Yerel olarak test eden kullanıcılar için Türkçe dil dosyaları eklenmiştir. Planımız dil dosyalarını beta ile birlikte vermek olduğundan dil dosyaları "beta-1" olarak isimlendirilmiştir fakat bilmenizi istiyorum ki
beta daha mevcut değildir.
Temelde yazılım yayımlama şeması
Geliştirme Yapıları/Alpha testleri > Beta testleri > RC testleri > Gold (Altın/Gerçek) yayım.
- Geliştirme Yapıları/Alpha; Özellikler veya önemli çekirdek kodlar üzerinde kod-tabanı üzerinde çalışılmaya başlanıcaktır. Bilinen hatalar ve özellikler üzerinde çalışılacak ve geliştirilecektir, normal kullanımı engelleyen sorunları bulmak için takım kod tabanı üzerinde denemeler yapmaya başlayacak.
- Beta; Beta tester grubundan, Charter Üyeler ve herhangi cesur topluluk üyelerinin SMF'yi ele alıp onunla belli bölümleri ile ilgili özel sorunları ortaya koymaları konusunda yardım isteyeceğiz, hata sayılarını aşağı çekmeye başlayacağız.
- Release Candidate; Tarihsel olarak biz bu işlemi yok ettik, fakat şimdi daha stabil bir kalitede olacak ve SMF'nin yeni sürümünün halka açık ilk büyük denemesi yapılacak, bu aşamada önemli/büyük değişiklikler yapılmayacaktır, sadece bug (hata) avı ve çözümleri olacak.
- Gold; Önceki uzun testlerin akabinde, bu sürüm son sürümden kalanları temizleyecek ve SMF 2.1'i ortaya çıkaracaktır, bu zamanda daha stabil ve uzun süreli deneme süreci duraksatıcı tüm hataları yok etmiş olacak.
Bu süreç sonunda bakım moduna geçilecek, güvenlik yamaları ve hata çözümlerinden ibaret olacaktır.
SMF 2.1 'in en aktif geliştirme süreci bir kaç gün önce sona erdi, bu demek oluyor ki eklenen özellikler ve kodların geliştirilmesinden sonra şu anda sağlamlaştırma sürecine girmiş bulunmaktayız, burada yeni özellikler eklemeyeceğiz ve hataları çözme üzerine uğraşacağız.
Bu ileti ile birlikte, topluluğun artık ana geliştirme sürecine iki farklı şekilde katılımını başlatıyoruz: ilk olarak halka açık repomuzu takdim etmek istiyoruz. Bazılarınızın zaten fark ettiği üzere, ana repo üzerinden SMF 2.1 'in geliştirildiğini ve şu anda halka açık olarak github üzerinde mevcuttur: https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1 (https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1) Bu demek oluyor ki herkes kodu görebilir, forklayın ve yeni özelliklerinizi veya çözdüğünüz hatalar için alma isteği gönderin.
İkinci olarak size oynamanız için ufak bir şey veriyorum: ekte gördüğünüz SMF 2.1 'in ilk Alpha yapısıdır. Kodu yeterince sağlam görmediğimiz için beta etiketi koymadık, bu yüzden bizde SMF 2.1 Alpha 'yı yayımlıyoruz. Bu yapı final sürümünde olacak tüm özellikleri içermektedir. Bazıları açıkça kendini belli etsede (kullanım yönünden) bazıları etmemektedir, bu yüzden gelecek haftalarda SMF 2.0 'dan bu yana ana gelişimleri seri blog iletileri olarak sizlere açıklayacağız.
Bu SMF sürümü, gerçek siteler için uygun değildir. Lütfen sadece ama sadece test amaçlı kullanınız.Orjinal Konu (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=485590.0)
Okuyanlara not: Bazı kelimeler terimsellemiş olarak İngilizcede kullanıldığı için (Örneğin: Fork - Pull Request - Repository), bunların dilimizde tam karşılıkları bulunmamaktadır. En uygun çeviri kullanılmaya çalışılmıştır.
Fork : Mevcut kaynağın (repository) kullanıcının alarak geliştirmesidir.
Pull Request : BU çekme/alma isteği anlamına gelen işlem, yaptığınız düzenlemenin(lerin) ana kaynağa katılmasını isterseniz yapmanız gereken işlemdir, bi nevi kodunuzu göndermek gibi.
Repository (Repo) : Kaynak bölüm/Tutulan bölüm - bu da kodunuzun/ların tutulduğu bölümdür bi nevi ona ana klasör diyebilirsiniz ama işlevi biraz daha geniştir.
hemen denedim süper olmuş ama vB ve dicsuz a çok benzettim yinede modern başarılı hoş bir iş çıkarmışlar benim siteyemi kursam ne :D
Yenilikten cok mesaj editorundeki hatalar duzeltiseydi bagri benim en cok bekledigim şey o ama sanmıyorum duzeltildigini..
Quote from: DarkMan-X on September 08, 2012, 09:25:07 AM
Yenilikten cok mesaj editorundeki hatalar duzeltiseydi bagri benim en cok bekledigim şey o ama sanmıyorum duzeltildigini..
SCEditor gelicek yeni sürümle, bu yazı sadece bir ön bilgi için, yeni özellikler zamanı gelince açıklanacak.
inşallah dostum dedigin gibi olur deneme surumunu kurdum editor calışmıyor konu yazmadınız ileti yazmadınız hatası veriyor sanırım biraz bekleyecegiz bunun icin
Quote from: DarkMan-X on September 08, 2012, 09:57:48 AM
inşallah dostum dedigin gibi olur deneme surumunu kurdum editor calışmıyor konu yazmadınız ileti yazmadınız hatası veriyor sanırım biraz bekleyecegiz bunun icin
Süreç Alpha olduğundan hataların olması çok normal, ben editör üzerine gitmedim hiç, zaten token sisteminde de hatalar var, fakat daha stabil ve kullanılabilir bir sürüm için en azından Beta 1 'i beklemeniz gerekiyor. (Şahsi düşüncem en kullanılabilir sürümlerin hep RC olduğu yönündedir :))
rc sürüm çıkınca kullanmaya başlıcam inş çok yakında çıkar :)
süper olmuş yazıyı okuyunca değişiklik yok sanmıştım kurdum baya gelişme olmuş hataların düzeltimesi ile bir kaç yenilik baya büyük bir ilerleme emeği geçenlere teşekkürler
fakat şimdi 2.0.2 üzerinde düzenleme, hiç bir şey yapasım kalmadı umarım kısa sürede 2.1 rc çıkar :D
editor üzerinde hatalar yavas gideriliyor benim gordugum kadarıyla.
ben elimden geldigince sceditor u smf 2.0.2 icin cevirmeye calıstım
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=485483.0
buradan deneme fırsatınız var. şimdilik deneme sitenizde kurun. hata alırsanız bana bildirebilirsiniz. mod sitesinde yayınlayıncaya kadar da kendi sitenizde kurmanızı tavsiye etmiyorum :)
kolay gelsin
upgrade dosyası yokmu şu database için..
boş sitede test etmek istemiyorum valla
tahminimce Alpha testleri 3 ay > Beta testleri 2 ay sürer :) sonra gelsin RC
Quote from: NoPasaran on October 02, 2012, 05:18:32 PM
upgrade dosyası yokmu şu database için..
boş sitede test etmek istemiyorum valla
Alpha sürüm için upgrade dosyası hazırlanmadı :)
Quote from: gevv on October 03, 2012, 03:37:17 PM
tahminimce Alpha testleri 3 ay > Beta testleri 2 ay sürer :) sonra gelsin RC
Token sistemi biraz karmaşık bi yapı RC'nin gelişi 7-8 ay sürebilir.
peki 2.1 sürümü şu anda yüklenebilecek durumda mı? yüklesem çıkacak hatalar küçük ve geçici hatalar mıdır? yoksa büyük hatalar çıkar mı? yani kullanılabilecek bir duruma geldi mi acaba 2.1 sürümü.
Eğer PHP/MySQL bilginiz orta seviyede ise, Alpha 'yı yükleyebilirsiniz fakat tekrar ediyorum güncelleme dosyası olmadığı için ve bazı yeni özelliklerin hataları olduğu için (özellikle token sistemi) ciddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Temel seviye bilgisi olan insanlar için SMF 2.1 kullanılabilecek durumda değildir. Lütfen en erken RC sürümü bekleyin.
@Antes hocam github üzerinde "release-2.1.zip" görünüyor smf 2.1 ""Release Candidate"" aşamasında mı demek oluyor ?
Hayır GitHub üzerinde 3 farklı branch var
- master (sadece stabil sürümler yer alıcak)
- release2.1 (SMF 2.1 için geçerli bugfixlerin yer alacağı bölüm)
- development (SMF 2 serisi için gelecek özelliklerin koyulacağı yer.
teşekkürler @Antes hocam
birde bu token sistemi nedir
Quote from: gevv on January 12, 2013, 03:16:58 PM
teşekkürler @Antes hocam
birde bu token sistemi nedir
Şimdi token sistemi bi nevi koruma, misal üyelerden biri size sitenin ayarları ile ilgili bi düzenleme yapacak link koydu sizde yanlışlıkla tıkladınız. (Varsayalım bu link sizi ISO'dan UTF8'e dönüştürmek için gerekli işlemi başlatacak olsun)
Normal şartlarda; o işlem gerçekleşir.
Token sistemi ile; işlem referansa bakar (hangi sayfadan geliyorsunuz) eğer gerekli sayfadan gelmiyorsanız o işlemi yapmaz.
anladım @Antes hocam teşekkürler
Quote from: NoPasaran on October 02, 2012, 05:18:32 PM
upgrade dosyası yokmu şu database için..
boş sitede test etmek istemiyorum valla
upgrade dosyası ve slq eklenmiş lokalde 100mb lik forumda denedim sorunsuz güncelleme oldu birde dolu forumda test edelim bakalım :)
Update: 15/01/2013The package has been removed since outdated.
You can download the most recent version of the code from github, direct link (https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1/archive/release-2.1.zip).
You can find the instruction on how to prepare an install package on the Online Manual, at the following page: How to create an install from repo (http://wiki.simplemachines.org/smf/User:Emanuele/guide/How_to_create_an_install_from_repo) «
Son Düzenleme: Ocak 15, 2013, 02:21:23 ÖÖ Gönderen: emanuele »
Github üzerinden son sürümü indirmeniz daha mantıklı :) Fakat ben hala güncellemeyi pek desteklemiyorum.
evet @Antes hocam kullanılan forumda denememek lazım en iyisi RC çıkana kadar lokalde takılmak :) zaten eksikler, çalışmayan şeyler var
bu arada mesaj düzenlemeye not, son iletilerin üste alınması vb. gibi bahsettiğimiz yenilikler eklenmemiş umarım unutulmaz :)
Son iletilerin üste alınması zaten çekirdekte olacak bi durum değil. Fakat düzenleme notunu talep edenler oldu, SMF 2.1 'in özellik istekleri donduruldu. Belki 2.2 veya 3
Peki ne zaman RC çıkacak?
RC sürümü hazır olduğu zaman :)
Quote from: V-Five on March 24, 2013, 05:53:38 AM
Peki ne zaman RC çıkacak?
Açık kaynak kodlu bir yazılım olduğumuzdan dolayı ve burada diğer ücretli sistemlere nazaran geliştiricilerimiz tam zamanlı çalışamadıkları için (bazen bi kaç gün aralıksız çalışamadıkları dahi olur) neyin ne zaman olacağı hususunda kimseye tarih veremiyoruz.
Şu anda size söyleyebileceğim tek şey RTL 'de hatalar var, ve genel olarak Beta 'nın önündeki tek engel temasal hatalar. Bu hatalar giderildiği zaman Beta 'nın olacağını söyleyebilirim.
Emeği geçen harkesin ellerine sağlık bu zamanda böylesine gelişmiş bir forum sistemine gönüllü olarak katkıda bulunamak büyük iş
lokalde 100mb db yi sorunsuz çalıştırmıştım
fakat aynı db yi şuan ki smf2.1 ile olmadı bir türlü güncelleme yapamadım bir çok kişinin canını yakan "server 30 second" diye bir hata ile karşılaştım sanırım veri tabanı üzerinde baya değişiklik oldu umarım RC sürümünde sorun yaşamadan güncelleme yapılabilir
geç olsunda güç olmasın diyorum :)
Biraz daha detay sağlayabilirseniz;
Sistem gibi php sürümü / mysql / apache/litespeed sürümü gibi geliştirmeden sorumlu arkadaşlara ve sunucu yönetiminde olan arkadaşa iletebilirim tabi debug info varsa yardımcı olur. Fakat bana bilgisayarınızla ilgili gibi geliyor, bütün uygulamaları kapatıp ve timeout alt limiti değiştirip işlem yaparsanız ve bunun sonuçlarını paylaşırsanız bizim için daha yardımcı olur.
Teşekkürler - Sevdiğimiz işi yapıyoruz umarım bi şeyler pozitif yönlü bir şeyler yapabiliyoruzdur :)
@Antes hocam
lokalde deniyorum wampserver 2.2 kurulu php sürümü 5.4.3 apache 2.2.22 işletim sistemi xp
ilk olarak basit bir sorun güncelleme sayfasında admin şifresini istiyor doğru girdiğim halde hatalı diyor tekrar girince devam ediyor yanı admin şifresini 2 defa girmek gerekli
sonrasında güncelleme işlemi başlıyor gibi görünüyor yani ilerleme çubuğu biraz dolu görünüyor bir kaç saniye sonra kırmızı kutu içinde uyarı mesajı görünüyor

(http://postimage.org/)
Ocak 18, 2013 tarihinde bildirmiştim http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=485601.msg3473350#msg3473350
100mb veritabanı olan forumu aynı sistem (aynı pc ve programlar) ile sorunsuz kayıpsız günceledim o zamanki sürüm iyiydi :) şuanki sürümde bahsettiğim hatayı alıyorum daha küçük forumda (5mb db) denedim yine aynı
gerci çalışmalar devam ediyor bittiğinde belki bu sorun olmayacak ama yinede bildirmek isetedim :)
WAMPServer 'ın Apache 2.4.x serisi olan sürümünü indirip deneyebilme imkanınız varsa lütfen daha yeni bir Apache sürümü ile deneme yapın.
Bu hatalar bitmek bilmiyor ya.
@Antes hocam ara sıra kontrol ediyorum uzun süredir test imkanı olmadı bu gün yükseltme yapmadan sıfırdan kurulum yapayım dedim şifre eposta hataları verdi ama kurulumu yaptı foruma gittiğimde """"""""Table 'smf.smf_moderator_groups' doesn't exist""""" hatası göründü tablo oluşturmamış bilginiz olsun harbiden dediğiniz gibi 7..8 ay hatta fazlası olacak gibi :)
Quote from: gevv on June 24, 2013, 04:57:58 PM
@Antes hocam ara sıra kontrol ediyorum uzun süredir test imkanı olmadı bu gün yükseltme yapmadan sıfırdan kurulum yapayım dedim şifre eposta hataları verdi ama kurulumu yaptı foruma gittiğimde """"""""Table 'smf.smf_moderator_groups' doesn't exist""""" hatası göründü tablo oluşturmamış bilginiz olsun harbiden dediğiniz gibi 7..8 ay hatta fazlası olacak gibi :)
Sıkıntı aslında SQL dosyasında 272. satırda;
// Next we find people who can send PM's, and assume they can save pm_drafts as welloradaki ayraç hata sebebi onu kaldırın.
SMF 2.1 ne durumda acaba? Beta için daha çok bekler miyiz?
Quote from: innosbba on June 28, 2013, 07:29:26 AM
SMF 2.1 ne durumda acaba? Beta için daha çok bekler miyiz?
Tarih konusunda bir bilgi veremeyiz, en kısa sürede betaya geçmeyi umuyoruz. Beta 'nın ilk sinyallerini bu sitede görebilirsiniz, planlanan şekilde beta yayımı öncesi bu site güncellenicek.
Süreç hakkında her zaman github sayfasını ziyaret edebilirsiniz : https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1
Saygılar.
@Antes hocam az önce lokalde aktif forumun veritebanını dönüştürdüm iki kere admin şifresi istemesi dışında bir sorun olmadı
ilk dikkatimi çeken "Son mesaj bölümlerinin kısaltmalarında Türkçe karakter hataları (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=359493.0)" oldu bu nasıl bir sorunmuş hiç bir güncellemede çözülmedi :) yeni sürümde bile aynı sorun devam ediyor gerçi çözümü var ama merak ettim bu sorun çözülecekmi
birde eklentiler indirilemiyordu "Eklentilere Bakım Yap" dedim
çıkan sayfada
QuoteEklentilere Bakım Yap
Bakım sırasında aşağıdaki hatalar bulundu. Düzeltmek istediğiniz hataları, yanındaki kutucuğa tıklayarak seçin.
2526 eklenti/avatar var olarak gözükmekte ama aslında diskte görünmemekte
yazıyordu kutucuğu işaretleyip "devam et" butonuna tıkladım
QuoteSeçilmiş tüm hatalar düzeltildi.
dedi ama bu seferde tüm konularda ki eklentiler silindi attachments klasöründe duruyorlar ama konuda görünmüyorlar
Eğer test forumunuz ise;
Admin > Maintenance > Forum Maintenance > Convert UTF8 seçip drop down listeden UTF8 seçerek işlemi başlatırmısınız?
teşekkürler @Antes dediğiniz gibi yapınca düzeldi
bu arada mesajımı düzenlediğim için sanırım görmediniz eklenti sorununu çözemedim ikinci defa eklenti bakımı yapıncada attachments klasöründe ki tüm dosyalar silindi
Ek yolunuzu kontrol edin,
Admin > Forum > Attachments and Avatars > Attachment Settings > Attachments directory
Tam olarak ne yazık ki bilgim yok ben Destek veya Geliştirme ekibi mensubu olmadığım için yazılımın teknik detayları ile ilgili çok fazla bilgim yok, muhtemel bir dizin sorunu olabilir veya güncelleme sırasında ekleriniz hasarlanmış olabilir. Geliştirme ekibine bu sorunu bildirebilirsiniz (GitHub veya Bug Report bölümünden).
benim hatamış @Antes hocam eklenti klasör ayarı hatalı olarak yükseltme yaptığım için sorun olmuş tekrar kurulum yapıp güncelleme yaptım hiç bir sorun yok
acaba güncel forumu göncellesemmi diyorum :) ama kritik bir düzenleme gelirse ortada kalırız diye tırsıyorum doğrusu :)
Bu konuda bi yorum yapamam eğer SQL diff yapabilecek ve o farkı pma üzerinden uygulayabiliyorsanız ve GitHub üzerinden diff alarak dosyalara uygulamayı biliyorsanız sıkıntı yok, fakat Alpha sürecinde bu biraz sıkıntı kendimden biliyorum :)
Sürümü test eden arkadaşlar için Türkçe dil dosyalarını ilk iletiye ek olarak ekledim.
@antes hocam github sitesinde şuan Issues 61 görünüyor yani şuan çözülmeyi bekleyen 61 sorun mu var ? Labels bölümüne bakıyorum 2 adet bug görünüyor bu github biraz karışık :)
Quote from: gevv on July 21, 2013, 07:47:08 AM
@antes hocam github sitesinde şuan Issues 61 görünüyor yani şuan çözülmeyi bekleyen 61 sorun mu var ? Labels bölümüne bakıyorum 2 adet bug görünüyor bu github biraz karışık :)
Label (etiket), bizim tarafımızdan atanırsa :) 61 adet sorun var evet bunun yanında Mantis üzerinde de aktarılmamış sorunlar var :)
Aydınlatma için teşekkürler.. ;)
2.1 sürüm kurulu örnek bir forum var mı acaba kısa yoldan incelemek için.
Örnek;
http://www.slmgns.com/smf21/index.php
@Antes hocam şuan 2.1 üzerinde tüm yenilikler belli mi tam bir liste varmı yoksa gidişata göre yeni özellikler eklenebilir mi