Simple Machines Community Forum

SMF Support => SMF 2.0.x Support => Topic started by: MohammedFK on July 28, 2021, 11:04:35 AM

Title: Facebook Open Graph
Post by: MohammedFK on July 28, 2021, 11:04:35 AM
Hi
When checking my link in Facebook Sharing Debugger.

I get:
please; Tell me: what is this? And how can it be repaired?

like: https://forums.elsoar.com/index.php?topic=696.0 (https://forums.elsoar.com/index.php?topic=696.0)
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: Kindred on July 28, 2021, 12:13:04 PM
there are no OG tags defined on your page.
the page is NOT a 403 for a normal viewer...   
if Facebook is getting a 403, then you have something wrong in your server configuration (probably htaccess)
However, does this happen for other pages on your site under facebook?   If not, then it may just have been a momentary server glitch
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: shadav on July 28, 2021, 12:38:09 PM
do you use pretty urls?
I had this issue with it
needed to turn mod security off
Quote from: shadav on July 16, 2020, 12:39:08 PM
I tried searching but not finding an answer

found a slight error....

with pretty urls on, when anything (other than the forum index page) is shared to facebook, it spits out either a database error on the share or a 401/403....
with pretty urls off, it shares just fine on fb

anyway to fix this? I'd rather keep pretty urls
Quote from: vbgamer45 on July 16, 2020, 03:38:38 PM
Mod security rules my thought

Details https://wiki.simplemachines.org/smf/Mod_security_-_Having_problems_with_mod_security

as for the og tags I used Optimus (https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2659) mod
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: MohammedFK on July 28, 2021, 11:58:45 PM
BUT.. still same errors
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: shadav on July 29, 2021, 12:40:52 AM
not sure why with mod security off you're still having issues

looking at it on fb debugger, I even tried the index
what catches my eye is this part
Redirect Path   
Input URL   https://forums.elsoar.com/index.php
og:url Meta Tag https://forums.elsoar.com/index.php?PHPSESSID=04du9ac510hfca95l6ev74cl1p&

for some reason somewhere you put a session id link into an url meta tag?


Quote from: MohammedFK on July 28, 2021, 11:58:45 PM

       
  • Optimus: Enabled

in your optimus settings
under basic settings
did you fill out the boxes there?
did you check mark the options that you want to use?

under metadata
did you check the box for: Open Graph meta tags for forum pages
did you put in a url to an image you wanted to use: Link to your default Open Graph image
It will be replaced by the attachment of the first message in topics (if exists).
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: MohammedFK on July 29, 2021, 12:51:05 AM
After installing the forum; I did not make any modifications;

Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: shadav on July 29, 2021, 10:01:14 AM
at this point it seems that the optimus mod did not install correctly, you should uninstall and then reinstall it

as to why the fb debugger is still getting a 403, I'm not sure
did you by chance block any ips or user agents to your site?

[edit]
given that fb debugger can't read the og tags then yes the optimus mod isn't installed correctly, please uninstall and then reinstall and make sure that there are no errors

also the debugger is being redirected to a session id which is probably causing the 403 as session ids are specific per member and as a bot it is not a member (nor that member with that session id) so it's getting a 403 forbidden

(https://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=578292.0;attach=274011;image)
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: MohammedFK on July 29, 2021, 11:28:29 AM
Quoteuninstall and then reinstall and make sure that there are no errors
done, but... no new!

Quotedebugger is being redirected to a session id

How I can fix it?
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: shadav on July 29, 2021, 02:36:18 PM
that I do not know, sorry, hopefully someone more knowledgeable will stop in :)

however according to the fb debugger back on april 19th it worked just fine
so what changes have you made since april 19th until today, because something between then and now messed it up.
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: Shambles on July 29, 2021, 03:12:14 PM
Try using the Batch Invalidator then do another scrape
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: Shambles on July 30, 2021, 05:38:44 PM
No feedback on my suggestion?

(https://i.imgur.com/VwfTUZG.jpg)
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: MohammedFK on August 03, 2021, 07:52:52 AM
I'm still waiting..
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: Steve on August 03, 2021, 09:14:09 AM
Did you try the suggestion Shambles made?
Title: Re: Facebook Open Graph
Post by: shadav on August 03, 2021, 10:58:38 AM
Quote from: MohammedFK on August 03, 2021, 07:52:52 AM
I'm still waiting..
Quote from: Steve on August 03, 2021, 09:14:09 AM
Did you try the suggestion Shambles made?
and can you answer this, to help narrow down the issue
Quote from: shadav on July 29, 2021, 02:36:18 PM
so what changes have you made since april 19th until today, because something between then and now messed it up.