Advertisement:

Author Topic: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme  (Read 303283 times)

Offline woad.raider

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,193
  • Gender: Male
  • ADALETTE TAVİZ OLMAZ
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #60 on: March 08, 2007, 03:03:16 PM »
aaa ilginç bişeymiş :) saçmalık bizde anahtar kelime yazamazmıyız verdiğin metalara ?

Offline izmirli_

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,098
  • Gender: Male
    • Kege Blog
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #61 on: March 08, 2007, 03:04:29 PM »
saçmalık bunu dilbermc için harzeme sordum harzem bunun 1.1 daha iyi indexlenmesi için eklenmiştir dedi...

indexlenmeyecek olsam ben indexlenmezdim haksızmıyım? :)
noindex anlam itibari ile indexlenme demek bilmiyorum nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın ama bende o nesne yok  vede örnek: http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=site%3Abisohbet.com&meta= 

bende noindexin indexlemeyi engelleme anlamına geldiğin biliyordum teki harzem sorana kadar :D

Offline woad.raider

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,193
  • Gender: Male
  • ADALETTE TAVİZ OLMAZ
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #62 on: March 08, 2007, 03:20:58 PM »
aaa ilginç bişeymiş :) saçmalık bizde anahtar kelime yazamazmıyız verdiğin metalara ?

???

Offline forumdenge.com

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 265
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #63 on: March 08, 2007, 03:26:42 PM »
Quote
Woad Raider aşağıdaki kısmı silersen tamam olacaktır .)
<meta name="keywords" content="PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum" />


Ben değiştirmiştim... Şimdi sildim Değiştirsek Olmaz mı idi  ::)

Offline toutatis

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 52
    • www.ilerikontrol.com
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #64 on: March 08, 2007, 06:10:14 PM »
Benim MKportalın meta tagında
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
  <meta content="no-cache" http-equiv="no-cache" />
  <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />

Şeklinde taglar var. Bunlar ne anlama geliyor ? SMF nin meta tagları arasında no index vardı kaldırdım. Acaba bunlarıda kaldırsam mı ? 


Simplemachines.org un metalarında noindex yok. Vardır bir bildikleri...( noindex sorunu olanlar için)
« Last Edit: March 08, 2007, 06:21:15 PM by toutatis »

Offline izmirli_

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,098
  • Gender: Male
    • Kege Blog
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #65 on: March 09, 2007, 02:09:25 AM »
Benim MKportalın meta tagında
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
  <meta content="no-cache" http-equiv="no-cache" />
  <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />

Şeklinde taglar var. Bunlar ne anlama geliyor ? SMF nin meta tagları arasında no index vardı kaldırdım. Acaba bunlarıda kaldırsam mı ? 


Simplemachines.org un metalarında noindex yok. Vardır bir bildikleri...( noindex sorunu olanlar için)

mkportal için bunu yap

http://mkportal.gen.tr/forum/index.php?topic=4537.0

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #66 on: March 09, 2007, 05:29:18 AM »
benim metalar aynen şu şekilde

   
Code: [Select]

<meta name="keywords" content="'.$keywords_.' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu, " />
<meta name="description" content="', $context['page_title'], ' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu" />
<meta name="user-agent" value="Mediapartners-Google" content>
<meta name="robots" content="all">
<META NAME="robots" CONTENT="index, follow">
    <meta name="author" content="ßy PascaL">
<meta name="keyphrases" content="kpss, les, ösym, lgs, tc kimlik, ssk numarası sorgula, bağkur emekli, borç, adsl, limit, hız testi, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu,  forum" />
<META NAME="REVISIT-AFTER" CONTENT="1 Days">


keywords kısmını benim gibi yaparak kendinize göre extra anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz
<meta name="keywords" content=" '.$keywords_.' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu, " />

Ayrıca <meta name="robots" content="noindex" />'; olan kısmı ben
<meta name="robots" content="index, follow" />'; olarak kullanıyorum

hepsi bu

birde olmazsa olmaz iki tane eklenti var sadece içindekileri çıkarıp sitenize upload edin smf arşiv eklentisinde linkler www.bisohbet.com/form/arsiv-baslik21464.0.html şekinde olur yani en güzel tarafıda bu
sitemapta aynı şekilde sitenizin indexlenmesi için kesinlikle kullanılması gereken bir eklenti ikiside hiç bir kurulum gerektirmiyor sadece ftpden forum dizinine at çalışsın ana sayfadanda bir link ver yeter
.)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline DuygusaL

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 405
  • Gender: Male
  • Sensiz Bir hiÇim
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #67 on: March 09, 2007, 05:33:19 AM »
oda güzel saçmalık ama bişe diyecem arşivde biraz oynama yapp şeklini değiştirsek daha güzel biimli bir hale getirsek daha güzel oLur bence :)

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #68 on: March 09, 2007, 05:37:13 AM »
oda güzel saçmalık ama bişe diyecem arşivde biraz oynama yapp şeklini değiştirsek daha güzel biimli bir hale getirsek daha güzel oLur bence :)

css ile yapılabilir renklerini kendi temanıza göre ayarlamanız mümkün .)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline DuygusaL

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 405
  • Gender: Male
  • Sensiz Bir hiÇim
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #69 on: March 09, 2007, 05:42:01 AM »
olabilir ama sadece renkler yetmiyor ya bölümlerin dizilişi konular Bunları edit yapsak daha hoş görünür. :P

Offline woad.raider

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,193
  • Gender: Male
  • ADALETTE TAVİZ OLMAZ
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #70 on: March 09, 2007, 05:54:27 AM »
benim metalar aynen şu şekilde

   
Code: [Select]

<meta name="keywords" content="'.$keywords_.' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu, " />
<meta name="description" content="', $context['page_title'], ' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu" />
<meta name="user-agent" value="Mediapartners-Google" content>
<meta name="robots" content="all">
<META NAME="robots" CONTENT="index, follow">
    <meta name="author" content="ßy PascaL">
<meta name="keyphrases" content="kpss, les, ösym, lgs, tc kimlik, ssk numarası sorgula, bağkur emekli, borç, adsl, limit, hız testi, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu,  forum" />
<META NAME="REVISIT-AFTER" CONTENT="1 Days">


keywords kısmını benim gibi yaparak kendinize göre extra anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz
<meta name="keywords" content=" '.$keywords_.' Forumbox ®, Oyun, öss, sorgusu, sonuçları, sınavları, sınav sonucu, " />

Ayrıca <meta name="robots" content="noindex" />'; olan kısmı ben
<meta name="robots" content="index, follow" />'; olarak kullanıyorum

hepsi bu

birde olmazsa olmaz iki tane eklenti var sadece içindekileri çıkarıp sitenize upload edin smf arşiv eklentisinde linkler www.bisohbet.com/form/arsiv-baslik21464.0.html şekinde olur yani en güzel tarafıda bu
sitemapta aynı şekilde sitenizin indexlenmesi için kesinlikle kullanılması gereken bir eklenti ikiside hiç bir kurulum gerektirmiyor sadece ftpden forum dizinine at çalışsın ana sayfadanda bir link ver yeter
.)


iyi de saçmalık,ilk mesajdaydı sanırım,''sitemap ve arşive gerek yok bu metaları koyunca'' dememişmiydin.şimdi olmazsa olmaz sitemap arşiv yukleyin diyorsun :) yükleriz sorun değilde çelişki olmadı mı :) ayrıca senin metalarda keyphrases yazıyor ???
« Last Edit: March 09, 2007, 05:56:12 AM by Woad Raider »

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #71 on: March 09, 2007, 06:15:18 AM »
iyi de saçmalık,ilk mesajdaydı sanırım,''sitemap ve arşive gerek yok bu metaları koyunca'' dememişmiydin.şimdi olmazsa olmaz sitemap arşiv yukleyin diyorsun :) yükleriz sorun değilde çelişki olmadı mı :) ayrıca senin metalarda keyphrases yazıyor ???

ayrıca bu metaları kullandığınızda robotlar için izin belgesi olan robots.txt dosyasını kullanmanıza gerek kalmaz (demişim)

nerden çıkardın arşiv eklentisi kullanma dediğimi? :)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline mersindost

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,001
  • Gender: Male
  • 2006..
    • mezitli on Facebook
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #72 on: March 09, 2007, 06:19:20 AM »
Sacmalik

Bana Bu ``Mediapartners-Google`` Hakkında Bildiklerini Anlatırmısın
I Am Simple Machines Hero, Because I LOVE Simple Machines

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #73 on: March 09, 2007, 06:24:51 AM »
Mediapartners-Google google reklamlarını kontrol eden botlar için bir komut yani onları normal spiderlar gibi çalıştırmak için :)
google resmi açıklamasında bu botların hiç bir siteyi indexlemediğini söylemişti lakin aradan biraz zaman geçince bu botların google reklamı olan her sayfayı indexlediği ve arama sonuçlarındada çıktığını itiraf etti bende o botlarıda arama botları gibi çalıştırmak için bu komutu kullanıyorum yabancı bi kaynaktan öğrenmiştim onlarda böyle kullanıyorlardı ;)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline mersindost

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,001
  • Gender: Male
  • 2006..
    • mezitli on Facebook
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #74 on: March 09, 2007, 06:26:34 AM »
bende o botlarıda arama botları gibi çalıştırmak için bu komutu kullanıyorum yabancı bi kaynaktan öğrenmiştim onlarda böyle kullanıyorlardı ;)

Peki Bir Faydasını Gördünmü?
I Am Simple Machines Hero, Because I LOVE Simple Machines

Offline woad.raider

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,193
  • Gender: Male
  • ADALETTE TAVİZ OLMAZ
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #75 on: March 09, 2007, 07:03:04 AM »
ben direk keywords; smf,simple,machines,forum  olan yerleri kendime göre anahtar kelimelerle değiştirsem ?

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #76 on: March 09, 2007, 07:07:53 AM »
Code: (( index.template.php de bunu bul )) [Select]
', theme_copyright(), '

Code: (( hemen altına bunu ekle )) [Select]



<br /><font size="1">| <a href="http://www.siten.com/form/sitemap/">Site Map</a> | <a href="http://www.siten.com/form/arsiv.html">Arşiv</a> | <a href="http://www.siten.com/form/index.php?;wap">Wap</a> | <a href="http://www.siten.com/form/index.php?action=.xml;type=rss">Rss</a> |</font>
<br/>




siten yazan yerleri kendine göre ayarla tamamdır .)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #77 on: March 09, 2007, 07:10:29 AM »
Peki Bir Faydasını Gördünmü?

o kodun en azından hiç bir zararı yok faydası olduğunu duydumkullanan çok kişi var ama trde fazla bilinmiyor google'ın özellikleri yada açıkları  :)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...

Offline woad.raider

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,193
  • Gender: Male
  • ADALETTE TAVİZ OLMAZ
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #78 on: March 09, 2007, 07:14:48 AM »
saçmalık özür dilerim şunu sormalıyım,

sitemap arşivinden çıkardıgım klasörde,sitemap-tr klasörü içinde ayrıca sitemap klasörü var hangisini forum dizinine atayım ? sitemaps olanınımı,sitemap-tr yi değil yani...

Offline SacmaliK

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 644
  • Gender: Male
  • Türk Evladı Uyuma Uyan 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan
    • Ocak Turk
Re: SMF'de konu başlıklarını keywords'da gösterme
« Reply #79 on: March 09, 2007, 07:22:25 AM »
saçmalık özür dilerim şunu sormalıyım,

sitemap arşivinden çıkardıgım klasörde,sitemap-tr klasörü içinde ayrıca sitemap klasörü var hangisini forum dizinine atayım ? sitemaps olanınımı,sitemap-tr yi değil yani...

sitemaps olanı atacaksın ve ismini sitemap olarak değiştir :)
sitemaps olarakta kalmasında sakınca yok ama sitemap-tr klasörünü atma sadece içindeki klasörü ;)
My Mods
Veoh Bbc Tag:here
Topic get Keywords:here
...