• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
November 26, 2021, 10:27:52 PM

News:

SMF 2.1 RC4 has been released! Try it out and help us test! :) Read more.


Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm+Host Taşıma İşlemi

Started by dberdi, September 29, 2006, 04:25:58 PM

Previous topic - Next topic

herace

yaw bu ücretsiz hosting de de işe yarar mı?? nasıl yapacaz orda? malum ip falan vermiyolar ya :D
host bytehost funpic deydi site kapandı ben de bytehost a aldım ama tr karakter sorunu çıkardı nasıl düzelecek bu
index.php ye kod eklemeler latin5_turkish seçmelerle falan uğraştım ama yok olmadı

nasıl yapacaz üstadlar???

mustea


LORD DARK

ya arkadaşlar ben bu yöntemi anlayamadım ve beceremedim başka bir yöntem var mı?

www.110mb.com için soruyorum...

grafikerozkan

Sitenizin IP numarasını öğrenmenin en kolay yolu sitenize ping atmaktır. Ping sorgusunda sitenizin ip numarası görünür

şöyle yani:

Last login: Mon Feb 12 08:50:13 on console
Welcome to Darwin!
ozkan:~ ozkanozcan$ ping www.adobeegitim.com [nofollow]
PING www.adobeegitim.com [nofollow] (66.29.108.252): 56 data bytes
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=0 ttl=51 time=371.433 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=3 ttl=51 time=245.930 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=4 ttl=51 time=253.949 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=6 ttl=51 time=256.599 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=7 ttl=51 time=250.926 ms


demekki benim sitemin ip numarası 66.29.108.252 imiş. Bu kadar :)

umud {ysf}

Quote from: grafikerozkan on February 12, 2007, 07:35:47 AM
Sitenizin IP numarasını öğrenmenin en kolay yolu sitenize ping atmaktır. Ping sorgusunda sitenizin ip numarası görünür

şöyle yani:

Last login: Mon Feb 12 08:50:13 on console
Welcome to Darwin!
ozkan:~ ozkanozcan$ ping www.adobeegitim.com
PING www.adobeegitim.com (66.29.108.252): 56 data bytes
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=0 ttl=51 time=371.433 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=3 ttl=51 time=245.930 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=4 ttl=51 time=253.949 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=6 ttl=51 time=256.599 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=7 ttl=51 time=250.926 ms


demekki benim sitemin ip numarası 66.29.108.252 imiş. Bu kadar :)

dostum saol yani bu kadar güzel anlatılamazdı. :P
ping nasıl atılıyor be abicim  >:(
dostluk adına
birşeyler yapmak
eğlenmek öğrenmek
sevgi bilgi sentezi


www
      Mavigul
                 org


www.mavigul.org




dberdi

ping atmak için

ping xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde ip adresi girilir ve sunucunun var olup olmadığı çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. ancak servis ataklarına karşın firewall uygulamalarında ping olayını devre dışı bırakabiliyorlar. ping atabilmek için bilgisayarda ICMP isteminin açık olması gerekmektedir.

-t parametresini sonuna eklersen devamlı ping atar

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

ProfesyoneL

Arkadaşalar benim de forumumda türkce karakter sorunu oldu nasıl oldu bilmiyorum ama ç,ğ,Ivs. hiç gozukmuyor.Mesela cıkış yazan yerde sadece k yazıyor..Bu yöntemi denedim ama baglanamadım baska bir alternatif soylermisiniz lütfen??FOrum berbat gözüküyor.

dberdi

bu yöntemle bağlanabilirsin, linux sunucular için cpanelden mysql admin bölümünde wilchards a yani joker karakterlere % işareti eklemelisin, bunu yaparsan bağlanırsın.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

MagoSa


ProfesyoneL

Quote from: Dr. C# on February 18, 2007, 01:08:05 PM
bu yöntemle bağlanabilirsin, linux sunucular için cpanelden mysql admin bölümünde wilchards a yani joker karakterlere % işareti eklemelisin, bunu yaparsan bağlanırsın.

Ben windows hosting kullanıyorum ama?

dberdi

domain adını yazdığın dns sunuculardan ilk dns sunucunun adresini host adres diye kullanabilirsin. genelde ilki oluyor. eğer olmaz ise, sunucunla bir irtibata geç, uzaktan erişim kapalıdır. açtırman gerek,

NOT :  Windows sunucularda çalıştırılabilecek en büyük sql scripti 2 mb ile sınırlıdır. linux sunucularda ise bu 50 mb dir. eğer yedeğin 2 mb den büyükse, sunucunla irtibata geçip uzaktan erişimi yapman gerekmektedir. çünkü phpmyadminden yükleme şansın yok bu gibi durumda.  

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

By_NeFReT

Quote from: umud on February 13, 2007, 07:50:32 AM
Quote from: grafikerozkan on February 12, 2007, 07:35:47 AM
Sitenizin IP numarasını öğrenmenin en kolay yolu sitenize ping atmaktır. Ping sorgusunda sitenizin ip numarası görünür

şöyle yani:

Last login: Mon Feb 12 08:50:13 on console
Welcome to Darwin!
ozkan:~ ozkanozcan$ ping www.adobeegitim.com
PING www.adobeegitim.com (66.29.108.252): 56 data bytes
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=0 ttl=51 time=371.433 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=3 ttl=51 time=245.930 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=4 ttl=51 time=253.949 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=6 ttl=51 time=256.599 ms
64 bytes from 66.29.108.252: icmp_seq=7 ttl=51 time=250.926 ms


demekki benim sitemin ip numarası 66.29.108.252 imiş. Bu kadar :)

dostum saol yani bu kadar güzel anlatılamazdı. :P
ping nasıl atılıyor be abicim  >:(

Başlat ---> Çalıstır -->oraya şunu yaz  cmd  çıkan siyah ekrana ping www.siteismi.com sonucu göreceksin

bozan

S.a arkadaşlar bunu söylememin yerimi değilmi bilemiyorum özür dilerim
Sorunum: SMF 1.1.1 Kullanıyorum Kategorilerin gifleri konu eklendikçe kendi kendine değişiyor alakasız şeyler oluyor bunu sabitleştirmemin bi yolu varmı yardım edersensiz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim....

Site bu: hxxp:www.turistikcafe.com [nonactive]

dberdi

burda TÜRÇKE karakter sorunu tartışılıyor, buna başka biyerde konu açsaydın iyi olurdu, sorunun temalar ile ilgili, tema dosyanı yeniden yüklemeyi dene

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

beyintr

Güzel Bir Çalışma Ama Tecrube İşi tecrube Olmayınca Zor  ??
www.beyintr.com   www.hostsafran.com   www.e-kartvizitim.com   www.mezunlarforumu.com   www.eskipazar.org   hxxp:www.anketdata.com [nonactive]

x5

Arkadaşlar win 2003 sunucudan Linux hosta geçiş yaptım. Mysql 4.x deki türkçe karakter sorununu bende yaşiyorum. Bu konudaki anlatımı denedim fakat bendeki sql 33 mb civarında, onun için program kitlendi vede sqlimi yükleyemedim..

Alternatif yolları araştirdim fakat bişi bulamadim. Ben bu 33mblik sqli türkçe karakter sorunu vermeden linux hostta nasıl kullanacam ?
ƒσяυм ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7
güη¢єℓ ѕмƒ ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7

dberdi

db yi parçalara ayırarak yükleyebilirsin, linux sunucu bir seferde 50 mb büyüklüğündeki bir sorguyu çalıştırabilir, sen bunusağlıklı olabilsin diyorsan 4 tavsiye edilir ama 8 e bölmelisin ve böldüğün sorguları çalıştırmalısın. bu şekilde parça parça yapabilirsin.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

x5

Tek seferde 33 mb lik sqli yükledim fakat geçiş yaptiğim makinanın mysql versionu öncekine göre düşük. 4.1.x sanırım.. tek seferde yüklemesine yüklüyorum ama tr karakter sorunu çıkıyor burada ayrıntılı anlatilmiş ama benim işime yaramadi.. utf8 e çevirip denedim yine olmadi.. Türkçe bölümünde konu açtım gören yok, illa konu başliğina bunu çözene şunu verecez diye bişi yazılmasımı gerek.. Dün geceden beri uğraşiyorum okumadiğim döküman kalmadı, tr harfler yerine ? işareti çıkıyordu biraz oynadım şimdi tr harflerin yerinde bişi çıkmiyorr, tr harflerin kendiside çıkmiyor.

win 2003 makinadan linuxa geçtim. win makinadaki mysql versionu linuxa göre yüksekti..

win sürümü : MySQL sürümü: 5.0.27-community-nt

linux sürümü 4.1.x

işin içinden çı ka mi yo rum :S
ƒσяυм ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7
güη¢єℓ ѕмƒ ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7

dberdi

bunun için kimseye bişey vermene gerek yok, sana özel mesajdada biraz bahsettim, bitane editör porgramı bul, ultra edit gibi, sql dosyasını aç ve bul değiştir mantığı ile karakterleri düzelt. daha sonrada göndermeyi yapabilirsin.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

x5

April 05, 2007, 03:58:29 PM #59 Last Edit: April 05, 2007, 04:01:02 PM by x5
Eski hostumdan aldiğim yedekte tr karakter sorunu yok. ama yeni hosta sqli yüklediğimde sorun çıkıyor. yeni hostumdan aldığım sql şöyle
Quote78198, 4098, 44, 1172910557, 4051, 78198, 'Ynt: BEBEKYZLMDEN NC GZLME RESMLER', 'serenity', 'destere_06@hotmail.com', '85.99.219.135', 1, 0, '', 'her zaman ki gibi karizma en tepede.karizmatik ocuk yaa.bu fotolar bizimle paylatn iin saol.', 'xx'),
(78199, 4613, 51, 1172910573, 1763, 78199, 'Ynt: gutun tak.canlarm.naslsnz', 'delikanli', 'delikanli.memo@hotmail.com', '88.254.93.254', 1, 0, '', 'ho geldn......', 'xx'),

Tr karakterler kökten yok olmuş. Bu şekilde nasıl bu değiştir yapacam :)

yada demek istediğini anlamadım,

türkçe karakter sorunu olmayan yedeğimi açıp ; mesela İ harfini I mı yapmam gerekiyor.

pm gönderdim demişn ama pm gelmedi bana arkadaşım :)

bu konuda oldiesmann'ıda rahatsız ettim ama bi sonuç alamadim..

QuoteOldiesmann
Project Manager
Simple Machines Hero
*
Online Online

Mesaj: 14,328


Ask me about the function DB :)

135237047 oldiesmann@oldiesmann.us Oldiesmann Cincy+Oldies+Fan
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta Özel Mesaj (Online)
   
Re: (Konu Yok)
« Gönderilen: x5 : Bugün 01:39:58 ÖS »
« Bu mesaja ya cevap yazdınız ya da birine ilettiniz. »
   Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı YanıtlaYanıtla Mesajı SilSil
If it's MySQL 4.0.x, I'm not sure there's much you can do, as character sets and collations were not supported until MySQL 4.1.
ƒσяυм ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7
güη¢єℓ ѕмƒ ѕüяüмü: ѕмƒ 1.1.7

Advertisement: