Simple Machines Community Forum

Customizing SMF => Modifications and Packages => Mod Requests => Topic started by: shadav on September 08, 2019, 05:27:30 PM

Title: embed audio files?
Post by: shadav on September 08, 2019, 05:27:30 PM
I can't seem to find one
I need to be able to embed audio files and have them play in the post

either from being an attachment or linked to an audio file

thank you for your help in either pointing me into the right direction or if someone makes this :D
Title: Re: embed audio files?
Post by: Rock Lee on September 10, 2019, 09:47:12 AM
Maybe I can be useful to you PLAY MEDIA ATTACHMENTS v2.6 (https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=550923.0).


Saludos!
Title: Re: embed audio files?
Post by: shadav on September 10, 2019, 11:29:02 AM
Maybe I can be useful to you PLAY MEDIA ATTACHMENTS v2.6 (https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=550923.0).


Saludos!
thank you, I did find that one after posting this, but it doesn't seem to work....I attached an mp3 but no player shows up, only the option to download the attached mp3
Title: Re: embed audio files?
Post by: njtweb on September 11, 2019, 09:28:30 AM
I would post in Dougies mod topic to get a response. He normally responds pretty quickly or within a couple days. He provides excellent support for all of his mods.
Title: Re: embed audio files?
Post by: Sir Osis of Liver on September 11, 2019, 12:30:56 PM
You can create a bbc tag that embeds an html5 mp3 player in a post with this mod -

https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3864

and this code -

Code: [Select]

<audio controls="controls">
<source src="{content}" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</audio>

Title: Re: embed audio files?
Post by: shadav on September 12, 2019, 12:34:48 PM
I would post in Dougies mod topic to get a response. He normally responds pretty quickly or within a couple days. He provides excellent support for all of his mods.
thank you, I did ask there but no reply....hopefully they'll get around to it

You can create a bbc tag that embeds an html5 mp3 player in a post with this mod -

https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3864

and this code -

Code: [Select]

<audio controls="controls">
<source src="{content}" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</audio>


thank you :) I did find a bbcode that seems to work, for now... https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2819
Title: Re: embed audio files?
Post by: davejo on September 30, 2019, 01:45:23 PM
Maybe I can be useful to you PLAY MEDIA ATTACHMENTS v2.6 (https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=550923.0).


Saludos!
thank you, I did find that one after posting this, but it doesn't seem to work....I attached an mp3 but no player shows up, only the option to download the attached mp3

Hi shadav

That mod does work but you don't use the 'insert attachment' button, if you do it will add it as an inline file rather than an attachment. Just click on the 'Choose file' button to browse to the file you want then click on post when you're ready to post....remember also to add some text to the body of the post or it will come back with an error

You can see it working here
Code: [Select]
https://www.davejohnson.co.uk/index.php?topic=200.msg324#new
Login is not required
Title: Re: embed audio files?
Post by: shawnb61 on September 30, 2019, 03:01:16 PM
We use SAVE:
https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2681
Title: Re: embed audio files?
Post by: shadav on September 30, 2019, 04:56:21 PM
Hi shadav

That mod does work but you don't use the 'insert attachment' button, if you do it will add it as an inline file rather than an attachment. Just click on the 'Choose file' button to browse to the file you want then click on post when you're ready to post....remember also to add some text to the body of the post or it will come back with an error

You can see it working here
Code: [Select]
https://www.davejohnson.co.uk/index.php?topic=200.msg324#new
Login is not required
thank you, I see it is working now, that's what I was doing was trying to insert the attachment into the post....hm, interesting.....