Simple Machines Community Forum

SMF Support => Türkçe Bölümü (Turkish) => Language Specific Support => Dokümantasyon => Topic started by: Arbalot on June 26, 2006, 09:20:37 AM

Title: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on June 26, 2006, 09:20:37 AM
İlk Önce Banneri Yerleştirmek İstediğiniz Yeri Belirleyin.
daha sonra flashı eklemek istediğiniz yere bu kodları echo' ve '; arasına yazın.

Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>

burada flash adresi yazan yere eklemek istediğiniz flashın tam adresini yazınız.

Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: denislici on June 26, 2006, 11:03:55 AM


  en üstte nasıl koyabiliriz ? ben gif koyabildim ama flash koyamadım....

Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on June 26, 2006, 11:08:59 AM
teman default ise index.template.php de bu kodları bul

Code: [Select]
if (empty($settings['header_logo_url']))
echo '
<span style="font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 140%; ">', $context['forum_name'], '</span>';
else
echo '
<img src="', $settings['header_logo_url'], '" style="margin: 4px;" alt="', $context['forum_name'], '" />';

echo '
</td>
<td align="right" class="catbg">
<img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="margin: 2px;" alt="" />

bunlar ile değiştir
Code: [Select]
echo'<center>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
</center>
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Julian on July 02, 2006, 09:24:46 AM
elimde banner.swf die bişi var onu nası koyucam biraz daha basitleştirilmiş anlatım yapabilir misiniz?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 02, 2006, 09:26:01 AM
İlk Önce Banneri Yerleştirmek İstediğiniz Yeri Belirleyin.
daha sonra flashı eklemek istediğiniz yere bu kodları echo' ve '; arasına yazın.

daha basit ne gibi bir anlatım oalbilir ki ilk cumleye gore post atarsan daha rahat yanıt bulabilirsin sorularına...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Julian on July 02, 2006, 09:29:20 AM
<param name="movie" value="flash adresi">

buraya flashın konumunu yazınca oluyo mu bunu öğrenmek istiyorum yoksa daha ek olarak şunları felan yaptın gibi sorular var mı?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Onur on July 02, 2006, 09:30:03 AM
flash banneri upload edip koydum beyaz olarak cıktı hosta adıp adresi yazdım yine olmadı :-X
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 02, 2006, 09:30:36 AM
sadece orası değil orda iki tane yer var...
<embed src="flash adresi" quality="high"
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Julian on July 02, 2006, 09:46:43 AM
ben şu şekilde yaptım

Code: [Select]
echo'
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
';

ve şu hatayı aldım

Code: [Select]
Template Parse Error!
There was a problem loading the /Themes/default/index.template.php template or language file. Please check the syntax and try again - remember, single quotes (') often have to be escaped with a slash (\). To see more specific error information from PHP, try accessing the file directly.

You may want to try to refresh this page or use the default theme.
parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';'
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 02, 2006, 09:52:22 AM
echo' ve en sondaki '; ifadelerini kaldırıp bir dene...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Julian on July 02, 2006, 09:57:19 AM
tmm oldu bide ortalamam lazım bunu aşşğıdaki koda ekliyipde verirsen çok sevinirim ben şimdi beceremem

Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 02, 2006, 10:02:03 AM
Code: [Select]
<center><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="http://preview4.awardspace.com/baane.com/Themes/default/banner.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object></center>

al bakalım bir dene...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Julian on July 02, 2006, 10:07:28 AM
tmm oldu Arbalot yuPpii benimde flash bannerim var  :D
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Sbri on July 02, 2006, 12:40:27 PM
Ben flash değilde jpg veya gif eklemek istiyorum ne yapmalıyım?  en üstte smfnin logosu nu kaldırıp sadece kendi hazırladığım banneri eklemek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 02, 2006, 12:58:50 PM
forumda arama yaparak başlayabilirsin bu işe bununla ilgili bir cok konu var...
bu konuyu dokumantasyonlara yayınlamadan olmayacak zaten...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: ByGeCe on July 04, 2006, 03:30:55 AM
teman default ise index.template.php de bu kodları bul

Code: [Select]
if (empty($settings['header_logo_url']))
echo '
<span style="font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 140%; ">', $context['forum_name'], '</span>';
else
echo '
<img src="', $settings['header_logo_url'], '" style="margin: 4px;" alt="', $context['forum_name'], '" />';

echo '
</td>
<td align="right" class="catbg">
<img src="', $settings['images_url'], '/smflogo.gif" style="margin: 2px;" alt="" />

bunlar ile değiştir
Code: [Select]
echo'<center>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
</center>

bunları yapalım fakat o kodu silmeden yani hem gifler gözüksün hemde flas olurmu
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: ByGeCe on July 04, 2006, 03:42:05 PM
arkadaşlar hem gifler gözüksün hemde flas olurmu ve nasıl olur tşk
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: ByGeCe on July 05, 2006, 02:56:32 PM
arkadaşlar bu konu ile ilgilibişiy bilen yokmu?24 saat geçti valla  :'( :-\
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 05, 2006, 03:05:44 PM
sadece
Code: [Select]
if (empty($settings['header_logo_url']))
echo '
<span style="font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 140%; ">', $context['forum_name'], '</span>';
else
echo '
<img src="', $settings['header_logo_url'], '" style="margin: 4px;" alt="', $context['forum_name'], '" />';
surayı silerek yapabilirsin
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Onur on July 05, 2006, 03:56:36 PM
arbolat peki boyutunu tam olarak nasıl ayarlıcaz ordaki oranları yükseltince kenarda beyazlıklar oluyo?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 05, 2006, 04:17:54 PM
flashın en ve boyunu tespit ederek
width="760" height="120">
burdaki değerlere onları girebilirsin...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 12, 2006, 01:12:51 PM
Code: [Select]
CWSĞF

MÍ-=½}ıƒCÃ#Ó3³só ß—6·¶wvìıÜ?8;¿øõûò
v}ó‡€ò_<ÿG^^Ȩ¨(¨şğBBöşÓ
Mí\÷YĞ‚aØPïM§(è
æ—P$ñæYPT›~©4ÕÄW嗀S*6Å)ê
ØGúy¬ù"̱ר}¼2×

elimde button1 diye dosya var ftpden edit yapıyorum bu şekil çıkıyor. bana bunu veriyor yahu anlamadım bişey bu dosyayı ana dizinemi atacağım bu kodu reklam koymak istediğim yeremi koyucam bak arbolat 2 hafta önce istedim bu yardımı dosyayı hemen paylastaydı silmişsin ben yardım istiyorum engel değil lütfen bana yardımcı olur musun? kibarca konuşuyorum lütfen diyip rica ediyorum.
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 12, 2006, 03:35:32 PM
sen niye resim dosyasını text editoru ile edit yapama çalışıyorsun veya her ne ise?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 12, 2006, 08:05:42 PM
flas olarak nasıl ekliyeceğim hakkında bilgim yok. Elimde sadece button1 adlı dosya var. Senin anlattığını uygulayacağım ama anlamadığım noktolar var.

Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>

Code: [Select]
<param name="movie" value="flash adresi">
1.) Eklemek istediğiniz flasın tam adresi yazın demişsin tam adresini bilmiyorum dosya var. bunu belirttim. tam adresini çıkarmam için dosyada ne yapmam lazım öyleyse?

2.) Bu dosyayı forumun kurulu ana dizinemi yoksa default klösörüne mi atacağım?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 01:28:14 AM
bak bahadır bunca zamandır burdasın hala flashın tam adresi gibi bir kavramı anlayamıyorsan sana diyecek birşeyim yoktur.

o button1 isimli dosyanı al bir ftp programı aracılıgı ile ana dizine at.
boylece flash adres olan kısım www.keyifforum.com/button1.swf oldu


o button1 isimli dosyanı al bir ftp programı aracılıgı ile ana dizindeki images klasorune at.
boylece flash adres olan kısım www.keyifforum.com/images/button1.swf oldu
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 01:55:05 AM
Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="www.keyifforum.com/images/buton1.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>

beyaz olarak çıktı ne yapmam gerekiyor?

bannerleri dediğin yerlere attım bunlar oluştu.

http://www.keyifforum.com/buton1.swf
http://www.keyifforum.com/images/buton1.swf
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 02:01:52 AM
demek ki anlattık larımı tam uygulamamışsın....iyi bak kodlara orda 2 yere mi yazıyorsun flashın adresini..?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 02:16:43 AM
iki yere yazdım yine olmadı. sayfaya sürekli ben böyle olmadı olmadı yazıcağıma tam olarak sebebini bulup düzeltmeyi denesen bi teşekkür etsem hem sayfa kirlenmemiş olsa ben mesajlarımı sürekli siliyorum dikkat edersen.. lütfen güzel bir türkçe plakform alanımız olsun istiyorum birazda siz gayret etmeme yardımcı olun flood konuşmalarına mağrum kalmayalım canım

Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="150" height="120">
  <param name="movie" value="www.keyifforum.com/images/buton1.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="http://www.keyifforum.com/images/buton1.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 02:23:27 AM
kodları echo ' ve '; arasında yazıyorsun değil mi?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 02:25:06 AM
denedim vakat ozaman template hatası veriyor malesef.
kodları yannış düzenlemiş olabilir miyim bi göz atsan kodda sorun vardır muhakkak. bir arkadaşada öyle olmuş sorununu düzeltmiş :)
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 02:26:36 AM
kodlarını inceledim bahadır bu kodları dogru yere echo arasında yazdıgında gayet başarılı çalışıyor.
sen yanlış bir yere eklemeye çalışıyorsun sanırım...
tam oalrak nereye eklemeye çalışıyon resim li bi anlat bakam...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 02:43:48 AM
Düzelttim arbolat burdaki tüm mesajları sil lütfen benle senin yazdıklarını ben sana güzel bir soru sorcam :)

ben kodu tekrar düzenledimde çalıştı yannış yapmışım deminen :)

sorumu sorimde sen gereksiz konuşmaları silersin şimdi ben o benneri www.ticketturk.com sitesine gitmesini istiyorum tıklandığında bunun için bilgine ihtiyacım var vede bannerin boyunu biraz büyüte bilme şansım var mı alttan ve üstten büyütmek.  :)


Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 02:51:01 AM
width="760" height="120">
burdan boyutu ile oynama yapabilirsin.
link vermek içinse o kodların basına
<a href="www.ticketturk.com">
sonuna da
</a> koy
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 03:04:57 AM
<a target="_blank" href=" www.ticketturk.com"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="150" height="120">
  <param name="movie" value="http://www.keyifforum.com/buton1.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="http://www.keyifforum.com/buton1.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object></a>

Ayrı pencerede açtıramadım ya
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 03:06:27 AM
target="_blank" olanı _self olarak değiştir...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 03:11:59 AM
target="_self" değiştirdim gene bişey olmadı bannerin üstüne geldiğimde

www.keyifforum.com/www.ticketturk.com olarak bitişik çıkıyor. tıkladığımda ticketturk sitesine gidiyor.. ayrı bir pencerede açılmadı
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 03:18:12 AM
olmuş ya işte...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 03:21:34 AM
olmuş mu bende olmuş gözükmüyor ama arbolatcım emin misin?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Arbalot on July 13, 2006, 03:22:35 AM
orda bi ticket banneri var ona tıklıyorsun aynı sayfada o ticketin sitesi acılıyor..
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 03:25:10 AM
ya delircem sizin gibi sakin olamıyorum firefoxta yana doğru kaymış kocaman gösteriyor IE'de normal boyutta ayarladığım boyutta gösteriyor
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BAHADIR on July 13, 2006, 03:27:25 AM
düzelttim galiba o boyutla oynayınca düzeldi firefoxta ohhhhhh
ama hala ayrı pencerede açamadık?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: burock93 on August 01, 2006, 06:03:49 PM
peki flash banner çok fazla bandwith yemez mi? bu konuda bilgi almak istiyorum! ??
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: SenSa on August 08, 2006, 12:37:44 PM
peki flash banner çok fazla bandwith yemez mi? bu konuda bilgi almak istiyorum! ??
Dostum bunu bilmem ama çok bandwith yer die düşünüosan swfni herhangi bir free hosttan acc alıp ftp ile atar onun linkini yapıştırırsın bannerda bi gecikme olmaz merak etme çabuk yüklenir :)mesela lycos'a atabilirisn ;)
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: habire on August 26, 2006, 12:19:07 PM
Flash banneri en alta eklemek için banner kodlarını nereye yapıştırmalıyım???
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: inan on November 05, 2006, 07:03:03 AM
(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg296.imageshack.us%2Fimg296%2F8012%2Fvvvvmz4.png&hash=634d25a8b06f93782523de3b0b1511fa) (http://imageshack.us)

logo bu hale geldi lütfen yardım edin bunu nasıl düzeltecem editlenmiş defult tema kullanıyor.pek fazla bir bilgim yok
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Champion78 on November 24, 2006, 07:48:25 AM
eywallah kardeş güzel paylaşım saolasın
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: inan on November 26, 2006, 05:27:15 AM
Code: [Select]
echo'<center>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
<param name="movie" value="http://www.ebrin.net/domains/ebrin.net/public_html/board/Themes/default/images/banner.swf">
<param name="quality" value="high">
<embed src="http://www.ebrin.net/domains/ebrin.net/public_html/board/Themes/default/images/banner.swf/" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>
</center>



bunu ekliyorum fakat olmuyor saddece beyaz bir alan çıkıyor (en tepeye eklemek isityorum)
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: hkocakli on December 02, 2006, 04:47:15 AM
arkadaslar flsh banner kodlarını yönetim panelinden koyma şansımız varmı? biliyormusunuz
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: SenSa on December 08, 2006, 11:51:48 AM
Hayır öyle bir şansın yok modlarla falan olabilir o konuda arkadaşlar yardımcı olurlar ben pek ilgilenemiorum son 1-2 aydır bu işlerle :(kendin kodlarla yapmalısın index.template.php içinde gezin biraz :)
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: mrslgl2345 on December 13, 2006, 10:43:22 AM
Beyler benımde bir sorum var ben formuma haber akan flash yüklemek sitiyorum habersitesinden kodu aldım fakat nereye yapıştıracağımı bilmiyorum...Hangi dosyanın içinde nereye nasıl uygulacam??
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BLaCKDeViL on December 14, 2006, 03:17:11 AM
Peki colatesi_v3 için ne yapmamız gerek ? anlatırsan minnettar kalırım  :D
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: BLaCKDeViL on December 14, 2006, 07:27:44 AM
Kimse Bakmıyomu ?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: WwW.CaNLaLeLeR.NeT on January 08, 2007, 12:38:44 PM
arkadaşlar benim tema 7dana bunda nasıl yapabilirm
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: mayloglu on February 26, 2007, 09:01:38 AM
bende çöl ateşi teması var. dediğiniz yere giriyorum ama o kodlar yok? ne yapmam gerekiyor?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: sazan on March 03, 2007, 06:14:26 AM
sıradan gif animasyonu için kodlari verebilirmisiniz? forum un en üstünde üst banner ortada olsun
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: izmir_LEE on March 03, 2007, 10:14:30 AM
Gif banner: <img src="DOSYAM.gif" align="center" width="GENİŞLİK" height="YÜKSEKLİK">
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: SenSa on March 03, 2007, 01:51:14 PM
sıradan gif animasyonu için kodlari verebilirmisiniz? forum un en üstünde üst banner ortada olsun
Ortada olmasını istiosan izmir_LEE nickli arkadaşın werdiği kodların başına <center>
sonunda </center> koy echolara dikkat ederek yap tabi ;)
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: kalpazan41 on March 04, 2007, 11:49:17 AM
ben koydum herşey tamam ama flash oynamıyo..nasıl halledebilrz bunu...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: kalpazan41 on March 05, 2007, 01:15:28 PM
şimdi bi yanlşlk var mı diye tekrar baktım herşey normal ama flash siyah olarak görünüyo..hareket yok...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: izmir_LEE on March 06, 2007, 04:40:24 AM
SWF dosyasını Flash 8 & MX ile kendin hazırladıysan Preferences kısmından Loop ve Play kısımlarının işaretli olduğundan emin ol. File menusunden Publish Settings kısmında yazar. Oralarda bir yerlerde.
Eğer yine düzelmiyorsa, flash playerı güncelle veya kaldırıp tekrar yükle.
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: kalpazan41 on March 06, 2007, 02:21:53 PM
SWF dosyasını Flash 8 & MX ile kendin hazırladıysan Preferences kısmından Loop ve Play kısımlarının işaretli olduğundan emin ol. File menusunden Publish Settings kısmında yazar. Oralarda bir yerlerde.
Eğer yine düzelmiyorsa, flash playerı güncelle veya kaldırıp tekrar yükle.

flashın adresini ie ye yazınca oluyo ama banner olarak koyunca olmadı...artık gif falan yapıcaz..daha sorna bakarım..flash olmıcak gibi..canımı sıktı..
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: masum_avcisi on March 12, 2007, 07:13:04 PM
paylasimlariniz için saolun
 
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: sakli_duslerr on April 19, 2007, 04:45:08 PM
navbar bölümüne bir flash eklemek istiyorum ama tam olarak nereyi editlemem gerekiyor ?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: TRnative.com on April 23, 2007, 09:42:41 AM
teşekkürler...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: vahtxx on June 30, 2007, 07:11:07 PM
Yaptım ama forum u büyütüyor yani kaya doru kaydırma çubuğu ve yazı boyutu büyüdü çözümü nasıl?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: izmirli_ on July 01, 2007, 03:51:52 AM
Yaptım ama forum u büyütüyor yani kaya doru kaydırma çubuğu ve yazı boyutu büyüdü çözümü nasıl?

Flashı küçült...Yada koddaki değerleri kendi flashına göre ayarla...
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: matematik on October 16, 2007, 05:31:57 PM
opera ve firefox da acilmiyor bunun icin ne yapabiliriz arkadaslar
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Hoochie Coochie Man on February 05, 2008, 06:59:35 PM
Akılsız kafam :)
Teşekkürler @Arbalot..
The Four Colors temasını yapmak için (butonları eklemek için) bu bilgiyi deli gibi arıyodum internette.. meğer yanıbaşımdaymış, bundan sonra dökümantasyonu iyi inceleyeceğim, bana ders oldu..

Birşey soracağım,
Bu verdiğin kodlar XHTML hatası veriyormu, çünkü benim gördüğüm ve denediğim hepsi XHTML hatasını verdi. Ancak internetin en ücra köşelerinde bulduğum tüyo ile temamı onaylatabildim. Yoksa flash butonlar nedeniyle onaylanmıyordu..
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: minnik on February 07, 2008, 05:23:25 PM
Ad managementi ekledim ama herkes görmüyormuş bu konuda  bilgisi olan varmı?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: mattrock on April 04, 2008, 08:18:01 AM
ya arkadaşlar siteye banner eklemek istiyorum ama bannermod 2.0 nerden bulabilirim bana yaprımcı olurmusunuz lütfen....
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: merhabalar on May 02, 2008, 02:32:27 PM
ya mıllet tum forumu okkudum herkes buraya yonlenırıyor ama ben Classic YaBB SE Theme kullanıyorum ve dedıgınız kodları bulamıyorum...flash eklemem lazım
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Evo™ on May 02, 2008, 02:51:40 PM
index.template.php ni ekte bi koyda bakalım senin logonun kodları nerdeymiş.
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: rawsan on June 03, 2008, 11:28:23 PM
imageshack'a bile upload ettim olmadı sağ tıklayınca "Movie no loaded" çıkıyor
Title: bu biraz zor gibi ama, düzenlemem gerek..
Post by: darkblack323 on August 12, 2008, 09:37:54 AM
haeaderin olduğu yere "swf" koymak istiyorum. Giriş Çıkış vb kutucuklarını oradan kaldırıp Anasayfa Giriş Kayıt yazan yerin yanına koymak istiyorum. Ara butonuna gerek yok oradan kaldırmak istiyorum  :-[

bir de sayfayı genişletmek istiyorum

ama nasıl yapılacağını bi bilsem :(

(https://www.simplemachines.org/community/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fresimyukle.biz%2Fimage%2F892039083.jpeg&hash=6f9cd9f94ec3550ff91f26e58635c936)


Code: [Select]
<?php
// Version: 1.1; index

/* This template is, perhaps, the most important template in the theme. It
contains the main template layer that displays the header and footer of
the forum, namely with main_above and main_below. It also contains the
menu sub template, which appropriately displays the menu; the init sub
template, which is there to set the theme up; (init can be missing.) and
the linktree sub template, which sorts out the link tree.

The init sub template should load any data and set any hardcoded options.

The main_above sub template is what is shown above the main content, and
should contain anything that should be shown up there.

The main_below sub template, conversely, is shown after the main content.
It should probably contain the copyright statement and some other things.

The linktree sub template should display the link tree, using the data
in the $context['linktree'] variable.

The menu sub template should display all the relevant buttons the user
wants and or needs.

For more information on the templating system, please see the site at:
http://www.simplemachines.org/
*/

// Initialize the template... mainly little settings.
function template_init()
{
global $context$settings$options$txt;

/* Use images from default theme when using templates from the default theme?
if this is 'always', images from the default theme will be used.
if this is 'defaults', images from the default theme will only be used with default templates.
if this is 'never' or isn't set at all, images from the default theme will not be used. */
$settings['use_default_images'] = 'never';

/* What document type definition is being used? (for font size and other issues.)
'xhtml' for an XHTML 1.0 document type definition.
'html' for an HTML 4.01 document type definition. */
$settings['doctype'] = 'xhtml';

/* The version this template/theme is for.
This should probably be the version of SMF it was created for. */
$settings['theme_version'] = '1.1.4';

/* Set a setting that tells the theme that it can render the tabs. */
$settings['use_tabs'] = true;

/* Use plain buttons - as oppossed to text buttons? */
$settings['use_buttons'] = true;

/* Show sticky and lock status seperate from topic icons? */
$settings['seperate_sticky_lock'] = true;
}

// The main sub template above the content.
function template_main_above()
{
global $context$settings$options$scripturl$txt$modSettings;

// Show right to left and the character set for ease of translating.
echo '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"'
$context['right_to_left'] ? ' dir="rtl"' '''><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset='
$context['character_set'], '" />
<meta name="description" content="'
$context['page_title'], '" />', empty($context['robot_no_index']) ? '' '
<meta name="robots" content="noindex" />'
'
<meta name="keywords" content="PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum" />
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="'
$settings['default_theme_url'], '/script.js?fin11"></script>
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var smf_theme_url = "'
$settings['theme_url'], '";
var smf_images_url = "'
$settings['images_url'], '";
var smf_scripturl = "'
$scripturl'";
var smf_iso_case_folding = '
$context['server']['iso_case_folding'] ? 'true' 'false'';
var smf_charset = "'
$context['character_set'], '";
// ]]></script>
<title>'
$context['page_title'], '</title>';

// The ?fin11 part of this link is just here to make sure browsers don't cache it wrongly.
echo '
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="'
$settings['theme_url'], '/style.css?fin11" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="'
$settings['default_theme_url'], '/print.css?fin11" media="print" />';

/* Internet Explorer 4/5 and Opera 6 just don't do font sizes properly. (they are big...)
Thus, in Internet Explorer 4, 5, and Opera 6 this will show fonts one size smaller than usual.
Note that this is affected by whether IE 6 is in standards compliance mode.. if not, it will also be big.
Standards compliance mode happens when you use xhtml... */
if ($context['browser']['needs_size_fix'])
echo '
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="'
$settings['default_theme_url'], '/fonts-compat.css" />';

// Show all the relative links, such as help, search, contents, and the like.
echo '
<link rel="help" href="'
$scripturl'?action=help" target="_blank" />
<link rel="search" href="' 
$scripturl '?action=search" />
<link rel="contents" href="'
$scripturl'" />';

// If RSS feeds are enabled, advertise the presence of one.
if (!empty($modSettings['xmlnews_enable']))
echo '
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="'
$context['forum_name'], ' - RSS" href="'$scripturl'?type=rss;action=.xml" />';

// If we're viewing a topic, these should be the previous and next topics, respectively.
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<link rel="prev" href="'
$scripturl'?topic='$context['current_topic'], '.0;prev_next=prev" />
<link rel="next" href="'
$scripturl'?topic='$context['current_topic'], '.0;prev_next=next" />';

// If we're in a board, or a topic for that matter, the index will be the board's index.
if (!empty($context['current_board']))
echo '
<link rel="index" href="' 
$scripturl '?board=' $context['current_board'] . '.0" />';

// We'll have to use the cookie to remember the header...
if ($context['user']['is_guest'])
$options['collapse_header'] = !empty($_COOKIE['upshrink']);
// Output any remaining HTML headers. (from mods, maybe?)
echo $context['html_headers'], '
<!--[if lt IE 7.]>
<script defer type="text/javascript" src="' 
$settings['theme_url'] , '/hfg.js"></script>
<![endif]-->'
;

echo '
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
 var myfontsize = '
, empty($options['myfontsize']) ? '\'90\'' '\'' $options['myfontsize']. '\'' ';
 function setfontsize(size)
 {'
;

  // Guests don't have theme options!!
  if ($context['user']['is_guest'])
 echo '
document.cookie = "upshrink=" + (mode ? 1 : 0);'
;
  else
 echo '
smf_setThemeOption("collapse_leftbar", mode ? 1 : 0, null, "'
$context['session_id'], '");';
  echo '
document.getElementById("upshrinkLeftbar").src = smf_images_url + (mode ? "/upshrink2.gif" : "/upshrink.gif");

document.getElementById("leftbarHeader").style.display = mode ? "none" : "";

current_leftbar = mode;
 }
 // ]]></script>
 <script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
 var current_rightbar = '
, empty($options['collapse_rightbar']) ? 'false' 'true'';

 function shrinkHeaderRightbar(mode)
 {'
;

  // Guests don't have theme options!!
  if ($context['user']['is_guest'])
 echo '
document.cookie = "upshrink=" + (mode ? 1 : 0);'
;
  else
 echo '
smf_setThemeOption("collapse_rightbar", mode ? 1 : 0, null, "'
$context['session_id'], '");';

  echo '
document.getElementById("upshrinkRightbar").src = smf_images_url + (mode ? "/upshrink2.gif" : "/upshrink.gif");

document.getElementById("rightbarHeader").style.display = mode ? "none" : "";

current_rightbar = mode;
 }
  // ]]></script>

<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var current_header = '
, empty($options['collapse_header']) ? 'false' 'true'';

function shrinkHeader(mode)
{'
;

// Guests don't have theme options!!
if ($context['user']['is_guest'])
echo '
document.cookie = "upshrink=" + (mode ? 1 : 0);'
;
else
echo '
smf_setThemeOption("collapse_header", mode ? 1 : 0, null, "'
$context['session_id'], '");';

echo '
document.getElementById("upshrink").src = smf_images_url + (mode ? "/upshrink2.gif" : "/upshrink.gif");

document.getElementById("upshrinkHeader").style.display = mode ? "none" : "";
document.getElementById("upshrinkHeader2").style.display = mode ? "none" : "";

current_header = mode;
}
// ]]></script>'
;

// the routine for the info center upshrink
echo '
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
var current_header_ic = '
, empty($options['collapse_header_ic']) ? 'false' 'true'';

function shrinkHeaderIC(mode)
{'
;

if ($context['user']['is_guest'])
echo '
document.cookie = "upshrinkIC=" + (mode ? 1 : 0);'
;
else
echo '
smf_setThemeOption("collapse_header_ic", mode ? 1 : 0, null, "'
$context['session_id'], '");';

echo '
document.getElementById("upshrink_ic").src = smf_images_url + (mode ? "/expand.gif" : "/collapse.gif");

document.getElementById("upshrinkHeaderIC").style.display = mode ? "none" : "";

current_header_ic = mode;
}
// ]]></script>
</head>
 <body>
  <div id="boyutlar">
<div id="yankenar">
 <div id="yankenar-l">
  <div id="header">
  <div id="userarea">'
;
if ($context['user']['is_logged'])
{
echo '
<b>'
$txt['hello_member_ndt'], ' '$context['user']['name'], '</b><br />';

// Only tell them about their messages if they can read their messages!
if ($context['allow_pm'])
echo $txt[152], ' <a href="'$scripturl'?action=pm">'$context['user']['messages'], ' '$context['user']['messages'] != $txt[153] : $txt[471], '</a>'$txt['newmessages4'], ' '$context['user']['unread_messages'], ' '$context['user']['unread_messages'] == $txt['newmessages0'] : $txt['newmessages1'] , '.<br />';

echo '
<a href="'
$scripturl'?action=unread">'$txt['unread_since_visit'], '</a><br />
<a href="'
$scripturl'?action=unreadreplies">'$txt['show_unread_replies'], '</a><br />';

}
// Otherwise they're a guest - this time ask them to either register or login - lazy bums...
else
{
echo '
'
$txt['welcome_guest'], '
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="'
$settings['default_theme_url'], '/sha1.js"></script>
<form action="'
$scripturl'?action=login2" method="post" accept-charset="'$context['character_set'], '" style="margin: 4px 0;"', empty($context['disable_login_hashing']) ? ' onsubmit="hashLoginPassword(this, \'' $context['session_id'] . '\');"' '''>
<input type="text" name="user"  size="10" />
<input type="password" name="passwrd"  size="10" />
<input type="submit" value="'
$txt[34], '" />
<input type="hidden" name="hash_passwrd" value="" />
</form>'
$context['current_time'],'<br />';
}

echo '
</div>
<div id="arama">'
;
echo '
<form action="'
$scripturl'?action=search2" method="post" accept-charset="'$context['character_set'], '" style="margin: 0;">
<a href="'
$scripturl'?action=search;advanced"><img src="'.$settings['images_url'].'/filter1.png" align="middle" style="margin: 0 1ex;" alt="" /></a>
<input type="text" name="search" value="" style="width: 110px;" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="'
$txt[182], '" style="width: 11ex;" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />'
;


 // Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
 echo '
<input type="hidden" name="topic" value="'
$context['current_topic'], '" />';

 // If we're on a certain board, limit it to this board ;).
 elseif (!empty($context['current_board']))
 echo '
<input type="hidden" name="brd['
$context['current_board'], ']" value="'$context['current_board'], '" />';

echo '
</form>
</div>
<a href="'
.$scripturl.'" title=""><span id="logo">&nbsp;</span></a>';
echo '
</div>
<div id="menutaban">
'
,template_menu(),'
  </div>
  <div id="frmust">'
;


}

function 
template_main_below()
{
global $context$settings$options$scripturl$txt;


  echo '
</div>'
;

// Show the "Powered by" and "Valid" logos, as well as the copyright. Remember, the copyright must be somewhere!
echo '
<div id="altk">
<div id="altky">
<span class="altky">'
theme_copyright(), '
<br />Theme Mysterious by <a href="http://www.fussilet.com"><b>Fussilet.com</b></a></span>'
;

// Show the load time?
if ($context['show_load_time'])
echo '
<br /><span class="smalltext">'
$txt['smf301'], $context['load_time'], $txt['smf302'], $context['load_queries'], $txt['smf302b'], '</span>';

// This is an interesting bug in Internet Explorer AND Safari. Rather annoying, it makes overflows just not tall enough.
if (($context['browser']['is_ie'] && !$context['browser']['is_ie4']) || $context['browser']['is_mac_ie'] || $context['browser']['is_safari'] || $context['browser']['is_firefox'])
{
// The purpose of this code is to fix the height of overflow: auto div blocks, because IE can't figure it out for itself.
echo '
<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA['
;

// Unfortunately, Safari does not have a "getComputedStyle" implementation yet, so we have to just do it to code...
if ($context['browser']['is_safari'])
echo '
window.addEventListener("load", smf_codeFix, false);

function smf_codeFix()
{
var codeFix = document.getElementsByTagName ? document.getElementsByTagName("div") : document.all.tags("div");

for (var i = 0; i < codeFix.length; i++)
{
if ((codeFix[i].className == "code" || codeFix[i].className == "post" || codeFix[i].className == "signature") && codeFix[i].offsetHeight < 20)
codeFix[i].style.height = (codeFix[i].offsetHeight + 20) + "px";
}
}'
;
elseif ($context['browser']['is_firefox'])
echo '
window.addEventListener("load", smf_codeFix, false);
function smf_codeFix()
{
var codeFix = document.getElementsByTagName ? document.getElementsByTagName("div") : document.all.tags("div");

for (var i = 0; i < codeFix.length; i++)
{
if (codeFix[i].className == "code" && (codeFix[i].scrollWidth > codeFix[i].clientWidth || codeFix[i].clientWidth == 0))
codeFix[i].style.overflow = "scroll";
}
}'
;
else
echo '
var window_oldOnload = window.onload;
window.onload = smf_codeFix;

function smf_codeFix()
{
var codeFix = document.getElementsByTagName ? document.getElementsByTagName("div") : document.all.tags("div");

for (var i = codeFix.length - 1; i > 0; i--)
{
if (codeFix[i].currentStyle.overflow == "auto" && (codeFix[i].currentStyle.height == "" || codeFix[i].currentStyle.height == "auto") && (codeFix[i].scrollWidth > codeFix[i].clientWidth || codeFix[i].clientWidth == 0) && (codeFix[i].offsetHeight != 0 || codeFix[i].className == "code"))
codeFix[i].style.height = (codeFix[i].offsetHeight + 36) + "px";
}

if (window_oldOnload)
{
window_oldOnload();
window_oldOnload = null;
}
}'
;

echo '
// ]]></script>'
;
}

echo '
</div>

</div>'
;

// The following will be used to let the user know that some AJAX process is running
echo '
<div id="ajax_in_progress" style="display: none;'
$context['browser']['is_ie'] && !$context['browser']['is_ie7'] ? 'position: absolute;' '''">'$txt['ajax_in_progress'], '</div>';

echo 
'
</div></div></div>
</body></html>'
;
}

// Show a linktree. This is that thing that shows "My Community | General Category | General Discussion"..
function theme_linktree()
{
global $context$settings$options;

echo '<div class="nav" style="font-size: smaller; margin-bottom: 2ex; margin-top: 2ex;">';

// Each tree item has a URL and name. Some may have extra_before and extra_after.
foreach ($context['linktree'] as $link_num => $tree)
{
// Show something before the link?
if (isset($tree['extra_before']))
echo $tree['extra_before'];

// Show the link, including a URL if it should have one.
echo '<b>'$settings['linktree_link'] && isset($tree['url']) ? '<a href="' $tree['url'] . '" class="nav">' $tree['name'] . '</a>' $tree['name'], '</b>';

// Show something after the link...?
if (isset($tree['extra_after']))
echo $tree['extra_after'];

// Don't show a separator for the last one.
if ($link_num != count($context['linktree']) - 1)
echo '&nbsp;>&nbsp;';
}

echo '</div>';
}

// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
global $context$settings$options$scripturl$txt;

// Work out where we currently are.
$current_action 'home';
if (in_array($context['current_action'], array('admin''ban''boardrecount''cleanperms''detailedversion''dumpdb''featuresettings''featuresettings2''findmember''maintain''manageattachments''manageboards''managecalendar''managesearch''membergroups''modlog''news''optimizetables''packageget''packages''permissions''pgdownload''postsettings''regcenter''repairboards''reports''serversettings''serversettings2''smileys''viewErrorLog''viewmembers')))
$current_action 'admin';
if (in_array($context['current_action'], array('search''admin''calendar''profile''mlist''register''login''help''pm')))
$current_action $context['current_action'];
if ($context['current_action'] == 'search2')
$current_action 'search';

if ($context['current_action'] == 'theme')
$current_action = isset($_REQUEST['sa']) && $_REQUEST['sa'] == 'pick' 'profile' 'admin';

// Are we using right-to-left orientation?
if ($context['right_to_left'])
{
$first 'last';
$last 'first';
}
else
{
$first 'first';
$last 'last';
}

// Show the start of the tab section.
echo '
  <ul class="menu">'
;
  
// Show the [home] button.
echo '<li'$current_action == 'home' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'"><b>' $txt[103] , '</b></a></li>';

// Show the [help] button.
echo '<li'$current_action == 'help' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=help"><b>' $txt[119] , '</b></a></li>';

// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo '<li'$current_action == 'search' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=search"><b>' $txt[182] , '</b></a></li>';

// Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
if ($context['allow_admin'])
echo '<li'$current_action == 'admin' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=admin"><b>' $txt[2] , '</b></a></li>';

// Edit Profile... [profile]
if ($context['allow_edit_profile'])
echo '<li'$current_action == 'profile' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=profile"><b>' $txt[79] , '</b></a></li>';

// Go to PM center... [pm]
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
 echo '<li'$current_action == 'pm' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=pm"><b>' $txt['pm_short'] , ' '$context['user']['unread_messages'] > '[<strong>'$context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' '' '</b></a></li>';

// The [calendar]!
if ($context['allow_calendar'])
echo '<li'$current_action == 'calendar' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=calendar"><b>' $txt['calendar24'] , '</b></a></li>';

// the [member] list button
if ($context['allow_memberlist'])
echo '<li'$current_action == 'mlist' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=mlist"><b>' $txt[331] , '</b></a></li>';

// If the user is a guest, show [login] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li'$current_action == 'login' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=login"><b>' $txt[34] , '</b></a></li>';

// If the user is a guest, also show [register] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li'$current_action == 'register' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=register"><b>' $txt[97] , '</b></a></li>';

// Otherwise, they might want to [logout]...
if ($context['user']['is_logged'])
echo '<li'$current_action == 'logout' ' class="chosen"' '''><a href="'$scripturl'?action=logout;sesc='$context['session_id'], '"><b>' $txt[108] , '</b></a></li>';
echo '
  </ul>'
;
}

// Generate a strip of buttons.
function template_button_strip($button_strip$direction 'top'$force_reset false$custom_td '')
{
global $settings$buttons$context$txt$scripturl;

// Create the buttons...
foreach ($button_strip as $key => $value)
{
if (isset($value['test']) && empty($context[$value['test']]))
{
unset($button_strip[$key]);
continue;
}
elseif (!isset($buttons[$key]) || $force_reset)
$buttons[$key] = '<a href="' $value['url'] . '" ' .( isset($value['custom']) ? $value['custom'] : '') . '>' $txt[$value['text']] . '</a>';

$button_strip[$key] = $buttons[$key];
}

if (empty($button_strip))
return '<td>&nbsp;</td>';

echo '
<td class="'
$direction == 'top' 'main' 'mirror''tab_' $context['right_to_left'] ? 'last' 'first' '">&nbsp;</td>
<td class="'
$direction == 'top' 'main' 'mirror''tab_back">'implode(' &nbsp;|&nbsp; '$button_strip) , '</td>
<td class="'
$direction == 'top' 'main' 'mirror''tab_' $context['right_to_left'] ? 'first' 'last' '">&nbsp;</td>';
}

?>


style

Code: [Select]
/* Normal, standard links. */

a:link {
color: #132C00;
text-decoration: none;
}
a:visited {
color: #132C00;
text-decoration: none;
}

a:hover {
text-decoration: underline;
}
/* Navigation links - for the link tree. */

.nav, .nav:link, .nav:visited {
color: #000000;
text-decoration: none;
font-size: 12px;
}

a.nav:hover {
color: #cc3333;
text-decoration: underline;
}
/* Tables should show empty cells. */

table {
empty-cells: show;
}
/* By default (td, body..) use verdana in black. */

body, td, th, tr {
line-height: 150%;
font-family: Trebuchet MS;
color: #555555;
font-size: 12px;
}
/* The main body of the entire forum. */

body {
background: #D0F1FF url(images/bg.pngg) 0 0 repeat-x;
padding: 30px 0 0 0;
margin: 0;
}
/* Input boxes - just a bit smaller than normal so they align well. */

input, textarea, button {
color : #ffffff;
font-weight : 700;
border : 2px solid #0C5074;
background : #1174AB;
text-indent : 0.1cm;
}

input, button {
font-size: 100%;
}

textarea {
font-size: 100%;
color: #000000;
font-family: Trebuchet MS;
background: #C3BF5C;
}
/* All input elements that are checkboxes or radio buttons. */

input.check {}
/* Selects are a bit smaller, because it makes them look even better 8). */

select {
font-size: 100%;
font-weight: normal;
color: #000000;
font-family: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
/* Standard horizontal rule.. ([hr], etc.) */

hr, .hrcolor {
height: 1px;
border: 0;
color: #666666;
background-color: #d4d4d4;
}
/* No image should have a border when linked */

a img {
border: 0;
}
/* A quote, perhaps from another post. */

.quote {
color: #3a3a3a;
background: #D5D199;
border: 2px solid #454545;
margin: 1px;
padding: 1px;
font-size: x-small;
line-height: 1.4em;
}
/* A code block - maybe even PHP ;). */

.code {
color: #3a3a3a;
background-color: #fbede6;
/*font-family: "courier new", "times new roman", monospace;*/
font-size: x-small;
line-height: 1.3em;
/* Put a nice border around it. */
border: 2px solid #f1ccbb;
margin: 1px auto 1px auto;
padding: 1px;
width: 99%;
/* Don't wrap its contents, and show scrollbars. */
white-space: nowrap;
overflow: auto;
/* Stop after about 24 lines, and just show a scrollbar. */
max-height: 24em;
}
/* The "Quote:" and "Code:" header parts... */

.quoteheader, .codeheader {
color: #000000;
text-decoration: none;
font-style: normal;
font-weight: bold;
font-size: x-small;
line-height: 1.2em;
}
/* Generally, those [?] icons.  This makes your cursor a help icon. */

.help {
cursor: help;
}
/* /me uses this a lot. (emote, try typing /me in a post.) */

.meaction {
color: red;
}
/* The main post box - this makes it as wide as possible. */

.editor {
width: 96%;
}
/* Highlighted text - such as search results. */

.highlight {
background-color: yellow;
font-weight: bold;
color: black;
}
/* Alternating backgrounds for posts, and several other sections of the forum. */

.windowbg {
background: #D0F1FF;
}

.windowbg2 {
background: #D0F1FF;
}

.windowbg3 {
background: #D0F1FF;
}
/* the today container in calendar */

.calendar_today {
background-color: #f5f5f5;
}
/* These are used primarily for titles, but also for headers (the row that says what everything in the table is.) */

.titlebg, tr.titlebg th, tr.titlebg td, .titlebg2, tr.titlebg2 th, tr.titlebg2 td {
color: #454545;
font-style: normal;
background: #ADCEE7;
padding-left: 10px;
padding-right: 10px;
line-height: 15px;
}

.titlebg, .titlebg a:link, .titlebg a:visited {
font-weight: bold;
color: #404040;
font-style: normal;
font-size: 12px;
}

.titlebg a:hover {
color: #f1f1f1;
}
/* same as titlebg, but used where bold text is not needed */

.titlebg2 a:link, .titlebg2 a:visited {
color: #f4f4f4;
font-style: normal;
text-decoration: underline;
}

.titlebg2 a:hover {
text-decoration: underline;
}
/* This is used for categories, page indexes, and several other areas in the forum.
.catbg and .catbg2 is for boardindex, while .catbg3 is for messageindex and display headers*/

.catbg, tr.catbg td, .catbg3, tr.catbg3 td {
color: #3F6C78;
padding-left: 10px;
padding-right: 10px;
background: #D0F1FF url(images/catbg.gif) repeat-x;
height: 20px;
}

.catbg2, tr.catbg2 td {
color: #3F6C78;
padding-left: 10px;
padding-right: 10px;
background: #D0F1FF url(images/catbg.gif) repeat-x;
}

.catbg, .catbg2, .catbg3 {}

.catbg, .catbg2 {
font-weight: bold;
font-size: 12px;
}

.catbg3, tr.catbg3 td, .catbg3 a:link, .catbg3 a:visited {
font-size: 95%;
color: #3F6C78;
text-decoration: none;
}

.catbg a:link, .catbg a:visited, .catbg2 a:link, .catbg2 a:visited {
color: #3F6C78;
text-decoration: none;
}

.catbg a:hover, .catbg2 a:hover, .catbg3 a:hover {
text-decoration: underline;
}
/* This is used for tables that have a grid/border background color (such as the topic listing.) */

.bordercolor {
background-color: #E1F7FF;
padding: 0px;
}
/* This is used on tables that should just have a border around them. */

.tborder {
padding: 1px;
}
.box {
  background: #D0F1FF;
}
.boxtop {
  background: url(images/ne.gif) no-repeat top right;
}
.boxtop div {
  font-size: 0;
  height: 10px;
  background: url(images/nw.gif) no-repeat top left;
}
.boxbottom {
  background: url(images/se.gif) no-repeat bottom right;
}
.boxbottom div {
  font-size: 0;
  height: 10px;
  background: url(images/sw.gif) no-repeat bottom left;
}
.boxcontent {
  padding: 0px 10px 0px 10px;
}
/* Default font sizes: small (8pt), normal (10pt), and large (14pt). */

.smalltext {
font-size: 90%;
font-family:  Trebuchet MS, verdana, sans-serif;
}

.middletext {
line-height: 18px;
text-indent: 10px;
}

.normaltext {
font-size: small;
}

.largetext {
font-size: large;
}
/* Posts and personal messages displayed throughout the forum. */

.post, .personalmessage {
width: 100%;
overflow: auto;
line-height: 1.3em;
}
/* All the signatures used in the forum.  If your forum users use Mozilla, Opera, or Safari, you might add max-height here ;). */

.signature {
width: 100%;
overflow: auto;
padding-bottom: 3px;
line-height: 1.3em;
}
/* Sometimes there will be an error when you post */

.error {
color: red;
}
/* definitions for the main tab, active means the tab reflects which page is displayed */

.maintab_first, .maintab_back, .maintab_last, .maintab_active_first, .maintab_active_back, .maintab_active_last, .mirrortab_first, .mirrortab_back, .mirrortab_last, .mirrortab_active_first, .mirrortab_active_back, .mirrortab_active_last {
color: #070707;
vertical-align: top;
text-transform: uppercase;
}

.maintab_back, .maintab_active_back, .mirrortab_back, .mirrortab_active_back {
color: #090909;
text-decoration: none;
font-size: 9px;
font-family: tahoma, sans-serif;
padding: 5px 10px 5px 10px;
}

.maintab_first,.mirrortab_first {
display: none;
}

.maintab_back,.mirrortab_back {}

.maintab_last,.mirrortab_last {
display: none;
}

.maintab_active_first, .mirrortab_active_first {
display: none;
}

.maintab_active_back, .mirrortab_active_back {
background: #BEBA57;
border: solid 2px  #132C00;
}

.maintab_active_last, .mirrortab_active_last {
display: none;
}
/* how links behave in main tab. */

.maintab_back a:link, .maintab_back a:visited, .mirrortab_back a:link, .mirrortab_back a:visited {
color: #252525;
text-decoration: none;
font-weight: bold;
}

.maintab_active_back a:link, .maintab_active_back a:visited, .mirrortab_active_back a:link, .mirrortab_active_back a:visited {
color: #272727;
text-decoration: none;
font-weight: bold;
}

.maintab_back a:hover, .maintab_active_back a:hover, .mirrortab_back a:hover, .mirrortab_active_back a:hover {
text-decoration: underline;
}

/* The AJAX notifier */

#ajax_in_progress {
background: #32CD32;
color: white;
text-align: center;
font-weight: bold;
font-size: 18pt;
padding: 3px;
width: 100%;
position: fixed;
top: 0;
left: 0;
}

#boyutlar {
width: 750px;
min-width: 720px;
margin: 0 auto;
padding: 0;
}

#header {
position: relative;
height: 130px;
overflow: hidden;
background: #0089C7 url(./images/ustbanner.jpg) 0 0 repeat-x;
}
#logo {
position: absolute;
top: 0px;
left: 0px;
display: block;
width: 400px;
height: 110px;
cursor: pointer;
background:  url(./images/mayslogo.jpg) no-repeat;
margin-left: 7px;
 }

#userarea {
height: 73px;
float: center;
padding: 12px 25px 0 0;
text-align: right;
font-size: 1.0em;
color: #dddddd;
font-family: Trebuchet MS;
}

#userarea a:link, #userarea a:visited {
color: #eeeeee;
}

#userarea a:hover {
color: #cccccc;
text-decoration: underline;
}

#arama {
float: right;
padding: 15px;
margin: 0;
clear: both;
}
 
/* template menu */
#menutaban {
height: 28px;
font-size: 12px;
background: #D0F1FF url(./images/nav-bg.png) repeat-x;
}
.menu {
padding: 0 0 0 32px;
margin: 0;
list-style: none;
height: 35px;
background: rgb(207,241,253) url(./images/catbg.gif);
position: relative;
}

.menu li {
float:left;
}

.menu li a {
display: block;
float: left;
height: 35px;
line-height: 35px;
color: rgb(53,97,113);
text-decoration: none;
font-size: 12px;
font-family: Trebuchet MS, optima, serif;
font-weight: 800;
text-align: center;
padding:0 0 0 8px; cursor:pointer;
}

.menu li a b {
float: left;
display: block;
padding:0 16px 0 8px;
}

.menu li.chosen a {
color: rgb(30,30,30);
background: none;
}

.menu li.chosen a b {
background:  no-repeat right top;
}

.menu li a:hover {
color: #000;
background: rgb(178,206,207) url(./images/menu.jpg);
}

.menu li a:hover b {
background: no-repeat right top;
}
.menu li.chosen a:hover {
color: rgb(30,30,30);
background:  rgb(178,206,207) url(./images/menu2.jpg); 
cursor: default;
}

.menu li.chosen a:hover b {
background:  no-repeat right top;
}
 

#frmust {
padding: 10px;
margin: 0;
background: #B8DCF2 url(images/frmust.pngg) 0 0 repeat-x;
}

#altk {
background: #0089C7 url(./images/altb.jpg) 0 0 repeat-x;
border-top: solid 5px #D0F1FF;
}

#altky {
text-align: center;
padding: 10px;
color: #000;
font-size: 10px;
}

#altky a:link, #altky a:visited {
color: #000;
font-size: 10px;
}

#altky a:hover {
color: #000;
text-decoration: none;
border-bottom: solid 1px yellow;
font-size: 10px;
}


bilmiyorum yardım edebilir misiniz :-[
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Hoochie Coochie Man on August 12, 2008, 09:55:30 AM
index.template.php'de bulun
Code: [Select]
     <div id="userarea">';
   if ($context['user']['is_logged'])
   {
      echo '
                     <b>', $txt['hello_member_ndt'], ' ', $context['user']['name'], '</b><br />';

      // Only tell them about their messages if they can read their messages!
      if ($context['allow_pm'])
         echo $txt[152], ' <a href="', $scripturl, '?action=pm">', $context['user']['messages'], ' ', $context['user']['messages'] != 1 ? $txt[153] : $txt[471], '</a>', $txt['newmessages4'], ' ', $context['user']['unread_messages'], ' ', $context['user']['unread_messages'] == 1 ? $txt['newmessages0'] : $txt['newmessages1'] , '.<br />';

      echo '
                        <a href="', $scripturl, '?action=unread">', $txt['unread_since_visit'], '</a><br />
                        <a href="', $scripturl, '?action=unreadreplies">', $txt['show_unread_replies'], '</a><br />';

   }
   // Otherwise they're a guest - this time ask them to either register or login - lazy bums...
   else
   {
      echo '           
      ', $txt['welcome_guest'], '
      <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/sha1.js"></script>
      <form action="', $scripturl, '?action=login2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 4px 0;"', empty($context['disable_login_hashing']) ? ' onsubmit="hashLoginPassword(this, \'' . $context['session_id'] . '\');"' : '', '>
         <input type="text" name="user"  size="10" />
         <input type="password" name="passwrd"  size="10" />
         <input type="submit" value="', $txt[34], '" />
         <input type="hidden" name="hash_passwrd" value="" />
      </form>', $context['current_time'],'<br />';
   }

   echo '
   </div>
   <div id="arama">';
      echo '
                     <form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 0;">
                  <a href="', $scripturl, '?action=search;advanced"><img src="'.$settings['images_url'].'/filter1.png" align="middle" style="margin: 0 1ex;" alt="" /></a>
                  <input type="text" name="search" value="" style="width: 110px;" />&nbsp;
                  <input type="submit" name="submit" value="', $txt[182], '" style="width: 11ex;" />
                  <input type="hidden" name="advanced" value="0" />';


       // Search within current topic?
         if (!empty($context['current_topic']))
          echo '
         <input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';

       // If we're on a certain board, limit it to this board ;).
          elseif (!empty($context['current_board']))
          echo '
         <input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

   echo '
      </form>
   </div>
      <a href="'.$scripturl.'" title=""><span id="logo">&nbsp;</span></a>';

Değiştirin:
Code: [Select]
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="760" height="120">
  <param name="movie" value="flash adresi">
  <param name="quality" value="high">
  <embed src="flash adresi" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="760" height="120"></embed></object>';

burada flash adresi yazan yere eklemek istediğiniz flashın tam adresini yazınız.
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: darkblack323 on August 12, 2008, 10:08:05 AM
Peki giriş çıkış bölümünü nasıl ekleyeceğim başka bir yere ? bir de sayfayı biraz daha genişletmek ve üste sıfır yapmak istiyorum.Böyle yapınca üye adı ve şifre girilecek olan bölüm de doğal oalrak gitti, onu uygun bir yere o giriş yap, kayıt yazan yere yatay olarak koyamaz mıyız ?
Title: Re: Siteme Flash Banner Nasıl Ekleyebilirim?
Post by: Hoochie Coochie Man on August 12, 2008, 11:10:23 AM
Tema hakkındaki sorulara buradan (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=227961.0) devam edelim ki konu dışına çıkılmasın.