div class="tborder" style="border-bottom: 0;">
<div class="titlebg" align="center" style="padding: 5px 5px 5px 5px;">'
$txt[102], '</div>
</div>
<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="5" class="tborder" style="border-bottom: 0;">
<tr>
<td class="windowbg2" valign="middle" align="center" height="60">'
;

// Prepare all the javascript settings.
echo '
<div id="smfFadeScroller" style="width: 90%; padding: 2px;"><b>'
$context['news_lines'][0], '</b></div>
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
// The fading delay (in ms.)
var smfFadeDelay = '
, empty($settings['newsfader_time']) ? 5000 $settings['newsfader_time'], ';
// Fade from... what text color?  To which background color?
var smfFadeFrom = {"r": 0, "g": 0, "b": 0}, smfFadeTo = {"r": 248, "g": 248, "b": 248};
// Surround each item with... anything special?
var smfFadeBefore = "<b>", smfFadeAfter = "</b>";

if (typeof(document.getElementById(\'smfFadeScroller\').currentStyle) != "undefined")
{
var foreColor = document.getElementById(\'smfFadeScroller\').currentStyle.color.match(/#([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])/);
smfFadeFrom = {"r": parseInt(foreColor[1]), "g": parseInt(foreColor[2]), "b": parseInt(foreColor[3])};

var backEl = document.getElementById(\'smfFadeScroller\');
while (backEl.currentStyle.backgroundColor == "transparent" && typeof(backEl.parentNode) != "undefined")
backEl = backEl.parentNode;

var backColor = backEl.currentStyle.backgroundColor.match(/#([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])([\da-f][\da-f])/);
smfFadeTo = {"r": eval("0x" + backColor[1]), "g": eval("0x" + backColor[2]), "b": eval("0x" + backColor[3])};
}
else if (typeof(window.opera) == "undefined" && typeof(document.defaultView) != "undefined")
{
var foreColor = document.defaultView.getComputedStyle(document.getElementById(\'smfFadeScroller\'), null).color.match(/rgb\((\d+), (\d+), (\d+)\)/);
smfFadeFrom = {"r": parseInt(foreColor[1]), "g": parseInt(foreColor[2]), "b": parseInt(foreColor[3])};

var backEl = document.getElementById(\'smfFadeScroller\');
while (document.defaultView.getComputedStyle(backEl, null).backgroundColor == "transparent" && typeof(backEl.parentNode) != "undefined" && typeof(backEl.parentNode.tagName) != "undefined")
backEl = backEl.parentNode;

var backColor = document.defaultView.getComputedStyle(backEl, null).backgroundColor.match(/rgb\((\d+), (\d+), (\d+)\)/);
smfFadeTo = {"r": parseInt(backColor[1]), "g": parseInt(backColor[2]), "b": parseInt(backColor[3])};
}

// List all the lines of the news for display.
var smfFadeContent = new Array(
"'
implode('",
"'
$context['fader_news_lines']), '"
);
// ]]></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="'
$settings['default_theme_url'], '/fader.js"></script>
</td>
</tr>
</table>'
;
}

// Show the "Board name      Topics  Posts    Last Post" header.
echo '
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="5" class="bordercolor">
<tr class="titlebg">
<td colspan="2">'
$txt[20], '</td>
<td width="6%" align="center">'
$txt[330], '</td>
<td width="6%" align="center">'
$txt[21], '</td>
<td width="22%" align="center">'
$txt[22], '</td>
</tr>'
;

/* Each category in categories is made up of:
id, href, link, name, is_collapsed (is it collapsed?), can_collapse (is it okay if it is?),
new (is it new?), collapse_href (href to collapse/expand), collapse_image (up/down iamge),
and boards. (see below.) */
foreach ($context['categories'] as $category)
{
// Show the category's name, and let them collapse it... if they feel like it.
echo '
<tr>
<td colspan="5" class="catbg" height="18">'
;

// If this category even can collapse, show a link to collapse it.
if ($category['can_collapse'])
echo '
<a href="'
$category['collapse_href'], '">'$category['collapse_image'], '</a>';

echo '
'
$category['link'], '
</td>
</tr>'
;

// Only if it's NOT collapsed..
if (!$category['is_collapsed'])
{
/* Each board in each category's boards has:
new (is it new?), id, name, description, moderators (see below), link_moderators (just a list.),
children (see below.), link_children (easier to use.), children_new (are they new?),
topics (# of), posts (# of), link, href, and last_post. (see below.) */
foreach ($category['boards'] as $board)
{
echo '
<tr>
<td class="windowbg" width="6%" align="center" valign="top"><img src="'
$settings['images_url'], $board['new'] ? '/on.gif" alt="' $txt[333] . '" title="' $txt[333] : '/off.gif" alt="' $txt[334] . '" title="' $txt[334], '" border="0" /></td>
<td class="windowbg2" align="left" width="60%">
<a name="b'
$board['id'], '"></a>
<b>'
$board['link'], '</b><br />
'
$board['description'];

// Show the "Moderators: ".  Each has name, href, link, and id. (but we're gonna use link_moderators.)
if (!empty($board['moderators']))
echo '<i class="smalltext"><br />
'
count($board['moderators']) == $txt[298] : $txt[299], ': 'implode(', '$board['link_moderators']), '</i>';

// Show the "Child Boards: ". (there's a link_children but we're going to bold the new ones...)
if (!empty($board['children']))
{
// Sort the links into an array with new boards bold so it can be imploded.
$children = array();
/* Each child in each board's children has:
id, name, description, new (is it new?), topics (#), posts (#), href, link, and last_post. */
foreach ($board['children'] as $child)
$children[] = $child['new'] ? '<b>' $child['link'] . '</b>' $child['link'];

echo '
<i class="smalltext"><br />
'
$txt['parent_boards'], ': 'implode(', '$children), '</i>';
}

echo '
</td>
<td class="windowbg" valign="middle" align="center" width="6%">'
$board['topics'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle" align="center" width="6%">'
$board['posts'], '</td>';

/* The board's and children's 'last_post's have:
time, timestamp (a number that represents the time.), id (of the post), topic (topic id.),
link, href, subject, start (where they should go for the first unread post.),
and member. (which has id, name, link, href, username in it.) */
echo '
<td class="windowbg2" valign="middle" width="22%">
<span class="smalltext">
'
$board['last_post']['time'], '<br />
'
$txt['smf88'], ' '$board['last_post']['link'], '<br />
'
$txt[525], ' '$board['last_post']['member']['link'], '
</span>
</td>
</tr>'
;
}
}
}

// Show the "New Posts" and "No New Posts" legend.
if ($context['user']['is_logged'])
{
echo '
<tr class="titlebg">
<td colspan="2" align="left">
<img src="' 
$settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/new_some.gif" alt="' $txt[333] . '" border="0" />&nbsp;&nbsp;<img src="' $settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/new_none.gif" alt="' $txt[334] . '" border="0" />
</td>
<td colspan="3" align="right" class="smalltext">'
;
// Show the mark all as read button?
if ($settings['show_mark_read'])
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=markasread;sa=all;sesc=' $context['session_id'] . '">', ($settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' $settings['images_url'] . '/' $context['user']['language'] . '/markread.gif" alt="' $txt[452] . '" border="0" />' $txt[452]), '</a>';
echo '
</td>
</tr>'
;
}

echo '
</table>'
;

// Here's where the "Info Center" starts...
echo '
<br />
<br />
<table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="4" class="bordercolor">
<tr class="titlebg">
<td align="center" colspan="2">'
$txt[685], '</td>
</tr>'
;

// This is the "Recent Posts" bar.
if (!empty($settings['number_recent_posts']))
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[214], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=recent">
<img src="'
$settings['images_url'], '/post/xx.gif" alt="'$txt[214], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2">'
;

// Only show one post.
if ($settings['number_recent_posts'] == 1)
{
// latest_post has link, href, time, subject, short_subject (shortened with...), and topic. (its id.)
echo '
<b><a href="'
$scripturl'?action=recent">'$txt[214], '</a></b><br />
<span class="smalltext">
'
$txt[234], ' &quot;'$context['latest_post']['link'], '&quot; '$txt[235], ' ('$context['latest_post']['time'], ')<br />
</span>'
;
}

// Show lots of posts.
elseif (!empty($context['latest_posts']))
{
echo '
<table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="1">
 <tr>
<th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="43%">KONU BAŞLIĞI</th>
                                                                        <th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="12%">SON MESAJ/CEVAP</th>
 </tr>'
;


/* Each post in latest_posts has:
board (with an id, name, and link.), topic (the topic's id.), poster (with id, name, and link.),
subject, short_subject (shortened with...), time, link, and href. */
foreach ($context['latest_posts'] as $post)
echo '

<tr>
<td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="left" title="mesajın sahibi '
.$ID_MEMBER_STARTED.'">'$post['link'], '</td>
                                                                        <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="center">'
$post['poster']['link'], '</td>
                                                                 </tr>'
;
echo '
</table>'
;
}
echo '
</td>
</tr>'
;
         }


// Show information about events, birthdays, and holidays on the calendar.
if ($context['show_calendar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar47b'] : $txt['calendar47'], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=calendar">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/calendar.gif" border="0" width="20" alt="'$txt['calendar24'], '" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<span class="smalltext">'
;

// Holidays like "Christmas", "Chanukah", and "We Love [Unknown] Day" :P.
if (!empty($context['calendar_holidays']))
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_holidaycolor'], ';">'$txt['calendar5'], ' 'implode(', '$context['calendar_holidays']), '</span><br />';

// People's birthdays.  Like mine.  And yours, I guess.  Kidding.
if (!empty($context['calendar_birthdays']))
{
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_bdaycolor'], ';">'$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar3'] : $txt['calendar3b'], '</span> ';
/* Each member in calendar_birthdays has:
id, name (person), age (if they have one set?), is_last. (last in list?), and is_today (birthday is today?) */
foreach ($context['calendar_birthdays'] as $member)
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=profile;u='$member['id'], '">'$member['is_today'] ? '<b>' ''$member['name'], $member['is_today'] ? '</b>' '', isset($member['age']) ? ' (' $member['age'] . ')' '''</a>'$member['is_last'] ? '<br />' ', ';
}
// Events like community get-togethers.
if (!empty($context['calendar_events']))
{
echo '
<span style="color: #'
$modSettings['cal_eventcolor'], ';">'$context['calendar_only_today'] ? $txt['calendar4'] : $txt['calendar4b'], '</span> ';
/* Each event in calendar_events should have:
title, href, is_last, can_edit (are they allowed?), modify_href, and is_today. */
foreach ($context['calendar_events'] as $event)
echo '
'
$event['can_edit'] ? '<a href="' $event['modify_href'] . '" style="color: #FF0000;">*</a> ' ''$event['href'] == '' '' '<a href="' $event['href'] . '">'$event['is_today'] ? '<b>' $event['title'] . '</b>' $event['title'], $event['href'] == '' '' '</a>'$event['is_last'] ? '<br />' ', ';

// Show a little help text to help them along ;).
if ($context['calendar_can_edit'])
echo '
(<a href="'
$scripturl'?action=helpadmin;help=calendar_how_edit" onclick="return reqWin(this.href);">'$txt['calendar_how_edit'], '</a>)';
}
echo '
</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show a member bar.  Not heavily ornate, but functional at least.
if ($settings['show_member_bar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[331], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/icons/members.gif" border="0" width="20" alt="'$txt[332], '" />'$context['show_member_list'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<b>'
$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' $txt[332] . '</a>' $txt[332], '</b><br />
<span class="smalltext">'
$txt[200], '</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show YaBB SP1 style information...
if ($settings['show_sp1_info'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[645], '</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=stats">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/info.gif" alt="'$txt[645], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">
<table border="0" width="90%"><tr>
<td class="smalltext">
'
$txt[490], ': <b>'$context['common_stats']['total_topics'], '</b> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; '$txt[489], ': <b>'$context['common_stats']['total_posts'], '</b><br />
'
, !empty($context['latest_post']) ? $txt[659] . ':
&quot;' 
$context['latest_post']['link'] . '&quot;  (' $context['latest_post']['time'] . ')<br />' '''
<a href="'
$scripturl'?action=recent">'$txt[234], '</a>'$context['show_stats'] ? '<br />
<a href="' 
$scripturl '?action=stats">' $txt['smf223'] . '</a>' '''
</td>
<td class="smalltext">
'
$txt[488], ': <b>'$context['show_member_list'] ? '<a href="' $scripturl '?action=mlist">' $context['common_stats']['total_members'] . '</a>' $context['common_stats']['total_members'], '</b><br />
'
$txt[656], ': <b>'$context['common_stats']['latest_member']['link'], '</b><br />';
// If they are logged in, show their unread message count, etc..
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
echo '
'
$txt['smf199'], ': <b><a href="'$scripturl'?action=pm">'$context['user']['messages'], '</a></b> '$txt['newmessages3'], ': <b><a href="'$scripturl'?action=pm">'$context['user']['unread_messages'], '</a></b>';
echo '
</td>
</tr></table>
</td>
</tr>'
;
}

// "Users online" - in order of activity.
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[158], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['show_who'] ? '<a href="' $scripturl '?action=who">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/icons/online.gif" alt="'$txt[158], '" border="0" />'$context['show_who'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" width="100%">'
;

if ($context['show_who'])
echo '
<a href="'
$scripturl'?action=who">';

echo $context['num_guests'], ' '$context['num_guests'] == $txt['guest'] : $txt['guests'], ', ' $context['num_users_online'], ' '$context['num_users_online'] == $txt['user'] : $txt['users'];

// Handle hidden users and buddies.
if (!empty($context['num_users_hidden']) || ($context['show_buddies'] && !empty($context['show_buddies'])))
{
echo ' (';

// Show the number of buddies online?
if ($context['show_buddies'])
echo $context['num_buddies'], ' '$context['num_buddies'] == $txt['buddy'] : $txt['buddies'];

// How about hidden users?
if (!empty($context['num_users_hidden']))
echo $context['show_buddies'] ? ', ' ''$context['num_users_hidden'] . ' ' $txt['hidden'];

echo ')';
}

if ($context['show_who'])
echo '</a>';

echo '
<span class="smalltext">'
;

// Assuming there ARE users online... each user in users_online has an id, username, name, group, href, and link.
if (!empty($context['users_online']))
echo '
'
$txt[140], ':<br />'implode(', '$context['list_users_online']);

echo '
<br />'
$context['show_stats'] && !$settings['show_sp1_info'] ? '
<a href="' 
$scripturl '?action=stats">' $txt['smf223'] . '</a>' '''
</span>
</td>
</tr>'
;

// If they are logged in, but SP1 style information is off... show a personal message bar.
if ($context['user']['is_logged'] && !$settings['show_sp1_info'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">'
$txt[159], '</td>
</tr><tr>
<td class="windowbg" width="20" valign="middle" align="center">
'
$context['allow_pm'] ? '<a href="' $scripturl '?action=pm">' '''<img src="'$settings['images_url'], '/message_sm.gif" alt="'$txt[159], '" border="0" />'$context['allow_pm'] ? '</a>' '''
</td>
<td class="windowbg2" valign="top">
<b><a href="'
$scripturl'?action=pm">'$txt[159], '</a></b><br />
<span class="smalltext">
'
$txt[660], ' '$context['user']['messages'], ' '$context['user']['messages'] == $txt[471] : $txt[153], '.... '$txt[661], $context['allow_pm'] ? ' <a href="' $scripturl '?action=pm">' $txt[662] . '</a>' ''' '$txt[663], '
</span>
</td>
</tr>'
;
}

// Show the login bar. (it's only true if they are logged out anyway.)
if ($context['show_login_bar'])
{
echo '
<tr>
<td class="catbg" colspan="2">
'
$txt[34], ' <a href="'$scripturl'?action=reminder" class="smalltext">(' $txt[315] . ')</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="windowbg" width="20" align="center">
<a href="'
$scripturl'?action=login">
<img src="'
$settings['images_url'], '/icons/login.gif" alt="'$txt[34], '" border="0" /></a>
</td>
<td class="windowbg2" valign="middle">
<form action="'
$scripturl'?action=login2" method="post" accept-charset="'$context['character_set'], '" style="margin: 0;">
<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" align="center" width="100%"><tr>
<td valign="middle" align="left">
<label for="user"><b>'
$txt[35], ':</b><br /><input type="text" name="user" id="user" size="15" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="passwrd"><b>'
$txt[36], ':</b><br /><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="15" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="cookielength"><b>'
$txt[497], ':</b><br /><input type="text" name="cookielength" id="cookielength" size="4" maxlength="4" value="'$modSettings['cookieTime'], '" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<label for="cookieneverexp"><b>'
$txt[508], ':</b><br /><input type="checkbox" name="cookieneverexp" id="cookieneverexp" checked="checked" class="check" /></label>
</td>
<td valign="middle" align="left">
<input type="submit" value="'
$txt[34], '" />
</td>
</tr></table>
</form>
</td>
</tr>'
;
}

echo '
</table>'
;
}

?>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 01:18:36 PM
Peki farkı ne olacak ki? Görünümü mü?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 01:21:47 PM
Portaldaki son mesajlar hareket ediyor maksad forumla entegrasyon olsun, yani bir nevi seninde dediğin gibi görüntü aynı olsun, aslında işlev olarak sabit mesajlar daha güzel ama kimse işlevle ilgilenmiyor ne yazıkki.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 01:24:59 PM
Eğer sadece görünümü değiştirmek istiyorsanız zaten aynı bilgi yükleniyor. BoardIndex.template.php'de şu kısmı istediğiniz şekilde düzenleyin:

Code: [Select]
            echo '
                       
                     <tr>
                           <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="left" title="mesajın sahibi '.$ID_MEMBER_STARTED.'">', $post['link'], '</td>
                                                                        <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="center">', $post['poster']['link'], '</td>
                                                                 </tr>';
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 01:32:04 PM
Aslında sadece görünümü değiştirmek istemiyorum  Şöyleki : http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=249655.0
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 23, 2008, 01:44:41 PM
BoardIndex.template.php

Bul:

Code: [Select]
         echo '
                  <table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="1">
                   <tr>
                           <th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="43%">KONU BAŞLIĞI</th>
                                                                        <th class="windowbg" style="background-color : #FFFFFF" align="center" width="12%">SON MESAJ/CEVAP</th>
                         </tr>';
                 

         /* Each post in latest_posts has:
               board (with an id, name, and link.), topic (the topic's id.), poster (with id, name, and link.),
               subject, short_subject (shortened with...), time, link, and href. */
         foreach ($context['latest_posts'] as $post)
            echo '
                       
                     <tr>
                           <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="left" title="mesajın sahibi '.$ID_MEMBER_STARTED.'">', $post['link'], '</td>
                                                                        <td class="windowbg2" style="background-color : #FFFFFF" align="center">', $post['poster']['link'], '</td>
                                                                 </tr>';
         echo '
                  </table>';

Değiştir:

Code: [Select]
echo '
<table  class="windowbg2" cellspacing="1" width="100%" cellpadding="0"  border="0">
<tr>
<th class="windowbg" align="left" width="40%">', $txt[118], '</th>
<th class="windowbg" align="left" width="25%">', $txt[20], '</th>
<th class="windowbg" align="left" width="12%">', $txt[29], '</th>
<th class="windowbg" align="left" width="16%">', $txt[317], '</th>
</tr>
</table>
      <marquee onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" scrollAmount="2" direction="up" height="200px">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" border="0">';

/* Each post in latest_posts has:
board (with an id, name, and link.), topic (the topic's id.), poster (with id, name, and link.),
subject, short_subject (shortened with...), time, link, and href. */
foreach ($context['latest_posts'] as $post)
echo '
<tr>
<td class="windowbg" valign="middle" width="43%">', $post['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle" width="27%">', $post['board']['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle" width="12%">', $post['poster']['link'], '</td>
<td class="windowbg" valign="middle" width=18%">', $post['time'], '</td>
</tr>';
echo '
</table>
</marquee>';
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hukuk (judge) on August 23, 2008, 02:02:03 PM
Allah senden razı olsun,
Çalışmalarında başarılar.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 09:03:15 AM
[SiNaN];
Ben bu adresi dediğin şekle nasıl çevirebilirim?
http://www.simplemachines.org/community/SSI.php

Seni de çok yordum :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 09:10:54 AM
O adres hosta göre değişir. Bana SSI kullandığınız dosyanın ve SSI.php yerine anlatır mısınız?

Örneğin:

Kullanacağım sayfa ana dizinde, SSI.php "forum" dizininde.
Kullanacağım sayfa "site" dizininde, SSI.php "forum" dizininde.
Kullanacağım sayfa "site" dizininde, SSI.php ana dizinde.

gibi bir açıklama yeterli olur.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 09:13:41 AM
Kullanacağım site ile kullanacağım SSI aynı site üzerinde değil; yani başka siteden SSI çekmek istiyorum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 09:23:52 AM
Code: [Select]
$welcome = implode("", file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=welcome'));
echo $welcome;

$topics = implode("", file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=recentTopics'));
echo $topics;
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 09:24:50 AM
Code: [Select]
$welcome = implode("", file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=welcome'));
echo $welcome;

$topics = implode("", file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=recentTopics'));
echo $topics;

Çok, çok teşekkür ederim :D

Allah senden razı olsun :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 09:55:40 AM
Hata da almıyorum çıktı da?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 10:02:53 AM
Bütün sayfanın koldarını buraya ekler misiniz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 10:08:49 AM
Site isimlerini silip ekledim;
Code: [Select]
<html>
<head>
<title>Title</title>




<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-9">
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<META NAME="Pragma" CONTENT="no-cache">
<META HTTP-EQUIV="cache-control" CONTENT="no-cache">
<script type="text/javascript">
</script>




</head>
<body bgcolor="#535353">
</td>
          </tr> 
           <tr>
            <td><table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
              <tr>
                <td width="455"><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
                    <tr>
                      </table>
<p>LOGO</p>
                      <table width=100% cellpadding="0" borders="0">
 </table></td>
                               <td width="468" height="70" valign="top">
<div style="position:relative; left:0px;z-index:10001;">

<div id="reklam_468x60" id="banner" style="z-index:5000; position:absolute; left:-2px; top:5px; width:468px; height:60px" align="right">
468x60 Reklam Alanı
</div>


</div></td>
              </tr>

            </table></td>
          </tr>
         
<tr>
  <td style="padding-bottom:5px;">
<table width=100% border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
<tr><td align=left valign="top">
<p>

<div align=left name="jOkErGuEsT"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000" id="obj1" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" border="0" width="190" height="341" align="right">
<param name="movie" value="menu.swf">
<param name="quality" value="High">
<param name="salign" value="L">
<embed src="menu.swf" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" name="obj1" width="190" height="341" quality="High" salign="L"></object></div>
</td></tr>
  </table></td>
</tr>
      </table></td>
    </tr>
  </table></td>
</tr>
<tr><td></td></tr>
&nbsp;<tr><td style="border:1px solid #cccccc; background-color:#FFFFFF;"><p></td>
</tr>

<tr>
  <td>
</p>
</td></tr>
</table></td></tr>
<tr><td>
<table border="0" width=100% cellspacing="0" cellpadding="0">

<td bgcolor="#535353" style="padding-left: 6px; padding-right: 6px; padding-top: 3px; padding-bottom: 3px">
<table border="0" width=100% cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td class="bottom-copyright"><font color="#777777">© Copyright 2008 Site Adı</font></td>
<td align="right">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td><img border="0" src="/p/spacer.gif" width="2" height="2"></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF" style="padding-top: 10px; padding-bottom: 10px">


<style>

.anasayfa-footer-link                                           {           font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; text-decoration:none; }

.anasayfa-footer-link:link                         {           font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; text-decoration:none; }

.anasayfa-footer-link:visited                     {           font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; text-decoration:none; }

.anasayfa-footer-link:hover                                   {           font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#e10000; text-decoration:underline; }

.anasayfa-footer-link:active                      {           font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#000000; text-decoration:none; }

 

</style>

 

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#eeeeee" align=center>

<tr>

                       
                        <td>
<p align="center"><a href="siteadresi.com/">
<font color="#535353">Portal</font></a></td>

                        <td width="10" align="center"><font color="#535353"><img src="/p/bottom_logo_line.gif" border="0" height="25" width="2"></font></td>

                        <td>
<p align="center"><a href="siteadresi.com/forum/">
<font color="#535353">Forum</font></a></td>

                        <td width="10" align="center"><font color="#535353"><img src="/p/bottom_logo_line.gif" border="0" height="25" width="2"></font></td>

                        <td>
<p align="center"><a href="mailto:mail@mail.com">
<font color="#535353">İletişim</font></a></td>

                        <td width="10" align="center"><font color="#535353"><img src="/p/bottom_logo_line.gif" border="0" height="25" width="2"></font></td>


                        </tr></table>

</td>
</tr>
</table></td></tr>
</table><br />
<?php
$welcome 
implode(""file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=welcome'));
echo 
$welcome;

$topics implode(""file('http://www.simplemachines.org/community/SSI.php?ssi_function=recentTopics'));
echo 
$topics;
?>

</body>
</html>
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 10:29:03 AM
Yukarıda yazdığım kodları göndermeden önce denemiştim, bende bir sorun olmadı. Eğer oradaki adresi değiştiriyorsanız, adresi doğru yazdığınızdan emin olun.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 10:31:59 AM
Direkt sizin verdiklerinizi kullanıyorum.  ???
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 11:41:41 AM
Sayfanızın uzantısı .php mi?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: jOkErGuEsT on August 24, 2008, 11:56:23 AM
Evet.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 12:14:19 PM
O zaman benim yapabileceğim birşey yok, kodları ben denediğimde çalışıyor. İsterseniz farklı bir dosyaya ekleyerek deneyin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: keRym on August 24, 2008, 06:07:27 PM
Merhabalar,
Ben kendimce bir portal yaptım.Bloklarda üye linkleri var ama ben bunları renklendirmek istiyorum.Nasıl yapabilirim.

portal:limitsiz.org
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 06:17:44 PM
Member Color Link modunu mu kullanıyorsunuz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: keRym on August 24, 2008, 06:24:06 PM
evet  ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on August 24, 2008, 06:27:00 PM
Bunun için şu paketi kullanabilirsiniz:

http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=32101.0;attach=51907

Sadece SSI.php'de değişiklik yapıyor.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: keRym on August 24, 2008, 06:31:41 PM
Manueli var mı acaba kurulmuyor.
Hiçbir kurulum ve kaldırma eylemi tanımlanmadı!
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 24, 2008, 06:33:11 PM
Package-info yu düzenle

1.1.4 leri 1.1.5 olarak değiştir tekrar kur .
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: keRym on August 24, 2008, 06:41:14 PM
SSI.php'de kodları bulamadı.Kurulum olmadı.Ben manuel kurmayı denicem eğer verebilirseniz?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: BuЯЯЯЯaK on August 24, 2008, 06:47:41 PM
SSI Member Color Link

Only for Version 1.1RC3 and 1.1+

      

This mod change the colors of the Member Link in the SSI.php.



Only the Birthdaylinks don't work...

-----

Dies ist ein Mod f�r die SSI.php, mit diesen werden die Member Links mit farben versehen.



Copyright 2005-2007 by DIN1031 @ www.ayu-kult.de/forum/

      


Değişiklikler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: keRym on August 24, 2008, 06:58:52 PM
Teşekkürler usta
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pяηѕѕ LF on September 06, 2008, 05:10:16 PM
Bisey sormak istiyorum.

SSi kullanarak getirdigimiz bir fonksiyonu mesela "son konular"i modifiye edebilirizmi ? tablo icerisine koyup mesela sol tarafda bölüm ismi ortada konu ismi vesaire.. ajax son konular gibi birsey  ?

ssi modifiye edilirmi yoksa getirdigimiz sekilde mi kalir ? bu konuda  beni biraz aydinlatabilirmisiniz.
 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on September 06, 2008, 05:14:11 PM
Elbette edilir, örnek site gönderdim pm ile..
Haberler bölümüne bak..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pяηѕѕ LF on September 06, 2008, 05:30:19 PM
Evet baya gelistirilmis bir sey yapilmis orda.  :-\

Nasil edildigini anlatan bir konu varmi türkçe bölümünde ?

Son konulari ssi ile bir sayfaya ekledim, oluyor ama görüntü olarak düzenli degil.
 


require_once('SSI.php');

echo '

<table class="bordercolor" border="0" cellpadding="4" cellspacing="1" width="100%">

<tr class="catbg">
            <td align="center" colspan="2">Recent Topics</td>
         </tr>
         <tr class="windowbg"><td align="center" colspan="2">' ,
         ssi_recentTopics() ,
         '</td></tr></table>';


Varsa konu linki atabilirmisin?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on September 06, 2008, 05:40:38 PM
SSI Dersleri - Başlangıç Seviyesi (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=240518.0)
SSI Dersleri - Orta Seviye (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=240521.0)
SSI Dersleri - İleri Seviye (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=240522.0)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Hoochie Coochie Man on September 06, 2008, 05:46:12 PM
Vallahi Bana da Sinan yardım etmişti, mesela şöyle birşey var..
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=47018.msg1533635#msg1533635

ve de ardından Yağızın gösterdiği o dökümantasyonları çıkardı, en iyisi oraları bi incele istersen..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pяηѕѕ LF on September 06, 2008, 05:49:08 PM
Tesekkür ettim Yagiz onlari okumustum ama ordan birsey cikartamamistim benim yapmak istedigimle ilgili.

Hem bu aralar hiç gözükmüyorsun  :P suskunsun umarim hersey yolundadir.

Böyle kalsin yoruldum irelde belki tekrar bakarim.

Tesekkürler ettim Erhan, Yagiz.


Kolay gelsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: [SiNaN] on September 06, 2008, 06:03:21 PM
Kodlarınızda;

Bul:

Code: [Select]
,
         ssi_recentTopics() ,

Değiştir:

Code: [Select]
;
    $array = ssi_boardNews(null, null, 'array');

echo '
<table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($array as $post)
echo '
<tr>
<td align="left" valign="top" nowrap="nowrap">
[', $post['board']['link'], ']
</td>
<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>
', $txt[525], ' ', $post['poster']['link'], '
', $post['new'] ? '' : '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $post['topic'] . '.msg' . $post['new_from'] . ';topicseen#new"><img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/new.gif" alt="' . $txt[302] . '" border="0" /></a>', '
</td>
<td align="right" nowrap="nowrap">
', $post['time'], '
</td>
</tr>';
echo '
</table>';
echo

Düzenleyeceğiniz kısım sadece şurası:

Code: [Select]
echo '
<table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($array as $post)
echo '
<tr>
<td align="left" valign="top" nowrap="nowrap">
[', $post['board']['link'], ']
</td>
<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>
', $txt[525], ' ', $post['poster']['link'], '
', $post['new'] ? '' : '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $post['topic'] . '.msg' . $post['new_from'] . ';topicseen#new"><img src="' . $settings['images_url'] . '/' . $context['user']['language'] . '/new.gif" alt="' . $txt[302] . '" border="0" /></a>', '
</td>
<td align="right" nowrap="nowrap">
', $post['time'], '
</td>
</tr>';
echo '
</table>';

Orta Seviye SSI Derslerinde daha ayrıntılı anlatışmıştı.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pяηѕѕ LF on September 06, 2008, 06:20:50 PM
Sinan bu kodlar farkli geldi. Erhanin örnek verdigi sitedeki gibi  :-\ ben son konulari ajax son konulara benzetmek istiyorum daha düzenli olmasi için.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: _dropturk_ on September 14, 2008, 05:02:14 PM
selam arkadaşlar kucuk bır sorunum war evt sorun su ajax tab menu ıle require("SSI.php"); sayfasını require edemıyorum veri tabanı hataası verıyor sanırım. Invalid request variable. neden boyle yapıyor olabılır. bu arada Ajax Tabs Content Script (v 2.2) e require wtmeye calısıyorum.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: _dropturk_ on September 15, 2008, 04:22:59 AM
selam arkadaşlar kucuk bır sorunum war evt sorun su ajax tab menu ıle require("SSI.php"); sayfasını require edemıyorum veri tabanı hataası verıyor sanırım. Invalid request variable. neden boyle yapıyor olabılır. bu arada Ajax Tabs Content Script (v 2.2) e require wtmeye calısıyorum.

arkadaslar soruna sebep olan kaynak kodları buldum.

   // Same goes for numeric keys.
   foreach (array_merge(array_keys($_POST), array_keys($_GET), array_keys($_FILES)) as $key)
      if (is_numeric($key))
         die('Invalid request variable.');


ve kaynak kodları kaldırdım ama hala ne işe yaaradıklarını cozemedım.bilen warsa yassın lutfen.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hasan1 on September 17, 2008, 09:57:18 AM
arkadaslar bir kategori ye yazılmış son 10 konuyu son 10 mesajlar gibi liste halinde forumun bir yerinde göstermik istiyorum SSI ile olur diolar nasıl yapabilirim acaba
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: erdem86 on September 17, 2008, 04:56:00 PM
SSI ile çağırdığım verilerin (mesela doğum günleri) üzerine tıklandığında, farklı pencerede açılması için nasıl bir ayar yapmalıyım?



Teşekkürler.. :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on September 17, 2008, 05:13:06 PM
@erdem86 SSI.php açın

Code: (Bul) [Select]
// Show today's birthdays.
function ssi_todaysBirthdays($output_method = 'echo')
{
   global $context, $scripturl;

   if (!smf_loadCalendarInfo() || empty($context['calendar_birthdays']))
      return array();

   if ($output_method != 'echo')
      return $context['calendar_birthdays'];

   foreach ($context['calendar_birthdays'] as $member)
      echo '
         <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $member['id'], '">' . $member['name'] . (isset($member['age']) ? ' (' . $member['age'] . ')' : '') . '</a>' . (!$member['is_last'] ? ', ' : '');
}


Code: (Değiştir) [Select]
// Show today's birthdays.
function ssi_todaysBirthdays($output_method = 'echo')
{
   global $context, $scripturl;

   if (!smf_loadCalendarInfo() || empty($context['calendar_birthdays']))
      return array();

   if ($output_method != 'echo')
      return $context['calendar_birthdays'];

   foreach ($context['calendar_birthdays'] as $member)
      echo '
         <a target="_blank" href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $member['id'], '">' . $member['name'] . (isset($member['age']) ? ' (' . $member['age'] . ')' : '') . '</a>' . (!$member['is_last'] ? ', ' : '');
}
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: erdem86 on September 17, 2008, 05:31:19 PM
^^ Çok teşekkür ederim.

PHP bilmediğim için mantığını da anlayamamıştım, bunu da öğrenmiş oldum.. :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on September 19, 2008, 09:50:40 AM
Arkadaşlar SSI ile ilgili konulara baktım ama ben forumdan sadece belirlediğim bölümdeki İd numarası x olan konuyu göstermek istiyorum nasıl yapabilirim acaba varmı öyle birşey.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on September 19, 2008, 06:27:14 PM
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=357
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hasan1 on September 19, 2008, 09:43:03 PM
arkadaslar bir kategori ye yazılmış son 10 konuyu son 10 mesajlar gibi liste halinde forumun bir yerinde göstermik istiyorum SSI ile olur diolar nasıl yapabilirim acaba

arkadaslar bana yardım edebilicek yokmu acaba
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Özgür on September 20, 2008, 03:37:49 AM
arkadaslar bir kategori ye yazılmış son 10 konuyu son 10 mesajlar gibi liste halinde forumun bir yerinde göstermik istiyorum SSI ile olur diolar nasıl yapabilirim acaba

arkadaslar bana yardım edebilicek yokmu acaba

Bu kadar hazırcı olmayın. Konunun ilk mesajında var.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on September 20, 2008, 05:01:01 AM
@*eren çok teşekkürler.

Eren hocam mesaj id'sini yazınca çok iyi bir şekilde çekiyor ancak tamamını değilde mesajın bir kısmını çektirebilirmiyim. http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=240522.msg1566595#msg1566595 burada anlatılmış ancak sanırım bu mod ile pek benzer değil aynı şeyi buna nasıl uygulayabilirim acaba.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on September 22, 2008, 03:21:29 PM
Üstteki soruma cevap verebilecek var mı acaba.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on September 24, 2008, 05:17:46 PM
Var. SSI.php'ni aç ssi_grabMessage fonksiyonunu aşağıdaki şekilde değiştir:

Code: [Select]
// Return a single post
function ssi_grabMessage($message_id = null, $length = null, $output_method = 'echo')
{
global $scripturl, $db_prefix, $txt, $settings, $modSettings, $context, $func;
loadLanguage('Stats');

if ($message_id !== null)
$message_id = (int) $message_id;
elseif (isset($_GET['ID_MSG']))
$message_id = (int) $_GET['ID_MSG'];
else
die("Please specify a message id");

if ($length === null)
$length = isset($_GET['length']) ? (int) $_GET['length'] : 0;
else
$length = (int) $length;

$request = db_query("
SELECT
m.icon, m.subject, m.body, IFNULL(mem.realName, m.posterName) AS posterName,
m.posterTime, m.ID_MSG, t.ID_TOPIC, m.ID_MEMBER, m.smileysEnabled, b.name
FROM ({$db_prefix}topics AS t, {$db_prefix}messages AS m, {$db_prefix}boards as b)
LEFT JOIN {$db_prefix}members AS mem ON (mem.ID_MEMBER = m.ID_MEMBER)
WHERE m.ID_MSG = $message_id
AND m.ID_TOPIC = t.ID_TOPIC
AND t.ID_BOARD = b.ID_BOARD
AND FIND_IN_SET(-1, b.memberGroups)
", __FILE__, __LINE__);
$return = array();

if (mysql_num_rows($request) == 0)
{
if ($output_method == 'echo')
die($txt['smf_news_error2']);
else return;
}

$row = mysql_fetch_assoc($request);

// If we want to limit the length of the post.
if (!empty($length) && $func['strlen']($row['body']) > $length)
{
$row['body'] = $func['substr']($row['body'], 0, $length);

// The first space or line break. (<br />, etc.)
$cutoff = max(strrpos($row['body'], ' '), strrpos($row['body'], '<'));

if ($cutoff !== false)
$row['body'] = $func['substr']($row['body'], 0, $cutoff);
$row['body'] .= '...';
}

$row['body'] = doUBBC($row['body'], $row['smileysEnabled']);

censorText($row['subject']);
censorText($row['body']);

$return[] = array(
'icon' => '<img src="' . $settings['images_url'] . '/post/' . $row['icon'] . '.gif" align="middle" alt="' . $row['icon'] . '" />',
'subject' => $row['subject'],
'time' => timeformat($row['posterTime']),
'body' => $row['body'],
'href' => $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '.0',
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '.msg' . $row['ID_MSG'] . '#msg' . $row['ID_MSG'] . '">'.$txt['gsm_read_more'].'</a>',
'new_comment' => '<a href="' . $scripturl . '?action=post;topic=' . $row['ID_TOPIC'] . '.0">'. $txt['gsm_comment']. '</a>',
'poster' => array(
'id' => $row['ID_MEMBER'],
'name' => $row['posterName'],
'href' => !empty($row['ID_MEMBER']) ? $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] : '',
'link' => !empty($row['ID_MEMBER']) ? '<a href="' . $scripturl . '?action=profile;u=' . $row['ID_MEMBER'] . '">' . $row['posterName'] . '</a>' : $row['posterName']
),
  );
mysql_free_result($request);

if ($output_method != 'echo')
return $return;

foreach ($return as $news)
echo '<table border="0" width="100%" align="center" class="smfNews">
<tr>
<td>', $news['icon'], ' <b>', $news['subject'], '</b><span class="smaller"><br />', $news['time'], ' ', $txt[525], ' ', $news['poster']['link'], '<br /><br /></span>
</td>
</tr>
<tr>
<td>', $news['body'], '<br /><br />
</td>
</tr>
<tr>
<td>', $news['link'], ' | ', $news['new_comment'], '
</td>
</tr>
</table>';
}

Daha sonra çekmek istediğin mesaja aynı boardnews teki gibi length değişkeni eklemen lazım:

Code: [Select]
ssi_grabMessage($message_id = 1, $length = 50, $output_method = 'echo');
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on September 24, 2008, 05:22:20 PM
Eren çok teşekkürler sağolasın.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on September 24, 2008, 05:27:18 PM
Önemli değil.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: birvarbiryok on October 06, 2008, 05:04:48 PM
Peki, http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1284 adresindeki Ajax Recent Topics eklentisi SSİ'a uyarlanabilir mi? Yoksa(Bunu, harici bir sayfada göstermek istiyorum(mkportal)) ssi harici bir yol var mı?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on October 15, 2008, 10:01:27 AM
üstatlar acaba üye profilini nasıl ssi portala çekecegiz onu bulamadım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on October 24, 2008, 04:39:55 PM
Peki, http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1284 adresindeki Ajax Recent Topics eklentisi SSİ'a uyarlanabilir mi? Yoksa(Bunu, harici bir sayfada göstermek istiyorum(mkportal)) ssi harici bir yol var mı?

Uyarlanılabilir tabi.

üstatlar acaba üye profilini nasıl ssi portala çekecegiz onu bulamadım

Profil'den tam olarak kastınız nedir?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on October 25, 2008, 12:39:18 PM
hocam üyenin profilini portala çagırmak istiyorum onu nasıl yapacam onu anlamadım daha dorusu bulamadm :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on October 25, 2008, 01:04:20 PM
Profilden kasıt nedir? Hangi bilgilerini çağıracaksınız?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on October 25, 2008, 01:12:16 PM
avatar
özel mesajlar
profil linki
ondan sora anketlerin oylanmış şekli :$
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on October 25, 2008, 01:28:35 PM
ondan sora anketlerin oylanmış şekli :$

???
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on October 25, 2008, 01:40:17 PM
üstat ya varsa paylaşsanız şunu çok sevinirim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on October 25, 2008, 01:46:02 PM
Neyi kastettiğini detaylı bir şekilde açıklayabilirsen sana oluşturacağım bir ssi fonksiyonu.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on October 25, 2008, 01:52:14 PM
ssi portala

avatarı  ondan sonra özel mesaj linki

ve son olarakta anket bölümüne   oylanmış anketin sayısı mesela 1 ye 3 2 ye 5 3 1 kişi oy vermiş şekilde
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pijama on October 28, 2008, 01:23:59 PM
Merhaba
benimde bir sorum olacak

ben SSI den login panelini yapıyorum ama Kullanıcı adı ve şifre kutucugu alt alta cıkıyor
yani
Kullanıcı adı:
Şifre:

şeklinde çıkıyor bunu nasıl yan yan getirebilirim
birde yanında sürekli bağlı kal kutucugunu çıkarmak istiyorum
bu konuda bilgisi olan yardım edebilirmi ?

Iyi Forumlar..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on October 28, 2008, 04:06:07 PM
@Pijama SSI.php'deki login kodlarını aşağıdaki gibi değiştirip denermisin bi.
Code: [Select]
// Shows a login box.
function ssi_login($redirect_to = '', $output_method = 'echo')
{
    global $scripturl, $txt, $user_info, $context;

    if ($redirect_to != '')
        $_SESSION['login_url'] = $redirect_to;

    if ($output_method != 'echo' || !$user_info['is_guest'])
        return $user_info['is_guest'];

    echo '
        <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
         <table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" class="ssi_table">
            <tr>
               <td align="right"><label for="user">', $txt[35], ':</label>&nbsp;</td>
               <td><input type="text" id="user" name="user" size="9" value="', $user_info['username'], '" /></td>
                           <td align="right"><label for="passwrd">', $txt[36], ':</label>&nbsp;</td>
               <td><input type="password" name="passwrd" id="passwrd" size="9" /></td>
                           <td><input type="hidden" name="cookielength" value="-1" /></td>
               <td><input type="submit" value="', $txt[34], '" /></td>
</tr><tr>
<td valign="middle" align="left">
<label for="cookieneverexp"><b>', $txt[508], ':</b><br />
<input type="checkbox" name="cookieneverexp" id="cookieneverexp" checked="checked" class="check" /></label>
</td>
</tr>
</table>
</form>';
}
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pijama on October 28, 2008, 04:34:04 PM
єνσℓυтιση™
ilgin için çok tşk ettim
verdigin kod yardımıyla aklıma başka bişe geldi sorun tamamdir eywallah tşk ettim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Evo™ on October 28, 2008, 04:37:47 PM
Forumdaki orjinal giriş ile SSI çok farklı yerler sen SSI'den login paneli yapıyorum demişsin aynı şekilde kodlarını benim verdiğim ile değiştir yine .php dosyanda login sayfasını bir çek öncelikle bak bakalım istediğin gibi <td> ler ile <tr> ler ile oynayarak istediğin şekle rahatlıkla getirebilirsin.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pijama on October 28, 2008, 04:40:44 PM
taam bende yukardaki mesajı degişene kadar sen yazmışsın tamam
şimdi çaktım mevzuyu tşk ettim saol canım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: CyberAngel on November 04, 2008, 03:37:28 PM
4. sayfadan anlatmış elmacık ama ben bu login bölümünü bir türlü yapamadım ya olmuyor.. sisi /forum dizininin içinde ne yaptımsa olmadı bide .. login bölümünü nasıl yapılacağı ayrıntılı anlatılmamış elmacık html ye göre anlatmış o yüzden olmuyor snaırım biri anlatabilirmi acaba ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: killbill.linux on November 04, 2008, 04:34:57 PM
Teşekkürler güzel bir kaynak olmuş, sormak istediğim Forum UTF8 site iso-8859 dile sahip ve sitede karakter hatası veriyor.
Nasıl düzenleme yapmalıyım.

Teşekkürler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: 01usagi01 on November 05, 2008, 03:59:12 AM
portala yollanan konuların altında

10 yorum | yorum yaz dior

bunu 10 yorumu silsek  yorum yazıda resimlendirmek istesem nasıl olur acaba

1de
<?php ssi_topPoster(); ?>

burdaki konu var

bu bende 5 kişi var ama hepside yanyana

bunları altalta avatarlarıyla nasıl alabilirim

şimdiden teşekkürler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: CyberAngel on November 05, 2008, 04:26:52 AM
login bölümünü yaptimda son konulari nasil renklendirecez ?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: killbill.linux on November 05, 2008, 11:42:56 AM
Merhabalar.

Forumdaki son konuları sitede veriyorum ama Bölüm, Tarih ve Saat olmadan nasıl uygularım?

Teşekkürler
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: webtasarimci on January 15, 2009, 05:57:44 PM
teşekkür ettim..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pijama on February 13, 2009, 08:29:26 AM
Merhabalar
Forum sitemdeki son mesajları baska bir siteme aşagıdaki kod ile cekebiliyorum

Code: [Select]
<?php
$sonmesajlar 
implode(""file("http://www.sitem.com/forum/SSI.php?ssi_function=recentPosts"));
echo 
$sonmesajlar;
?>


Şimdi ben foruma yazılmış son 30 konuyu çekmek istiyorum
kodlarda anladıgım kadarıyla şöyle bir degişiklik yaptım

Code: [Select]
<?php
$sonmesajlar 
implode(""file("http://www.sitem.com/forum/SSI.php?ssi_function=recentPosts($num_recent = 30)"));
echo 
$sonmesajlar;
?>


ama olmadı..
bunu yapmam için nasıl bir yol izlemem gerekli acaba?
genellikle aynı host isince SSI kullanımıyla ilgili ornekler verilmiş
SSI bence farklı sunucuya vercekmek içinde önemlidir
bilen arkadaslar bu konu hakkındada dokuman hazırlasalar super olur
diye düşünüyorum

Yardımınızı bekliyorum
iyi calısmalar..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: scorpioon on February 21, 2009, 06:22:15 PM
Ben son konuları aldığımda tarih ve konuyu açan üyelerin adı da geçiyor. Sadece son konuları nasıl listeleyebilirim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Yağız... on February 21, 2009, 06:41:14 PM
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=240521.0
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Pijama on February 23, 2009, 01:49:11 AM
Arkadaslar
SSI ile foruma en çok mesaj atan ilk 10 kişiyi göstermek istedim
ve şöyle bir kod kullandım..

Code: [Select]
$array = ssi_topPoster($topNumber = 10, $output_method = 'array')
foreach ($array as $member)
{
echo $member['realName'];
}

ama olmadı. Bu konuda yardım edermisiniz..

EDiT (Pijama): Sorun çözüldü..
Code: [Select]
$top_posters = ssi_topPoster(10, 'array');

echo '
<ol>';

foreach ($top_posters as $poster)
echo '
<li>', $poster['link'], ' - ', $poster['posts'], '</li>';

echo '
</ol>';

Iyi Calismalar..
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Balaban on August 04, 2009, 10:40:33 AM
Herkese teşekkürler,
Sadece başlığı alabilmek mümkün mü peki?
yani kullanıcı adı, kategori adı tarih saat falan gözükmese
sadece konunun başlığı gözükse...

bayağı uzun zaman lmuş ama isteyen olursa
  ssi_recentTopics fonksiyonudai şu kodu
 
Code: [Select]

 
echo '
<table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($posts as $post)
echo '
<tr>
<td align="right" valign="top" nowrap="nowrap">
[', $post['board']['link'], ']
</td>
<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>
', $txt['by'], ' ', $post['poster']['link'], '
', !$post['is_new'] ? '' : '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $post['topic'] . '.msg' . $post['new_from'] . ';topicseen#new" rel="nofollow"><img src="' . $settings['lang_images_url'] . '/new.gif" alt="' . $txt['new'] . '" border="0" /></a>', '
</td>
<td align="right" nowrap="nowrap">
', $post['time'], '
</td>
</tr>';
echo '
</table>';
}

şununla değiştirsinler
 
Code: [Select]
echo '
<table border="0" class="ssi_table">';
foreach ($posts as $post)
echo '
<tr>

<td valign="top">
<a href="', $post['href'], '">', $post['subject'], '</a>

</td>
</tr>';
echo '
</table>';
}

not:denedim,çalıştı.
 
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: izmir_LEE on January 07, 2010, 05:01:23 AM
Bazı sunucularda güvenlik gerekçesiyle php.ini dosyasındaki allow_url_include ve allow_url_fopen fonksiyonları devre dışı bırakılıyor.
Forumunuzu subdomain olarak belirlediyseniz (http://forum.example.com şeklinde ulaşıyorsanız) SSI.php'ye ulaşmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Bu durumda
Code: [Select]
<?php
require("/dosyaya/giden/yol/SSI.php?ssi_function=xyz");
?>
şeklinde de SSI.php den veri çekmek mümkün olamayabiliyor. Bu durumda cURL imdada yetişiyor.
CentOS işletim sistemli bir sistemde deneyip bu sıkıntı ile karşılaştım. Subdomaine "/path/" gibi bir ulaşımı blokladı. Alternatif bir şey yazdım olay çözüldü. Belki birilerine lazım olur.
Code: [Select]
<?php
$ch 
curl_init(); // oturum başlat
curl_setopt($chCURLOPT_URL,"http://forum.example.com/SSI.php?ssi_function=recentPosts"); // urlyi ayarla
curl_setopt($chCURLOPT_RETURNTRANSFER1); //veri transferini başlat ve değişkene aktarılabilir hale getir
$yaz=curl_exec($ch); //cURL uygulansın
curl_close ($ch); //cURL kapansın
echo $yaz//sonucu ekrana bas
?>

Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 07, 2010, 06:02:08 AM
Bunun yerine kolaycs o account icin open basedir restriction kaldirilabilird.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 11, 2010, 12:55:21 PM
merhaba arkadaşlar ;

arcade scorları nı yazdırmak icin ne kullanmamız gerekli ? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: grafitus on January 11, 2010, 01:09:35 PM
merhaba arkadaşlar ;

arcade scorları nı yazdırmak icin ne kullanmamız gerekli ? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
SMF sürümünüz nedir?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 11, 2010, 05:27:37 PM
Powered by SMF 1.1.11

SSI.php yede eklemelerim gerekenler varmı ?

şimdiden teşekkür ederim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: grafitus on January 12, 2010, 10:24:43 AM
Aşağıdaki kodları portalınızın dosyasına ekleyin.
Code: [Select]
global $db_prefix, $sourcedir, $scripturl, $settings, $txt;
static $mod;

$limit = 5;
$type = 1; // En çok oynanan oyunlar için: 0 // En iyi oyuncular için: 1 // En uzun süre şampiyonlar için 2 yazın.

if (!isset($mod))
{
if (file_exists($sourcedir . '/Arcade.php'))
$mod = 'smf_arcade';
else
$mod = '';
}

if (empty($mod))
{
echo 'SMF Arcade yüklü değil!';
}
elseif ($mod == 'smf_arcade')
{
require_once($sourcedir . '/ArcadeStats.php');
require_once($sourcedir . '/Subs-Arcade.php');

if (file_exists($sourcedir . '/ArcadeDbConnector.php'))
require_once($sourcedir . '/ArcadeDbConnector.php');

loadLanguage('Arcade');

if (empty($type))
$stats = ArcadeStats_MostPlayed($limit);
elseif ($type == 1)
$stats = ArcadeStats_BestPlayers($limit);
elseif ($type == 2)
$stats = ArcadeStats_LongestChampions($limit);

if (empty($stats))
{
echo '
', $txt['error_sp_no_stats_found'];
return;
}
else
$stats[count($stats) - 1]['last'] = true;

echo '
<ul class="sp_list">';

if (empty($type))
{
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['link'], '</li>
<li class="smalltext">', $txt['sp-game_plays'], ': ', $stat['plays'], ' | ', $txt['sp-game_rating'], ': ', $stat['rating'], '</li>';
}
}
elseif ($type == 1)
{
$types = array(1 => 'gold', 'silver', 'bronze');
$current = 0;
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['link'], '</li>
<li class="smalltext"><img src="', $settings['images_url'], '/bar.gif" width="', $stat['precent'], '" height="8" alt="" /> ', $stat['champions'], ' ', $txt['sp-games'], '</li>';
}
}
elseif ($type == 2)
{
$types = array(1 => 'gold', 'silver', 'bronze');
$current = 0;
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['member_link'], '</li>
<li class="smalltext">', $stat['game_link'], '<br />', $stat['duration'], '</li>';
}
}

echo '
</ul>';
}
}

Kodlar SimplePortal'dan alıntıdır.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 12, 2010, 10:45:06 AM
Aşağıdaki kodları portalınızın dosyasına ekleyin.
Code: [Select]
global $db_prefix, $sourcedir, $scripturl, $settings, $txt;
static $mod;

$limit = 5;
$type = 1; // En çok oynanan oyunlar için: 0 // En iyi oyuncular için: 1 // En uzun süre şampiyonlar için 2 yazın.

if (!isset($mod))
{
if (file_exists($sourcedir . '/Arcade.php'))
$mod = 'smf_arcade';
else
$mod = '';
}

if (empty($mod))
{
echo 'SMF Arcade yüklü değil!';
}
elseif ($mod == 'smf_arcade')
{
require_once($sourcedir . '/ArcadeStats.php');
require_once($sourcedir . '/Subs-Arcade.php');

if (file_exists($sourcedir . '/ArcadeDbConnector.php'))
require_once($sourcedir . '/ArcadeDbConnector.php');

loadLanguage('Arcade');

if (empty($type))
$stats = ArcadeStats_MostPlayed($limit);
elseif ($type == 1)
$stats = ArcadeStats_BestPlayers($limit);
elseif ($type == 2)
$stats = ArcadeStats_LongestChampions($limit);

if (empty($stats))
{
echo '
', $txt['error_sp_no_stats_found'];
return;
}
else
$stats[count($stats) - 1]['last'] = true;

echo '
<ul class="sp_list">';

if (empty($type))
{
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['link'], '</li>
<li class="smalltext">', $txt['sp-game_plays'], ': ', $stat['plays'], ' | ', $txt['sp-game_rating'], ': ', $stat['rating'], '</li>';
}
}
elseif ($type == 1)
{
$types = array(1 => 'gold', 'silver', 'bronze');
$current = 0;
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['link'], '</li>
<li class="smalltext"><img src="', $settings['images_url'], '/bar.gif" width="', $stat['precent'], '" height="8" alt="" /> ', $stat['champions'], ' ', $txt['sp-games'], '</li>';
}
}
elseif ($type == 2)
{
$types = array(1 => 'gold', 'silver', 'bronze');
$current = 0;
foreach ($stats as $stat)
{
echo '
<li>', $stat['member_link'], '</li>
<li class="smalltext">', $stat['game_link'], '<br />', $stat['duration'], '</li>';
}
}

echo '
</ul>';
}
}

Kodlar SimplePortal'dan alıntıdır.


Teşekkür ederim yalnız ben mkportal kullanıyorum ve Statsı Eğer Mümkün Olursa Dışardan Çağırmak istiyorum SSI Kullanarak İframe İle Portala Yerleştirmeyi Planlıyorum Farklı Bir şey Gelmiyor Aklıma O Nedenle SSI Ye eklemem Gereken Kodlar VaRmı Ve Çağırırken Nasıl Çağırmamız Gerekiyor ?

Yardımlarınız için Şimdiden Teşekkür ederim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: grafitus on January 12, 2010, 11:49:36 AM
MkPortal'da PHp blok oluştuma özelliği vardı diye hatırlıyorum?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 12, 2010, 12:12:06 PM
var yalnız  sizin Verdiğiniz kodları eklediğim zaman Beyazbir sayfa ile karşılaşıyorum :S
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 12, 2010, 02:17:25 PM
Evet o kodlar çalışmayacaktır doğal olarak...  Bunu çalıştırmak için bunu SSI.php ye bir fonksiyon olarak ekleyip o fonksiyonu çağırmanız gerekmekte.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: grafitus on January 12, 2010, 02:46:55 PM
Evet o kodlar çalışmayacaktır doğal olarak...  Bunu çalıştırmak için bunu SSI.php ye bir fonksiyon olarak ekleyip o fonksiyonu çağırmanız gerekmekte.
Eren zaten veritabanı çekme işlemlerini ArcadeStats.php, Subs-Arcade.php, ArcadeDbConnector.php dosyalarından yapıyor?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: Eren Yaşarkurt on January 12, 2010, 02:56:22 PM
İyide o dosyalar bunun çekildiği yerde çağrılmamış oluyor. Global olarka tanımlanmış o değişkenlerin bir yerden gelmiş olması lazım di mi? :D
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: grafitus on January 12, 2010, 03:01:56 PM
İyide o dosyalar bunun çekildiği yerde çağrılmamış oluyor. Global olarka tanımlanmış o değişkenlerin bir yerden gelmiş olması lazım di mi? :D
Tamam. Arkadaşa dedim zaten portalınızın dosyasına ekleyin. Haliyle o dosyaya SSI.php'yi eklemiştir sanırım?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 12, 2010, 03:55:39 PM
İyide o dosyalar bunun çekildiği yerde çağrılmamış oluyor. Global olarka tanımlanmış o değişkenlerin bir yerden gelmiş olması lazım di mi? :D
Tamam. Arkadaşa dedim zaten portalınızın dosyasına ekleyin. Haliyle o dosyaya SSI.php'yi eklemiştir sanırım?

açıkcası kafam karıştı azıcık :D neyi nereye ekliyeceğim eğer toparlama şansımız olursa
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 13, 2010, 05:59:38 PM
Güncel Konu Bilgim Olsa Gerçekleştiricem Fakat Yardıma İhtiyacım var eğer mümkünse Yardım Ederseniz Sevinirm.

Şimdiden Teşekkür ederim
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: hazret on January 14, 2010, 11:59:31 AM
Spam değil Unutuldum ;)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: adanakid on January 21, 2010, 03:42:13 PM
Arkadaşlar login panelini buldumda yanlız bu kullanıcı adının yazılı olduğu kod nerede bilen varmıdır_?
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: energh on February 12, 2010, 03:54:12 PM
Arkadaşlar ben joomla siteye smf nin recenttopics ile boardNews fonksiyonlarını ekliyorum.Bunları eklediğimde joomla sayfasında türkçe karekterleri tanımıyor.Smf de karekterlerde problem yok.Joomla 1.5.15 sürümünü kullanıyorum.Smfnin de 2.0 rc2 versiyonunu kullanıyorum.
2 gündür araştırıyorum bulamadım.Yardımcı olurmusunuz .
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: sevdaligul on June 03, 2010, 03:30:56 PM
teşekkurler arkadaşım
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: kagan1243 on July 06, 2010, 05:30:36 PM
teşekkürler rehber işimize yarayabilir :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: webamaster1 on November 17, 2010, 02:17:04 PM
Çok güzel rehber işime yaradı.
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: cdr_hayalet on September 11, 2011, 04:47:12 PM
Güzel bi bilgilendirme  :)
Title: Re: SSI Rehberi
Post by: di_devin on February 07, 2012, 06:39:09 PM
Code: [Select]
<?php

/**
 *
 * Main file
 *
 * @version             1.0.0
 * @package             Gavern Framework
 * @copyright      Copyright (C) 2010 - 2011 GavickPro. All rights reserved.
 *               
 */
 
// No direct access.
defined('_JEXEC') or die;
// enable showing errors in PHP
ini_set('error_reporting'E_ALL);
ini_set('display_errors','On');

// include framework classes and files
require_once('lib/framework/gk.const.php');
require_once(
'lib/framework/gk.parser.php');
require_once(
'lib/gk.framework.php');
// run the framework
$tpl = new GKTemplate($this$GK_TEMPLATE_MODULE_STYLES);
/* End of the file - index.php */

Bu da benim temanın index kodu. SSI.php kodunu nereye yerleştirmeliyim.