• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Php Dersleri

Started by Arbalot, August 12, 2006, 06:34:04 AM

Previous topic - Next topic

Huzeyfe

İzmir_Lee emeğin için teşekkürler ama olmadı hataları buraya yazsam sayfa dolar :( yine de yardımın için sağol nuke kurdum karıştırıyorum ama pek işime yarayacağını zannetmiyorum
Bazı zamanlar vardır dostluğun, sevginin göstergesidir. Yürek yüreğe değer. Sadık dost EBUBEKİR mağarada yılan deliğine ayağını kapattığında, miracı duyunca " EĞER O SÖYLÜYORSA DOĞRUDUR" dediğinde yüreği Allah dostunun yüreğine dokunmuştur.

izmir_LEE

October 10, 2006, 01:51:12 PM #41 Last Edit: October 10, 2006, 02:09:46 PM by izmir_LEE
Bu kodların tamamını denedim ve en ufak bir sorun olmaksızın çalışıyor.
Sunucum ben üzülmeyeyim diye yapmıyordur sanırım bunu :)
Başka bir arkadaşımız da  sitesinde deneyip yorum yaparsa sevinirim.Her sayfayı tam olarak burada yazdığım gibi hosta attım ve sorunsuz çalıştı  :o
Hatta anasayfa.php sayfasının deneme sürümü için TIKLAYABİLİRSİN
Oradaki tüm linkleri de arayüz ile ekledim.Veritabanına da sorunsuz bağlandı,veri girdi-çıktılarında da sorun yok...

Huzeyfe

kardeş wallahi aynen kopyala yapıştır yaptım http://localhost/site yazdım index of site geldi oradan anasayfa.php tıkladım yani http://localhost/site/anasayfa.php oldu ama:

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 1 on MySQL result index 6 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 10

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 1 on MySQL result index 6 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 11


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 2 on MySQL result index 7 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 10

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 2 on MySQL result index 7 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 11


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 3 on MySQL result index 8 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 10

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 3 on MySQL result index 8 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 11


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 4 on MySQL result index 9 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 10

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 4 on MySQL result index 9 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 11


Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 5 on MySQL result index 10 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line 10

Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 5 on MySQL result index 10 in c:\program files\easyphp1-8\www\site\solblok.php on line

diye uzayıp giden bir hata ile karşılaştım :( hatam nerde neden yapamıyorum :(
Bazı zamanlar vardır dostluğun, sevginin göstergesidir. Yürek yüreğe değer. Sadık dost EBUBEKİR mağarada yılan deliğine ayağını kapattığında, miracı duyunca " EĞER O SÖYLÜYORSA DOĞRUDUR" dediğinde yüreği Allah dostunun yüreğine dokunmuştur.

izmir_LEE

October 10, 2006, 06:56:57 PM #43 Last Edit: October 10, 2006, 07:04:01 PM by izmir_LEE
Sanırım hata şurada:
Bu uyarılar sana row 7 ye kadar sorun çıkarıyordur tahminimce :)
Sebep: Önce linkilave.php ile veri girmediğin için veritabanının sitemenu tablosu boş.Hal böyle olunca MySql'dan sorgunun sonucunu alamayan  php diyor ki: " ~Ölüm Var~ kardeş sen bana satır 2 ye geç diyon ama bizim veritabanındaki sitemenusu tablosunda bir satır bile veri yok"
Çözüm: Önce linkilave.php dosyasından 3 adet link ekle veritabanına.Sonra solblok.php dosyamızın kodlarından $kaclink değişkenindeki 7 rakamını sil 2 yaz.
Veritabanına linkleri girdiysen, dediğim değişikliği solblok.php dosyasında yaptıysan bir daha görüşelim.
/Index of site gibi mavi bir yazı görmenin sebebi de önceki mesajlarda izah etmeye çalıştığım .htaccess dosyasını yazmamış olmandan ve http://localhost/site/ dizinine koymadığından kaynaklanıyor.
Senin de dediğin gibi ~Ölüm Var~ ... Pes etmek yok :)
-------------------------------------------------------------------
(Bu arada moderatör arkadaşlar bu uzun uzadıya konulara tepkili ise farklı bir çözüm getirelim.Çünkü konumuz  SMF değil ve tepki gösterilebilir, haklıdırlar.Kimseyi rahatsız etmeye hakkımız yok; malum.)

Huzeyfe

Çözüm: Önce linkilave.php dosyasından 3 adet link ekle veritabanına

bunu nasıl yapacam kardeşim
Bazı zamanlar vardır dostluğun, sevginin göstergesidir. Yürek yüreğe değer. Sadık dost EBUBEKİR mağarada yılan deliğine ayağını kapattığında, miracı duyunca " EĞER O SÖYLÜYORSA DOĞRUDUR" dediğinde yüreği Allah dostunun yüreğine dokunmuştur.

ahmet_gd

s.a
kusura bakmayın ama kelime filtreleme nasıl oluyor yani bi kutu olacak bu kutuya bi yazı yazılcak mesela 154s5s5a6 gibi bu filitreyle değiştirilecek yani kriptolanacak şifre tabi buda benim belirlediğim kodlara dönüşecek bu şekilde birde bunun yapısını anlarsam ters dönecek şekildede hazırlarım basit scriptlerimde bunu kullanırım bana yardım edebilecek kimse varmı yani merak ettiğim herhangibir metin yani parolayı kriptolama ama kendi belirlediğim karakterlere dönecek
www.dijitalgrup.org Hepinizi Bekleriz.



2 Modifikasyonum:


Msn Durumu 1.0 : Msn Durumunuzu Forumda Gösterir (1.1RC2)
Arka Fon Müziği  : Kullanıcı İstediği Müziği Kendi Profiline Girildiği Anda Çalırmasını Sağlar (1.1RC2)


Önemli:ahmet_0734@hotmail Olarak Kullandığım Adresi Artık Kullanmıyorum. Elektromster@dijitalgrup.org 'u Kullanıyorum.

izmir_LEE

ahmet_gd bahsettiğin şifreleme md5 değilse BURAYA GÖZAT derim. Benim baya ilgimi çekmişti bu kripto sistemi.

ahmet_gd

dostum bahsettiğim bu değğil md5 ile kriptolamayı biliyorum yani tam olarak olmasada bazı 3-5 satırla yapılıyor merak ettiğim metin girilecek ve çıkarken benim belirlediğim karakterlere dönüşecek
www.dijitalgrup.org Hepinizi Bekleriz.



2 Modifikasyonum:


Msn Durumu 1.0 : Msn Durumunuzu Forumda Gösterir (1.1RC2)
Arka Fon Müziği  : Kullanıcı İstediği Müziği Kendi Profiline Girildiği Anda Çalırmasını Sağlar (1.1RC2)


Önemli:ahmet_0734@hotmail Olarak Kullandığım Adresi Artık Kullanmıyorum. Elektromster@dijitalgrup.org 'u Kullanıyorum.

izmir_LEE

İyi de yukarıda verdiğim linke göz attıysan bu şifreleme sistemi md5 ile değil, JavaScript kodları ile oluşturuluyor.Bahsettiğim siteden bir şifre ayarlıyorsun.Sana bir encode JS hazırlıyor.
Hazırladığın sayfayı çağırdığında doğru şifreyi giremez isen BODY etiketinin ikinci satırından itibaren gerisini göremiyorsun (Decode ediyor).
Daha da farklı bir şifreleme sistemi olsun diyorsan,  ben bu kadar biliyorum :)
Kolay gelsin.

ahmet_gd

dostum çok teşekkr ediyorum ama şunu söylüyorum yanlış hatırkamıyorsam o adres sadece şifreliyordu yani bu şifrelemyi bende yapıyorum ama şifrelerken neye çeveridiğini yazıyor ztn yazsa md5 in anlamı kalmazdı neyse ben sorunumu büyük ölçüde halletim saolun teşekkürler
www.dijitalgrup.org Hepinizi Bekleriz.



2 Modifikasyonum:


Msn Durumu 1.0 : Msn Durumunuzu Forumda Gösterir (1.1RC2)
Arka Fon Müziği  : Kullanıcı İstediği Müziği Kendi Profiline Girildiği Anda Çalırmasını Sağlar (1.1RC2)


Önemli:ahmet_0734@hotmail Olarak Kullandığım Adresi Artık Kullanmıyorum. Elektromster@dijitalgrup.org 'u Kullanıyorum.

oLgan

PHP de diyelim bi değişkenimiz var .. bu değişken 250 karakterlik bir çıktı veriyor ben bunun sağdan 50 karakterini soldan 70 karakterini vs nasıl alabilirim ? .. birde smfnin session kontrol kodunu bilen biri var mı ?
P e s i m i s t     z 0 m b i e
http://nerdekalmistik.com

oLgan

cevaplayacak olan biri yok mu ?
P e s i m i s t     z 0 m b i e
http://nerdekalmistik.com

[DooMsDaY]

çok tesekkurler ama bu dokumanı yazan adam ne açmıs yaa hep yemeklerden bahsediyo :D

rambo2590

eline sağlık bende php öğrenmeye başlamıştım ;)

scanzone

February 01, 2007, 10:38:17 AM #54 Last Edit: February 01, 2007, 11:07:43 AM by scanzone
Php biliyordum az< ama dahada geliştirdim eline sağlık mükemmel olmuş

toutatis

Çok teşekkürler ARbalot :)

TRnative.com

teşekkürler,çok güzel döküman...
www.trnative.com

DivX Film - Dizi - Anime Geniş Download Arşivi...

NoPasaran

saolasın evde incelemek lazım :)
kralkartal.net SMF 2.0.8

grafitus

Arbalot, HTTP_GET_VARS kalktı artık dimi? GET'i anlat onun yerine :)

Balaban

PHP 4'te kullanılabiliyor.
.

Advertisement: