Simple Machines Community Forum

SMF Support => Language Specific Support => Ελληνικά (Greek) => Topic started by: vkot on March 03, 2015, 04:45:55 AM

Title: Αξιολόγηση του SMF
Post by: vkot on March 03, 2015, 04:45:55 AM
Με αφορμή την μειωμένη δραστηριότητα τελευταία στον παρόντα ελληνικό πίνακα υποστήριξης του SMF, μπήκα σε σκέψεις.

Είναι νομίζω εμφανές ότι το SMF έχει μείνει λίγο πίσω σε ότι αφορά στις νέες τεχνολογίες στο web (στο HTML, CSS, JS, κλπ) και δεν είναι τόσο εντυπωσιακό εμφανισιακά, και λειτουργικό, όπως άλλα νέα και φρέσκα site. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια ανανέωσης με την έκδοση 2.1, μετά από χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει σε παραγωγικό στάδιο και φοβάμαι ότι θα πάρει πολύ καιρό.
Επίσης, το γεγονός ότι η προσοχή του ιντερνετικού κοινού έχει μεταφερθεί στα social media, πιστεύω ότι τον κάνει λίγο-πολύ να αραιώνει από τα φόρουμ γενικότερα.

Βλέπετε κι εσείς στα φόρουμ σας την κίνηση να μειώνεται; Πιστεύετε ότι το κοινό σας χάνει το ενδιαφέρον του για το φόρουμ ως διαδικτυακή κοινότητα; (χωρίς να σημαίνει αναγκαστικά και μείωση ενδιαφέροντος για το περιεχόμενο)
Πιστεύετε ότι ένα φόρουμ, και συγκεκριμένα το SMF, μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο ή λαμπρότερο μέλλον; Ιδίως όταν υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικά λογισμικά φόρουμ, ακόμα και διακλαδώσεις του SMF όπως είναι το http://wedge.org και http://nitrobb.com (που απ'οτι καταλαβαίνω δημιουργήθηκαν λόγω ενστάσεων και αποχωρήσεων κάποιων από την ομάδα των SMF developers, και πολύ αργής ανανέωσης εκδόσεων του SMF)
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: Kostas.X on April 04, 2015, 12:18:08 PM
Καλησπέρα,εγώ είμαι σε σκέψη να κατεβάσω το smf,προτείνεις δηλαδή να μην κάνουμε κάτι τέτοιο,να ψάχνουμε αλλού?
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: vkot on April 14, 2015, 06:50:14 AM
Kostas.X, αν πράγματι χρειάζεσαι ένα καλό κι ελεύθερο λογισμικό φόρουμ, το SMF είναι σίγουρα μία από τις επιλογές σου.
Ο προβληματισμός μου αφορά περισσότερο στο μέλλον των φόρουμ γενικότερα. Συγκεκριμένα για το SMF, θα μπορούσε να του γίνει ένα ρετουσάρισμα, ας δούμε τι θα μας φέρει η έκδοση 2.1. Αργεί, αλλά έρχεται. Τα forks του SMF δεν ξέρω αν μπορώ να τα εμπιστευτώ ακόμα, είναι σχετικά νέα.
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: andy12gr on April 19, 2015, 11:32:15 AM
vkot εχεις δικιο σε αυτο που αναφερεις οτι ο περισσοτερος κοσμος ειναι στο fb και twitter .
Οντως τα forums πατωνουν αλλα δεν νομιζω οτι φταιει το λογισμικο αλλα το τι εχεις σαν θεμα στο φορουμ σου. Αν εχεις λογου χαρη 'παρανομα' θεματα οπως ταινιες, μουσικη και αλλα τοτε εχεις καλη κινηση.
Προσωπικα ειμαι φανατικος στο συγκεκριμενο λογισμικο γιατι πλεον το ξερω αρκετα καλα και με βολευει.
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: GeorgiosD on May 06, 2015, 09:12:04 AM
Εγώ χρησιμοποιώ το SMF σε 2 forums δυστυχώς και τα 2 είναι private (σχετιζόμενα με IRC). Εκτιμώ οτι είναι το καλύτερο free αν και θέλει αλλαγές. Ίσως θα ήτανε καλύτερο να μαζέψουμε ιδέες και να τις προωθήσουμε;
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: vkot on May 12, 2015, 02:23:03 AM
Μήπως να δούμε πρώτα τι έχει να μας προσφέρει το SMF 2.1;
Αυτή τη στιγμή είναι σε beta έκδοση... http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=530233.0
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: Beelzeboss on May 21, 2015, 06:51:09 PM
Εγώ χρησιμοποιώ το SMF σε 2 forums δυστυχώς και τα 2 είναι private (σχετιζόμενα με IRC). Εκτιμώ οτι είναι το καλύτερο free αν και θέλει αλλαγές. Ίσως θα ήτανε καλύτερο να μαζέψουμε ιδέες και να τις προωθήσουμε;

Δεν νομιζω οτι στερουνται απο ιδεες. Στην υλοποιηση ειναι το θεμα. Και οταν κατι ειναι δωρεαν και ο προγραμματισμος αποτελει το χομπι και οχι την εργασια τους, λογικο ειναι να ερχεται σε δευτερη μοιρα.

Δυστυχως πιστευω οτι για να δουμε τη stable εκδοση της 2.1 θα πρεπει να περιμενουμε χρονια.
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: Kraken on March 17, 2016, 04:01:56 PM
Αν και παλιό το νήμα, θα απαντήσω λέγοντας ότι το SMF είναι στα τελευταία του. Οι περισσότεροι χρήστες θα φύγουν, όπως την έκαναν και άλλοι προγραμματιστές.
Δυστυχώς πρόκειται για δυνατό σύστημα, τουλάχιστον καλύτερο από το MyBB που ήταν σαν να το έγραψαν 12χρονα. Αλλά επειδή είναι πιο μοντέρνο το MyBB κερδίζει.
Επειδή θέλω να φτιάξω ένα νέο site, είμαι σε σκέψη για το SMF κυρίως λόγω της σύνδεσης που μπορεί να κάνει με custom php, αν και είμαι ανάμεσα στο SMF, wedge και ElkArte (και αυτό είναι fork του SMF).

Επειδή παραπάνω διάβασα ότι τα forum πατώνουν, το βρίσκω λογική εξέλιξη. Οι περισσότερες κοινότητες θα γίνονται στο Facebook (που είναι όλοι εκεί) ή στο Google+.
Title: Re: Αξιολόγηση του SMF
Post by: vkot on August 26, 2016, 03:01:19 PM
Ναι Kraken, έτσι φαίνεται :( Πολύ κρίμα... Έχω αφιερώσει αμέτρητες ώρες για να σκαλίζω το SMF, να το μεταφράζω, να τροποποιώ τον κώδικα, να απαντώ σε μηνύματα στο support forum, ... Και πιθανότατα θα φάω κι άλλες τόσες για να καταφέρω να μετακομίσω όλο το φόρουμ μου σε άλλη πλατφόρμα και να την μάθω κι αυτή.
Προσωπικά, μου κεντρίζει το ενδιαφέρον το elkarte, που φαίνεται όμορφο και σύγχρονο. Δεν θα προτιμήσω το wedge γιατί δεν μου αρέσει το ύφος και η νοοτροπία του Nao (δημιουργού του wedge, πρώην μέλους των SMF developers)