Advertisement:

Author Topic: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]  (Read 251440 times)

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #40 on: August 25, 2006, 03:45:16 PM »
kabul etti sitemapı once ama suanda sitemamp dosyasında hata var diyor

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #41 on: August 25, 2006, 03:46:09 PM »
zaten www koymamıştım http:// site adı seklinde yaptım

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #42 on: August 25, 2006, 05:16:33 PM »
Şu xml oluşturmada hata yapıyoruz galiba nasıl çözümleyeceğiz bunu .

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #43 on: August 25, 2006, 05:18:53 PM »
suan yaptım bişeyler 2 dakka sorada google bot geldi siteye inşallah dogru yapmışımdır ama emin değilim sanırım hala var bi kaç problem

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #44 on: August 25, 2006, 05:20:48 PM »
evet şimdi baktım yine hatalı ne yapsak yav alala bana biri örnek sitemap gonderse olmazmı acil lütfen

Offline KirpiX

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 224
  • Gender: Male
    • LocKeD5
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #45 on: August 25, 2006, 05:54:07 PM »
benim bu işi yapalı yaklaşık 3-4 gün oldu google amca artık siteden çıkmıyor fakat googlede de indexlenmiyorum? googleye sitemap da tanıttım ama genede bir şeyler eksik galiba birazdahamı beklemem lazım? site ing sayfalarda ikinci sırada çıkıyor fakat tek link anlamadım gitti valla forum ziyaretçilerede hiç bir şekilde kapalı değil fikri olan arkadaşlar varmı?
MsN Durumum Şu Anda------->
http://www.locked5.com/

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #46 on: August 25, 2006, 07:24:39 PM »
arkdaslar php olayını cözdüm ama xml olayında hala hatyı veriyor. phpdeki limit 1000 olan yerdeki 1000 yazanı değişriedim ve limit 20 yazan yerdeki 20 yde değitirdim onu upload ettim linkleri güzel bi şekilde verdi sitemap.xml ye yekleim onuda upload edip googla ekledım google 30 dk a sonra pending yapmayı bitiroe ve error diye bir hata veriyor hatanın kaynagınıda alttaki gibi gösteriyor...

XML sayfası görüntülenemiyor
XML girişi stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.


--------------------------------------------------------------------------------

Belgenin üst düzeyinde geçersiz. 'http://siteadı.com/sitemap.xml' kaynağı işlenirken hata oluştu. Satır 1, Konum 40

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

 

Offline paylasirmisin.com

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 89
  • Gender: Male
  • Paylasirmisin.com
    • Anlatmayı Sevenlerin Platformu
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #47 on: August 25, 2006, 08:58:40 PM »
tam olarak anlayamadım. iyi bilen varsa daha ayrıntlı anlatabilir mi lütfen arkadaslar
Anlatmayı Sevenlerin Platformu Paylasirmisin.com
-------------------

http://www.anlatirmisin.com

Offline BesTCooL

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 68
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #48 on: August 25, 2006, 09:01:20 PM »
Burdan google için hazırlatın online olarak biraz zaman alıyor ama...

http://www.xml-sitemaps.com/
« Last Edit: August 25, 2006, 09:02:53 PM by BesTCooL »

Offline elerot

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #49 on: August 25, 2006, 09:38:25 PM »
arkadaslar ben baska bi yoldan yaptım goodle da pending okeyledi 1200 url hemde... eger sonuc alırsam acıklarım...

Offline LaVioRtH_cL

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 82
  • Gender: Male
    • Hortkuluk Avcısı
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #50 on: August 26, 2006, 01:57:26 AM »
Bu indexlemedeki tutarsızlıktan bir kanıt...

Linklerin kimisinin changefreq değeri Yearly, kimisi monthly, kimisi hourly. Ne yani yearly ise googlebot o sayfayı yılda bir mi ziyaret edecek. Ben bunu manuel editledim hepsini hourly yaptım.

 
 
 

Offline bahafan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 78
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #51 on: August 26, 2006, 09:13:21 AM »
sitemap.php dosyasını hergün açıp içindekileri sitemap.xml dosyasına aktarmamız gerekiyo mu?
ayrıca google bende invalid date hatası veriyo nasıl çözücem ?
« Last Edit: August 26, 2006, 09:40:10 AM by bahafan »
Msn Durumum ==>>

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #52 on: August 26, 2006, 11:20:37 AM »
arkdaslar php olayını cözdüm ama xml olayında hala hatyı veriyor. phpdeki limit 1000 olan yerdeki 1000 yazanı değişriedim ve limit 20 yazan yerdeki 20 yde değitirdim onu upload ettim linkleri güzel bi şekilde verdi sitemap.xml ye yekleim onuda upload edip googla ekledım google 30 dk a sonra pending yapmayı bitiroe ve error diye bir hata veriyor hatanın kaynagınıda alttaki gibi gösteriyor...

XML sayfası görüntülenemiyor
XML girişi stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.


--------------------------------------------------------------------------------

Belgenin üst düzeyinde geçersiz. 'http://siteadı.com/sitemap.xml' kaynağı işlenirken hata oluştu. Satır 1, Konum 40

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

 


valla ben sitemap.xml dosyasının baş bölümünü değiştirdim.

Code: [Select]
  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
- <urlset xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84 http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84/sitemap.xsd">

Şeklinde yaptım oldu.
http://www.chipcomputer.net/forum/sitemap.xml

Offline mgimadu

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 685
  • Gender: Male
  • CooL
    • Forumgil.com
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #53 on: August 26, 2006, 11:53:04 AM »
Google dün gece sayfalarımı indexledi, ancak başlıkları almamış o biraz morel bozdu.

www.forumgil.com adresinde, için yaklaşık 254 sonuçtan 1 - 18 aralığı. (0,08 saniye)
http://www.google.com.tr/search?q=site:www.forumgil.com&hl=tr&lr=&start=0&sa=N
.ıl I love you simplemachines lı.
Forumgil.com - Enter my site.
My Mods        - Enter my Mods.
I wait you SMF 2.0

Offline team1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 151
  • Gender: Male
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #54 on: August 26, 2006, 12:08:16 PM »
Deniycem bunları  teşşekürler  :o

Offline onrs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 105
    • NuveGroup
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #55 on: August 26, 2006, 01:50:22 PM »
arkdaslar php olayını cözdüm ama xml olayında hala hatyı veriyor. phpdeki limit 1000 olan yerdeki 1000 yazanı değişriedim ve limit 20 yazan yerdeki 20 yde değitirdim onu upload ettim linkleri güzel bi şekilde verdi sitemap.xml ye yekleim onuda upload edip googla ekledım google 30 dk a sonra pending yapmayı bitiroe ve error diye bir hata veriyor hatanın kaynagınıda alttaki gibi gösteriyor...

XML sayfası görüntülenemiyor
XML girişi stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.


--------------------------------------------------------------------------------

Belgenin üst düzeyinde geçersiz. 'http://siteadı.com/sitemap.xml' kaynağı işlenirken hata oluştu. Satır 1, Konum 40

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

 


valla ben sitemap.xml dosyasının baş bölümünü değiştirdim.

Code: [Select]
  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
- <urlset xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84 http://www.google.com/schemas/sitemap/0.84/sitemap.xsd">

Şeklinde yaptım oldu.
http://www.chipcomputer.net/forum/sitemap.xml

dedigin sekilde yaptım fakat gene hata alıyorum nasıl olucak sorun nedirki?

hostla alakalı bi problemmi acaba bu?

Offline onrs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 105
    • NuveGroup
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #56 on: August 26, 2006, 02:13:24 PM »
arkadaslar olayı cozdum daha dogrusu en sonunda anladım  :P

en başta 'http://siteadı.com/sitemap.php"  seklinde sayfayı acıyoruz.sonra sitemap olusturlmaya başalıyor ve bittiginde mouseun sağ tuşuna tıklayıp Kaynağı Görüntüle diyoruz.Sonra bu kaynağı farklı kaydet diyip Sitemap.xml şeklinde kaydediyoruz ve sitemize yukluyoruz....

Yani sakın sizde benim gibi şunu yapmayın ;

Sitemap.php yi çalıstırıp orda olusturulan sitemapı kopyala yapıştır tekinigyle başka bi belgeye yapıştırıp onuda siteye yuklemeyin sonra o bahsettigimiz hata karısımıza cıkar!!!

İşte böyleeee....  :)

Offline bahafan

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 78
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #57 on: August 27, 2006, 05:03:48 AM »
bende bot hep anasayfaya geliyo site ziyaretçilere açık
Msn Durumum ==>>

Offline izmirli_

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,098
  • Gender: Male
    • Kege Blog
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #58 on: August 27, 2006, 07:10:45 AM »
yourcache.com dan baktım benim indexlemeler hep -1 diyo ya o nedemek oluyo...

Offline LaVioRtH_cL

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 82
  • Gender: Male
    • Hortkuluk Avcısı
Re: SMF forum indexlenmesi çok pratik.[Test edildi]
« Reply #59 on: August 27, 2006, 02:40:46 PM »
arkadaslar olayı cozdum daha dogrusu en sonunda anladım  :P

en başta 'http://siteadı.com/sitemap.php"  seklinde sayfayı acıyoruz.sonra sitemap olusturlmaya başalıyor ve bittiginde mouseun sağ tuşuna tıklayıp Kaynağı Görüntüle diyoruz.Sonra bu kaynağı farklı kaydet diyip Sitemap.xml şeklinde kaydediyoruz ve sitemize yukluyoruz....

Yani sakın sizde benim gibi şunu yapmayın ;

Sitemap.php yi çalıstırıp orda olusturulan sitemapı kopyala yapıştır tekinigyle başka bi belgeye yapıştırıp onuda siteye yuklemeyin sonra o bahsettigimiz hata karısımıza cıkar!!!

İşte böyleeee....  :)

onrs c/p tekniği işe yaramıyor diye birşey yok ben o şekilde sorunsuz kullanıyorum yukarıda çıkan hata www pathiyle alakalı birşey.