Simple Machines Community Forum

SMF Support => SMF 2.0.x Support => Topic started by: Westwegoman on May 05, 2012, 04:56:57 PM

Title: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 05, 2012, 04:56:57 PM
When I place my forum in maintenance mode and visit it as a guest via Firefox, it says that there is a "DNS Error - Server cannot be found". In IE and Chrome, it seems fine.

Has anyone else had this problem?
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: NanoSector on May 05, 2012, 05:34:59 PM
What version of Firefox?

Mozilla has a sluggy version system so if I say version 12 is out already don't get shocked; Firefox 3 isn't that old.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Storman™ on May 05, 2012, 05:35:53 PM
Got a link to your forum ? Anything in your error log.

You could try disabling hostname lookups (Admin --> Configuration --> Server Settings )
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 05, 2012, 05:55:25 PM
What version of Firefox?

Mozilla has a sluggy version system so if I say version 12 is out already don't get shocked; Firefox 3 isn't that old.
It is Firefox 12.
Got a link to your forum ? Anything in your error log.

You could try disabling hostname lookups (Admin --> Configuration --> Server Settings ) - uncheck
I checked and hostname lookups is already unchecked and there is nothing in the error log.

http://www.segnette.com/community/index.php
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 05, 2012, 06:00:21 PM
Would you mind placing it in Maintenance mode so we can attempt to replicate the symptoms?
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 05, 2012, 06:06:12 PM
in maintenance mode now.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Shambles on May 05, 2012, 06:30:42 PM
Ff 12 here and it looks ok

Quote
Okay faithful users... We are currently performing some forum maintenance. Please check back!
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: ApplianceJunk on May 05, 2012, 06:34:56 PM
Ff 12 here and it looks ok

Quote
Okay faithful users... We are currently performing some forum maintenance. Please check back!

Same here, looks ok with ff 12
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: NanoSector on May 05, 2012, 06:35:59 PM
Looks fine in IE (yuck), Google Chrome and Opera here, too.

I think it's an issue with ya firefox, maybe its tail is burning.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 05, 2012, 06:36:16 PM
Fine as well for me. Have you cleared your temp. browsing data?
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: TheListener on May 05, 2012, 06:36:59 PM
Firefox here and no errors visible.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 05, 2012, 06:52:19 PM
Fine as well for me. Have you cleared your temp. browsing data?
Just tried that. No change but thanks for all your help. At least I now know its a problem on my end. I'll look into it further and post back if I figure it out.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: ApplianceJunk on May 05, 2012, 06:54:19 PM
Looked ok in Safari too.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 05, 2012, 06:57:00 PM
Fine as well for me. Have you cleared your temp. browsing data?
Just tried that. No change but thanks for all your help. At least I now know its a problem on my end. I'll look into it further and post back if I figure it out.
Sure, let us know if what you figure out.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 05, 2012, 06:57:51 PM
Try this. Try manually flushing your DNS

Start -> Run -> CMD

Type ipconfig /flushdns  hit enter

Restart your browser
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Storman™ on May 05, 2012, 07:02:11 PM
Firefox has its own DNS cache so make sure it's closed down BEFORE doing the above !
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 05, 2012, 07:04:36 PM
Firefox has its own DNS cache so make sure it's closed down BEFORE doing the above !
Good point.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 05, 2012, 09:15:03 PM
Try this. Try manually flushing your DNS

Start -> Run -> CMD

Type ipconfig /flushdns  hit enter

Restart your browser
I'm away from that computer but will try that when I get home.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Westwegoman on May 07, 2012, 12:27:56 AM
Fluching DNS didn't work.

Uninstalled Firefox-- Reinstalled. All fine now.

Thanks.
Title: Re: Maintneance mode and Firefox.
Post by: Colin on May 07, 2012, 12:30:57 AM
Glad you got it working. Let us know if we can help with anything else.