Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => Arşiv => Topic started by: vectorman on January 27, 2006, 04:15:30 AM

Title: RC2 SQL Hatası
Post by: vectorman on January 27, 2006, 04:15:30 AM
Rc2 kurdum çok güzel tamam her şey. fakat bir kategori oluşturup içine bir de bölüm ekledim. sonra anasyafa deyip bölüme girmeye çalıştığımda alttaki hatayı veriyor.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 1, 3)' at line 3
Dosya: /home/wwwdame/public_html/forum/Sources/MessageIndex.php
Satır: 102 
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: Elmacik on January 27, 2006, 09:02:28 AM
Dosyayı yenisiyle değiştirip dener misin?
PHP sürümüyle ilgili değil, bir de lütfen tekrar tekrar cevap yazmayalım ;)
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: JayBachatero on February 13, 2006, 06:38:48 PM
Don't know Turkish but this is the fix.  Maybe someone can translate :)

Bugger, that's a bug.

Seems to be that maxMsgID is getting lost somewhere. Can you do this in phpMyAdmin:
Code: [Select]
REPLACE INTO smf_settings (variable, value) VALUES ('maxMsgID', 1);

Once you have one post in your board this will go away.
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: Elmacik on February 14, 2006, 12:57:56 AM
Jay, thanks for the answer. If I dont recall wrong, I have seen somebody telling this can be solved by repairing the tables :-\
Let this guy try the solution you gave.. Thanks again.
--

vectorman, yukarıdaki arkadaşın verdiği sorguyu veritabanında çalıştır. 1 mesajın olduğu zaman bu hatadan kurtulacaksın.
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: JayBachatero on February 14, 2006, 09:27:22 AM
It can be solved by repairing the tables also but this was the fix that Grudge provided for it.
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on February 14, 2006, 09:47:54 AM
Malesef Aynı Problem Bendede Var :( Ve Çözdüm Sanıyordum Fantasticodan Kurup Rc2 ye Yükseltmiştim ama  Çözememişim Meğersem  :'(  :'(  Çözebilen Varsa Eğer Yardımcı Olabilirmi Bana :(
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: Elmacik on February 14, 2006, 09:51:14 AM
Yukarıda iki adet çözüm sunuldu. İkisini de denedin mi?
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on February 14, 2006, 09:58:30 AM
Sorun Şuki Veritabanında O Soruguyu Nasıl Çalıştıcağımı Bilmiyorum :( İlk :Çözümü Denemiştyik Hatırlıyorsan Abi Olmamıştı :( Malesef
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: Elmacik on February 14, 2006, 10:25:35 AM
Veritabanına girince SQL butonuna tıkla bunu oraya yapıştır ve git butonu..
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on February 14, 2006, 12:35:02 PM
Vallahi :) oldu Saol Elma Abiiii Eywallah Valla Kafayı Yicekdim Bir Ara IPB Kurayım felan Dedim Kendi kendime Bu Çok İyi Oldu Çok Saol :)  :P
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: FoReWeR on April 11, 2006, 08:45:03 AM
ben hiç bişey anlaamadım nasıl olcak yaw.... :-[
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: Elmacik on April 11, 2006, 08:48:26 AM
phpMyAdmin veya benzeri bir veritabanı aracıyla SMF forumunun kurulu olduğu veritabanını açacaksın, daha sonra yukarıdaki SQL tuşuna tıklayacaksın, açılan kutuyu bunu yapıştıracaksın:
REPLACE INTO smf_settings (variable, value) VALUES ('maxMsgID', 1);
Git butonuna tıklayacaksın.. Düzelecek.
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: FoReWeR on April 11, 2006, 08:50:51 AM
ok saol kardeşşş
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: nastyes on May 18, 2006, 11:37:04 AM
ben hala duzeltemedim resimli anlatım var mı ya :( napıcam
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on May 18, 2006, 04:48:32 PM
Arkadaşım Yapacağın aslında çok basit JayBachatero  nun verdiği kodu sitenin cpanelinden / phpmyadmin e girip smf için olşturduğun db yi seçtikden sonra sql tablosunu seçicek ve içine kodu girdikden sonra da go diyeceksin kod da görevini yapacak
..

Önce Control Paneline Gir ve PhpMyAdmin e Giriş YAp

Ardından Smf ' en İçin Oluşturduğun Db yi Seç ve ORdaki Sql Butonuna Tıkla

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg315.imageshack.us%2Fimg315%2F9370%2Fadsz9sb.jpg&hash=778c2f52d51cfcb6f56666f160a407b5)

Daha Sonrada Kodu Girip Go Diyorsun ve Herşey Bİtiyor...

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg315.imageshack.us%2Fimg315%2F3601%2F28re1.jpg&hash=646b9083c90b33ae7589bc0167283689)
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: nastyes on May 18, 2006, 05:19:35 PM
cpanlde php mu admin i goremedim hepsine baktım hangi klasorun içinde bu ya :S
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: kamurankara on June 22, 2006, 08:48:20 AM
Plesk Panel Kullanıyorum + Localhost kullanmadım ,
forumu doğrudan host'a yükledim.
Bu yüzden PHPMY ADMİN falan göremedim!

Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on June 22, 2006, 10:55:53 AM
cpanlde php mu admin i goremedim hepsine baktım hangi klasorun içinde bu ya :S


Arkadaşım :) Eğer Cpanel kullanıyorsan yapacağın önce Sql Menegar Butonuna Tıklamak ardından en altında PHpMyadmin Yazısını Göreceksin Orayı Seçme kOlacak Geriside Resimdeki Gibi

Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: spirit31-31 on June 22, 2006, 12:33:56 PM
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.pchastasi.net%2Fimages%2Fforum%2FPleskPanel%2F1.jpg&hash=cfc6b228df5b185f817e8b7ed4f2119d)

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.pchastasi.net%2Fimages%2Fforum%2FPleskPanel%2F2.jpg&hash=58f690bf909f2ee943269e87a2196735)

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.pchastasi.net%2Fimages%2Fforum%2FPleskPanel%2F3.jpg&hash=ed94c94ad8098d5e0fab4a414b601ed6)

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.pchastasi.net%2Fimages%2Fforum%2FPleskPanel%2F4.jpg&hash=c609658d34ddfeb90624b4e335362b60)


Geri Kalanıda Zati İlk Sayfadaki Gibi
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: neoplis on August 09, 2006, 10:52:46 AM
ben sql dosyasın yükleyemiyorum plsea panel var ve phph my adminden sql dosyasın yükleyemiyoırum hata şu şekil.

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.imagehell.com%2Fout.php%2Ft91909_hata.JPG&hash=0b2822e8698c035d4777f50010a83117) (http://www.imagehell.com/out.php/i91909_hata.JPG)

buna nasıl bir müdehale ederim yardımcı Olursanız sevinrim iyi çalışmlara
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: King_10 on August 14, 2006, 10:30:41 AM
Eyvallah sağol kardeş yaptım.
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: ozcan58 on August 17, 2006, 12:24:20 PM
Allah Razı Olsun Kardeş Hallettim...
Title: Re: RC2 SQL Hatası
Post by: necibex on March 04, 2007, 11:01:18 AM
slm kardeş ler bu kod tam olarak veri tabanında ne yapar ve ne işe yarar