Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => Polski (Polish) => Topic started by: siCk_BoY_ on February 26, 2015, 03:28:24 PM

Title: Podlinkowanie tekstu
Post by: siCk_BoY_ on February 26, 2015, 03:28:24 PM
Może moje pytanie jest prostackie i banalne dla jednych, ale powiedzcie mi jak jak mam podlinkować tekst wstawiany w odpowiedzi na posta???
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: phantomm on February 26, 2015, 03:39:16 PM
[url=link]tytuł[/url]
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: siCk_BoY_ on February 26, 2015, 03:42:47 PM
ale nie  ma przycisku, który by wstawiał automatycznie kod po zaznaczeniu wybranego tekstu do podlinkowania?
Trochę to niewygodne wklepywanie z palca. Szczególnie dla użytkowników, którzy nie mają pojęcia jak takie rzeczy robić.
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: phantomm on February 26, 2015, 03:56:05 PM
Jest w trybie WYSIWYG. Poza nim można użyć moda: URL Popup (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3832)
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: siCk_BoY_ on February 26, 2015, 04:29:57 PM
w mnie w trybie wysiwyg nie działa to poprawnie.
Wpisuję jakiś tekst, zaznaczam go klikam na ikonę "Umieść odnośnik" i wstawia mi przy zaznaczonym tekście [ url ]tekst[ /url ] a chodzi o to, żeby wstawiało link w formule [ url=link ]tekst[ /url ]

Przy zainstalowanym pakiecie URL popup owszem działa to tak jak należy, ale nie podlinkowujesz zaznaczonegotekstu tylko w drugim oknie musisz wpisać jaki tekst ma się wyświetlać zamiast linka.
Da się to obejść bez instalowania pakietu?
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: impreza on March 05, 2015, 03:24:00 PM
A nie lepiej w opcjach zaznaczyć aby forum samo tekst linka zamieniało na linka aktywnego ?
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: siCk_BoY_ on March 06, 2015, 03:26:12 PM
ale tu nie chodzi o to żeby link po wklejeniu stawał się linkiem aktywny, tylko o to że czasami chce podlinkować jakąś konkretną frazę.
Title: Re: Podlinkowanie tekstu
Post by: rafalkaminski on June 09, 2015, 05:27:11 AM
To chyba będzie trzeba to wpisywać z ręki przecież.