Simple Machines Community Forum

SMF Development => Bug Reports => Fixed or Bogus Bugs => Topic started by: landyvlad on January 21, 2019, 07:54:14 PM

Title: Error related to default theme (Curve2)
Post by: landyvlad on January 21, 2019, 07:54:14 PM

•Version(s) of SMF◦
◦ RC1 GitHub nightly.

•Your Setup:◦List any Modifications you have installed◾
◾ Tiny Portal 1.6.1 only

◦List any Themes you have installed◾
◾None

◦List any non-English Language packs you have installed◾
◾None

◦Are you using UTF-8? Yes
◦Any other related information?
◦What caching level are you using? unknown

•Server Software:◦Apache/IIS version?: unknown
◦PHP version?:5.6
◦Database type and version: SQL
◦Any other related server information?

•Where the Error Occurred
◦ File: /Themes/default/GenericControls.template.php

◦Line: 251 and 252  (both happen consecutively)
◦Any relevant errors in the SMF error log (if so please post them)?:

Quote

Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 252)

 Guest
 Yesterday at 11:39 pm
 86.141.5.231
b184e267cd7cd924796f5460e1362e04

Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 251) 


•How to Reproduce this Error?:
Just happens, nothing special needed :)

•Additional Information?

This has happened a LOT - 9 pages of errors in log over about two days. Occurs in pairs (line 251 then line 252)
The only thing that changes between groups of these errors is the IP/identifier.
 
Cheers

Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Sesquipedalian on January 22, 2019, 02:31:32 AM
Fixed in #5358 (https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1/pull/5358)
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: lurkalot on January 22, 2019, 02:56:23 AM
Fixed in #5358 (https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1/pull/5358)

Just curious.  Noticed this while testing just now.

Does this also fix the verification question box showing when: Number of verification questions user must answer

Is set to 0, it still shows the text entry box, but not any question to answer.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Sesquipedalian on January 22, 2019, 04:18:56 AM
I can't reproduce that problem even without the fix in #5358, so I don't know if it will fix whatever is causing that to happen to you.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: lurkalot on January 22, 2019, 09:04:01 AM
I can't reproduce that problem even without the fix in #5358, so I don't know if it will fix whatever is causing that to happen to you.

Happens here on  landyvlad's test site http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup you'll see a text entry box at the bootom of the registation page.

And same happens on my own test site.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Sesquipedalian on January 22, 2019, 11:55:54 AM
Okay. But I still don't have the necessary information to know how to reproduce that problem on my own installs. All I've been told is that the number of questions to be answered is set to zero. Setting that to zero on my own forums is not enough to produce the same behaviour, so there must be some information about the setup where it does happen that I haven't been given yet.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Bigguy on January 22, 2019, 12:07:34 PM
Uninstall TP and see what happens.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: lurkalot on January 22, 2019, 01:03:41 PM
Uninstall TP and see what happens.

I had already done that. Also tried on another fresh install with no mods. It was the same. That said, at this very moment it appears to be behaving normally, so wonder if I had a caching problem.

So for now just ignore my false report until I can come up with something useful.  ;)
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: landyvlad on January 22, 2019, 06:49:17 PM
I haven't updated to the latest version overnight (didn't have a chance) but I am still getting this error with or without TP installed.

I have settings generally as default, and

Require verification on registration page-  ticked
Visual verification image to display - none
Use reCAPTCHA Verification System - ticked
    I generated keys for version two of recaptcha and these are entered in the relevant site and secret key fields.
Number of verification questions user must answer - 1
   and obviously several questions in the list.

Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: landyvlad on January 23, 2019, 07:30:12 PM
Ok well I've marked this as "not solv4ed" because 12 hours ago I upgraded my test forum to the latest nightly version, and this behaviour is continuing to occur:

Quote
   Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup2
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 252)
   

 Guest
 Today at 03:49 am
 86.141.5.231
836e3a79517b027159d4b69246cb05ac


Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup2
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 251) 
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Sesquipedalian on January 24, 2019, 12:46:16 AM
Ok well I've marked this as "not solv4ed" because 12 hours ago I upgraded my test forum to the latest nightly version, and this behaviour is continuing to occur:

Quote
   Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup2
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 252)
   

 Guest
 Today at 03:49 am
 86.141.5.231
836e3a79517b027159d4b69246cb05ac


Type of error: Undefined
 
8: Undefined offset: 1
 http://www.gsx1400owners.org/test21forum/index.php?action=signup2
 /home/gsxowner/public_html/test21forum/Themes/default/GenericControls.template.php (Line 251) 

If you are still getting references to lines 251 and 252, then you are not using the latest version from GitHub.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: Gwenwyfar on January 24, 2019, 03:24:06 AM
The nightly build is only made once per day I believe.

Edit: Twice, as it turns out.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: landyvlad on January 27, 2019, 06:15:33 AM
Thanks I'll have another crack.
Title: Re: Error related to default theme (Curve2)
Post by: shawnb61 on October 03, 2019, 06:51:23 PM
This fix went out in RC1