News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

integration / bridge-ing

Started by Herr Kaufmann, July 31, 2006, 08:02:55 PM

Previous topic - Next topic

Herr Kaufmann

Ovako, imam jedno, tj. više pitanja - naime, u globalu, shvaćam što su integracije i tzv. premošćivanje, ali bi htio da mi to netko pojasni onako, "zdravo seljačaki".

Planiram napraviti neke radove sa coppermine galerijom, SMF-om i mambom ili nekim sličnim management sistemom, al mi nije posve jasna razlika između integracije, premošćivanja i onog famoznog "wrappanja".

Tnx. Srečko.

Bernard T.

#1
Integracija iliti Bridge je zapravo korištenje dodatnog koda ili izmjena nekog od postojećih fileova matične aplikacije tako da se npr. prijavom u Joomla/Mambo automatski bude logirano u SMF, da SMF zna koristiti bazu korisnika Joomle itd. Dakle, bit je da se dvije neovisne skripte ponašaju kao da su jedna, te međusobno interaktiraju. Da bi uspio nešto takvo napraviti trebat će ti vrlo dobro poznavanje PHP-a i razumijevanje rada obiju aplikacija.

Wrapping je, u našem primjeru, samo prikazivanje SMF aplikacije unutar Joomlinog okvira, kao sadržaja u IFRAME, bez ikakve suradnje među aplikacijama kao što sam napisao kod integracije.
://#  Orion | Federation Servers | Info Sector

Excalibur!

...dakle, onako "zdravo seljački" to je kod koji dvije aplikacije spaja u jedno... (ne potpuno, ali to onda više nije onako "zdravo seljački" :))

Advertisement: