• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Δικαιώματα πρόσβασης ομάδας σε πίνακες

Started by leftezi, August 18, 2006, 08:54:04 PM

Previous topic - Next topic

NickApples

Εγκατέστησα στην 1.1.1 μια χαρά το Read Topic Permission Mod και είχα ήδη και το Hide Board Mod. Σε συνδυασμό καταφέρνω να επιτρέπω στους guests να μπαίνουν στο φορουμ, να βλέπουν όσα boards θέλω, τις λίστες των topics σε όσα boards θέλω, και να υποχρεώνονται να κάνουν login/register μόνο όταν πάνε να διαβάσουν το topic. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα.

Ευχαριστώ mforum.

Πάντως πρέπει να δουλεύει κανείς σε Local mode τα Permissions. Δίνω όλα τα δικαιώματα σε global επίπεδο, και δουλεύω τα δικαιώματα ανά πίνακα. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά δίνει μεγάλη ευελιξία. Όταν προσπάθησα να κάνω το ίδιο σε Global mode δεν δούλεψε, ίσως γιατί το Hide Board θέλει Local mode.

Η λογική είναι: Αφήνω δικαιώματα πρόσβασης στον πίνακα (για την ομάδα που με ενδιαφέρει - guest) στο Βασικό σύστημα δικαιωμάτων του SMF, και μετά επιτρέπω την είσοδο στον πίνακα (στο Hide Board) και απαγορεύω την ανάγνωση θεμάτων (μέσω του Read Topic Permission Mod).

Ένα bug (?): Όταν επιχειρήσω να κάνω αντιγραφή δικαιωμάτων από άλλον πίνακα (board), κάτι που θα έκανε την δουλειά πολύ ευκολότερη, δεν πιάνει. Τα δικαιώματα δεν αντιγράφονται.

Εκτός από αυτά, όλα (έως τώρα) δείχνουν ΟΚ.

Είναι πάντως λίγο πολύπλοκο και δεν απορρίπτω την ιδέα να δοκιμάσω το View Only Boards... Συνεπώς, περιμένουμε Link.

Greek

Το πήρα από τα Tips.

Το ακριβές σημείο απ' όπου πήρα το αρχικό mod είναι εδώ.

mastoras

Γεια σας,
Θα ήθελα να σας  κανω μια ερωτηση.
Ειμαι μελος σε τρια forum που χρησιμοποιούν το προγραμμα smf.

Διαπίστωσα τελευταία ότι λείπουν καποιες απαντήσεις – posts από τα forum.
Δηλαδη: όλα τα post, αποκτουν έναν αυξοντα αριθμό, ο οποιος είναι ορατός στο link που παραπέμπει στην αντίστοιχη απάντηση. Έτσι, κάθε διαδοχική απάντηση, έχει διαδοχικό αύξοντα αριθμό.
Μερικές φορές φορές όμως, διακόπτεται αυτή η αριθμητική συνέχεια, παρ'όλο που δεν έχει διαγραφεί κανένα post.

Απ' ότι βλέπω στην παραπάνω συζήτηση, τα «χαμένα» post είναι αυτά στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση από μένα και από καποια άλλα μέλη των forum.

Θεωρείτε σωστό να διαχωριζονται τα μελη ενός forum σε κατηγορίες, τάξεις κ.λ.π. σύμφωνα με τις επιθυμίες και επιλογές των administrator και moderators?

Απλά ρωτάω και θα ήθελα τη γνώμη σας, για ποιο λόγο να υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας subforum!

agridoc

Η ερώτηση δεν έχει σχέση με το θέμα. Τα μηνύματα που λείπουν είναι διαγραμμένα. Με τα δικαιώματα ομάδων μπορεί να υπάρχουν πίνακες συζητήσεων μη προσβάσιμοι, όχι όμως μεμονωμένα μηνύματα.

Η ύπαρξη ομάδων με διαφορετικά δικαιώματα, όπως και πινάκων με περιορισμένη πρόσβαση είναι απόλυτα θεμιτή. Το αν, πότε και πως θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από το αντικείμενο, τις λειτουργίες και τους στόχους του site και φόρουμ, όπως και άλλων συνδεδεμένων προγραμμάτων που συγκροτούν το σύνολο.

Προσωπικά για το δικό μου site δεν θα ήθελα τα παραπάνω mods και δεν συμφωνώ με την "τακτική της καραμέλας" για να εγγραφεί κάποιος, σε άλλα site όμως ίσως είναι χρήσιμο.
  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

mastoras

Η απαντηση σας με καλυψε πληρως.

Η ύπαρξη ομάδων με διαφορετικά δικαιώματα, όπως και πινάκων με περιορισμένη πρόσβαση μπορει να είναι θεμιτή, αλλα κατα τη γνωμη μου καθολου δικαια.

Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μενω εδω.

GoofyX

Quote from: mastoras on January 16, 2007, 08:46:33 AM
...
Η ύπαρξη ομάδων με διαφορετικά δικαιώματα, όπως και πινάκων με περιορισμένη πρόσβαση μπορει να είναι θεμιτή, αλλα κατα τη γνωμη μου καθολου δικαια.

Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, μενω εδω.

Μα είπαμε. Εξαρτάται πως θέλει να οργανώσει το φόρουμ του ο καθένας. Πχ. μπορεί ένας σύλλογος να έχει ένα φόρουμ και να έχει ανοιχτούς πίνακες (εννοώ για όλους τους χρήστες) με θέματα γενικού ενδιαφέροντος και κλειστούς για τους υπόλοιπους χρήστες πλην των μελών του, όπου αναρτώνται οι πληροφορίες που αφορούν αποκλειστικά αυτά. Πως σε αυτή την περίπτωση να θεωρήσεις ότι είναι άδικο; Το φόρουμ φιλοξενείται σε χώρο που πληρώνει ο σύλλογος από τις συνδρομές των μελών του. Άρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί άδικο.

Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα σε αυτό που αναφέρεις.
... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

mforum

Opws eipe o agridoc eksartate apo to pws 8elei kapoios na organwsei to forum tou.
Ektos apo "karamelitsa", apotrepei kai thn antigrafh twn apanthsewn apo mh melh....

To view only boards mod exei to pleonekthma oti den xreiazete na dineis h afaireis dikaiwmata apo ka8e omada ksexwrista opws to  read topic permission mod, an yparxoun polloi pinakes sou glutwnei poluuuuu wra....

Nefeli

Στον αντίποδα της "καραμέλας" βρίσκεται η "κλειδαρότρυπα".

Αν "ζυγίσεις" τις δύο αδικίες θα βρεις τη πρώτη κλειδαρότρυπα1 πιο βαριά κατά πολύ μια που έχει να κάνει με :

1. μια ΔΩΡΕΑΝ παροχή "υπηρεσιών" (στις συντριπτικά περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις)

2. με το αναφαίρετο, συνταγματικά (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας. (κάτι που διεκδικούμε και υποστηρίζουμε σε όποια μορφή κι αν έχει αυτή πχ. mods άλλης συζήτησης)

3. σε ζητήματα τόσο ευαίσθητα και λεπτά, τα όρια είναι δυσδιάκριτα και καλό είναι να αποφεύγουμε και τους αφορισμούς σε καλούς και κακούς, τους αφορισμούς σε δίκαιο και άδικο και κυρίως τα διπλά μέτρα και σταθμά. Αυτά είναι που δημιουργούν την αίσθηση αδικίας και όχι η λεπτομέρεια.

Καλά κάνουν όσοι θέλουν και τα έχουν ανοιχτά.
Καλά κάνουν όσοι θέλουν και τα έχουν κλειστά εν μέρει ή στο σύνολο.

Η τροποποίηση στις 18:27 έγινε γιατί λόγω απροσεξίας μου ανέτρεπα το συλλογισμό μου.

agridoc

  For Greek aeromodellers and our friends around the world  - Greek Button sets for SMF - Greeklish to Greek mod
Δeν αφιερώνω χρόνο για μηνύματα σε greeklish.

Advertisement: